Youtube lanserar Premium Lite

Permalänk
Medlem

Finns väl inte så mycket att diskutera, vill man köra på adblock så kan man fortsätta göra det. Har man mobil/chromecast eller någon annan streaming platform så kanske 69kr är värt. Själv betalar jag 69kr/mån som student för Premium inkl. Youtube music, värt imo.

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av xSean145:

Jag vet inte om jag håller med. Om Youtube skulle få negativa konsekvenser av att folk använder adblock hade dom säkert blockerat dessa användare från att använda deras plattform. En plattform som drivs av att ha en stor tittarbas tjänar mer på att ha 30% användare som blockerar reklamen än att inte ha dom. Detta eftersom varje användare är en väg till att nå ut till fler potentiella användare.

I en utgångspunkt där alternativet är att antingen ha på en adblocker eller att inte besöka tjänsten alls, mjo så kan det nog vara.
Men det är ju inte valet man primärt står inför tänker jag.

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem

69kr är ju ingenting för hur mycket jag tittar på YT. Blev ett givet köp så fort jag såg att det kommit och spenderat kvällen i soffan famför ATV å kollat bilvideos, väl spenderade pengar

Visa signatur
Permalänk
Skrivet av RVX:

Asså jag förstår inte hur folk gör. Sade upp mitt precis, får fortfarande bara upp Det här erbjudandet är inte tillgängligt. Hantera ditt konto genom att öppna Konto > Köp och medlemskap.
Vad är detta för bs? Missar jag nåt?

Har du någon VPN igång?
Jag fick samma fel som dig, när jag slog av min VPN till Amerikat så får jag nu upp 69:- alternativet.
Jag hade dock inget abbonnemang alls innan.

Visa signatur

450D / 50D, 30 1.4, 50 1.8, 90 2.8, 70-200 4 IS

Permalänk
Medlem
Skrivet av siefer:

Att Lite inte har background playback betyder också att man inte kan lyssna på videos med screen off ?

Det verkar inte så nej

Visa signatur

Mac Mini M2 Pro
5K

Permalänk
Inaktiv

För de som inte vill kolla på videos via PC'n och där med inte kan använda adblockers... ni har inte provat att koppla en sladd mellan datorn o tv'n Sådant var poppis förr innan smart-tv'n

Men vad är det ni kollar på egentligen på youtube, då vissa tycker det är värt att lägga pengar???

Permalänk
Hedersmedlem

***Uppmaning***

Dags att tagga ner lite, otrevligheter och påhopp undanbedes.

Visa signatur

Danskjävel så krattar som en skrivare...

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon309108:

För de som inte vill kolla på videos via PC'n och där med inte kan använda adblockers... ni har inte provat att koppla en sladd mellan datorn o tv'n Sådant var poppis förr innan smart-tv'n

Men vad är det ni kollar på egentligen på youtube, då vissa tycker det är värt att lägga pengar???

Kollar ganska ofta på Smarter every day och Veritasium för exempel. Kan vara värt att lägga pengar på för slippa reklam.

Visa signatur

What evah! i'll do what i want! | Det stavas väl inte väll...såvida du inte ska skriva välling.
"Det var väl bra"

Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av anon309108:

För de som inte vill kolla på videos via PC'n och där med inte kan använda adblockers... ni har inte provat att koppla en sladd mellan datorn o tv'n Sådant var poppis förr innan smart-tv'n

Men vad är det ni kollar på egentligen på youtube, då vissa tycker det är värt att lägga pengar???

En del gaming, mycket teknik och mjukvara, väldigt många retro-kanaler, vetenskap, historia etc
Mycket av det innehållet jag tittar på har inte ens i närheten av motsvarigheter på andra plattformar oavsett om vi pratar hemsidor eller streamingtjänster etc.

Visa signatur

240p är livet

Permalänk
Medlem
Skrivet av bärplockaren:

Påminner om den gamla goda tiden..
https://youtu.be/HmZm8vNHBSU

En bättre version

Angående Lite så hade jag kunnat överväga det även om jag tycker att 69 kr är lite i överkant (49 kr hade varit mer rimligt) och att det borde inkludera alla funktioner i vanliga prime som rör youtube.

