Warner Bros väljer Blu-Ray

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jokke
jag lånade hem en sprillans ny pioneer blue-ray spelare ... LX70 tror jag den hette ...

efter att allt var inkopplad ... ställt in den och kalibrerat bilden så skulle jag och några polare kolla på film lite senare på kvällen ...

det tog 8minuter totalt ifrån det att jag tryckte på powerknappen, la i skivan och kunde välja "spela filmen" i filmens meny...

spelar ingen roll hur jäkla bra kvaliten på filmen är för det irretationsmomentet gjorde att jag tappade suget för att se film ...

sen i era disskutioner om bild och bitrate så glöm inte ljudet ... ljudet gör 80% av filmen enligt herr Lucas ...

många gånger släpps hd-dvd med Dolby TrueHD 5.1 men enbart med DD 5.1 på blue-rays dito ...

även där så är blu-ray bättre då man har stöd för högrebitrate på alla ljudformat. nått som är mandatory på bd är högupplöst ljud som bara är optional på hd-dvd

Permalänk
Medlem

Många okunniga om formaten här ser jag, även om jag inte kan allt så hoppas jag klara upp en del oklarheter... Rätta mig gärna om jag har fel!
Tänkte även påpeka att formaten heter "Blu-ray" och "HD DVD", inget annat.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av GaMeR2K5
Är det i dagsläget någon kvalitétsskillnad mellan HD-DVD-film och Bluray-film? Nu menar jag tydligt synbar... inte tekniskt mumbojumbo...

Nej, har du en film som finns på både Blu-ray och HD DVD är det i regel samma transfer (då de gjorde filmen digital för distribution bland HD-formaten) = samma bildkvalité. Ja, det finns några få filmer där Blu-ray har bättre bildkvalité och andra filmer där HD DVD har bättre. Ofta beror detta på remasters av originalen. (Femte Elementet, Transformers 1 eller 2).
Det som ofta skiljer dem åt är extramaterial och ljudspår då Blu-ray mer än sällan har okomprimerad PCM utöver de nya HD-ljudformaten och HD DVD har någon form av DTS-HD (både lossy och lossless beroende på) eller Dolby True-HD som är lossless, men komprimerade. En fördel för Blu-ray är även att exempelvis fler TV-episoder kan få plats på färre skivor, om transfers är identiska.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThunderHawk82
HELL YEEEH!
Blu-Ray FTW!
BTW: Blu-Ray har bättre bildkvalitet + att namnet är ballare

Se det jag precis skrev angående bildkvalité.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henkka
Regionkodat är det nog oavsett vilket det är, blu-ray eller hd-dvd (väl?).

Dock är det skönt att ett såpass stort företag tar ställning i frågan och faktiskt väljer "rätt sida". Blu-ray har varit det bättre alternativet från första början p.g.a. större lagringsmöjlighet/"tunnare" laser.

Som en liten extrabonus så fick Bill "jag stjäl alla idéer jag kan" Gates sig en knäpp på näsan då han satsat på hd-dvd till xbox360 och sonys PS3 kommer med blu-ray spelare.

Blu-ray har reginskoder (A, B, C), men i dagsläget så är detta inget problem då nästan inga skivor är regionskodade. Och med datorns hjälp kan detta kringgås precis som med dagens DVD. Regionsfria spelare är på G också.
Sen är det väl även inget som direkt säger att MS är *helt* blinda för att släppa ett Blu-ray-addon till Xbox 360? Jag har för mig att de tillochmed har sagt detta när HD DVD-addonet precis kom, men det kan vara fel av mig.
Sen har ju Michael Bay (Transformers, Pearl Harbor) sagt sitt om vad han tror MS verkligen menar med att stödja HD DVD, nämligen att de vill att båda formaten går under och att digital distribution (över Internet) blir det nya 'formatet' där MS står i framkant.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henkka
Den artikeln är ett år gammal och inte längre aktuell. Warner valde blu-ray, därmed kommer utgivarna av porr också att göra det eftersom de då når en större kundkrets.

Som kuriosa kan jag nämna att porrbranschen inte alls välkomnar högupplösta format. Anledning? De flesta porrbrudar är inte mer än "i bästa fall någotsånär" snygga och hd--format avslöjar för mycket skavanker.

