netflix på tv utomlands, hotell.

Permalänk
Medlem

netflix på tv utomlands, hotell.

Tjena! Jag ska utomlands och jag har ingen aning om vad det kommer vara för tv på rummet men antar att de inte brukar ha smart tvs på hotell utomlands? Jag vill gärna se serier på kvällarna men har ingen aning om hur jag ska göra. Usbminne har jag tillgång till men har ingen lust att piratkopiera filmer, så vad kan jag göra? Enda jag kommer på är att köpa chromecast som kopplas in via hdmi och förhoppningsvis har tvn hdmi uttag, kommer vara wifi på hotellet så det borde väl funka att casta från telefonen då? Men samtidigt så kanske man inte ens har möjlighet att koppla upp tvn mot internet, inställningar och sånt kan man ju behöva en kod för att kunna ställa in.

Någon som har rest mycket och har någon erfarenhet om hur det brukar vara?

Permalänk
Medlem

Tänk på att hotell-WiFi brukar vara ganska "korkade"/låsta för gäster.
Man får 24h tillgång eller så genom en kod eller att helt enkelt bara ansluta mot nätverket. Men sedan måste du registrera på ett eller annat sätt vilket inte går att göra med Chromecasten så den blir inte godkänd på nätverket och får således ej kommunicera. Därför kommer du inte kunna casta till den.

Kan du däremot brygga det trådlösa nätet från hotellet på något sätt så är det förmodat löst.
Alternativ är ju att ha en HDMI->MHL om din telefon har stöd för det

Fråga hotellet i förhand vad de har för möjligheter för dig att streama material till ditt rum. De har också en IT-avdelning som kanske i värsta fall måste kopplas in för att svara på frågan

Visa signatur

🟢 Main: Ryzen7 5800X | Strix x470-I | 32GB | RTX2070S | Samsung C49RG9
🔵 unRaid: Ryzen5 2700X | B450M DS3H | 32GB
🟠 Tfn: Google Pixel 7 Lime Green

-:| @ eller citera för svar |:-

Permalänk
Medlem

Anslut telefonen will wifi, para ihop med din chromecast och kör netflix, inte svårare än så om du bara kommer åt hdmi utgången och har tillräckligt stabilt internet.

Permalänk
Medlem

Jag brukar köra en Asus RT-N12C som kostar 300 kr och köra som reapeater så kan man använda sitt eget WiFi-lösenord. Bäst är om hotellet har ett nätvekrsuttag då sätter man routern, med en knapp på baksidan, som AP. DNS 1.1.1.1. eller 8.8.8.8

KJanske inte fungerar överallt men tycker det borde gå.

Visa signatur

[AMD Ryzen 9 3900X] [ASUS GeForce RTX 2080 Ti] [LG OLED 55 C9 som skärm] [Samsung HW-Q96R till ljudet]

Permalänk
Avstängd

Borde ju ta reda på om hotellet har wifi, vilket land (om du har din mobila surf med dig) osv... kan ju inte va helt okänd info, du kan ju t ex maila hotellet å fråga om internet och om TVn har hdmi osv.