Problem med 3 skärmar, fel vid utvidga/endast andra bildkärm.

Permalänk
Medlem

Problem med 3 skärmar, fel vid utvidga/endast andra bildkärm.

Har 3st 1440-skärmar hemma.
Vid spel eller annat privat så har jag alla skärmar igång genom "Utvidga".
När jag jobbar hemma kör jag valet "Endast andra bildskärm" där skärm 3, längst till höger är ansluten min speldator.
Skärm 1 och 2 hoppar över till HDMI till min dockade jobbdator.

Det har fungerat bra i någon vecka men nu helt plötsligt bråkar det.
Kan hoppa över till "Endast andra bildskärm" och sitta och jobba.
Dockar sedan ur laptopen och väljer utvidga.
Blir då bild på alla skärmar 1 sekund, sedan återgår det till "Endast andra bildskärm"

Verkar fungera igen efter jag dragit ur DP-kabeln mellan mittersta skärmen och speldatorn.
Inte denna gången!
Verkar som mittersta skärmen tappas bort en liten stund vid Utvidga.

Bug or feature?
Okända problemet med antalet ledare i kabeln?
Denna kabel har jag dock haft i flertalet år.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Löst!
Köpte nya DP-kablar. Sedan dess har det fungerat samt går det blixtsnabbt att ändra mellan utvidga/endast extern. Tidigare 10 sekunder medan skärmarna blinkade hit och dit.
Nu är det nästan direkt bild utan konstigheter.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]

Permalänk
Medlem

Nej, det fungerade en vecka, nu är det exakt samma problem.
Asus-skärmen försvinner från windows när man försöker utvidga, den kommer tillbaka efter några sekunder.
Så får man testa 4-5 gånger så hoppar det igång.

Någon som vet vad detta kan vara?
Känns nästan som en bugg i skärmen eller något.

Visa signatur

[ Corsair 460X ] [ Corsair HX750i ] [ AMD Ryzen 5800X ] [ Zotac RTX3080 Trinity OC] [ Asus ROG Strix X570-F Gaming]
[ 32GB G.Skill TridentZ Neo 3800Mhz DDR4 ] [ Samsung 980 Pro 500GB + 960 EVO 500GB ] [ Logitech PRO X 2 ] [ Corsair H115i ] [ Win11 ] [Asus TUF Gaming VG27AQ]