Digital Playground har valt att släppa vissa av sina titlar hittils på HD DVD, men som sagt är de nya medierna inte lika konkurrenskraftiga sen Internets framtågande med billigare distributionsalternativ.
Har för mig att jag bara sett en porrulle på Blu-ray hittils, och det var nån japansk historia om jag inte minns helt fel.
Sen kan jag hålla med om att det kan bli lite VÄL detaljerat ibland, men HD är alltid välkommet.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av PizzaBagare6000
Blu Ray stödjer alla typer av HD codecs. VC-1, AVC och MPEG2 alltså samma som HD-DVD, Bluray har bättre kapacitet både i lagringsyta och i bitrate(ca 46%)

det sistnämda är det som spelar roll i längden för hd-dvdn har en max bitrat på 36MBit medans Blu-Ray Ligger på 53.95Mbit = bättre bildkvalite

Som sagt så har de flesta filmerna idag som finns på *båda formaten* exakt samma transfer, och filmens bildkvalité är alltså densamma.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av jokke
jag lånade hem en sprillans ny pioneer blue-ray spelare ... LX70 tror jag den hette ...

efter att allt var inkopplad ... ställt in den och kalibrerat bilden så skulle jag och några polare kolla på film lite senare på kvällen ...

det tog 8minuter totalt ifrån det att jag tryckte på powerknappen, la i skivan och kunde välja "spela filmen" i filmens meny...

spelar ingen roll hur jäkla bra kvaliten på filmen är för det irretationsmomentet gjorde att jag tappade suget för att se film ...

sen i era disskutioner om bild och bitrate så glöm inte ljudet ... ljudet gör 80% av filmen enligt herr Lucas ...

många gånger släpps hd-dvd med Dolby TrueHD 5.1 men enbart med DD 5.1 på blue-rays dito ...

Jo, Blu-ray har ju lite otäck DRM (BD+), men det kan även ha varit repor på skivan eller att firmwaren inte var helt hundra. Testade ni någon annan film?
Det där med ljudet vet jag inte riktigt var du har fått det ifrån, men *enbart* DD+ 5.1 på Blu-ray har jag nog inte ens sett.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av nussse
Om inte jag missminner mig kan man även spela blu-ray-skivor i vanliga dvdspelare också fast då med vanlig dvd-kvalite.

Ja, de flesta (om inte alla) Blu-ray- och HD DVD-skivor har vanliga DVD-versioner på skivorna, så det är möjligt.

- - -

Värt att notera är att många underdistributörer i Europa till de stora filmbolagen i USA distributerar sina filmer på HD DVD även fast de är 'Blu-ray exclusive' i USA pga olika avtal. Detta kommer antagligen att fortsätta ett tag framöver till deras avtal löper ut.

Även mindre filmbolag med begränsad budget har valt HD DVD så deras licenskostnader för att ge ut film är vesäntligt mycket lägre än Blu-rays.

Sen så är detta bara ett rykte, även om det är ett "säkert" sådant, så har BDA (Blu-ray Disc Association) pungat ut med ca 480 miljoner dollar till Warner för att de skulle välja dem över HD DVD. HD DVD Forums bud låg på ca 400 miljoner. Å andra sidan har nu HD DVD Forum nu 400M att lägga på andra studios, men vilka av de störstas finns kvar egentligen? Blir svårt för dem.
Rätt kul ändå att det är pengarna på detta vis som styr, och inte konsumenterna som de säger i sin pressrelease. Men det visste man väl redan. Politik är lustigt!

En annan tanke är att om HD DVD försvinner så försvinner även priskriget. Jag vet att många av de stora bolagen fortfarande är missnöjda med hur snabbt DVD sjönk i pris, och en spekulation är ju att de väljer att INTE sänka priserna lika mycket/snabbt som de under ett priskrig kan tvingas göra. Detta återstår att se naturligtvis, men det är en tanke som mycket väl kan inträffa.

Sen är BD+ inget roligt som FOX använder sig av, gör det svårt värre att se filmerna via en HTPC! Får hoppas att det knäcks snart.

Jag tänker fortsätta vänta med att köpa Blu-ray eller HD DVD tills jag väldigt tydligt kan se vem det är som kommer att ta över till 90%+, även om Blu-ray nu har klar fördel. Den som väntar på något gott...får ladda ner sålänge.

Usch, för lång post... Gott nytt år. d:

Visa signatur

"The irony of the Information Age is that it has given new respectability to uninformed opinion."

Permalänk
Avstängd

NISS

Visa signatur

AMD64 & Intel Core 2 Duo

Permalänk
Medlem

skönt att det börjar ta slut någongång vilken av formaten som vinner kvittar väl då båda kan spela HD-filmer. vilket var meningen med dom. det som svider lite är att sony ligger bakom blue-ray. men det ska nog gå över med tiden man glömmer bort det.