Det största problemet för mig blir dock att jag inte har ett konto eller har något intresse av att skaffa mig ett konto eller att vara inloggad när jag kollar på youtube och det blir en svår sak att kombinera ihop med en prenumeration.

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

Jag vet inte riktigt, det du säger blir ju också lite "de tjänar tillräckligt" enligt dina mått mätt. Faktum är ju att små och medelstora kanaler är extremt svåra att överleva på.

Lite som om du på eget bevåg hade bestämt dig för att biografen minsann kan klara sig på det de tjänar på att sälja popcorn till dig alltså behöver du inte också betala för biljetten.
(Angående produktplacering så får förstås inte en biograf ta del av de inkomsterna, det är inte billigare för en biograf att köpa in en film för att den innehåller produktplaceringar)

Allt som är brottsligt är inte omoraliskt och allt som är lagligt är inte moraliskt. Det skulle vara en lite väl svartvit måttstock att leva efter IMHO.

Vem som skadas. Det väl primärt kreatörerna jag tänker på, även om Google förstås också behöver tjäna pengar på plattformen för att vilja driven den i långa loppet.

Angående argumentet att det inte gör så stor skada för att det är ganska få som gör något tycker jag personligen inte är en särskilt bra anledning. Ungefär 30% har en adblocker installerad.
Om det byggs reklamfinansierade tjänster där kreatörer lever på marginalerna och 30% blockerar en stor del av intäkterna så påverkar det ju. Inte minst påverkar det ju också i en negativt riktning: ju fler användare som faller bort på grund av blockers desto mer aggressivt måste de som inte faller bort marknadsföras mot för att väga upp det.

Jag menar inte att man är någon slags förkastlig människa för att man blockerar annonser. Men det har ju konsekvenser och de som får bära konsekvenserna är ju kreatörer, plattformsägare och alla som inte blockerar annonser.
De konsekvenserna blir ganska abstrakta och det är inte särskilt lätt att ha någon empati för ett storbolag som Google. Däremot är det iaf för mig lättare att ha det för mindre kreatörer.

Angående för integritet så är det absolut betydligt mer komplext och där har jag inga motargument annat än att man såklart kan skaffa ett throwaway-konto för youtube för att skaffa premium förstås.
Däremot är det ju desto värre med google-annonser om vi talar om at inte köra premium men att behålla annonser på.

OBS: talar inte för SweClockers här så att säga, vi har ingen häst i racet vad det gäller Youtube. Vi tjänar typ så att vi kan köpa lite fikabröd till kontoret ungefär om vi talar om Youtube-inkomster.

Att 30% använder adblock tror jag inte är en siffra som stämmer för youtube och samtliga olika enheter som ansluter (telefoner, tv, surfplattor, skrivbordsdatorer, laptops, spelkonsoler, tv-boxar, bilars mediacenter osv).
Jag tror inte de flesta ens vet hur de blockerar reklam på de olika enheterna, en synpunkt som stärks när jag läser i tråden då jag antar att många i tråden har betydligt mer kunskap här än de flesta som tittar på youtube.
Att det kan vara så hög siffra på en teknik sajt som ofta har väldigt många tekniskt kunniga användare är något annat.
Avsikten med min beskrivning var att påvisa att jämförelsen haltade så mycket att den troligtvis tippar över av sig självt.
Jag pekade även på hur olika sätt att generera inkomster för innehållsskapare som sponsrade samarbeten och pateron, jag antydde inte att "de tjänar tillräckligt" i ärlighetens namn så kan jag däremot anse att google (Alphabet) tjänar tillräckligt med pengar (senaste kvartalsrapporten visar att kvartalsvinsten nu motsvarar tidigare årsvinster).
Jag är övertygad om att sponsrade samarbeten och patreon ger betydligt högre inkomster än reklamintäkter från youtube för de allra flesta.
Som du själv säger så får ni väldigt lite intäkter från youtube och om ingen hade använt adblock så hade det troligtvis inte märkbart påverkat fikabrödet, jag tar även för givet att även ni tjänar betydligt bättre på sponsrade filmklipp (betald marknadsföring).
Produktplaceringar jag hänvisade till angående filmer trodde jag var förstått att det är ett sätt att täcka vissa kostnader i produktionen av en film.
Jag skäms inte det minsta för att använda adblock till youtube och jag värnar om min integritet, jag stödjer även de jag anser är värda det men då på andra sätt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CyberSpace:

