NSA och GCHQ spionerar i Xbox Live, World of Warcraft och Second Life

Permalänk
Medlem
Skrivet av LaoLao:

Haha!
Nat Sec Agen [High Elf General]:"Mr. President. We have found a group of orcs plotting to siege the 'White Castle of freedom'."
Potus: [High Elf King] "Oh no! Get them. Send your best teams and destroy their gear. Nobody messes with the Pres... I mean the King of the High Elves."
Potus [Kungen går ut utanför sitt slott och ser en grupp orcer försvinna: "That should teach them..."*

Till ämnet: Suck. Det är sorgligt att se hur nära 1984 vi är. Samtidigt är det svårt att göra något konkret för att förhindra det, annat än att rösta rätt. Frågan är dock vad det hjälper då vi ändå inte kan bestämma hur säkerhetstjänserna ändå faktiskt ska sköta sig. De gör nog lite som de vill ändå...

*Nej, jag har aldrig spelat WoW.

Rösta rätt i USA? Obama var killen som lovade att ta hem trupperna och stänga Guantanamo. Det gick bra.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bakwetu:

Kamerorna som numera finns på i plattor, telefoner, konsoller förutom de vanliga webkamerorna etc kan säkerligen fjärrstyras att starta utan att det syns. Data från röststyrning samlas nog också in.

Vad praktiskt när man kombinerar detta med gpsfunktionerna som finns i telefoner och plattor, bara att besluta sig för att avrätta någon misshaglig person och sen skicka en missil som guidas av telefonen.

Använder de ju redan drönare för ändå. De bryr sig ju uppenbarligen ändå inte om colatteral damage.
Känns lite som att det handlar mer om pengar. Få staten att betala för deras meningslösa informationsinsamlande. Sen att folks integritet kränks är en oturlig biverkning som ingen bryr sig om. Jaa, utom folket som betalar förstås. Lite smått ironiskt.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ignostic:

Rösta rätt i USA? Obama var killen som lovade att ta hem trupperna och stänga Guantanamo. Det gick bra.

Ja, Trupperna är kvar och Guantanamo är kvar. Han vet hur man gör en sak och får det att se ut som att man gör motsatsen.
Kan någon förklara varför han fick han ett fredspris?

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Lorle:

Ja, Trupperna är kvar och Guantanamo är kvar. Han vet hur man gör en sak och får det att se ut som att man gör motsatsen.
Kan någon förklara varför han fick han ett fredspris?
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/1f/c4/0d/1fc40d8e8f554...

Kommittén har funnit att Barack Obama har tänt ett framtidshopp med sina ansträngningar för ett bättre samarbetsklimat i världen. Särskilt uppmärksammas Obamas uttalade önskan att åstadkomma en kärnvapenfri värld.

- Nobelkommittén har genom sitt 108-åriga arbete hela tiden stått för samma värderingar som den nuvarande amerikanska presidenten står för, sade Jagland.

- Det här kommer att uppskattas av många ledare runt om I världen.

Jagland möttes av en del skeptiska frågor. Obama har knappast åstadkommit något konkret ännu, riskerar inte kommittén att anklagas för att vara politisk? Hur ska man se på det faktum att USA för ett krig i Afghanistan?

- Vi har inte gett priset för vad som ska komma, utan för vad som har skett det senaste året, svarade Jagland.

- Vi hoppas det ska inspirera andra ledare att reagera på ett positivt sätt på det Obama försöker göra.

Thorbjørn Jagland påpekade att Nobelkommittén historiskt vid flera tillfällen försökt stärka det politiker har velat göra och exemplifierade med Willy Brandt på 1970-talet och Michail Gorbatjov 1990.

För att vara helt säker på att undvika läckor hade man inte meddelat pristagaren själv ännu, berättade Jagland. Man hade inte velat väcka honom.

Det norska Nobelinstitutets forskningschef Olav Njölstad betonade i en intervju i SVT att det var just viljan till fortsatt kärnvapennedrustning som var av avgörande vikt.

- Redan under valkampanjen sade Obama detta, och han upprepade det direkt efter det att han blivit vald och senare i det stora talet i Prag. Så han har i högsta grad haft det högt på sin agenda, sade Njölstad.

Ännu finns inga konkreta nedrustningsresultat att visa upp.

- Men han har varit pådrivare för att få till ett nytt Startavtal, ett nytt avtal som kommer att leda till en ganska betydande minskning av kärnvapnen, sade Njölstad.