Visa signatur

Rgeek L65, hdplex 200w, 4650G, Asrock a520 ITX, Crucial 32gb 3600 cl16, Black ridge.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av epple
Massa text

Bra skrivet! Kan inte mer än hålla med.

Jag personligen föredrar dock Blu-Ray. Det av den enkla anledningen att det helt enkelt ryms mer. Jag ser inte formaten som bara skivor att distributera film på utan även som lagring till datorer. Får plats avsevärt mycket fler semesterbilder på en BD-R skiva än på en HDDVD skiva med samma antal lager.

Permalänk
Medlem

Jo Microsoft har sagt att dom kanske lanserar en BD spelare till xbox 360 som dom har HD-DVD idag. Men frågan är om dom verkligen gör det, är ju även snack om en inbyggd HD-DVD men jag tvivlar, är ju inte riktigt Microsofts kamp. Med tanke på att xbox 360 har vanliga dubbelsidiga dvd skivor bara.

Visa signatur

PC1: Ryzen 7 2700X / Noctua NH-D15 / GTX 1080 / 16GB 3200MHz DDR4 / Win 10 / Asus Rog Strix X470-F / 500GB SSD / Define C
PC2: i7 7700k / Cryorig C7 / GTX 1060 6GB / 32GB 3200MHz DDR4 / Win 10 / Asus Strix Z270F / 500GB SSD / In-Win 904
PC3: i5 3570k / Be Quiet pure rock / GTX 960 / 8GB 1600MHz DDR3 / Win 10 / ASRock P67 Extreme4 / 80GB SSD / AeroCool Shard TG

Permalänk
Medlem

Ja a... Detta känns surt när man precis köpt sig en hd dvd. Får trösta mig med att den är en riktigt bra dvdspelare!
ser även vilken okunskap och förvirring som råder inom detta område.
blu ray har lyckats med sin marknadsföring iaf.

Visa signatur

"Just what do you think you're doing, Dave?"

Permalänk
Medlem

Jaja..... bra är det att dom äntligen bestämmer sig för något. Synd det är idiotföretaget Sony står bak formatet.... jag som skulle bojkotta Sony...

Visa signatur

Jag tillverkar Elektronisk Background Music på bjokib dot com... Kanske passar något ditt projekt? Det är "gratis" :)

Permalänk
Medlem

Gött att man nyligen investerat i ett PS3 då. Får hoppas det håller i sig så att fler och fler väljer detta.

Visa signatur

I/O-Master 5000 @ 77GHz - 512kb tvärlatensminne - VengeanceXtremeDeathboard Socket-666 - Radeon RV100 DDR

Permalänk

Hurra Ni som valt att stå på Blu-Ray sidan. Men bered er även på att hosta upp tusen och åter tusen med riksdaler för att "betala tillbaks" alla dessa miljoner dollar som bolagen har betalt i mutor.

Det är INTE acceptabelt att betala 300:- för en film. Det är INTE acceptabelt att betala 5.000:- för en stationär film spelare. Materialismen har förblindat hela svenska folket. Bolagen sitter och skrattar oss rätt upp i ansiktet när de ser hur enkelt det är att manipulera oss stakars satar som gladeligen investerar våra surt förvärvade pengar på massa skit. Det kan tyckas att det inte är skit. Men tala då om för mig varför DVD filmer som köptes nya för 200:- idag kan köpas för 30:- om det inte är just pga att det är lika mycket värde som skit

Själv anser jag att båda formaten är gammaldags. Vi vill inte ha filmer som tar plats, dammar och sjunker i värde. Vi vill ha digital distribution! Och givetvis kan detta vara en av orsakerna till att ett bolag som Warner gör ett sådant drastiskt val. Väljer dom inte sida nu så kanske de inte får sälja till överpris över huvud taget.

Och det skall bli förbannat kul och se när Blu-Ray spelarna inte håller måttet längre och folk måste köpa en ny för att kunna se de senaste filmerna. Undrar ens om sony har full koll på hur PS3an kommer hantera Blu-Ray skivor som släpps om 2 år. Fast visst kan det vara så som en tidigare postare skrev. Det kanske bara tar 10min längre att starta filmen, Hah ju mer jag läser om Blu-Ray vs HD DVD desto gladare är jag att jag är såpass upplyst så jag inser att det bara är ett spel för att idka företagens egna intressen.

Permalänk
Medlem

Jag har redan valt format. x264 på hdd

Visa signatur
Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Som kuriosa kan jag nämna att de som drämmer till med 14-åringsargumentet sällan har passerat 18 själva. Du kanske hellre vill bemöta argumentet om vad Bill Gates stal i det här fallet?