Ser inte poängen, annonsblockerare är gratis. Missar jag något?

På telefon äre lite mer omständigt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av svampae:

På telefon äre lite mer omständigt.

Inte med Youtube Vanced.

Visa signatur

Ryzen 7 2700 @ 4.0Ghz, X470 Taichi, 16gb ram @ 3200 mhz, GTS V8 Cpu Cooler, Gigabyte 5700XT.

Permalänk
Medlem
Skrivet av CyberSpace:

Verkar finnas ett syfte. Många kör för enkelhetens skull verkar det som, själv sitter jag nästan enbart på dator, och då funkar adblockers bra. Som någon tidigare talare, ser inte adblock som att piratkopiera, snarare att man sätter upp en skylt med "ej reklam" på ens dator.

Du kan vända på det och tänka i banor kring postutdelning, logistiken för att skicka ett kuvert täcks av portot som du får betala för. I det här fallet så läggs kostnaden istället på tittarna av tjänsten. Betalar du inte för portot så kommer inte ditt brev fram, tar du bort annonserna så betalas det inte för logistiken. Youtubes "logistik" är framförallt servrar och bandbredd i det här fallet.

Det är ungefär som att en del personer skulle få skicka kuvert utan att varken köpa porto eller lägga kostnaden på mottagaren, i praktiken så åker de snålskjuts av "oss andra" som vackert får betala och täcka upp för detta. Samma fall här. Det kan inte likställas med att palla äpplen då det är något fysiskt som det finns en begränsad mängd av, dvs en pallat äpple är en direkt förlust. I youtubes fall så innebär det att deras kostnader för att tillhandahålla tjänsten inte "betalas för" korrekt av alla tittare.

Det är ungefär som att planka på bussen, du tar upp plats utan att betala för den, dvs tillgången av platser minskar, dvs mindre plats för betalande resenärer, likaså som att ett pallat äpple innebär ett äpple som det potentiellt hade kunnat tjänas pengar på.

Permalänk
Medlem
Skrivet av UndaC:

I en utgångspunkt där alternativet är att antingen ha på en adblocker eller att inte besöka tjänsten alls, mjo så kan det nog vara.
Men det är ju inte valet man primärt står inför tänker jag.

Kan bara prata för mig själv, internet som i allmänhet och Youtube i synnerhet är helt obrukbart utan adblocker. Använder aldrig Youtube om den är inklusive reklam, då är jag mycket hellre utan.

Permalänk
Livsnjutare 😎
Skrivet av N!klas:

Jag misstänker att man får avsluta hos Apple och vänta till datumet för avslut innan man kan skapa ny prenumeration utanför Apple.

Precis så tror jag också att det är.
Blir ev att man gör de så.

Enkelt att hantera sina prenumerationer via mobilen dock, om man är en ”periodare” och inte har en tjänst hela tiden - oavsett om pratar Youtube, HBO eller vad som.

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Livsnjutare 😎
Skrivet av anon309108:

För de som inte vill kolla på videos via PC'n och där med inte kan använda adblockers... ni har inte provat att koppla en sladd mellan datorn o tv'n Sådant var poppis förr innan smart-tv'n

Men vad är det ni kollar på egentligen på youtube, då vissa tycker det är värt att lägga pengar???