Permalänk

Hmmm... Vart la jag foliehatten nu igen...

Visa signatur

Citera för svar

Intel Pentium G3258 Anniversary Edition , ASRock B85M BTC - mATX , OCZ ZT SERIES 650 W , G.Skill Ripjaws Red DDR3 1600MHz CL9 2x4GB , Kingston 120GB SSDNow V300 + Intenso SSD 128GB + 256GB , Asus Radeon R9 290X 4GB DirectCU II , Thermaltake Versa H15.

Permalänk
Medlem

Jag skulle i alla fall vilja säga att NSA (GcHQ, FRA etc)-skandalen är det största som har hänt under 2000-talet. Nej vänta hindrar vi en terrorist, då är det ju okej..

Permalänk

DET HÄR ÄR BARA FÖR KUL XD AL QUAIDA TERRORISTER I WOW. Tror de att den ena terroristen kommer säga till den andra "Vänta när skulle vi göra ett bakhåll för amerikanerna nu igen?" Det är ju bara så otroligt dumt och vad gäller hackers så tror jag ganska säkert att de fixat sin IP rikligt med bra proxys

Visa signatur

Ryzen 5600X @4.65GHz, Noctua NH-U14S, 16GB Corsair LPX DDR4 2666MHz, MSI MAG B550 TOMAHAWK, MSI 1080 Gaming X 8GB

Permalänk
Medlem

"World of Warcraft....Chinese hackers..."

På tiden att man gör något åt guldsäljarna i Wow, bra jobbat NSA.

Med tanke på alla avslöjanden som varit den senaste tiden så ägnade jag faktiskt en tanke åt övervakningssamhället när jag såg att kinetic ingick med Xbox One. Perfekt att kunna få foto på de som snackar illegala saker i tv-spelet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av eXale:

Med tanke på att PSN också är övervakat..

Men finns det bevis på det? det är frågan det.

Permalänk

Ja, haha..lite kul är det ju mer sånt här bubblar upp. Kul att man mer och mer anses som "faktiskt ganska framsynt" ju mer som sänt här skit kommer upp till ytan. Jag har propsat på integritet och värdet av att hålla i sitt informationsspår sedan ett par decennier tillbaka vilket gett andra många tillfällen till att göra en till löje, låter liiite annorlunda nu. "Har man inget att dölja, blabla.." sägarna blir färre och färre och intresset för hur man rör sig anonymt ökar. Välkommen till verkligheten och sätt er längst bak i bussen..

Permalänk
Medlem

Undrar om dom kör emotes samtidigt när dom planerar terror dåd i wow för att få det mer realistiskt

Visa signatur

/Lunk

Mobo: MSI 370x Pro Carbon CPU: Ryzen 5700x, RAM: Corsair 3600MHz 2x16GB GPU: Gigabyte 5700 XT OC PSU: Seasonic Focus GX 750W Chassi: Define R4 White

Permalänk
Medlem

Fattar inte hur folk accepterar detta. Folk i USA är en hög med mesar. Så fort något går fel, t.ex. nyligen i Ukraina. Så går alla ut på gatorna. Samma sak med Egypten. Men i USA är det viktigare att stå i kö för nya xbox och Iphone.

"Jag orkar inte bry mig längre" argumentet spyr jag på. Så blir det när man har Justin Bieber och One Direction som rolemodels. Roflmao.

Hela världen behöver en politisk reform. Detta funkar inte.

Visa signatur

Still play with birds like I hang with mother goose.

Permalänk
Inaktiv

Och alla skrattar åt mig för att jag har silvertejp över webcamen på min laptop.

Permalänk

LMAO.

Visa signatur

« CITERA FÖR SVAR »

CPU: AMD Ryzen 7 3700X ║ MB: ASUS X570-PLUS ║ RAM: 32GB ║ GPU: GeForce GTX 1080 ║ PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 ║ SSD: Samsung 970 EVO+ 500GB ║

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Rob da ritsch:

Så vad gör du då?

Problemet är väl att hur mycket du än vill göra något så är det väldigt svårt med folket i vårat land, förmodligen USA också då.
De flesta skulle nog bara titta konstigt på en om man skulle försöka få ihop till en demonstration..