Jag är 30+ och till skillnad från dig så har jag inte utbildat mig till att bli arbetslös (statsvetare är f*n inget riktigt yrke).

Ingenstans har jag påstått att Gates stal något i just detta fall. Däremot så har han baserat hela sin karriär på att stjäla andras idéer. Du brister i simpel läsförståelse.

Permalänk
Hedersmedlem

Tagga ner er lite är ni snälla. Diskussionerna är intressanta men försök att hålla er på en saklig nivå!

Visa signatur

🖥️ 13600K • RTX 4080 • 32GB DDR5 • 2TB NVMe • LG C3 OLED 42"
💾 4790K • 16GB DDR3 • 14TB HDD • Plex ❤️
💻 MacBook Air M1
🎮 Xbox Series X

Permalänk
Avstängd

Hade inte den formatbestämmande porrbranshen styrt in sej på Blue-Ray?
Isf är det väl på intet sätt förvånande att även Warner Bros också väljer det.
Kommer väl ihåg när en del tjurskallar inhandlade BetaMax och Video2000, när det redan pratades om att porrindustrin skulle satsa på VHS.. Och hur blev det? Hur många har öht sett en BetaMax eller Video2000-kassett. Fanns ju knappt att hyra nånstans på den tiden det begav sej.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Hade inte den formatbestämmande porrbranshen styrt in sej på Blue-Ray?
Isf är det väl på intet sätt förvånande att även Warner Bros också väljer det.
Kommer väl ihåg när en del tjurskallar inhandlade BetaMax och Video2000, när det redan pratades om att porrindustrin skulle satsa på VHS.. Och hur blev det? Hur många har öht sett en BetaMax eller Video2000-kassett. Fanns ju knappt att hyra nånstans på den tiden det begav sej.

Porr industrin vann den gången pga. det enda sättet att fixa porr innan dess var genom porr biografer. Läget kan knappast sägas vara det samma då det redan finns det redan finns vanliga DVD skivor som de flesta antagligen nöjer sig med för att glo på porr men den viktigaste skillnaden är internet och det behöver man väl inte ens förklara?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av epple
Många okunniga om formaten här ser jag, även om jag inte kan allt så hoppas jag klara upp en del oklarheter... Rätta mig gärna om jag har fel!
Tänkte även påpeka att formaten heter "Blu-ray" och "HD DVD", inget annat.

Det jag menade med bitrate på 53.95= möjlighet tillbättre bild inte att det automatiskt blir bättre kvalite.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semenra
Porr industrin vann den gången pga. det enda sättet att fixa porr innan dess var genom porr biografer. Läget kan knappast sägas vara det samma då det redan finns det redan finns vanliga DVD skivor som de flesta antagligen nöjer sig med för att glo på porr men den viktigaste skillnaden är internet och det behöver man väl inte ens förklara?

Du missade antagligen hela Super 8-eran du va?
Det var en vidareutveckling av Standard 8, fast då med ljud och sedemera färgfilm också vilken var ivrigt påhejjad av tidigare nämnda bransch.
Få branscher, om ens någon omsätter så grymt med pengar och har så enorm vinst.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Semenra
Porr industrin vann den gången pga. det enda sättet att fixa porr innan dess var genom porr biografer. Läget kan knappast sägas vara det samma då det redan finns det redan finns vanliga DVD skivor som de flesta antagligen nöjer sig med för att glo på porr men den viktigaste skillnaden är internet och det behöver man väl inte ens förklara?

Nej, porrfilmsindustrin hade siktat in sig på HD-DVD eftersom det på alla sätt är billigare.
Förutom priset så ser jag absolut inga fördelar med HD-DVD. Skitfjantigt namn dessutom, ungefär som att DVD skulle ha hetat Mega-CD eller någonting liknande.

För övrigt så tar det aldrig 8 minuter att börja spela filmerna på min PS3:a, det går nog knappast ens på minuten.
Att Blu-Ray ska ha dåligt ljud är konstigt sagt. Alla Blu-Ray filmer jag har använder DTS Master Audio, vilket har högre bitrate än vad HD-DVDs motsvarighet har.

Permalänk
Avstängd
Citat:

Ursprungligen inskrivet av liket
Nej, porrfilmsindustrin hade siktat in sig på HD-DVD eftersom det på alla sätt är billigare.
Förutom priset så ser jag absolut inga fördelar med HD-DVD. Skitfjantigt namn dessutom, ungefär som att DVD skulle ha hetat Mega-CD eller någonting liknande.

