Inlägg

Inlägg som frillan125 har skrivit i forumet
Av frillan125
Skrivet av Matheeeew:

Funkar faktiskt riktigt bra om du bryggar modemet och använder en vettig router.

Har endast dåliga erfarenheter av Comhem men får se hur det fungerar. Bostadsrättsföreningen är ett Comhemhus, så det är fibercoax eller ADSL att välja på. Ska dock brygga den till min router och se hur det fungerar.

Av frillan125

Utöver en ny lägenhet (har inga bilder tyvärr) så blev det ett modem för att köra Comhems eminenta "fibercoax" *kräks i munnen*
Samt en öl för att lugna nerverna lite...

http://i.imgur.com/bMKOdbo.jpg

Av frillan125
Skrivet av SunQ:

Alla ni som får tillbaka på arbetsresor/resor till och från jobb.
Sparar ni verkligen 2H per dag mot att ta kommunala medel för att få detta?

Om ni bor i en någorlunda normal stad så borde ju detta vara omöjligt?

Förstår er som använder privat bil i tjänst. Men ni andra? Bilar ni 20+mil varje dag till jobbet?

Jag sparar något under 2h per dag. Har en busshållplats precis utanför min lägenhet, bussresan är beräknad till 40min men de veckorna jag åkte buss blev det oftast närmare 45-50min pga trafik. Sen ska jag gå ett par minuter från bussen till jobbet. Sen ska man stå ut med diverse oljud, skumma lukter, AC på full styrka under vitern, värmen på full styrka under sommaren och annat kul som drabbar bussarna...

Eller så hoppar jag in i bilen, 1 rödljus sen är det motorväg nästan hela vägen, 15min senare är jag framme. Detta är från ena delen av Malmö till andra.

Av frillan125

http://i.imgur.com/pBMO3Gq.jpg

Ursäkta kvalitén på bilden... Köpte 1 paket banana skids, 1 paket refreshers, 2 påsar skittles sour och en låda salta s-märken på roligaprylar.se när de hade 50% rabatt.

Av frillan125

Har inget billån. Tänkt på det några gånger men är nöjd med min nuvarande bil, en BMW 328 E46. Varje gång jag blir sugen på en ny bil, hittar jag första bästa 200 000+ bil på motorvägen, trycker plattan i mattan och vrålar förbi. Lite patetisk men jaja...

Av frillan125

Beställde mobilen på kvällen den 14e december och hämtade ut den igår. 64gb med invite.

Av frillan125

http://imgur.com/SERDizI.jpg

Lyckades förstöra min HTC One X, är nu ägare till en Oneplus One

Av frillan125

Köpte 2st ölmuggar till min farsa på teknikmagasinet. Det är 2 lager med vatten mellan, lägger de i frysen så håller sig drycken kall. Ingen skitrolig present men användbart i alla fall

Kostar 50kr styck.

Av frillan125

Om någon har en invite över till 64gb tar jag gärna. Hann inte köpa när de hade utan invites... Min htc one x har varit död i någon månad nu :#

Av frillan125

Tack för alla svar, får ta mig in till en vvs butik i veckan och se, vore skönt att slippa köpa ny blandare.

Skrivet av tjarven:

Det är en diskmaskin, inte en rymdraket. Bara koppla in och få det tätt, that´s it egentligen.

Ja absolut och jag skulle kunna skruva den direkt på pipen men... Bor i bostadsrätt, föreningen tillåter inte denna form av koppling alls, inte heller under bänkskivan. Lätt att man glömmer att stänga vattnet efter en omgång disk och vips spricker skiten och sabbar min + grannens lägenhet under, försäkringen täcker inte eventuella skador vid denna form av inkoppling heller. Så nej, inte raketforskning men inte långt ifrån...

Av frillan125

Kan jag koppla en bänkdiskmaskin i min nuvarande blandare?

Hittade några trådar på swec men inte med den typ av blandare jag har, skapar tråden då jag är väldigt novis på vvs.

Som sagt, har köpt en bänkdiskmaskin och vill nu såklart koppla in den. Vet att man inte ska koppla den i pipen då det kan leda till diverse problem och vaktmästaren sa det samma. På min blandare har jag 2st skruvar fram till, en riktad lite till höger och en till vänster. Jag stängde av vattnet till båda ledningar under vasken och skruvade loss den ena för att se. Kan det vara så enkelt att jag kan använda dessa uttag om jag köper en koppling?

