Helgsnack: Vilka är dina dummaste tekniklösningar?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Svensktiger:

Innan moderkort klarade av att återställa sig själva efter konstiga BIOS inställningar (=överentusiastiska överklockningsförsök).
Så satt man en reset eller power knapp över CMOS reset bygeln.

Faktiskt inget dumt alls! Ska börja bygga mina burkar så.

Permalänk

Köpte en NAS för några år sen. Sjukt nödvändig pryl för privatpersoner. Åkte ut på blocket efter 3 dagar.

Permalänk
Medlem

Skaffade en halvmeter röd batterikabel från biltema och skruvade fast den på batteriets pluspol.
Buntbandade sen en bit trädgårdsslang på ett väl åtkomligt ställe på mc-ramen för att undvika kortslutning och hej presto! Jag behöver inte lyfta på sadeln mer när jag ska ska ansluta starthjälpens plusklämma!

Permalänk
Medlem

En "ghetto-mod" som jag gjorde som verkligen fungerade bra var en liten momentswitch monterad på sidan av en skivspelare så att man kunde koppla från den tillfälligt och få tillbaka den när man släppte. Anledningen var att jag ville ha möjlighet att scratcha hyfsat enkelt utan att behöva växla ingång på mixern. Eftersom man inte hade någon medhörning i lurarna när switchen var aktiv så fick man ju ha bra koll på sina vinyler, men annars funkade det väldigt bra.

Permalänk
Medlem

På 80 talet hade vi en VHS spelare (utan fjärr)
Den hade stora knappar för Play, stop, forward osv på fronten. När den sedan började sjunga på sista versen så va man tvungen att konstant hålla ner play knappen för att filmen skulle rulla på. Det va jobbigt i längden att sitta vid TV´n och hålla knappen för att kunna se en film så lösningen blev ett par tjocka gummisnoddar från knappen -> fötterna under spelaren. Enda nackdelen va spelarens ständiga klickande när den försökte lossa upp play knappen.

Permalänk
Medlem

Brukar skrubba/skala nypotatis med hjälp av hink med vatten, toalettborste samt skruvdragare. Fungerar fin-fint.
Överbliven korv- eller köttsoppa blir snabbt en smarrig pyttipanna om man häller bort allt spad och kör resten i en airfryer.