Det var länge sedan, på den tiden Blue-Rayutvecklarna förklarade att porrindustrins alster inte var önskvärda på deras format.
Men som alltid är det plånböckerna som styr, det vore rena vansinnet av ett vinstdrivande företag att tacka nej till porrindustrins medverkan, om än i skymundan.
Porrindustrin är, och kommer med största sannolikhet att vara en tung aktör i film och digitalteknikens utveckling fortsättningsvis också vad än man tycker om det.

Visa signatur

[b]MSI K9N Neo V2 - AMD X2 5200+@3GHz - Corsair XMS2-6400 2X1024 Xtreme - Sapphire HD3870 512MB (855/1200)[/b]

Das Blogg. -Lira lite Gubb-CSS?. Moget?

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Det var länge sedan, på den tiden Blue-Rayutvecklarna förklarade att porrindustrins alster inte var önskvärda på deras format.
Men som alltid är det plånböckerna som styr, det vore rena vansinnet av ett vinstdrivande företag att tacka nej till porrindustrins medverkan, om än i skymundan.
Porrindustrin är, och kommer med största sannolikhet att vara en tung aktör i film och digitalteknikens utveckling fortsättningsvis också vad än man tycker om det.

Som jag förstått det så är ju bara nyligen som sony fick ge med sig, de är ju inte ensamma i blu-ray associationen.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Henkka
Jag är 30+ och till skillnad från dig så har jag inte utbildat mig till att bli arbetslös (statsvetare är f*n inget riktigt yrke).

hehe, där ser man. Man lär sig något nytt varje dag.

Men som sagt, tiderna är en aning annorlunda, och ja, H264 på hårddisken får nog gälla tills man VET att ett format inte kommer överge sina konsumenter när man väl valt.

och förresten kommer China köra sitt eget format, och inte betala dyra royalties.

Att konsumenten skulle styra är något som inte alls stämmer, vi får höra vad de vill och den som marknadsför bäst vinner.

Sedan borde alla ta en titt här:
http://en.wikipedia.org/wiki/HD_DVD#Video

Man kan läsa sig till att ljud finns i olika varianter och varken den ena eller andra kan direkt ses som bättre.

Dock återstår kapaciteten på discarna:

"For commercially available discs, as of September 2007, 40% of Blu-ray titles use the 50 GB disc and 60% use the 25 GB disc[84] while most HD DVD movies are in the 30 GB dual layer format"

Det verkar alltså som BD använder mer GB per film. Om det beror på ljud eller helt enkelt på mindre kompimering, vet jag inte.
Någon som vet?

"Together, Paramount and DreamWorks are currently the 2007 box office leaders," Detta läser jag som att WB kanske inte är lika viktiga som man tror. Men skall bli kul att se vad som händer vidare.

Och det stämmer även att BD släpps i HD dvd format och vice versa ibland.
Alltså är det inte SÅÅÅ svårt låta oss välja utan den är nog den som "pungat" ut mest som vinner också.

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Hade inte den formatbestämmande porrbranshen styrt in sej på Blue-Ray?
Isf är det väl på intet sätt förvånande att även Warner Bros också väljer det.
Kommer väl ihåg när en del tjurskallar inhandlade BetaMax och Video2000, när det redan pratades om att porrindustrin skulle satsa på VHS.. Och hur blev det? Hur många har öht sett en BetaMax eller Video2000-kassett. Fanns ju knappt att hyra nånstans på den tiden det begav sej.

Att porrindustrin var en sådan avgörande faktor vad gäller VHS är mestadels en myt, det var främst för att JVC (som uppfann VHS) vann kriget och blev marknadsledare pga lägst pris sedan erbjöd de också enklare och billigare licensmodeller för filmbolagen vilket gjorde formatet populärare och när då sedan flest titlar kom ut på VHS i hyrbutikerna så var slaget avgjort och det blev VHS som gick vinnande ur kriget. Porrindustrin bara följde med strömmen.

Idag så har Porrindustrin överhuvudtaget inget med striden att göra då de ligger före och redan idag är väldigt Internet-centrerad och den mesta Porren skyfflas via helt digital distribution. Orsaken till att många porrbolag till en början främst använder HD DVD är pga produktionskostnader under redigeringsskedet, idag finns ingen billig lösning för Blu ray och man måste anförskaffa hårdvara och mjukvara för enorma summor medans det för HD DVD finns tex Final Cut Studio som kan mastra HD DVD. Dock så kommer detta att ändras och kanske redan 2009 finns det billigare lösningar för Blu ray. En annan orsak var att till en början så var det bara Sony som kunde pressa skivorna och de vägrade ha att göra med Porrindustrin men nu finns fler aktörer så det är inte ett problem längre.

