Inlägg

Inlägg som Rah! har skrivit i forumet
Av Rah!

Annonsen är avslutad

Av Rah!

Jag tänker avsluta budgivningen ikväll, så kan jag skicka kortet imorgon efter jobbet.

Av Rah!
Skrivet av alfonsg00:

Något coil whine? Behövt byta kylpasta under åren eller håller bra temp?😃

Ej noterat något coilwhine, ej bytt pasta. Jag har inte övervakat temperaturen de senaste åren, det är typiskt något jag gör under "smekmånaden" av ett nytt kort; testar lite clocks, kör benchmarks och härjar, men tjusningen har lagt sig för länge sedan, därav stock clock I många år nu.

Jag har inte reagerat på att det skulle throttla de gånger jag spelat spel som krävt något av kortet i alla fall.

Av Rah!
Skrivet av Denna2009:

Hur ser backplaten ut? Är det stora Aorus på märket på backplaten som lyser i rgb?

Så ser den ut. Jag har inte haft det monterat så att jag sett backplate direkt, så jag törs inte säga hurvida den lyst eller ej, hoppas bilden ger sig svaret på din fråga.

Av Rah!

Säljer GTX 1080 Ti

Säljer mitt gamla grafikkort eftersom jag uppgraderat. Fungerat bra i alla år, överklockades något i början, men har gått stock åtminstone de senaste 5 åren. Ej använts för annat än spel.

Modell: Gigabyte Aorus GTX 1080 Ti 11GB
Inköpt: April 2017, digitalt kvitto från Dustin finns.

Kan hämtas i Sundsvall eller skickas.

Startar budgivning på 1000 kr plus ev. frakt.

Läs hela annonsen här

Av Rah!
Skrivet av Webhallen:

Fraktbuggen kikas på nu, tack @Zippeer för infon och bilderna:)

Ni som har betalat 549:- kontakta vår kundtjänst så löser de en refund på frakten!

Någon ETA på fix? Vill förbeställa, men helst inte krångla med återbetalningar och grejer. Ser fortfarande ut så här för mig när jag väljer PostNord (som är det enda alternativet som visas som "0 kr" när man väljer det):

Uppdatering:
Jag testade att ändra betalmetod till Swish, då blev det 500 kr vid steg 4/4 också.

Uppdatering #2:
När jag bekräftade steg 4/4 och kom vidare till själva betalningen så var det 549 kr ändå... oh well, "for science" eller något.

Av Rah!
Skrivet av elixyr:

Jag tolkar det som att du sett informationen och står kvar vid ditt bud då Har skickat PM.

Av Rah!

Ger elixyr en chans att svara också under morgondagen. Annars är det ditt.

Av Rah!
Skrivet av maddush:

Följer de med någon kylare?
Finns i/o plåten?
Original kartong Moderkort?

Skickades från m.sweclockers.com

Bra frågor. Tråkiga svar:
Kylare: Nej, kylare kastades vid en flytt för 2 år sedan ("Den kommer jag ändå aldrig behöva").
I/O-plåt: Ja, den finns och följer med.
Originalkartong (och tillbehör): Nej, originalkartongen mötte samma öde som kylaren, om jag inte kastade den för ännu längre sedan. Medföljande CD-skivor och dylikt är alltså också borta.
Mer info:
Inga kartonger finns kvar för delarna.
Digitala kvitton finns.
Allt sitter idag monterat på moderkortet, vid sändning så plockar jag ut RAM och vadderar dem var för sig, CPU tänkte jag låta sitta kvar i sockeln under frakt.

Jag förstår om någon känner att de vill revidera sitt bud pga mitt slarv med informationen (särskilt kylare kan ju medföra att en extra utgift behövs för att paketet ska ha avsedd funktion). Skriv om ni är nöjda ändå och står kvar vid ert bud eller om ni vill ändra så ser vi vart det bär.

Mvh
Anders

Av Rah!

Jag har redan fått in acceptabla bud, så jag ser ingen anledning att dra ut på detta; stänger budgivning ikväll vid 17-18 någon gång.

Av Rah!

