Vilken serie såg du senast?

Permalänk
Medlem

@Bascule666: Det släpptes tre avsnitt första veckan, sedan är det ett i veckan verkar det som.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kraeshok:

@Bascule666: Det släpptes tre avsnitt första veckan, sedan är det ett i veckan verkar det som.

OK, då är jag med. Personligen vill jag ha alla avsnitt tillgängliga innan jag börjar titta. Antar att jag få vänta några veckor...

Visa signatur

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840/850 Evo 750GB & 1TB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bascule666:

OK, då är jag med. Personligen vill jag ha alla avsnitt tillgängliga innan jag börjar titta. Antar att jag få vänta några veckor...

Ja, det är tråkigt att en del streaming nu verkar bli som TV och ska släppa episoder varje vecka istället för på en gång så man kan kolla när man vill.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Calisthenics:

Såg klart Homeland igår. Tyckte sista säsongen var rätt bra ändå. Kul att den hållt så länge. Känns inte som att de görs liknande "spy" serier längre. Verkar som den genren har tappat, folk är kanske lite trötta på realism och politik just nu.

Homeland är ju bra mycket bättre än Jack Ryan iaf. Säsong 2 av den senare var totalt genomusel.

Tycker de fem säsongerna av franska "Falsk identitet" är ändå bättre.
Finns på SVT-play.
Är mera verklighetsbaserad, man slipper de typiska amerikanska action-härjningarna.
Mycket, mycket bra spionserie.
Mvh.

Permalänk
Medlem

Alice in Borderland: 8/10. -- Fastnade snabbt för den, bra story och intressanta figurer. Blev lite konstigt i säsongsavslutet, men ser fram emot nästa säsong.

Vikings finalsäsongen släpptes 30/12. Börjat kolla igenom den och fan den är tyvärr inte lika bra som den var i början. Det är 10 avsnitt kvar, har spenderat för mycket tid på serien för att inte kolla klart den. Ska bli intressant o se hur Ivar utvecklas de sista avsnitten och ifall de lyckas avsluta serien på ett bra sätt.

Serien gick nedför efter Ragnar's död tyvärr..

Dold text

/M

Permalänk
Medlem

har tittat på Waco (C-More) över nyårs-veckan.

helt klart sevärd. När man växt upp har man ju hört talats om Davidianerna och belägringen och skottlossningen, och sett väldigt korta nyhetsklipp av ATF-agenterna som blir beskjutna från huset - det tror jag knappast är någon spoiler.

Den här serien belyser och lägger mycket mer nyanser på vad som hände inne i huset och under de där 51 dagarna. Det är ingen Band of Brothers eller Chernobyl, men om du gått och tänkt att Davidianerna var ett gäng galna domedagsprofeter så ger serien i alla fall lite nyanser.

Permalänk
Medlem

Min fru tvingade mig till att börja titta på Outlander med henne. Jäkligt bra och välgjord serie.

Visa signatur

Laptop 1: MB Pro m1
Laptop 2: MSI GT73VR TITAN
PC: gtx 1070 - 4770k

Permalänk
Medlem

My Name Is Earl
Så skön slaffserie

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Avstängd

Själen kollade jag på igår.

Visa signatur

Man är inte dum för att man har stavproblem.
Läs mer om min synfel Visual Snow
Om mig ----> #16970666

Permalänk
Medlem

Håller på med Strike Back.

Lite förvirring med säsongerna, HBO har vad de kallar 1-7 som oftast listas som 2-8 på IMDB etc.
Det som saknas på HBO och som annars kallas S01 är en miniserie, har inte sett den men HBO's säsong 1 refererar till lite händelser och karaktärer ifrån den, verkar som de inte hänger ihop särskilt mycket annars.
HBO 1-4 är "originalgänget" medans 5-7 är reboot, sett 5 och rebooten är såhär långt inte alls lika bra, men sevärd ändå.

Visa signatur

"When I get sad, I stop being sad and be awsome instead, true story."

Permalänk
Medlem

Jag och frugan kollade på Lupin, ny fransk serie på Netflix. Ganska skön serie, så får nog ta och rekommendera den. Omar Sy har huvudrollen, det är alltså den mörke killen i En oväntad vänskap (Intouchables).

Permalänk
Snusfri

Började med en Stargate SG-1 maraton förra veckan, var många år sedan man såg den senast.

Visa signatur

WS: i9 13900K - 128GB RAM - 6.5TB SSD - RTX 3090 24GB - LG C2 42" - W11 Pro
LAPTOP 1: Lenovo Gaming 3 - 8GB RAM - 512GB SSD - GTX 1650
LAPTOP 2: Acer Swift 3 - 8GB RAM - 512GB SSD
SERVER: i5 10400F - 64GB RAM - 44TB HDD
NALLE: Pixel 7 Pro

Permalänk
Medlem

Alice in Borderland: 9/10

Satan vad ledsen jag blev när det var över... första serien jag ser på MYCKET länge!... måste varit sen Prison Break S01.. gillar inte Serier annars. Men denna var KANON! Älskar bägge huvudkaraktärerna

Permalänk
Medlem

"The Night Of" - Mini TV-serie från 2016, HBO

"The Night Of" har varit på min "Att-se"-lista ett par år men har inte riktigt kommit till skott förrän i helgen!