Visa signatur

Nuvarande dator: CPU: Core i5 2500K @ 3.7GHz, CPU kylare: Zalman CNPS12X, GPU: Zotac GTX560Ti 2048MB, Moderkort: ASRock Z68 Extreme 3 Gen3, Minne: Corsair Vengeance LP 1600MHz (4X4GB)16GB Kit, Lagring: Samsung 840 EVO 250GB SSD, Western Digital Caviar Black 64MB Cache 1TB, Seagate Barracuda 256MB cache 2TB, Seagate Barrracuda 256MB cache 4TB Optisk läsare: DVD Brännare Sony Optiarc AD-7280S, Ljudkort: Asus Xonar DG, Chassi: HafX 942 Nvidia Edition, Nätaggregat: Corsair TX650 v1 650 Watt, OS Windows 10 Pro Svensk Version

Permalänk
Medlem

Fack Juoe

Citat:

Ursprungligen inskrivet av neohamster
Jaa fram för DRM-RAY och regionskodning, men namnet är klart ballare än HD DVD

DRM-RAY bästa beskrivningen och jag skiter i vad andra säger Jävla fanboys här inne. Det ni får extra är inte att utrymmet utnyttjas för bättre kvalité av filmen, utan utav bonusmaterialet. Annars liknande bitrate på själva filmen.

Alla HD-DVD spelare har internetanslutning som standard, medan vart femte av Blu-Ray spelarna har det. Aja ha de så bra med era B-Ray spelare... om ni kommer kunna spela upp materialet övh så att säga...

Permalänk
Medlem

galet komisk tråd, det är så mycket felaktigheter och spåniga teorier att jag knappt orkar irritera mig på dem längre. gör dock ett par undantag för de mest enträgna påhitten..

här är till att börja med en nyttig länk för det eviga mantrat om huruvida HDDVD hade kommit att få regioner eller ej:

http://www.dvdforum.org/34scmtg-resolution.htm (punkt 6)

http://www.dvdforum.org/33scmtg-resolution.htm (punkt 14)

det har ältats flera gånger och att det dröjt är i sin tur en bidragande orsak till att flera av de studior som hoppade av innan WB gjorde det.

och DRM-lätt? färdig standard?

http://www.dvdforum.org/38scmtg-resolution.htm (punkt 4)

skulle inte tro det va?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mixim

DRM-RAY bästa beskrivningen och jag skiter i vad andra säger

Jävla fanboys här inne. Det ni får extra är inte att utrymmet utnyttjas för bättre kvalité av filmen, utan utav bonusmaterialet. Annars liknande bitrate på själva filmen.

Alla HD-DVD spelare har internetanslutning som standard, medan vart femte av Blu-Ray spelarna har det. Aja ha de så bra med era B-Ray spelare... om ni kommer kunna spela upp materialet övh så att säga...

du behöver helt klart ta en titt på länkarna ovan..

det beror enbart på just enkelheten i förarbetet för studios som släpper dubbelt, hade de inte behövt tänka på HDDVDs lägre specs görs kodningen för den standard som finns.

eftersom BD har plats för extramaterial på skivan behövs ingen trög nedladdningstjänst för att vänta på extramaterial i efterhand som ändå aldrig kommer eller köpa Harry Potterkepsar i HD-shopen.

/ och som sagt, kolla in länkarna. är det några som ska oroa sig för att kunna spela sina skivor (alls) så är det tidiga HDDVD-påhoppare. fast nu lär det ju inte komma så värst mycket mer skivor att spela ändå, så det spelar ju åas minimal roll. de har ju fått sig en billig DVD-spelare iaf, alltid nått.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanpson

Det är INTE acceptabelt att betala 300:- för en film. Det är INTE acceptabelt att betala 5.000:- för en stationär film spelare. Materialismen har förblindat hela svenska folket. Bolagen sitter och skrattar oss rätt upp i ansiktet när de ser hur enkelt det är att manipulera oss stakars satar som gladeligen investerar våra surt förvärvade pengar på massa skit.

Det kan tyckas att det inte är skit. Men tala då om för mig varför DVD filmer som köptes nya för 200:- idag kan köpas för 30:- om det inte är just pga att det är lika mycket värde som skit

Och det skall bli förbannat kul och se när Blu-Ray spelarna inte håller måttet längre och folk måste köpa en ny för att kunna se de senaste filmerna. Undrar ens om sony har full koll på hur PS3an kommer hantera Blu-Ray skivor som släpps om 2 år. Fast visst kan det vara så som en tidigare postare skrev. Det kanske bara tar 10min längre att starta filmen, Hah ju mer jag läser om Blu-Ray vs HD DVD desto gladare är jag att jag är såpass upplyst så jag inser att det bara är ett spel för att idka företagens egna intressen.

materialism har inget med höga priser att göra utan viljan att samla på sig saker, att du gnölar om priset betyder enbart att du är en. men det är lätt åtgärdat, sluta köp saker och sluta gnäll.

för att det tillverkats för många eller piratats för mycket, marknaden är mättad.

