Maxtor DiamondMax 10 200GB 8MB cache vs 16MB?!?

Permalänk
Medlem

Maxtor DiamondMax 10 200GB 8MB cache vs 16MB?!?

Tjo,

har sökt efter benchmarks resultat angående skillnader i hastigheter mellan 8MB's och 16MB's versionerna av DiamondMax 10, utan att hitta något matnyttigt på engelska eller svenska.

Antar att 16MB's versionen är snabbare, men hur mycket. Någon som vet var man kan hitta ett test eller har någon aning om hur det ligger till..??

// Nicke

Visa signatur

... zzZZzzzZzzzzzZzzz ....

Permalänk
Medlem

Cacheminnet har självfallet en funktion som är att räkna med, men det är nog inte det lättaste i världen att utföra ett test på det så som det är med grafik och dylikt.

När det gäller att du ska märka skillnad, så ska du nog inte hoppas på för mycket, såvida du inte arbetar med många mindre filer istället för enskilda stora.
Har du många små så hjälper cachet dig att skriva dessa snabbare, kan vara smidigt vid installationer, men annars kommer du inte märka någon större skillnad som att windows bootar snabbare eller så, är det sådant du är ute efter så finns SATA diskarna som är mycket snabbare, men då också dyrare.

Permalänk
Avstängd

kollar på enda sidan som är något att ha när det gäller hårddiskar?

www.storagereview.com

Visa signatur

Every dollar spent on a Sony product sends a message that you are OK with a corporation who spies on your personal computer habits and opens up your PC to malicious hackers.
Våga vägra SONY!

Permalänk
Medlem

Tror inte är någon större skillnad. Det är bara att du typ kan köra fler program smidigare samtidigt du kan ladda från hårddisken.
Största skillnaden är väl från 2 till 8 MB skulle jag tro.

Visa signatur

Dator - Dell Alienware Oled AW3423DW, Phantek Enthoo Pro, Intel i7 8700K, Noctua NH-14, Asus TUF Z370-PRO, Samsung SSD 840 Pro 128GB, 32 GB DDR4, Gigabyte Geforce GTX 1080 Ti, 2st x 3 TB WD RED, Logitech MX518, Sennheiser Momentum, Qpad Pro MK80.