Permalänk
Medlem

Jag bryr mig inte om övervakandet i stort men FRA lurades på oss av riksdagen på ett odemokratiskt sätt. Gör om och gör rätt. Jag tycker det är så pass allvarligt att myndighetens arbete ska frysas och utredas. Ansvarig minister bör avgå.

Permalänk
Medlem

"Microsoft avböjer att kommentera avslöjandet."

Nämen DET var väl oväntat??

Visa signatur

ozzed.net Min egenkomponerade 8-bit musik. Gillar du musiken från gamla klassiska NES eller Gameboy och liknande är det värt ett besök. :) Jag finns också på Spotify, Bandcamp, Jamendo, Youtube, och du kan även följa mig på Twitter och Facebook.
Vet du att du har fel? Signalera detta tydligt med Argumentationsfel och gärna Whataboutism.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jOnÄTÄn:

Skönt då kan de stoppa alla som ska döda min familj och göra otrevliga saker med min mamma som de påstår att de ska göra.

Håller med. Har liksom inte velat spelat WoW så mycket, så känns skönt att NSA och de där styr upp det på ytan. Ska lira hela natten nu, slipper jag låsa dörren med ifall någon undead rogue knivhugger mig.

Visa signatur

MSI B450 | Ryzen 7 5800X3D, Hyper 212 EVO | 16GB 3600MHz | GTX 1070 | Seasonic 750w | Asus MG279Q | Sony MDR-1A

Permalänk
Medlem

Det hade varit kul om dom loggar allting som skrivs i WoW.

Något i denna stilen:

wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaasdaaaaaaddddddddddwwwwwwwwwwaaaaaaaaawwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww112255145266615712762wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaadddddddwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwsssssssswwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww12351616134617712222wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww5555555555wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

Vem fan vill sitta och leta efter terroristplaner i något sådant?

Dold text
Visa signatur

CPU: Core i7 4770K @ 3.5 Ghz GPU: MSI GeForce GTX 680 Sli
RAM: Corsair Vengeance 16GB 1600Mhz Moderkort: Asus Z-87 Pro
Systemdisk: Samsung SSD 840 basic
Burk: Fractal Design Define XL PSU: Cooler master Vanguard 1000w
Mus: Cyborg Madcatz M.M.O. 7 Tangentbord: Q-pad MK-85

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Password:

Jag bryr mig inte om övervakandet i stort men FRA lurades på oss av riksdagen på ett odemokratiskt sätt. Gör om och gör rätt. Jag tycker det är så pass allvarligt att myndigheten arbete ska frysas och utredas. Ansvarig minister bör avgå.

Det där låter ju troligt. Men det får en att tänka. Om odemokratiska tillvägagångssätt accepteras i ett samhälle, kan sammhället då fortfarande anses vara demokratiskt?

Permalänk
Medlem
Skrivet av flixy:

Jag förstår inte riktigt hur de ska hitta Iranska kärnforskare i WoW

Dom har nog hittat han utanför wow.. men är kanske nyfikna på vad han sitter och säger till folk när han spelar, ganska rimligt. Svensk polis eller underrättelsetjänst hade nog också använt Wow om misstänkta befann sig där.

Permalänk
Medlem

Övervakning utav Second Life? Det stämmer. Terrorism utförd av furries, såkallad furrorism, är det nya, stora hotet mot USA, och demokratiska system som helhet.

Visa signatur

AMD R9 5900X | Asus Strix X470-F | 32GB G-Skill @ 3,6GHz | RTX 3090Ti

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av mungo_skata:

Dom har alltså världens bästa jobb. Jag hade gärna fått betalt för att spela, sen är det bara kul att ha någon som lyssnar när man berättar om vad man varit med i ett spel. Ofta vänds dövörat till.

Synd att dom missade Anders Behring Breivik som sägs ha varit en riktig woware.

De förmodligen rekryterade honom

Permalänk
Entusiast
Skrivet av Xelithium:

Fattar inte hur folk accepterar detta. Folk i USA är en hög med mesar. Så fort något går fel, t.ex. nyligen i Ukraina. Så går alla ut på gatorna. Samma sak med Egypten. Men i USA är det viktigare att stå i kö för nya xbox och Iphone.

"Jag orkar inte bry mig längre" argumentet spyr jag på. Så blir det när man har Justin Bieber och One Direction som rolemodels. Roflmao.

Hela världen behöver en politisk reform. Detta funkar inte.

Kallar du USA för mesar innan du ens nämner ditt egna land?