Det sitter en spak på sidan av blandaren där det står S åt ena hållet och Ö åt andra. Under vasken finns 3 rör, 2 för vatten och den 3e är igenpluggad (antar att det är för vanlig diskmaskin)

Diskmaskinen är en Bosch SKS62E12eu och klarar upp till 60 grader men jag bör väl ändå koppla den i kallt för att kunna köra alla program?

Bifogar 3 bilder, uppskattar all input då jag är trött på att diska för hand!
http://imgur.com/Zxs5EBM,nyCZasL,YRMYNxM#0

Av frillan125
Skrivet av radx:

Jag är IT-ansvarig på ett företag med lite drygt 40 anställda. Windows 8 är bannlyst hos oss. Jag tar inte i skiten med tång. Jag har lagt tid på att undersöka och kom fram till att det skulle ta våra anställda påtok för mycket energi och pengar att lära folk jobba utan en start-meny. Folk är vana vid att saker funkar på ett visst sätt. Då kan man inte helt plötsligt bara ta bort det.

Att installera en tredjepartsfix, i stil med Start8, classic Shell osv, är helt oacceptabelt. Vem ska vi hänga i fall Microsoft skulle släppa en uppdatering via Windows Update som slår ut dessa tredjepartslösningar? Vem hjälper oss med allt stillestånd och problem som de skulle innebära? Om datorerna i värsta fall skulle krascha?

Folk här på forumet säger naturligtvis att den chansen är minimal men den finns ändå där. Man har inga garantier när man kör med egna lösningar som ändrar i systemet. Dessa tredjepartslösningar är inte som vanliga applikationer då de bryggar en brist i produkten som vi ser det. Då bedömmer vi i alla fall att den är kritisk och då faller tyvärr Windows 8 bort.

Dessutom, jag vill kunna sova gott om nätterna. Om nu vissa anställda får "ont i huvudet" så känns de som en helt okej kompromiss

Jag är inte ensam i detta. Flera kollegor ifrån andra företag har precis samma åsikt. De handlar inte om någon fanboyism eller elitism eller något sådant. Vi vill helt enkelt ha sakerna som får verksamheten mest effektiv. Om nu någon anställd blir missnöjd på vägen så får vi ta den smockan. De bjuder vi på. För det är vårt ansvar att alla system är uppe och rullar varje dag då de anställda ska jobba.

Är det verkligen så illa? Jag skapade en film som förklarade hur allt fungerar samt ett ganska omfattande dokument där användarna kunde söka och prova sig fram. Skjut ut det vanliga via GPO så som adobe, java, flash, chrome, ff m.m och via GPO ta bort allt onödigt på startmenyn t ex e-post alternativt skapa img och installera datorerna via pxe. Hjälp användaren att hjälpa sig själv, det jobbar jag efter och det fungerar bra även med de dummaste användarna.

Jobbar främst med mäklare men har även en del kunder som har 40-100ish anställda.

Av frillan125

Bil: BMW 328ci e46 automat
hk / nm: 193 / 280
Vikt: Ingen aning.
Extra utrustad (större däck/fälgar, trimmad m.m.): 17" fälgar istället för 16", fullt M-sportpaket
Bränsleförbrukning enligt manual (ca): Ingen aning.
Bränsleförbrukning enligt dig (ca): Stadskörning 1.5l, landsväg 0.6-0.7, motorväg 0.7-0.9

Av frillan125

Steelseries H Wireless och lite frågor om anslutningar

Mitt corsair vengence 2000 fick nyligen sönder, har köpt ett Steelseries H Wireless då det fått bra betyg överlag (kör på trådlöst då kattskrället inte kan låta bli kablar)

Jag blir inte riktigt klok på hur det ska kopplas för att bli bra ljud, har sökt runt lite men har aldrig varit vass på det här med ljud.

Jag har läst att det är rekommenderat att man kopplar USB-stationen (sändaren) in i datorn med spdif/toslink. Detta ska tydligen ge bäst ljud, minst störningar och man kan ha 7.1 virtuellt surround etc. Låter bra men har tyvärr inget sånt uttag på mitt moderkort (har ett Asus P8Z77-v LX2 med 3.5mm ljud ut, 3.5mm mic och en "line in") Finns det någon bra adapter som konverterar 3.5mm till spdif eller behöver jag köpa ett pci-e ljudkort?

