Permalänk

Wifi men inget internet

Hej!

Min router Asus RT-AC51U (https://www.teknikmagasinet.se/produkter/dator-o-tv-spel/natv...) funkade som vanligt igår vid 10-tiden då jag var inne på datorn via kabel och mobil via wifi. När jag kom hem efter 16 så funkade routern fortfarande men jag når inte internet. Alla lampor lyser som de ska men jag kommer bara till min inställningssida för routern som visar att det är något fel mellan "nätet" och routern. Sätter jag i nätverkskabeln direkt i fiberuttaget (box på väggen) så funkar det utmärkt så det är routern som krånglar. Har varit i kontakt med min ISP och Asus. Har resetat och rebootat routern utan resultat.

Jag fick nyss tipset att låta den vara strömlös ett tag ifall det finns spänningar i den men har ni några andra tips eller fakta som jag har användning av? Den köptes på Teknikmagasinet den 23 nov 2015 och slutatde fungera 24 nov 2016. Ska reklamera om problemen inte går att lösa.

Permalänk
Medlem
Permalänk
Skrivet av hasenfrasen:

Säg åt din router att klona din dators MAC-adress. Sidan 66 i den engelska manualen @ http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/wireless/RT-AC51U/E9422_RT_A...

Ska jag bara trycka på clona MAC eller måste jag hämta det någonstans?