Databashantering - Lättanvänt program?

Permalänk
Medlem

Databashantering - Lättanvänt program?

Finns det något program (Win10) för databashantering som är lätt att använda och som går att använda även om man inte vill skriva någon programmeringskod? Söker alltså ett program som vad som behövs för att bygga och hantera en databas, dvs. har funktioner så som att lägga till information, kategorier, sortering, etc. Gärna med möjlighet att välja olika gränssnitt för hur informationen ska presenteras.

Det är en fördel om programmet är gjort så att även om det går att använda helt utan programmeringskod så finns fortfarande en möjlighet att se programmeringskoden om man så önskar. Den får då gärna använda språket SQL, men det är inte ett krav.

Optimalt vore om programmet är gjort så att det går att använda för att lära sig hur man programmerar en databas om man så önskar, samtidigt som det också går utmärkt att använda utan att kunna programmering. Det viktigaste är att programmet är lättanvänt!

Vad kan rekommenderas?

Permalänk
Medlem

du behöver en databas server till att börja med, mysql och microsoft sql server är två vanliga

till mysql kan du använda phpmyadmin t.ex det är en webbaserad tjänst för databashantering, till microsoft sql finns sql server management studio

Permalänk
Medlem

Microsoft Access, vet dock inte om det är gratis. Det du är ute efter är egentligen 2 saker, en databas och cms och MS Access ger båda utan extra installation av databashanterare.