Permalänk
Medlem

"Pang!" sa det

... sen satt jag där utan nätaggregat och med en dator som stank av el. "Hupps" tänkte jag, "dags att sätta in det lite starkare då".

Sagt och gjort, och efter lite kabel-strul (slutna kretsar osv) så sätter den igång. Allt är "nice and dandy" tills den stunden då jag satte igång mitt gamla quake3. Efter en stunds spelande så sa det bara "piijooong" och skärmen vart total-svart.

"Hopps igen då" tänkte jag - och efter diverse kabelomflyttningar (jag har många av dessa, kablar, i min burk) så kom jag fram till att problemet troligtvis var överhettning - för att testa detta så ställde jag datorn över natten i windows, och morgonen därpå så var datorn fortfarande igång, precis som den varit dagen innan.

Det som känns lite mysko för mig är att (vilket program som helst som använder 3d funktioner) kraschar - efter olika tid. En gång kunde jag spela i nästan 45 minuter medan en annan gång så kunde jag bara köra i 10.

Så denna dagen till ära så åkte jag till våran huvudstad och inhandlade lite bättre kylning i hopp om att detta skulle lösa mina problem. Glad i hågen kom jag hem och monterade schabraket på mitt stackars Radeon9800 PRO. Ännu nöjdare med mig själv satte jag sedan in kortet i lådan och tryckte igång - äntligen skulle jag få spela.

Men icke sa nicke. Tyvärr kraschar det fortfarande.

Det enda jag kan tänka mig nu är antingen ett förstört Radeon kort (men varför kraschar det då inte direkt?) eller ett förstört moderkort - men egentligen vet jag inte alls vad jag skall tro längre. Är det någon som har någon idé? Har stabilitetstestat processorn genom att köra igenom SuperPI (2 och 4M) ett par gånger och det är stabilt där, Innan nätagget pangade så funkade allt perfekt - kan stöten ha pajjat något annat?

Vore tacksam för svar.

MVH

Marinmo!

EDIT:
Det första nätagget var ett 300W som drev, hör och häpna för det var inte jag som byggde datorn från början; 6HDDs, 2CDroms, Radeon 9800PRO samt minne + moderkort. Numera är det 400W.

Jag läste även runt lite på forumet och hittade bla att det skulle kunna vara nätagget som inte levererade "jämn" spänning; Jag har ett Q-tec dual fan 400W - någon som kanske har erfarenhet av detta då det gäller att leverera sjyssta spänningar etc?

Visa signatur

Nayami wa itsumo taekunate.

Permalänk
Geeks
SweClockers

Kolla så det inte är någon kortslutning. Säkringar (det som small i nätagget) brukar inte lösa ut vid överbelastning, utan datorn brukar då bara inte starta.

Visa signatur

» Kontakta oss » SweClockers på Facebook » SweClockers på Youtube » Blips of SweClockers (Spotify)
» Pappa till Moderskeppet » SweClockers chefredaktör 2007–2015

Permalänk
Medlem

Tja asså ... Datorn startar ju numera, med nytt nätagg, och när den stängs av smäller det inte numera - den bara stängs av. Det är lite sjukt hur det skulle kunna blivit kortslutning också - då detta hände hade datorn stått på samma ställe hur länge som helst praktiskt taget och kört stabilt hela tiden, så jag förstår inte hur detta skulle kunna skett?

Hur kan jag kolla kortslutningar? Även om det inte verkar som jag har några nu så är det ju alltid bra att kolla.

Visa signatur

Nayami wa itsumo taekunate.

Permalänk
Medlem

Klarade ditt 300W ej av syset gör nog itne Q-tec agget det heller. En kusins halvbror till mig hade en disk 512Mb DDR och en athlon XP 2100+ och ett 8500 kort och ett 350W Q-tec. Problemet var på hans att 8500 korten ej gillar +3.3V under 3.2V å hans vart 3.06V så det vart ju crash så fort man skulle spela. Kolla dina spänningar och posta dom för det kan mycket väl vara agget som itne orkar driva som det sak då Q-tex 400W kanskem otsvarar 250W kvalitets agg.

Permalänk
Medlem

Okej, tack så jättemycket, så det är troligtvis Q-tec nätagget mao ... Hur kan jag kolla spänningar? Det här med ström i datorer har aldrig vart riktigt min grej.

Visa signatur

Nayami wa itsumo taekunate.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marinmo
Okej, tack så jättemycket, så det är troligtvis Q-tec nätagget mao ... Hur kan jag kolla spänningar? Det här med ström i datorer har aldrig vart riktigt min grej.

Ladda ned Speedfan, sen kan du köra memtest så att du är säker på att det inte är något minnesfel.

Visa signatur

:-: A64 3200+, Clawhammer, C0 :-: MSI K8T Neo FIS2R :-: 2xCorsair CMX512 3200xl v1.2 :-: Seagate 120GB 7200rpm :-: Club3d Radeon 9800 Pro 128MB:-: Audigy 2 ZS :-: Logitech X-530 :-: Samsung 17" 173T tft :-: Antec Sonata :-: