Inlägg

Inlägg som DeadMeat1234 har skrivit i forumet
Av DeadMeat1234

Står på skrivbordet då det är höj och sänkbart och de enklare lösningarna (fäste med remmar som datorn står på) för att hänga datorn under bordet är horribla. Tänker att jag någon gång ska orka fixa en diy-lösning bestående av en hylla som hängs under bordet men den tiden har inte kommit 😅

Av DeadMeat1234

Pluggar GIS på YH för närvarande. Till våren blir det Naturgeografi I på SU också, ska bli kul.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Moton:

Vad är det som är så barnsligt med Sagan om Ringen?

Det är inget direkt barnsligt med Sagan om Ringen. Filmerna däremot är fyllda av tvivelaktigt publikfrieri.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Raynstorm:

Men vad har hänt med spelindustrin? Alla dessa remakes och HD versioner och reboots är sjukt tjatigt nu. Har Covid käkat upp alla originella ideér?

Problemet är väl långt äldre än Covid?

Av DeadMeat1234
Skrivet av talonmas:

Ni som tycker att D2 aldrig ska ändras... Ni måste vara "nya" och inte spelat när det begav sig. För det släpptes ju balance patches konstant! Var alltid nån skill de pilla på. 1.0 och 1.14 är två olika spel.
Så att fortsätta släppa dessa uppdateringar ser jag som positivt. Nu blir det som förr igen!

Oddsen är nog låga att Blizzard och deras produkter blir som förr igen :-|

Annat företag med helt annan kultur och förutsättningar än vad som skapade D2, inklusive patcharna du nämner.

Av DeadMeat1234
Skrivet av elk49:

Väcker gamla Dune 2-minnen till liv... fick spela det med tangentbord istället för mus för att 640K var visst inte mer än någon behöver...

Men det gick att få igång med stöd för både mus och ljud om man bara använde alla 640k.

Var för övrigt ett klockrent spel, lätt mer banbrytande än Command & Conquer.

Av DeadMeat1234

Kaffe eller te men egentligen försöker jag hålla nivåerna låga, mår inte bra om jag stoppar i mig för mycket.

Av DeadMeat1234
Skrivet av klein:

Dags att förpassa Windows till samma plats där VMS, CP/M, Plan 9, OS/9, OS/2, Xenix,TOS, SunOS, Ultrix, AmigaDOS och mfl finns.

Samtidigt i verkligheten, statistik gällande OS på desktop , ser ut som att i princip alla större företag och myndigheter använder Windows och troligen för windows exklusiva mjukvarulösningar. Windows kan vara långt mycket värre än det är och ändå ha en lång framtid.

Av DeadMeat1234
Skrivet av VV00d13:

Måste säga att jag inte är riktigt lika imponerad tyvärr.
...
Jag är säkert sjukt picky med det lilla jsg sett samtidigt när man ser ganska stora avstamp redan i trailern så blir jag starkt fundersam om hur mycket friheter de tagit sig. :/

Jag hoppas de tagit sig massa friheter annars ser vi fram emot 10 säsonger varav de tre första och de två sista kan vara värda att se

Av DeadMeat1234
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Hemautomation har i princip hela tiden gått till att det först bara har varit nördigt, dyrt och ej tillför så mycket. Men allteftersom åren går så blir de blivit billigare, funktionerna bättre och folk i allmänhet kräver mer automation. Så ge uppkopplade kylskåp 10år till och folk kommer kanske inte se det som en dum ide. Om det såklart inte kostar något extra…

Men, det kostar ju alltid extra! Även om det inte går att köpa utan ”smart” funktionalitet och kostnaden därför dols för konsumenten är det självklart vi betalar för det. Troligen kommer det smartaste i hela kråksången att det blir dyrare och svårare att reparera ju smartare vitvarorna blir. Smart Marketing and Margin Things borde vara inofficiella namnet.

Av DeadMeat1234
Skrivet av ehsnils:

Det skulle kunna vara ett arbetsmiljöproblem.

Och betalar de STIM-pengar för att spela musiken?

Skrivet av AplAy:

OOF. Gör som jag: lyssnar bara på fixad FLAC-musik och utvald musik på YT (mest pianobaserad musik av kända låtar och från spel). Var hos polare förra veckan dock som visade exempel på tragisk utveckling av den svenska musiken med massa "mumble rappers" och "gråtrunkande romantiklåtar".

Skrivet av serafim:

Du får ha egen musik i lurarna som överröstar skiten.

Jag ser det i allra högsta grad som ett arbetsmiljöproblem, lönen är för låg för att stå ut med utstuderad tortyr. Det gläder mig iaf att folk har förståelse för mitt problem och att jag fick gnälla lite. Har tänkt tanken att motarbeta förtrycket med egen musik i lurar men en servicetruck väger runt 8 ton så jag vill inte missa att det kommer en i min riktning, jag hoppas komma starkare ur denna fight snarare än mentalt nedbruten. 7 dagar muck nu, ibland får någon musikaliskt ej handikappad kontroll över musiken och spelar vettig musik, jag lever för de stunderna.

Egentligen vill jag gå in på kontoret och göra revolt, barrikadera mig och spela progressiv rock, synth, mörk electronica och metal tills de slår in dörrarna och släpar mig därifrån, men jag är för svensk och knyter handen i fickan.

Av DeadMeat1234

Jag sliter på ett lager över sommaren och utöver att det är ett skitjobb spelar de Spotifys svenska topplista i högtalarna. Jag var inte varse om hur illa ställt det var med svenskarnas musiksmak och jag är dels chockerad och upprörd över att bli ett offer för den.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Barsk66:

Jag ser faktiskt en fara i att myndigheterna drar öronen åt sig om detta inte tas på allvar av tillverkarna så de tänker till runt detta.

Kan myndigheterna lagstifta om glödlampor som drog "för mycket" så kommer det nog här med...

Förstår inte varför detta skulle vara negativt och orimligt. Pekar EU/USA m.fl med hela handen tvingas AMD/Nvidia/Intel att anstränga sig lite mer.

Hela modellhetsen där de konstant ”måste” ha nyheter på väg hela tiden är ändå mest löjlig. Släpp färdiga och genomarbetade produkter istället, naivt kanske men tröttsamt på att patchkulturen verkar tricklat ned i hårdvaruvärlden i högre grad.

Av DeadMeat1234

Högst oklart, tycker inte någon variant är speciellt bra eller dålig, minns kulan på HTC Hero med viss förkärlek men det kan vara ett rosa skimmer av nostalgi som talar.

Av DeadMeat1234

Papper eller kindle, ljudbok kan jag inte lyssna på med god erfarenhet.

Av DeadMeat1234

Gäsp, mitt beggade 1080 gav upp, sitter nu på ett beggat 980, får duga tills världen hamnar på rätt köl igen, sker inte det får jag hoppas att man kan gamea på Apples arm chips i framtiden.

Av DeadMeat1234
Skrivet av Nbwu:

Hur kommer det sig att ingen rekommenderat:
The Wheel of time med Robert Jordan?

En fantasy Epic i 14 delar+ prequel som håller låda hela sommaren, och beroende på lästempo, en bit in på hösten!

En bit in på hösten, hur snabbt läser du? Det är väl ca 14000+ sidor varav ca 8000 (troligen en viss överdrift ) av dem behandlar folks kläder.

Intressant just att Sanderson avslutade det hela, blev lite bättre tempo igen när han tog vid.

Edit: On topic, Steven Eriksson, Malazan Book of The Fallen, börjar med Gardens of The Moon. Också episkt episk fantasyserie som räcker minst till hösten.

Av DeadMeat1234

Sen är en annan fråga om det inte är webblösningarna som är det större problemet om de bara fungerar i full hd.

Av DeadMeat1234
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Många gånger har Apples displayer sugit, som inte ha fullhd på deras iPhone, dålig skärmutnyttjande och laggig display på svindyra mobiler. -Problemet med ej fullhd, var att vissa webblösningar är anpassade för fullhd eller bättre.

Men allt hänger ihop med hur Apple är, där de är ett extremt företag med en konstig filosofi som leder till att de vill vänta väldigt länge med att införa vissa saker. Att iPad ännu inte har en calculator visar extremfallet: https://www.youtube.com/watch?v=WK_AtW66XI0

Andra tillverkare är mer pragmatiska, de inför saker som inte precis är felfria, men de ställer sig frågan blir upplevelsen ändå bättre än vad som finns? Som tidigare sagt hatar jag min skärm på Samsung A71, fan den suger så jävla hårt direkt i solljus så jag blir förbannad. För mig så kan jag offra rätt mycket som färgåtergivning för att få detta bättre. Att min display bara är 60Hz, ja det suger inte lika hårt, men det suger. Det går också offra lite av varje för det. Nu har jag dock större problem med att min cpu är för slö på denna mobil som gör att det ändå laggar.

Vad hade du för hemsk upplevelse innan din A71? För du verkar inte vara överdrivet nöjd med de upplevelser den bjuder dig. Har Samsung verkligen ställt sig frågan om den kunde erbjuda bättre upplevelser än vad som fanns? Exempelvis valfri iPhone med tanke på att jag aldrig haft några större problem med direkt solljus. Kvittar ganska hårt om telefonen renderar webblösningar i full hd om man inte kan se något på skärmen.

Inte heller helt övertygad om din definition av pragmatism. Ingenstans handlar det om att nöja sig med halvmesyrer. Pragmatism när det gäller marknad handlar väl mer om hur mycket resurser som är värt att lägga på något utifrån avsett värde. En Lada (bilen, om man kan kalla den det) är ett exempel på extrem pragmatism, syftet var att åstadkomma en bil som var köpbar för folk med magra medel och man gjorde avkall på MYCKET men man hade inte möjlighet att bygga Maseratis åt alla.

Jag tycker att företags iver att springa efter nyaste teknikerna innan de är mogna är en långt konstigare filosofi. Rimligen tror jag iaf att Apples hord av ingenjörer är bättre på att bedömma om en teknik är mogen än oss forumkrigare. Sen är frågan vilka som styr de olika företagens riktning gällande teknik, är det ingenjörer, marknadsavdelningar eller kan det tom vara marknadsavdelningar som faktiskt lyssnar på sina ingenjörer? Jag har inte insikt i de olika företagen men ofta känns alternativ två som överhängande.

Av DeadMeat1234
Skrivet av superegg:

Tycker denna har vart klockren i många år, person sig säga att dom hatar Samsung men sitter med en Iphone och inte inser hur mycket Samsung det är i dom håller i.

Och andra sidan så kan man vara nöjd med att veta att det inte är någon Apple skit i min lur.

Har inte hat blivit ett hyfsat urvattnat begrepp om man ska nyttja det i dylika sammanhang. Säger folk att de hatar [valfritt företag] kan du nog ta resten som kommer från deras håll med både en och två nypor salt.