20 sekunder startar alla filmer jag testat på. de är faktiskt samtliga mycket snabbare än DVD som alltid ska ha korkade FBI-texter, reklamblock, logos och annan skit som medvetet spärrats från att kunna hoppas över väldigt ofta. du är i fullständigt mörker.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av ilg@dd
Det var länge sedan, på den tiden Blue-Rayutvecklarna förklarade att porrindustrins alster inte var önskvärda på deras format.
Men som alltid är det plånböckerna som styr, det vore rena vansinnet av ett vinstdrivande företag att tacka nej till porrindustrins medverkan, om än i skymundan.
Porrindustrin är, och kommer med största sannolikhet att vara en tung aktör i film och digitalteknikens utveckling fortsättningsvis också vad än man tycker om det.

de har aldrig ens förklarat det. vad saken handlade om var att 2 (av då 5 totalt) pressanläggningar inte hade nån lucka för ämnet. alternativt porrfolket hade ett dåligt förslag då porrbranchen är mer ekonomiskt lagd än de flesta även inom filmbranschen. (dvs exceptionellt girig)

Visa signatur

Operativsystemet som löser nästan alla problem: Mint

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Strukt
Jaja..... bra är det att dom äntligen bestämmer sig för något. Synd det är idiotföretaget Sony står bak formatet.... jag som skulle bojkotta Sony...

Word :/

Visa signatur

Citera mig för svar.
Arch Linux

Permalänk
Medlem

Ni jämnför dock äpplen och päron när ni jämnför PS3 med endel av de standalone blu-ray spelare som finns ute i marknaden, PS3 är riktigt snabb på att starta upp filmerna medans det faktiskt kan ta så lång tid som nämndes i tråden på en standalone spelare (även hd dvd kan vara långsamma).
Sen finns givetvis problemet med att blu-ray först iom med den senaste uppdateringen funktionsmässigt har blivit lika kompetent som hd dvd varit från början (formatet var helt enkelt inte klart vid lansering).

Dom största förlorarna är dock de konsumenter som köpt hd dvd efter att Warner för mindre än en månad sedan offentligt förnekat att de planerat att bli format exlusiva.

Visa signatur

/havoc

Permalänk
Avstängd

för mig duger DVD alldeles utmärkt.

Ingen brådska med att köpa 1 generationens beta experiment.

Visa signatur

Träna bort dyslexin. Ryzen 3600 - asus B350plus - Msi Vega56 - Acer 1440p 144hz - M.2 ssd - asus essence stx - Sennheiser hd600 - Corsair 750w - 16gb ram 3ghz - atcs 840 - luftkylt - Felsökning? (Lär dig Googla)

Permalänk
Medlem
Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanpson
Hurra Ni som valt att stå på Blu-Ray sidan. Men bered er även på att hosta upp tusen och åter tusen med riksdaler för att "betala tillbaks" alla dessa miljoner dollar som bolagen har betalt i mutor.

Det är INTE acceptabelt att betala 300:- för en film. Det är INTE acceptabelt att betala 5.000:- för en stationär film spelare. Materialismen har förblindat hela svenska folket. Bolagen sitter och skrattar oss rätt upp i ansiktet när de ser hur enkelt det är att manipulera oss stakars satar som gladeligen investerar våra surt förvärvade pengar på massa skit. Det kan tyckas att det inte är skit. Men tala då om för mig varför DVD filmer som köptes nya för 200:- idag kan köpas för 30:- om det inte är just pga att det är lika mycket värde som skit

Själv anser jag att båda formaten är gammaldags. Vi vill inte ha filmer som tar plats, dammar och sjunker i värde. Vi vill ha digital distribution! Och givetvis kan detta vara en av orsakerna till att ett bolag som Warner gör ett sådant drastiskt val. Väljer dom inte sida nu så kanske de inte får sälja till överpris över huvud taget.

