Inlägg

Inlägg som DarkAlf har skrivit i forumet
Av DarkAlf

Du har inte funderat på att köpa ett ensamt GTX285, som kan användas som fysikkort efter uppgradering till Direct3D 11 kort?

Av DarkAlf

Dock så stämmer det inte alltid att GTS är långsammare. Kort sagt så måste man kolla upp exakt vad som gäller för den specifika modellen.

Av DarkAlf

Dens livstid kommer förkortas av 1,4 i Vcore. 1,37 är det högsta värdet som inte sliter ut en 65nm processor.

Av DarkAlf

Det räcker med god marginal.

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Söderbäck
Vänta nu här? Är du ironisk?
Ett hx520 med 85% verkningsgrad kan ge ut 442W. De flesta nätaggen av denna modell ligger någonstans 80-85% verkningsgrad. När nu Zcenicx mätte förbrukningen i sitt system så pikade detta på 465W. Ganska enkel matte säger att det då fattas några watt, inte sant? Visst kan det finnas en viss felmarginal, men jag hade nog satsat på andra sidan felmarginalen i det här fallet.
Under bra förhållanden får man ju ut mindre ur det nätagget du föreslagit än vad en rigg med GTX260 SLI kräver när detta toppar.

Verkningsgraden påverkar inte ett piss hur mycket ett nätaggregat kan leverera. Den påverkar bara hur mycket aggregatet drar från väggen. Så eftersom Corsair 520W levererar 520 watt och systemet bara drar 465W när det peakar så säger ganska enkel matte att det då finns några watt över, inte sant?

Av DarkAlf

Byt moderkort till Asrock A780GMH/128M. Det har Advanced Clock Calibration, vilket ger dig en chans att låsa upp extra kärnor.

Med tanke på det så kan det vara värt att fundera på ett processorbyte till AMD PhenomII x2 550. Den har nämligen två låsta kärnor som du kanske kan låsa upp. (Och så är den billigare.)

Av DarkAlf

Vafan är det för fel på folk! Ett 400W-aggregat av kvalité räcker och blir över. (Fast bara lite.)

Spiken95, lyssna på Donan Fear och ta en funderare på Corsair 450W. FSP 400W och Corsair 400W fungerar de med. Men det skadar aldrig att ha lite marginal och Corsair 450W har dessutom längre garanti.

Problemet med de ovanstående är att de inte har kontakter nog för HD4870, så du måste köpa extrakablage. Kablaget är ofta alldeles för dyrt, vilket gör att det blir billigare att köpa ett aggregat som har alla kontakter från början.

Corsair 550W blir det perfekta nätaggregatet alltså.

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
Nej, du behöver minst ett 600w kvalitetsnätagg för 260-SLI, läs första inlägget.

Haha, vilken lustigkurre du är. Bara för att TS använder ett 600W, så måste man har minst det för att kunna köra GTX 260! Hahaha, du är då verkligen rolig. (För du tror väl ändå inte på det där?)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Drömmaren
Ett corsair hx520 alltså 520w borde räcka för o driva d systemet?

Så länge du inte har alldeles för mycket annat så räcker det med lätthet.

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gameman
Jag har ett 460w nätagg också.
Vad händer om nätagregatet inte räcker till?

Har du tur så märker nätaggregatet att det inte orkar med belastningen, har du otur så börjar det brinna. Har du Corsair så är det lugnt.

Av DarkAlf

Jag hade inte bytt från 9800GTX+ till GTX 260. Prestandan ökar inte tillräckligt för att motivera prislappen.

Av DarkAlf

Det finns ju faktiskt inget som hindar att du köper ett grymt grafikkort nu och uppdaterar resten av datorn sen.

Av DarkAlf

DirectX 11 kommer även till Vista. Finns en hel del källor spridda över nätet.

Av DarkAlf

Går det inte att laga det i ugnen?

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1421792

Ifall det verkligen är grafikkortet som är trasigt så har du inget att förlora.

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zcenicx
Recom 450.

Har du hittat någon bra analys på det nätagreggatet? Jag har kikat efter recensioner, men inte kunnat hitta något.

Av DarkAlf

Jag håller med Roger W. Ace är skit, men i några dagar bör det kunna klara sig ifall systemet inte är alltför krävande.

Ifall ditt system drar runt 200W så skulle jag säga att det är lugnt. Upp till 300W borde inte heller vara några problem.

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av reeperbahn
det dåliga ryktet om ace här på sweclockers är överskattat, dom flesta har aldrig provat ace dom bara säger så för att dom andra som kanske har fått en dålig produkt säger så.

Fel. Ifall man läser Ace egna specifikationer så ser man att deras nätaggregat är skit. Det finns hela tre (mycket) dåliga saker med deras nätaggregat: för det första så har de en effektivitetsgrad på endast 70% (långt ifrån en 80plus-märkning alltså), för det andra så har de problem med att leverera en stabil spänning, något som sliter extra på komponenters egna spänningsreglerare, för det tredje så kan du bara köra dem på sitt specifierade watt-antal i ~60 sekunder. Efter de 60 sekunderna vill jag inte veta vad som händer. . .

Citat:

Ursprungligen inskrivet av bariz
Varför skulle det va 3 gig minst?

Antagligen tror han att man måste köra DDR3 minnen i triple-channel, vilket såklart inte stämmer.

Av DarkAlf

Jag håller med de ovanför mig, vänta tills GT300 kommer och kör på det samt använd 8800GT-kortet som fysikkort.

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SAiKoU
test
Där ser du att i crossfire presterar 4850 mkt bättre än GTX280, skulle tippa på att det presterar i klass med de bästa korten på marknaden idag och med tanke på priset så blir det nog inte mer prisvärt än så.

Jävlar vad du var korkad. GTX280 smiskar ju 4850XF i slutändan. Ifall du hade vetat minsta lilla om statistik så hade du kollat på åtminstone testet längre ner och sett att GTX280 där leder med c:a 17 FPS medan det i det första testet enbart förlorar med c:a 11.

Slutsats: GTX280 > 4850 XF på det stora hela.

Av DarkAlf

Re: Köpguide Intel processorer

Citat:

Ursprungligen inskrivet av zorp
Om du måste köpa en ny dator idag, vill ha en kanonsnabb dator och inte bryr dig om vad det kostar (varken nu eller vid uppgradering): Köp en i7 (950-975)

Om du måste köpa en ny dator idag, vill ha en kanonsnabb dator, men till ett bra pris och aldrig tänker uppgradera processorn: Köp en i7 920.

Nu har du väl ändå råkat byta plats på dem två?

Av DarkAlf
Citat:

Ursprungligen inskrivet av vargeEEEEn
[...]men om du ska köpa ett "riktigt" AM3 mobo är DDR3 det enda som passar.

Fel, AM3-moderkort hanterar både DDR2 och DDR3. Så det kommer fungera utmärkt med din gamla minnen. Det är LGA1366-moderkort som kräver DDR3.