4.4
42 röster
Skapat
2019-10-06
Senast ändrat
2019-10-06
Visningar
20 937

Hej Swec,

Bodde tillfälligt i en andrahandslägenhet och fick då inte sätta upp något på väggar eller på annat sätt modda desktruktivt i lägenheten. Det saknades en krok för kökshandduken i köket. Sugkoppskrok funkade inte bra nog så mitt mission, i sann moddningsanda, blev att göra en egen krok som inte krävde någon skruv men ändå var bättre än en sugkopp.

Kroken ritade och testade jag i Fusion 360 och skrev sedan ut i PLA med en Ultimaker 2+.

Kolla in bilderna för resultatet

/NUKEGREEN

Idén bakom designen var att den skulle passa handtaget till städskåpet som stod i köket. Genom att lossa handtaget från skåpet och montera dit kroken mellan skåpet och handtaget så skulle man få samma stabilitet som en mer permanent skruvlösningen skulle ge men samtidigt vara löstagbar utan att lämna några märken efter sig. Stilen på designen var alltså styrd till centrum-centrum för skåpshandtaget men annars var det fritt för fantasin. Jag gillar Star-trek så jag försökte få kroken att likna ett av USS Enterprise skeppen. Jag ritade i Fusion 360. "Where no man has gone before"

Jag simulerade i Fusion 360 hur pass stark kroken skulle bli, vill ju inte gärna att kroken går av när man hänger en handduk på den. När detta var klart var det dags för 3D-skrivaren.

Jag skrev ut kroken med en Ultimaker 2+ i PLA med bädden uppvärmd samt med limstift på. Använde ett olsson ruby munstycke.

Skrev ut med 100% infill för lite bättre hållfasthet, kanske overkill.

Utskriften klar, bara att ta bort stödmaterial och snygga till den lite med sandpapper.

Färdigt resultat. Kroken monterad. Använder sig av skåpshandtagets montering, den är bara trädd över handtaget.

Slutbild med kökshandduken på plats! Jag är väldigt nöjd och den blev stabil och rätt snygg. Hoppas ni blev inspirerade till att leva ut eran skaparglädje "Live long and prosper"