Sleepfunktion på datorn???

Permalänk
Medlem

Sleepfunktion på datorn???

Finns det nått gratisprogg eller nått sätt att få sleepfunktion på datorn?
Den ska alltså slå av sig helt vid en viss tidpunkt eller om man kan ställa typ att den ska slås av efter t.ex 45 minuter.

Permalänk
Visa signatur

" You gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite? " - Mr. Blonde

Permalänk

Det finns säkert något bättre alternativ men jag använder ett tillägg till Miranda IM som man kan ställa in timer (det du efterfrågar), tidpunkt (klockslag, datum) och även när man får ett visst meddelande (via MSN, ICQ), användbart ifall man ska stänga av datorn från något annat ställe. Se bara till att inte dina kompisar vet om vilket meddelande du valt så dom inte jävlas...

Visa signatur

AMD Athlon 64 3700+ | 2GB RAM | Gainward 7800GT | Maxtor Diamondmax 200GB | Seagate Barracuda 320GB | Western Digital 80GB
Core 2 Duo E6420 | Abit F-I90HD | 2GB RAM | Antec NSK2400 | Seagate Barracuda 320GB

Permalänk
Medlem

tack, ska prova dessa.
Gärna fler förslag.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av walste
tack, ska prova dessa.
Gärna fler förslag.

om du vill att den ska stängas av eller gå ner i sleep mode efter en viss inaktivitet kan du gå in i: egenskaper för bildskärm -> skärmsläckare -> inställnignar för energiläge -> försätt i vänteläge

Permalänk
Medlem

Om du håller nere shift i menyn som kommer upp när man valt avsluta windows så ändras den gula knappen från vänteläge till viloläge. Detta under förutsättning att stöd för viloläge aktiverats samt att BIOS är inställt på S3.

I windows schemaläggare kan man ange att ett program ska kunna startas från viloläge. Dock krävs att man har lösenord på sitt windowskonto för att det ska funka.

Man kan även schemalägga program som stänger av datorn, t.ex. programmet PowerOff har sådan schemaläggningsfunktion. Där kan man välja att gå ner i viloläge istället för att stänga av datorn. På så sätt kan man få datorn starta upp automatiskt, göra det den ska och vid en viss tidpunkt gå tillbaks i viloläge.

http://users.pandora.be/jbosman/poweroff/poweroff.htm

Själv brukar jag spela in TV-program med datorn automatiskt. Med scemaläggare som startar upp datorn och programmet för inspelning från viloläge och sedan efter inspelningen är färdig så går den tillbaka till viloläge.