4690K, 16 GB DDR3, Z97 ATX

Uppgraderat dator och fått delar över.

RAM: Corsair 16GB (4x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE (Två svarta stickor, två röda)
CPU: Intel Core i5-4690K
MB: ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 2 ATX

Processor har varit överklockad och delarna har använts i ej djurfritt hem.

Skickas bara vid bud över 1000 kr + frakt. Vid upphämtning så accepteras bud på delar för sig, men bud på allt premieras även där.

Läs hela annonsen här

Av Rah!

"Värt att nämna är att SweClockers ändrat dessa funktioner manuellt vid testerna av Ryzen 7 1800X, 7 1700X och 7 1700."

Tror ni kunde kostat på er fet stil på denna... ser redan framför mig X antal poster med "Nya tester!?!?!?" och repliker med "Läs hela texten!!!1"

Av Rah!

Minecraft kanske kan passa?

Av Rah!

Hmm... en snabb koll på Copyswedes "Fördelning av ersättningar 2013" ( http://viewer.zmags.com/publication/66d7b2ed#/66d7b2ed/1 ) säger mig:
204M SEK delades ut (Tabell 1)
Hårddiskar (aka. "Hårddiskvideospelare" ), externa hårddiskar och USB-minnen stod för nästan 90M SEK av inkasserad ersättning (Tabell 17)
Den grupp som fick näst mest ersättning 2013 var dramatiker (19,04%) (Tabell 21)

Alltså... vilken verklighet ska detta återspegla? Ser jag till mina egna bekanta så skulle jag spontant uppskatta att ca. 100% av dem har fått betala extra för någon produkt de äger pga. Copyswede och att ca. 0% av dem äger en privatkopia av någon teaterpjäs... något säger mig att det inte är på grund av att jag är en så fantastiskt unik individ som det ser ut så.

Av Rah!

Du nämner inget om addons eller så, så jag vet inte hur relevant detta är, men:
Jag drog in WoW här om dagen och noterade först att innan jag började fippla med addons så hade jag 60 fps (vsync på) konstant, även i Orgrimmar - som förvisso var jäkligt öde för stunden. Efter att jag börjat pilla med addons så upplevde jag dock att spelet inte riktigt flöt, så jag drog upp fps igen och noterade att jag nog låg mellan 30-40 fps hela tiden. Jag började då pilla med multisampling, triple buffering och så vidare. Inget hade någon nämnvärd effekt dock. Rent logiskt så var egentligen det enda som ändrats sedan jag noterade 60 fps att det hade passerat tid (vilket skulle kunnat innbära närmare peak hours i Orgrimmar) och att jag fipplat med addons. Så efter att jag flugit ut ur Orgrimmar och ytterligare fipplat, samt kollat CPU- och GPU-användning så gick jag på addons istället. Efter litet av- och påslagande av diverse addons så kom jag fram till att det var Power Auras Classic som var boven i dramat.

TLDR;
FPS med Power Auras = 30 - 40 (både i och utanför Orgrimmar)
FPS utan Power Auras = 80 - 160 (Orgrimmar, Valley of Wisdom, ca. 20 spelare på skärmen)

(Mina specs: 2700K @ 4.6 GHz, GTX680 @ 1306 MHz core, 16 GB RAM @ 1600 MHz CL9
Så vi bör ha hyffsat snarlik prestanda)

Av Rah!

"We made a PC version of Bulletstorm, and it didn't do very well on PC and I think a lot of that was due to piracy. It wasn't the best PC port ever, sure, but also piracy was a pretty big problem."

Låter som något bossen i Dilbert skulle kunna säga

Av Rah!
Skrivet av Morkul:

Antag följande: Frametime på första bilden är 901ms resterande (99st) frames under sekunden ligger på 1ms.

Rapporterad FPS skulle bli 100 men vad du egentligen upplever är samma sak som 2-3fps.

Extremt exempel JA! Men poängterar fortfarande att FPS är tämligen ointressant siffra. Jag har personligen extremt svårt att förstå den enorma FPS hetsen som råder ibland, jag att inputlag är ett betydligt större problem normalt sätt.

Jag är fullt medveten om detta. Jag säger ju till och med att jag håller med om att "frames över en sekund" säger inte så mycket, men fps är bara ett mått på hastighet över hur snabbt bilder ritas, precis som kilometer i timmen är ett - av många - mått på spatial hastighet, men inte måste en bil köra i en timme för att du ska veta hur fort det går? Den har ju en hastighet däremellan också. Därav mitt stora utlägg om uppdateringsfrekvens...

Av Rah!
Skrivet av emilakered:

Väldigt förenklat, precis så. Din FPS-mätare visar stabilt 60, men under den sekunden uppstår det variationer som gör att upplevelsen blir "hackig".

Jag rynkade på näsan direkt när jag hörde eran undermåliga tolkning av "fps" i videon faktiskt. Ni tolkar fps för bokstavligt; "frames per second" så det är antalet frames över en sekund, sedan får ni det att låta som att problemet är att man inte får någon information om vad som händer mer lokalt under den sekunden, dvs. att distributionen av frames inte på ett tillfredställande sätt kan beskrivas av ett mått som mäter över en hel sekund. Kort och gott vill ni kalla det för att det är för låg upplösning i tiden att köra på en sekund.
Det första ni säger är ju helt sant; Antalet bilder som visats över en sekund säger inte så mycket om man inte vet hur de har fördelats över den sekunden, så långt är jag med. Men att det i sin tur gör att fps är meningslöst är ju inte rätt.

Exempel: FPS är ett mått på bilder per tidsenhet och att man väljer just sekunder är bara en smakfråga och om inte annat ett bra val för att det ger siffror i storleksordningen 1-100 typiskt (Såvida det inte är en galen mismatch mellan applikationens krav och hårdvarans prestanda då) och mänsklig syn ligger ju även den någonstans i mitten av det spannet (Ingen källa, men varenda människa som spelar vet med sig att det brukar vara någonstans i 30-60 fps spannet som man kan känna av att spelet inte flyter och det finns ju en anledning till att TV-apparater ligger på 50 MHz (25 fps) och inte 200 MHz till exempel). Man hade precis lika gärna kunnat välja fph och lagt på en faktor 3 600 (60 sekunder per minut gånger 60 minuter per timme) och börjat snacka om "360 000 fph" istället för 100 fps. Men här lyser också problemet mer eran förkaring/tolkning igenom; Ni får det att låta som att om jag skulle mäta i fph så skulle det kräva att mitt system fick rita bilder i 1 timme för att sedan ge mig en siffra. Det går förvisso att göra också, men jag kan ju precis lika gärna låta systemet projicera min nuvarande prestanda på hur många bilder det skulle resultera i över en timme. Vidare så är det ju så av de fps-mätare som jag spanat på så är det ju väldigt få som faktiskt updaterar bara 1 gång per sekund.
Ni sa även att det är svårt att relatera till frametime kontra fps; det låter ju också knepigt. Det är ju inte svårare än att 1/fps = framtime <=> fps = 1/frametime, där frametime mäts i skunder, så storleksordningen på måttet frametime kommer för 1-100 fps ligger mellan 0.01 - 1 sekund, eller 10 - 1000 ms om man så vill.

Hur som helst; Jag är helt övertygad om att ni är införstådda med vad problemet är och jag blev helt klart upplyst av eran film, men jag tycker inte om eran tolkning av fps som mått.

Jag kommer även att tänka på eventuella lösningar för att ni skall kunna ge en bra representation av prestanda och spelupplevelse; fördelningsgrafer. Kort och gott skulle ni kunna slänga in en graf med en fördelning på fps/frametimes över en Benchmark. Nu vet jag inte hur det ser ut med möjligheterna att lagra och presentera denna data eller hur ofta olika benchmarks kastar ur sig en siffra för fps, men sådanna grafer skulle absolut kunna användas för att ge en bättre helhetsbild.