Skrivet av UndaC:

En del gaming, mycket teknik och mjukvara, väldigt många retro-kanaler, vetenskap, historia etc
Mycket av det innehållet jag tittar på har inte ens i närheten av motsvarigheter på andra plattformar oavsett om vi pratar hemsidor eller streamingtjänster etc.

Jag konsumerar i mångt och mycket samma saker som @UndaC skriver om, och framför allt så gör jag det innan jag skall sova, liggande i sängen och kollades på en Apple TV -enhet.
Eller så sitter man med mobilen nånstans när det är lite dötid utav någon anledning, eller när man bara vill ”zone’a ut en stund”.

Så Youtube för mig är mycket i handhållet format eller i sängen - varvid det också skall vara enkelt. Att ha dator med kabel är 2000-tal. Sådant är omständigt när man har smidigare lösningar att tillgå. Även om det må kosta lite.

Det är ju reklamen jag vill slippa, och är det enkelt sett till en relativt liten kostnad, så kommer jag nyttja det istället för att ”krångla”.

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Avstängd
Skrivet av siefer:

Att Lite inte har background playback betyder också att man inte kan lyssna på videos med screen off ?

Jag fattar ingenting asså?! Jag antar att det berör mobila enheter där skärmen stängs av då appen i sig kan känna av om den är det eller inte? För jag har ju själv avstängd datorskärm och YouTube öppen i annan webbflik utan några som helst problem, men det är som sagt var på en vanlig dator och inte mobil enhet.

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Zargoz:

Eftersom du likställer det med något som är brottsligt vilket jag anser är väldigt dålig liknelse. Dessutom om jag stjäl dina äpplen så kan du inte sälja de till någon annan. Jag är inte rädd att YouTube ska gå under. Ni andra betalar ju så det är bra. Dessutom så får man helt enkelt anpassa sin business om man märker att folk är trötta på reklam.
Eftersom YouTube demonetize de content creators som jag tittar på så skulle det aldrig falla in för mig att betala dem. Jag stödjer de jag gillar med patreon.

Du har nämnt det någon gång i tråden redan men vilka kanaler följer du som blev demonetized?

Skrivet av svampae:

På telefon äre lite mer omständigt.

Iallafall med Firefox fungerar Blockerare som fungerar på desktop så går det exempelvis chromecasta till TVn så bör det gå den vägen. Lite osäker på om jag faktiskt provat det dock, är inte så mycket för chromecasts.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Katten_BoB:

Har du någon VPN igång?
Jag fick samma fel som dig, när jag slog av min VPN till Amerikat så får jag nu upp 69:- alternativet.
Jag hade dock inget abbonnemang alls innan.

Nix ingen VPN.

Visa signatur

🖥️ Fractal Design Node 804 • Asrock Fatal1ty X99M Killer • Intel 5820K • Noctua NH-U12S • Corsair Vengeance 16GB • Gigabyte GTX 970 • be quiet! Dark Power Pro 550w • 2x Intel 520 120GB • 2x 1TB • 1x 3TB
💻 Microsoft Surface Pro (8GB/128GB)
 iPhone 11 64GB 🎧 SONY WH-1000XM3
🎵📲 SONY NW-ZX300 64GB [Region changed & Mr Walkman custom firmware loaded] + 256GB xtra • Audio Technica ATH-M50X

Permalänk
Livsnjutare 😎
Skrivet av Chippen2188:

69kr är ju ingenting för hur mycket jag tittar på YT. Blev ett givet köp så fort jag såg att det kommit och spenderat kvällen i soffan famför ATV å kollat bilvideos, väl spenderade pengar

Exakt... tänk så mycket utav din tid (vilket indirekt också är pengar) du hade slösat bort på reklamavbrott!
Lätt värt!

Visa signatur

Citera eller Svara för respons! •
• Life is a playground {|;^) •

Permalänk
Medlem
Skrivet av FireFox:

Skulle aldrig få för mig att betala för Youtube när det finns exempelvis YouTube Vanced.

Bakgrundsuppspelning, reklamfritt och framförallt gratis.

Tyvärr fungerar det inte på alla enheter, ex Apple TV, Ipad, Iphone

Permalänk
Medlem
Skrivet av nipe:

Jag tycker det mesta på Netflix och Spotify också är "skit", men jag lyckas ganska bra med att undvika det och välja att titta/lyssna på saker jag tycker är ok. Och det är samma sak på Youtube, du får väl helt enkelt försöka bli bättre på att avgöra vad som är värt din tid.

För mig är dessutom Youtubes egna förslag på vad de tror jag skulle gilla många gånger bättre än Netflix motsvarighet som rekommenderar typ 90% saker jag är totalt ointresserad av, 9% saker jag redan sett och 1% som kan vara lite intressant. Det är ju också en form av irriterande reklam att de försöker pusha på mig en massa egenproducerat material jag är totalt ointresserad av i form av stora färgglada posters precis överallt i alla listor.

Om man sedan förutom själva innehållet även väger in t.ex. sökfunktion och användargränssnittet så vinner ju Youtube stort.

Utifrån det tycker jag inte det är mer orimligt att betala för Youtube än för Netflix eller Spotify. Men det är såklart helt ok att du som tydligen har annan smak tycker annorlunda.

YT är såklart bra tycker jag men YT lever på att andra ska uploada material för att de ska finnas något värde. Hade de mesta pengarna för reklam gått till kanalen så är de inget problem men jag tror snarare YT tar nästan allt och därför är jag emot reklamen. Tittar man på Twitch där varje streamer aktiverar reklam själva och får betalt för den så är jag bara glad att titta på reklam emellanåt för de hjälper dom att kunna fortsätta streama.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dockland:

Varför skapar du inte ett eget, helt reklamfritt YouTube-alternativ? Då kan vi alla ta del av det. Det kan inte kosta något.

Ladda ner Adblock så löser de sig nog för dig

Permalänk

Har någon fått det att funka med länken, som hoppade på senare igår efter 17:30?

Permalänk
Medlem

Själv skulle jag inte klara mig utan premium. Man använde Adblock förut på datorn men tittar mest på mobil numera och dottern på Youtube kids på tablet.

Jag kör Youtube när jag städar, diskar och gör mat eller ibland när jag jobbar eller går, cyklar etc. Skulle säga det är 95% på telefon. Dels att slippa reklam som annars skulle störa en men även att kunna få ljud med skärmen av är en funktion jag inte vill vara utan.

Finns så mycket på Youtube numera. Gamers Nexus, Hardware Unboxed, LTT men även massa retrokanaler som Phils computer lab, pixel Pipes, LGR osv. Sen massor med historiekaneler och kanaler om ekonomi och så alla får TV spel. Följer 50 kanaler varav ca 30 jag tittar på regelbundet så ser nog mer på Youtube på telefon än Netflix på TVn.

Visa signatur

Asus B650 TUF, Ryzen 7600X, 32GB 6000mhz DDR5, Corsair RM1000X, Powercolor 6900XT Red Devil Ultimate, 360mm Corsair AIO, MSI Velox 100P Airflow. Kingston KC3000 M.2.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Shudnawz:

Nej, jag är mycket väl läskunnig och noterade specifikt att tjänster där du var villig att betala för abonnemangen var i stora drag där det inte finns nån gratislösning att tillgå (Spotify har en gratisversion, men där kan man inte magiskt haxxa bort reklamen).

Det finns tusentals gratislösningar att tillgå, lagligt som olagligt. Dina "noteringar" är inte bara ett klassiskt fall av "correlation =/= causation" men också helt felaktigt och uppenbarligen en notering du letade efter från första början. Bekräftelsejäv i sin finaste form.

Skrivet av Shudnawz:

Du säger också att du inte nånsin kommer betala för att bli av med reklam, men i mina ögon ser det ut att vara precis vad du gör, där du inte kan bli av med den på annat sätt. Att du låter AB vara avstängd på SweC får jag anta är av solidaritetsskäl, vilket jag kan respektera.