Jag har provat mig fram och tillbaka med 3.5mm och usb för att se vilket som fungerar bäst (eller minst dåligt) just nu kör jag med usbkabel in för ljud och 3.5mm kabel till mic. Jag kan inte ha virtuellt surround då usb är plug and play utan några direkta valmöjligheter, har aktiverat dolby i usb-stationen men hör ingen skillnad.

Har testat micen lite på mumble men de jag pratat med säger att den inte alls låter bra men kan inte ändra så mycket gällande mikrofonen, bara hur mycket den ska låta samt decibel, provat fram och tillbaka men blir ingen hit.

Någon som har några förslag på hur man får en bra koppling på allt? Kanske någon som haft samma problem? Är inte skrivet i sten att jag ska ha detta headset om det är för mycket huvudbry eller man inte kan få rätt på det, om någon har förslag på ett bra trådlöst headset.

Av frillan125

Precis hämtat ut mitt paket från lootcrate. Lämnades för leverans i USA 11/8, kom till posten den 18/11, inte allt för blodigt. Fick avi idag från posten.

Innehållet i paketet finns i spoilern:

http://imgur.com/0UJhsQD
Magnet till kylen - Chimichangos
Häfte med bilder, lite info etc
Vingar man kan sätta på skorna
"Wonderbaum" äpple-kanel
Lootcrate aug 2014 knapp
Solglasögon tmnt
3 koder: 1 för Doctor who unlocks, 1 kod för spelet Defense Grid, kod för en hjälm till spelet Gauntlet
tnmt glow in the dark Donatello
guardian of the galaxy, groot

Dold text
Av frillan125

Signade precis och valde kvartal, hittade en kupong på 20%. Alltid kul med lite nördsaker

Av frillan125

Lite blandade erfarenheter från min sida. Min HTC Desire HD slutade beslöt sig för att dö helt plötsligt, ringde supporten som frågade om jag kunde starta enheten, det kunde jag inte, då bad de mig starta om den, sa åter igen att det inte gick. Efter många tester var den fortfarande helt död, de bad mig skicka in den på service och de skapade en order men de la fel moderkort i reperationen, tror det var till en Wildfire. Fick sen ringa och jaga HTC i någon månad innan jag återigen fick tillbaka min mobil, fortfarande död...

Ett företag jag har mycket bra erfarenhet av dock är Microsoft, främst gällande Office 365, sharepoint online samt hybrid deployment. Ringer upp, beskriver felet, är det ingen panik får man ett case och de återkommer in en arbetsdag med en tekniker som är utbildad om området. Om man samtidigt har problem med något annat så säger de aldrig nej till att försöka hjälpa till, även om det inte ingår i supportavtalet.

Av frillan125

Blir eventuellt ett nytt chassi, något i stil med Corsair Carbide 450r då mitt nuvarande chassi är lite trångt och jag behöver en fotpall under skrivbordet. Resten åker in på sparkontot, ska byta jobb och går från lön samma månad till lön en månad frammåt, köket ska bytas och badrummet ska eventuellt renoveras...

Av frillan125
  • Man, 24

  • Lägger mig vanligtvis kl 23 och klockan ringer 06.45. Jag kan dock somna lite olika tider på kvällen beroende på hur dagen har sett ut. Ibland somnar jag kl 20, ibland 01. Vaknar väldigt sällan av mig själv, oavsett om jag sover 11h eller 6h.

  • Om inget speciellt är planerat brukar jag somna något senare på helger, runt 01. Sätter alarmet på kl 10. Då blir det sovmorgon men hela dagen är inte borta.

  • Jag sover på ett lite speciellt sett som enligt mina bekanta är högst anmärkningsvärt. Jag lägger mig på sidan, tar en tjock kudde och lägger mot magen, sen lägger jag mig ner mot sängen. Jag tar armen och sticker under kudden och rakt ut. Jag ligger alltså på min arm och mellan mig och armen ligger det en tjock kudde, sover lite halvt på sidan och halvt på magen. Kan inte somna om jag ligger platt på magen, sidan eller ryggen. Har sovit så här sen jag var 14 och blev stelopererad i ryggen.

Av frillan125