Notis om uppdateringsfrekvensen för fps-mätare: Om vi antar att hackighet upplevs om fps går under ett visst värde - säg 30 fps - så betyder det i sin tur att man bör ha en uppdateringsfrekvens på fps:en på just ~30 uppdateringar per sekund (ups) för att man faktiskt ska märka av de gånger då fps:en går "märkbart" lågt så att säga (Orkar inte tänka igenom det så galet noggrant nu, men tror att man med 30 fps som gräns bör ha 60 ups för att inte kunna missa dropsen, http://en.wikipedia.org/wiki/Aliasing ). Notera dock att denna uppdateringsfrekvens alltså skulle vara nyttig att ha för lagring av data, ej för att visa en siffra på en skärm, för om den uppdaterades så ofta skulle det bli mer eller mindre omöjligt att läsa av den.

Att övergå till frame time istället för fps torde för i övrigt vara ekvivalent med att updatera fps vid varje ny frame. Det i sin tur skulle ju innebära att den extra belastningen för att beräkna frame time / fps och eventuellt lagra denna information skulle bli proprtionell mot just din fps, vilket kanske inte är önskvärt alla gånger. Aja, hur som helst; Mycket intressant ämne och helt klart värt att diskutera. Hoppas verkligen att alla spelsidor, hårdvarutillverkare- och utvecklare samt benchmark- och speltillverkare lyfter fram detta problem snart och börjar jobba på sätt att ge oss konsumenter en bättre bild av just spelupplevelsen.

Fråga: Vet ni på Sweclockers vad uppdateringsfrekvensen är på "riktiga benchmarks"? Jag antar att den skiljer sig från den siffra som (kan) visas på skärmen under själva benchmarken. Men det vore ju intressant att veta om den är hög nog för verkligen se de värsta fallen med hög sannolikhet.

Av Rah!

Hmm... vet inte om det föredras ny tråd eller bump i detta forum, men inbillar mig att de flesta forum föredrar bumps (ger bättre sammanhang).

Det börjar verkligen klia i fingrarna på mig nu och jag känner att jag skulle vilja lägga av beställningen senast måndag. Det finns ett problem med detta dock; Det finns nästan inga moderkort inne på Inet. Beställningen ser i mångt och mycket ut som den som står i första posten, sånär som på att jag bytt minnen och moderkort (900 kr moderkort med SLI och 1600 MHz minnen). Jag funderar dock på att byta bana och skita i SLI.

Jag är dock kluven... 6000-serien ligger i hägringen och även om den kanske inte bjuder på något mästerkort a la 460 så lär det väl bjudas på en hel del godbitar för rimmliga priser där. Så jag överväger nu att helt enkelt beställa ett single 460 och köra på det så länge det orkar. Aja... dags för litet konkreta frågor:

TL;DR:
1. Är det dumt att slumpa SLI-möjligheten? Gör jag en stor ekonomisk förlust på att inte kunna köpa till ett extra 460 senare, snarare än att byta till ett nytt graffekort? (Jag misstänker att 2x460 lär prestera ungefär lika bra som ett budget kort för ~2k om 1-2 år? Vilket skulle innebära en förlust med andra ord)

2. Tog ej upp detta ovan, men hur är det med prollefläkten, jag förstår det som att den är ganska massiv. Finns det risk att den blir för tung och pajjar prolle/mobo? Såg att det finns "upphängningsvajrar" på Inet, men det kanske är totalt onödigt?

3. Hur är det med moderkortet och X6:an? Det ska stödja med senaste bios vet jag, men om det inte har det så må jag ju flasha det. Men hur fungerar det, startar datorn fast med bara 4 kärnor på X6:an, eller startar den inte alls? Går det att flasha ändå i så fall? Om detta redan finns besvarat i forumet så får ni gladeligen hänvisa mig dit

Av Rah!
Skrivet av 3xTra:

om den kan ha 2000mhz minnen så borde den väl kunna köra 1600mhz?? o.O

Jag har ingen koll på sådant, utan utgår från att det som står på Inet stämmer mer eller mindre. Men jag kollade på Asus hemsida och hittade någon "qualified list of vendors" och där stod faktiskt 1600 MHz med, så köper nog sådana istället då

Hur är det med nätagg, är det god universell standard som gäller, så spelar ingen roll med passning om jag kör Corsair eller Fractal Design? För jag tycker ändå 750 W känns lockande.