[Löst] RPi3 problem med nätverk efter uppdatering till Stretch

Permalänk
Medlem

[Löst] RPi3 problem med nätverk efter uppdatering till Stretch

Hej!

När jag satte upp min Raspberry Pi 3 så var det med Jessie och det var ju ett tag sedan. Jag satte då upp den med hjälp av denna guide: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=35&t=16360... Dock utan Plex och Transmission, efter det installerade jag också Deluge samt Kodi och fixade Fail2Ban samt fixade iptables(antar jag att det var). Senast installerade jag och satte upp diverse grejer för att kommunicera med min Ikea Trådlös Gateway samt för att styra en IR-diod som sitter på en breadboard och styr HDMI-switchen. Juste, installerade också RetroPie ovanpå i efterhand.

Idag uppgraderade jag från Jessie till Stretch med hjälp av denna guide: https://linuxconfig.org/raspbian-gnu-linux-upgrade-from-jessi...

Efter allt det var klart och jag gjorde en omstart.. så.. ja.. inte mycket. Kommer upp någonting om någonting lib date eller något och file not found eller något sådant, någon RetroPie grej tror jag, verkar inte som att RetroPie fungerar med Stretch än så det är ju logiskt antar jag.

Har dock ett större problem än ovan, och det är att min RPi inte kommer ut på nätverket alls nu. Läste detta: https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?t=191030 och testade då att lägga in "net.ifnames=0" i "/boot/cmdline.txt" och startade om. När jag kör "ifconfig" nu så finns inte ens ethernet interfacet med i listan, enbart lo: och wlan0: finns med, eth0: som borde finnas där är helt borta.

Så, är det någon som vet vad som skulle kunna vara fel och hur jag fixar det? RetroPie problemet är inte så viktigt just nu, vill bara få igång ethernet igen.

Edit: Lyckades fixa problemet genom att köra "sudo nano /etc/network/interfaces" och ta bort allt vad heter wlan samt lägga in "auto eth0" ovanför "inet eth0 dhcp" eller vad den raden nu hade för något. Nu funkar i princip allt förutom RetroPie igen, vilket jag inte förväntar mig kommer att fungera fören de släpper en version som stödjer Stretch.