Och det skall bli förbannat kul och se när Blu-Ray spelarna inte håller måttet längre och folk måste köpa en ny för att kunna se de senaste filmerna. Undrar ens om sony har full koll på hur PS3an kommer hantera Blu-Ray skivor som släpps om 2 år. Fast visst kan det vara så som en tidigare postare skrev. Det kanske bara tar 10min längre att starta filmen, Hah ju mer jag läser om Blu-Ray vs HD DVD desto gladare är jag att jag är såpass upplyst så jag inser att det bara är ett spel för att idka företagens egna intressen.

en SANN pirat har talat! Om du besöker exempelvis mediamarkt kan du köpa en BD film för 199-219:- och en helt ny dvd film för 99:- det är INTE dyrt!

Visa signatur

-”It’s amazing to think that we’ve come so far as to put man into space and beyond, that we still cannot cut cheese without risking amputation of our own hands/fingers. A bit sad really...” - Film11

Permalänk
Inaktiv

Snurrig men underhållande läsning denna tråd.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Genome
Porrbranschen spelar dessutom inte någon som helst roll i det hela längre. Internetbaserad porr är det som kommer växa sig starkt de kommande åren, inte fysiska medier.

Vart har du varit de senaste åren?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av stefanpson
Det är INTE acceptabelt att betala 300:- för en film.

Jag kan förstå att investerarna är ute efter att få tillbaka på de pengar de stoppar in i fim och musikprojekt, men jag håller med, det är löjligt höga priser.

Citat:

Det är INTE acceptabelt att betala 5.000:- för en stationär film spelare. Materialismen har förblindat hela svenska folket. Bolagen sitter och skrattar oss rätt upp i ansiktet när de ser hur enkelt det är att manipulera oss stakars satar som gladeligen investerar våra surt förvärvade pengar på massa skit.

Jag gissar att du inte skulle ha köpt en plasma precis när dom kom då. Dom kostade som en mindre bil. Teknik blir ofta billigare då tillverkning blir billigare och efterfrågan
ökar. Vänta ett tag om du tycker det är för dyrt. Eller är du förbannand att du inte har råd just nu?

Jag tycker det är bra att dom har valt något. Jag förstår inte riktigt varför alla blir så upprörda, det har ju varit såhär sen VHS (troligtvis tidigare än så).

Permalänk
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tellatus
[B]http://www.anandtech.com/weblog/showpost.aspx?i=329

"Honestly, the only options are to either support both formats or support none, backing one or another just doesn't make any sense unless you really hate all of the movies in one of the columns."

Är det verkligen så viktigt att kunna se rynkorna i ansiktet på skådespelarna
att man inte kan låta företagen bita och klösa varandra ifree? Så länge som
dom tänker svamla med exklusivitet så tänker jag ej stödja något av formaten.
Och vad gäller lagring av data, så håller jag mig till hårddiskar.

Mycket klokt inlägg. Precis så borde alla resonera så skulle vi slippa att bli utnyttjade. Kan tjatas i oändlighet att man gör ett aktivt val, men om jag istället vill hyra film för 30:- via nätet vad har jag då för val i dag. Vi skjuter oss själva i foten genom att acceptera sådana här situationer att uppstå.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Redmac
en SANN pirat har talat! Om du besöker exempelvis mediamarkt kan du köpa en BD film för 199-219:- och en helt ny dvd film för 99:- det är INTE dyrt!

Eh, du har nog missat hela poängen. Branschen ser ju sin chans att ännu en gång låsa oss till mjukvara som bakas in i hårdvara (tidigare CD, DVD) Men jag vill ha mjukvaran utan att behöva investera i skivor som tar plats, dammar och går sönder. Att du sedan ignorerar att läsa mitt inlägg (kanske filtrerar ut det du själv vill) är ju inte mitt fel. Jag vill HYRA HD Material via nätet. Alltså tex Die Hard 4 vill jag se i HD på min HD-Tv och då istället för att köpa filmen för 300:- så hyr jag den för 30-40:- och streamar/laddar den till hårddisken på min dator alt. PS3/Xbox360 Hur lyckas jag dra på mig stämpeln som pirat?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mickeus
Jag gissar att du inte skulle ha köpt en plasma precis när dom kom då. Dom kostade som en mindre bil. Teknik blir ofta billigare då tillverkning blir billigare och efterfrågan
ökar. Vänta ett tag om du tycker det är för dyrt. Eller är du förbannand att du inte har råd just nu?

Notera "oftast" billigare. Och detta är oftast pga att det finns konkurrens. Har man monopol på något så är man nog inte speciellt sugen på att dumpa priser. Platt-Tv rasar mest pga LCD vs Plasma och olika märken. Och förbannad är jag mest för att jag inte kan hyra filmer i HD format för att njuta av på min dator alt. PS3/Xbox360.