Jag skiter, respektfullt, fullständigt i vad det ser ut som i dina ögon. Du är inte någon överhuvudtaget att hävda vad jag gör och inte gör när jag själv säger att det inte är så fallet är. Det finns tusentals andra sätt att bli av med reklam, min egen åsikt är att reklam behövs för att företagen ska gå runt och därmed står jag ut med det till en viss gräns, oavsett vad du tror. Löjligt att du ens försöker säga till någon annan vad dom tycker och tror.

Skrivet av Shudnawz:

Jag undrar vilket värde du menar att Youtube skulle behöva tillföra för att du ska vara villig för att betala för tjänsten?

Det svarade jag på mitt allra första inlägg, men jag kan citera mig själv för att du ska få ett svar på det igen:

Skrivet av Mithras:

då ska det fan erbjudas något av värde. Kommer aldrig betala för att bli av med reklam. Vill de ha mina pengar måste de erbjuda mig något annat än att INTE störa mig med reklam och artificella begränsningar som uppspelning i bakgrunden.

Skrivet av Shudnawz:

Om du nu faktiskt vet att det kostar pengar att driva tjänsten, varför envisas du med att inte ge dem några, men ändå använda tjänsten?

Det har jag också svarat på på, på exakt det inlägget du valde att citera, men trots din hävdan om god läsförståelse verkar massor ha gåt dig förbi, så jag citerar mig själv igen:

Skrivet av Mithras:

Det finns gränser för reklam. Jag drog min när det började dyka upp före, under (ett antal gånger) och efter varje klipp.

Jag hade inga problem med banners, eller reklam mellan klipp, eller reklam före ett klipp började, eller när de utökade reklamsnuttarna från 5 sekunder till 30, eller från 30 till 5 minuter, eller när de tvingade en att se en viss del av den. Men så som det ser ut nu, där du kan ha X antal reklamsnuttar så länge du har +10:00 spellängd, samt 2 snuttar mellan varje klipp, samt unskippable ads, samt bumpers ads, samt overlay ads etc. etc. etc. är för mycket. Det är dessutom ett medvetet val av Youtube att inte använda banners och istället ha 90% av all reklam i klippen.

AdBlocker gör det bättre för alla om alla använder den för att markera när reklam blir för mycket. Jag har t.ex. aldrig haft igång AdBlocker på SweClockers, för att i slutändan behöver SweClockers sina intäkter och reklamen är inte ens ett litet störmoment. Jag hade inte AB på Youtube heller förrän nyligen.

Du kan absolut fortsätta titta på all reklam som kommer om du vill, men jag väljer att använda den teknologi som lagligen finns för att markera när jag inte anser att ett företag gör rätt. Precis som vi ska göra i en fri marknad.

Skrivet av Shudnawz:

Jag kan inte dra några andra slutsatser än att du faktiskt tycker att det borde vara gratis. Annars borde väl lösningen vara att 1). betala för att slippa, eller 2) titta på reklamen (eller åtminstone låta den rulla)?

Återigen skiter jag fullständigt i vilka slutsatser du väljer att dra, jag har förklarat min ståndpunkt (se ovan) och den verkar inte gå in i ditt huvud. Det är helt ok. Du är dock återigen inte någon auktoritet att berätta för andra vad de tycker när de själva säga att det inte är fallet. Min lösning är att använda AB, som är lagligt, för att visa vad jag tycker om den överdrivna mängden reklam som finns.

Skrivet av Shudnawz:

Om jag själv dyker på en sida som har hutlöst mycket reklam backar jag ut därifrån istället och går till nästa google-träff. Inte svårare än så. Varför har Youtube nån slags särställning? Det är inte den enda sidan som erbjuder underhållning i videoformat.

Bra för dig, du kan fortsätta så. Jag väljer återigen att använda AdBlocker (som är lagligt) för att markera på YT. Varför de har en särställning är inte svårt att varken förklara eller förstå; YT är mer eller mindre ensam på den marknaden de arbetar på. Varför skulle jag inte använda det som lagligen finns för att markera mot ett av världens största företag, med en ekonomi av ett litet land, att jag inte håller med dem om det de gör?