Om det är några som är mesar så är det väl Sverige... Det är aldrig demonstrationer mot någonting i Sverige, Reinfeldt o Co kan göra vad dem vill för att inte tala om Copyswede.

"Men jag skrev ju på en namnins..." Ja men vad duktigt, nu skiter de nog på sig av rädsla!

Visa signatur

Den digitala högborgen: [Fractal Design Meshify C] ≈ [Corsair RM850x] ≈ [GeForce RTX 3080] ≈ [AMD Ryzen 7 7800X3D ≈ [Noctua NH-U14S] ≈ [G.Skill Flare X5 32GB@6GHz/CL30] ≈ [MSI MAG B650 TOMAHAWK] ≈ [Kingston Fury Renegade 2 TB] ≈

Permalänk
Medlem
Skrivet av Oggmeiler:

Sitta och spela Xbox på jobbet. Vart anmäler man sig?

Kontakta Carl Bildt

Visa signatur

| Lenovo Legion Y520 | i7 8700K | ASUS Rog Strix Z370-F GAMING | Corsair CL15 Vengeance 3000Mhz | Acer 27" Predator XB271HU | Fractal Design Meshify C | EVGA CLC 280 WaterCooling | Samsung 860 Evo 1Tb/850 Evo 512 Gb| RTX Strix Asus 2070 | EVGA 650W GQ | Steelseries Rival | Logitech G105 | Playstation 4 Pro

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

"Microsoft avböjer att kommentera avslöjandet."

Nämen DET var väl oväntat??

Flinade åt det med.

Men detta lär väll knappast vara Ok, utan åtminstone ärliga företag borde jobba för att förebygga sådant här? Eller?
Det finns moderatorer av en anledning, NSA. Ni behöver inte vakta spelen med. Men visst, vill ni slösa pengar där så...

Visa signatur

Nybörjare på Linux? Se hit! #15665841

Permalänk

Nu verkar det som att vi har gått tillbaka 50 år då ett folierat brev var ända sättet Skämt åt sido så är för visso övervakning bra men ingen överdrift.

Visa signatur

Intel core i7 6700K, Powercolor Radeon RX 5700 XT 8GB Red Devil, ASUS Z170i Pro Gaming, Corsair Vengeance DDR4 2666MHz 16GB, OCZ Trion 100 240GB, Samsung SSD EVO Basic 840-Series 250GB, Fractal Design Define Nano S, Be Quiet Pure Rock, Corsair SF 600, Windows 10 Pro N 64-bits

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bobiri:

Lägg dig förfan. Utan USA hade du talat ryska och din mor hade blivit påsatt av varenda östeurope dygnet runt.

Jag har absolut inga problem med att bli övervakad, gör du inget fel så skadar det absolut inte. Världen är en skithåla idag och någon behöver hålla koll på alla.

Handlar fan inte om det...
Handlar om avsatta jävla skattepengar för saken i fråga...
SVT och NSA är precis samma skit.
Kallas trygghetsnarkomani.
Oooohh kolla kolla mit jobb e viktikgt, ge mig pengar!!111!one!11! Vad skulle ni göra utan mig?

Visa signatur

Linux + AMD 1055T, Kingston 16GB ECC, Asus M5A88-M EVO, Sapphire 5850, Antec P180 mini, Cooler Master Silent Pro M600

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Bobiri:

Jag har absolut inga problem med att bli övervakad, gör du inget fel så skadar det absolut inte. Världen är en skithåla idag och någon behöver hålla koll på alla.

Fan va tröttsamt med dessa kommentarer nu.. Gör du inget fel blablabla, nä, men om dessa styrande människor anser att det du gör, säger och tänker är fel?

Permalänk
Medlem

Awesome några agenter som spelar haha är dom bra eller dåliga? ja låt oss få se det. Då kan man spöa NSA och GCHQ utan tvekan, dom agenterna hittar man nog lätt, de ha nog som nicknamn Asshole1 och Asshole2

Visa signatur

AMD Ryzen 5 5600 | EVGA GeForce GTX 1070 8GB ACX 3.0 FTW | Fractal Design North Black TG | MSI MPG B550 Gaming Plus | Kingston Fury 32GB DDR4 3200MHz CL16 Beast | WD Black SN850X 1TB Gen 4 With Heatsink | EVGA SuperNOVA 750 G2 750W | Noctua NH-D15 | Windows 11 Pro