Som alltid försöker jag hålla mig borta (Så gott det går!) från förhandsinfo, spoliers samt att läsa på om handling etc. men när jag i samband med att jag såg "The Queen's Gambit" (Mer om den i ett annat inlägg) förstod att även birollsmästaren Bill Camp även medverkade i THO så hamnade den högt om inte överst på listan!

Tydligen är detta en remake på den brittiska serien "Criminal Justice". Den har jag inte sett (ännu) men nämner detta för ordningens skull.

Serien är en mini-serie med totalt 8 avsnitt och en total speltid på strax under 9 timmar (Piloten och sista avsnittet är längre än 1h).

Utan att avslöja någon kritisk handling så får vi följa med från början där ett brott begås samt en hyfsat djup insikt i det amerikanska rätts- och fängelsesystemet och vad det gör med människor som lever i det, både på insidan och "utsidan" som yrke.

Det är en mörk historia, både bokstavligt och bildligt. Läste någonstans uttrycket "New York Noir" och det är en bra beskrivning!

Historien är väl berättad och det är extremt solida insatser från skådespelarensemblen. Förutom nämnda Bill Camp (Otrolig!) så bärs huvudrollerna upp av Riz Ahmed (Naz) samt John Turturro (John Stone) på ett utmärkt sätt!

Ett litet minus (det är säkert sin förlaga trogen) är John Turturro's advokatkaraktärs hälsoproblem. Det är kul i början men det tog kanske lite väl mycket fokus. Å ena sidan blev det ett karaktärsdrag och ett eget spår som absolut var halvkul att följa!

Det får bli en varm rekommendation till denna serie, solid 8/10!

Permalänk
Medlem

Såg att det var nån som inte gillade Watchmen, sen kunde jag inte se att nån annan skrivit om den vilket jag finner helt otroligt. Nu när jag sett klart hela skulle jag nog vilja säga att den ligger på top 10 någonsin för mig. Den tar serietidningens universum och spinner vidare. Tror inte jag någonsin sett en serie som tagit upp rasism i USA på ett sånt sätt som den serien gör. Helt fantastisk, och musiken av Trent Reznor och Atticus Ross är amazing som allt de gör (välförtjänt Emmy vinst). Finns ett skäl till att David Fincher använt dem till alla sina projekt sedan The Social Network. Precis som allt som är värt att se, så kan nog serien kännas svårstartad (the wire någon?), men givande när man sett klart alltså.

Visa signatur

B650M AORUS ELITE AX ICE | AMD Ryzen 7800X3D | Corsair H100i Elite Capellix White | G.Skill Trident Z5 Neo 32GB DDR5 6000MHz CL30 | ASUS GeForce RTX 4070 Super 12GB Dual OC | Lian Li PC-O11 Dynamic Mini Snow Edition | Corsair SF750 750W 80+ Platinum | 34" Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 3440x1440p 144Hz

Permalänk
Medlem

Började kolla Tribes of Europa (Netflix). En tysk serie på sex avsnitt (första säsongen). Det är en slags post-apokalyptisk framtid med olika stammar. Lite ostig, men ändå underhållande.
https://www.imdb.com/title/tt9184982/

Permalänk
Medlem

@cfwin tipsade om att Babylon 5 har fått en HD Remaster

https://www.space.com/babylon-5-remastered-streaming-amazon-i...

Finns på Prime UK, iTunes and HBO Max, men inte på svenska Prime 😢 Vi får hoppas den kommer hit så småningom. Bra serie!

https://www.amazon.co.uk/s?k=Babylon+5&ref=nb_sb_noss

Visa signatur

"The following statement is false: The previous statement is true! Welcome to our corner of the universe"

Permalänk
Medlem

Arkiv X =D är på säsong 5 av 11

Visa signatur

MSI MAG B550M Mortar, Ryzen 7 3800X, Cooler Master MasterLiquid ML240L, Corsair LPX 32GB (4x8GB) 3200MHz cl16, Sapphire rx580 4gb, Samsung 990 Pro 1TB + Seagate FireCuda 520 SSD 2TB, Corsair RM750x v2, Fractal Design Define C, LG UltraGear 27GP850

Permalänk
Medlem

Såg klart Säsong 1 av Lupin. Väldigt bra serie, kan rekommenderas!

Permalänk
Samsung Sverige

Efter att ha sett klart femte säsongen av The Expanse började jag om från början igen. Det blir nog fjärde genomtittningen nu, och jag slås än en gång av hur bra den faktiskt är. Helt klart 9,6/10 i mina ögon. Men den vinner helt klart på att sträckkollas, det behövs lite tempo i konsumtionen för att den ska bli som bäst.