Jag har nu tre gånger förklarat min ståndpunkt på det hela, vilket är två gånger för mycket. Du har valt att gång på gång ifrågsätta vad jag själv tycker, fastän jag har varit tydlig och dessutom förklarat hur jag tänker kring ämnet. Ändå envisas du att försöka berätta för mig vad jag själv tycker. Vilket är otroligt löjligt. Diskussionen borde ligga på lösningarna som finns, eller handlingarna som tas, inte på huvurida du håller med mig om vad jag tycker.

Kliv ner från din häst och lägg ner idiotin, du har inte tolkningsföreträde på hur andra människor tycker och tänker. Att du försöker agera som att du är någon auktoritet på att förklara vad andra människor tycker om saker och ting när de klart och tydligt säger att du har fel visar bara på din brist på förståelse för andra och din egen arrogans. Du har uppenbarligen stora problem att förstå andra människors synpunkter och acceptera andra människors lösningar till specifika frågor, där du tror att du vet bättre om deras egna tankar så länge de inte följer dina egna lösningar. Vilket är mer än vad jag behöver veta om dig för att kunna dra slutsatsen att jag inte har någon lust att fortsätta diskutera frågan med dig heller, då det är tydligt att du i ditt eget lilla sinne tror att du vet mer om andra än dem själva.

Ha en fortsatt trevlig dag, dock.

Visa signatur

| Corsair Crystal 460X | Z390-F | 9700K | ROG Ryujn 360mm | RTX 3080Ti | ROG Thor 850W | Vengeance Pro 3200mhz 16cl 16GB (2x8) | 970 Pro 2TB + 2xWD Black 4TB | ROG SWIFT PG279Q | Arctis 7 Pro Wireless | ROG Scope Deluxe red silent | ROG Chakram |

Permalänk
Medlem
Skrivet av MrShizzle:

Du kan vända på det och tänka i banor kring postutdelning, logistiken för att skicka ett kuvert täcks av portot som du får betala för. I det här fallet så läggs kostnaden istället på tittarna av tjänsten. Betalar du inte för portot så kommer inte ditt brev fram, tar du bort annonserna så betalas det inte för logistiken. Youtubes "logistik" är framförallt servrar och bandbredd i det här fallet.

Det är ungefär som att en del personer skulle få skicka kuvert utan att varken köpa porto eller lägga kostnaden på mottagaren, i praktiken så åker de snålskjuts av "oss andra" som vackert får betala och täcka upp för detta. Samma fall här. Det kan inte likställas med att palla äpplen då det är något fysiskt som det finns en begränsad mängd av, dvs en pallat äpple är en direkt förlust. I youtubes fall så innebär det att deras kostnader för att tillhandahålla tjänsten inte "betalas för" korrekt av alla tittare.

Det är ungefär som att planka på bussen, du tar upp plats utan att betala för den, dvs tillgången av platser minskar, dvs mindre plats för betalande resenärer, likaså som att ett pallat äpple innebär ett äpple som det potentiellt hade kunnat tjänas pengar på.

Ja, det går såklart att vända på det, men som sagt, jag ser det inte på det sättet. Jag ser detta snarare som att någon står och delar ut äpplen och en reklambroschyr, där jag tar emot både äpple och reklambroschyr men väljer att slänga broschyren direkt utan att titta på den.

Jag tycker inte att det du säger stämmer i det här fallet, men jag förstår varför du argumenterar för det. Och folk som skapar bra videos borde få betalt för sina saker, men då finns det också andra vägar att gå, som många andra redan påpekat.

