Varför är inte mATX populärare ?

Permalänk
Medlem

Sitter sedan tidigt 2013 men mATX och 4770K, hade ett gammalt 770 GTX som räckt förvånansvärt länge, CPU behöver inte uppgraderas ännu, dock har det blivit lite för varmt i chassit Silverstone SUGO 10 chassi som har små mått, anledningen är 1080Ti uppgraderingen, grymt varmt blir front plåten , går knappt ta i så nu tittar jag på nytt chassi, den är av alu så den verka suga åt sig värme, kanske något med vatten så man blir av med varmluften ur chassit och inte bara pumpas runt inuti.
Man vill väl generellt ta luft utifrån, kör den genom en varm kylare och sedan ut ur chassit! inte pumpas runt för att kanske bli lite ersatt av någon fläkt som pumpar in luft??
Väldigt få lösningar på detta förutom vatten.
mATX kommer jag då stanna vid.
Problemt är värmen i små trånga utrymmen.

Permalänk
Medlem

Jag tycker att mATX är den perfekta storleken. då kan man med samma delar välja emellan ett ganska litet och trångt chassi och ett större som rymmer SLI/CF och vattenkylning om man vill det. som t.ex. det corsair 350D jag har nu!

Permalänk
Medlem

Har kört mATX i vardagsrummet i ca 10 år, ITX är för litet och man får alltid kompromissa med kylningen eller betala sjuka pengar för den.

ATX-chassin brukar vara lite för stora för mediabänken.

Permalänk
Medlem

Jag kör mITX i ett litet bygge för jag ville ha det kompakt, men det är ju ändå en fullfjädrad gameing pc utan några kompromisser

Förutom det som står i signaturen har jag även fått plats med 2*2tb hdd och en extra 500gb ssd

Visa signatur

Fractal Design Node 304 -> ASUS ROG STRIX Z370-I GAMING ->i5 8600K -> be quiet! Pure Rock -> MSI GeForce RTX 4070 VENTUS 2X E 12G OC -> Corsair Vengeance LPX 3200 32GB -> Seasonic FOCUS Plus 650W Gold -> Samsung 960 EVO 500GB -> 2 * Western Digital Black 2 TB -> Samsung 850 EVO Basic SSD 500GB