MegaWorks 5.1 + nForce audio

Permalänk
Inaktiv

MegaWorks 5.1 + nForce audio

Hej gott folk,

Har fått ett litet problem på nacken. Har haft MegaWorks 5.1-system under en rätt lång period och använt som surround-system till film. Har då bara kört AC3 och DTS passthrough via Xbox Media Center till min Creative DTS/DD-dekoder och sedan har den fördelat ut ljudet till samtliga högtalare.

Nu vill jag dock koppla in datorn eftersom jag har en switchbox som gör detta möjligt. Faktum är att jag har kopplat in högtalarna men konfigurationen vill inte riktigt funka. När jag kör nVidias speaker wizard så funkar frontarna och centern, samt även subwoofern, men bakhögtalarna vill inte riktigt "funka".
Anledningen till att jag sätter citationstecken runt funka är att det kommer ljud ur de och de känns av som surround left och surround right, alltså inte side/rear som i ett 7.1. Jag tror detta är felet.
Eftersom wizarden tack vare min input får reda på att jag inte hör något från side/rear left&right så skippar den helt enkelt att jag får ljud från surround left&right.

Vet inte om det finns något sätt att kringgå detta? Det är likadant när jag spelar upp filmer på datorn som innehåller AC3-ljud förresten. Kommer ljud ur frontarna, centern och subwoofern, men inget från bakhögtalarna.

Edit: Kan tillägga att det finns en funktion under volymkontrollen och egenskaper där man kan kryssa i ett bakhögtalarna är anslutna till line in, och denna har jag kryssat i, men verkar inte göra någon skillnad.

Tack på förhand!

Mvh,
Micke