Visa signatur

GPU: Sapphire 5700 XT CPU: i9 10850K @ 5 GHz med NH-D15 RAM: 32 GB Vengeance @ 3600 MHz PSU: eVGA Supernova 750 G3 Chassi: Define R5 Moderkort: Asus Strix Z490-F Lagring: 970 EVO 500 GB och 840 EVO 250 GB Skärm: Asus TUF VG259Q, PHILIPS Brilliance 230C, Samsung U28E590
Äldre grejer: 4790K, i7 920, Athlon 3800+ X2, 290X Crossfire, 560 Ti Sli, 560 Ti 448 cores, 8800 GT Sli.
Laptop:  MacBook Pro 13" mid 2014 

Permalänk
Medlem

Dom flesta videos idag har ju reklam i själva videon eller så har dom affiliatelänkar som dom promotar i beskrivningen. Inte hela världen om man kör Adblock, jag tror det är en väldigt liten del som gör det och Google får sina pengar i vilket fall. Kreatörerna tjänar som sagt på egna reklamer, samarbeten och affiliate, så även med YT Premium eller Adblock får man reklam upptryckt.

Visa signatur
Permalänk
Konsolpleb 🕹
Skrivet av Snubb1:

Att 30% använder adblock tror jag inte är en siffra som stämmer för youtube och samtliga olika enheter som ansluter (telefoner, tv, surfplattor, skrivbordsdatorer, laptops, spelkonsoler, tv-boxar, bilars mediacenter osv).
Jag tror inte de flesta ens vet hur de blockerar reklam på de olika enheterna, en synpunkt som stärks när jag läser i tråden då jag antar att många i tråden har betydligt mer kunskap här än de flesta som tittar på youtube.
Att det kan vara så hög siffra på en teknik sajt som ofta har väldigt många tekniskt kunniga användare är något annat.
Avsikten med min beskrivning var att påvisa att jämförelsen haltade så mycket att den troligtvis tippar över av sig självt.
Jag pekade även på hur olika sätt att generera inkomster för innehållsskapare som sponsrade samarbeten och pateron, jag antydde inte att "de tjänar tillräckligt" i ärlighetens namn så kan jag däremot anse att google (Alphabet) tjänar tillräckligt med pengar (senaste kvartalsrapporten visar att kvartalsvinsten nu motsvarar tidigare årsvinster).
Jag är övertygad om att sponsrade samarbeten och patreon ger betydligt högre inkomster än reklamintäkter från youtube för de allra flesta.
Som du själv säger så får ni väldigt lite intäkter från youtube och om ingen hade använt adblock så hade det troligtvis inte märkbart påverkat fikabrödet, jag tar även för givet att även ni tjänar betydligt bättre på sponsrade filmklipp (betald marknadsföring).
Produktplaceringar jag hänvisade till angående filmer trodde jag var förstått att det är ett sätt att täcka vissa kostnader i produktionen av en film.
Jag skäms inte det minsta för att använda adblock till youtube och jag värnar om min integritet, jag stödjer även de jag anser är värda det men då på andra sätt.

Du har helt rätt i att det inte är 30% som blockerar annonser på alla youtube-videos, jag vet faktiskt inte alls vad siffran ligger på. 30% är hur många som kör det på sina browsers i största allmänhet bara.

Men jag tänker väl kanske att det är det här jag har svårt att köpa:
"Jag pekade även på hur olika sätt att generera inkomster för innehållsskapare som sponsrade samarbeten och pateron, jag antydde inte att "de tjänar tillräckligt"[...]
Jag är övertygad om att sponsrade samarbeten och patreon ger betydligt högre inkomster än reklamintäkter från youtube för de allra flesta."

För mig, och jag förstår om du inte håller med här, så blir det lite som om:
Någon anordnar en konsert med inträde. Folk ser att sångaren har en t-shirt med en sponsor på så då plankar de in istället för att sångaren ändå tjänar mer pengar på sitt sponsorskap än biljetterna i dörren.

Angående att skämmas så är det absolut inte det jag är ute efter. Jag vill bara påvisa att det ju finns konsekvenser, i en tråd där många slentrianmässigt kastar sig på att blockera innehållsskapares inkomstkällor.

Och igen, jag sitter inte och vurmar för Google här. Jag har bara kreatörerna i åtanke.

Visa signatur

240p är livet