Visa signatur

» Betalt samarbete och medlemmarnas länk till Samsung Sverige (företräder inte bolaget Samsung)
» Bidrar med kunskap och expertis inom Samsungs telefoner, plattor och wearables
» Behöver du hjälp? Pinga mig genom att skriva @samsung

Permalänk
Medlem
Skrivet av oztin:

Såg klart Säsong 1 av Lupin. Väldigt bra serie, kan rekommenderas!

Visst är den? När kommer fortsättningen ?!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Swennis:

Visst är den? När kommer fortsättningen ?!

Det är annonserat att de kommer en Säsong 2. Mer än så kan jag inte hitta. Riktigt bra serie!

Permalänk
Medlem

Såg the boys gillade den riktig mkt 🙂👍

Visa signatur

In science we trust!

Permalänk
Medlem

Tunna blå linjen, svt play.
Bästa Sverige producerat på år och dagar.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem
Skrivet av griid:

Tunna blå linjen, svt play.
Bästa Sverige producerat på år och dagar.

Bästa sedan Bron, om du frågar mig!

Sambon gillade dock inte upplägget "dokumentär" i sen fiktiv serie sådär. Men bra, det är den!

Senaste serien vi såg klart var Normal People på HBO, helt klart en bra serie det också. Om än sjukt frustrerande handling. Björnstad och The flight attendant kan jag varmt rekommendera på HBO också.

Visa signatur

Outtröttlig, löpartokig besserwisser!

Bli vegan! För djuren, planeten, hälsan och våra barns skull!

Permalänk
Avstängd

Ska börja på säsong 10 av The Walking Dead. Jag är inte den snabbaste personen på planeten och riktigt usel när det gäller just serier då jag missat mer eller mindre allt som släppts senaste 15 åren. Nu har jag iallafall tagit tag i detta och började med The Walking Dead.
Den har gått i vågor och ett tag blev man rätt less på den men den håller faktiskt en rätt ok nivå hela vägen. Vissa saker i den världen efter zombieapokalypsen tycks inte vara några problem att få tag på och vissa är mer eller mindre helt omöjliga. Bränsle har de haft hur mycket som helst känns det som ända fram till säsong 8 eller så då allt plötsligt tog tvärnit och detsamma gällde också ammunition.

Vissa personer i serien har man önskat livet ur rätt länge ska tilläggas men de jä..larna håller sig kvar ändå.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R3 Black, Mobo: ASUS Z170 Pro Gaming, CPU: Intel i7 6700K, kylning CM Hyper 212 EVO, RAM: 32 GB Hyper X 3000 mhz, GPU: Nvidia MSI 1080 Gaming X, PSU: XFX Core Edition Pro 750W, Mus: Logitech G700, Tgb: Corsair Raptor K30, OS: Win10

Permalänk
Lego Master

Scrubs (2001-2010)

<3

No words necessary.
10/10.

Visa signatur

* Vänsterhänt högerskytt med tummen mitt i handen.
* A franchises worst enemies are its biggest fans.
* 🖥️ i5 12600K | Z690 | 32GB | RTX 3070 | Define R6 | 48" 4K OLED | Win11 | 💻 Surface Go 3
* ⌨️ G915 Tactile | ⌨️ G13 | 🖱️ G502 X | 🎧 Pro X | 🎙️ QuadCast | 📹 EOS 550D | 🕹️ X52 Pro | 🎮 Xbox Elite 2
* 📱 Galaxy Fold4 | 🎧 Galaxy Buds Pro | ⌚ Galaxy Watch5 Pro | 📺 65" LG OLED | 🎞️ Nvidia Shield

Permalänk
Medlem
Permalänk
Medlem

Vi har plöjt genom sista tre säsongerna av Agents of S.H.I.E.L.D. äntligen efter några års uppehåll från vår sida, nu när vi har Disney Plus hemma. Den håller en hög nivå rakt genom tycker jag. Lite synd att de inte knutit ihop den bättre med det cinematiska univerumet bara, men det finns några referenser här och var, som gör att man ändå känner att det funkar.

Annars gillade jag både Fate - the WINX Saga på Netflix, samt Locke and Key som vi är mitt i just nu. Bra karaktärer där som inte bara är svartvita och platta utan känns realistiska i hur de beter sig och för dialog.

Misfits och Magicians var ruskigt bra på den biten också, så jag hoppas det kommer fler såna bra serier inom Sci-Fi och Fantasy, vilket jag föredrar att kolla på, när jag har tid att kolla serier.

Visa signatur

Shadows never sleep...
Specs: Ryzen 5600X, Powercolor Fighter RX 6700XT, ASUS B550-I ITX, 32GB 3600MHz DDR4, Bitfenix Phenom µ-ATX

Permalänk

Exit säsong 1 - wow vilken serie! Otroligt bra.

Var något väldigt bekant över svensken i serien och i sista scenen kommer jag på vart jag sett honom innan. Det är ju JonasT på SweClockers. Jävla vad likt! 👍

Visa signatur

NR200P || 5600X || 3080 Strix ||