Inlägg

Inlägg som börk har skrivit i forumet
Av börk

Har ni redan diskuterat det faktum att det är äckligt misogynt?

Av börk

Har testat att demontera datorn totalt och kontrollera allting en gång till nu och har dessutom nollställt BIOS. Problemen kvarstår. Borde jag försöka få moderkortet utbytt?

Av börk

Och problemet är inte så mycket ingen bild som sporadisk bild. Som nämndes så startar datorn normalt i bland.

Av börk

Har kontrollerat alla distanser och strömkablar flera gånger,så jag tvivlar på att det är problemet. Om jag hade några böjda pinnar till processorn borde det väl inte fungera alls, eller?

Av börk

En del verkar rekommendera att man resettar BIOS i liknande situationer. Bör några komponenter avlägsnas från moderkortet innan man gör det i så fall, eller går det bara att göra direkt?

Av börk

Datorn startar i bland inte

Jag köpte nyligen en ny dator med följande komponenter:

Operativsystem: 64-bitars Windows 7
Moderkort: MSI 870A-G54 AM3
Hårddisk: 1TB Samsung Spinpoint F3 HD103SJ
Processor: AMD Phenom2 X4 955 3,2GHz Black Edition
RAM: Corsair 4GB (2x2GB) Value Select DDR3 1333MHz
Grafikkort: Gigabyte Radeon HD6850 1GB
Nätagg: Corsair VX 550W 80+

Men datorn började efter två dagar ofta starta med alla fläktar på fullt blås, utan bild, och utan att gå att stänga av med strömknappen. Jag testade vidare att få ut dvd-läsarens släde, men det gick inte heller. Nästa gång startade den normalt, så jag trodde det var en engångsgrej, men problemet uprepade sig. Det fortsatte sedan och i går kväll stängde datorn ner sig till det tidigare nämnda läget efter några timmars normal drift. Processor och GPU ligger på normala temperaturer när datorn fungerar, så jag tror inte det är det som är problemet. Jag har också testat att koppla ur HDD och dvd-läsare, samt att byta plats på minnena, men det ger samma resultat: i bland startar den, i bland inte.
Däremot har jag märkt att fler indikatorlampor än normalt lyser på moderkortet när datorn låser sig på det nämnda sättet. CPU-lampan lyser som vid normal drift, men även en som enligt manualen bara ska lysa då man slagit på något slags överklockningsreglage på moderkortet. Denna lyser inte vid normal drift. Kan det vara så att jag har fått ett defekt moderkort?

Av börk
Skrivet av Hamzta:

Och dagens erbjudanden är ju dock totalt skit bortsett från Mafia och Company of Heroes.

Zeno Clash, Half-lifespelen och AAAaaaAAAaaa skulle jag knappast kalla för skit. Alla tre är bra spel och klart värda det nuvarande priset. Divinity 2: The dragon knight saga ska tydligen vara bra också, men det har inte jag själv spelat och det är inte särskilt mycket rabatt.

Av börk

Bör kanske anmärka att jag kan lösa det genom att ställa in en ny fläktprofil i afterburner, men det fungerar bara så länge jag kör programmet.

Av börk

MSI Afterburner låser fläkthastigheten

Jag skaffade mig nyligen ett HD6850. För att kolla temperatur och fläkthastigheter laddade jag ned MSI Afterburner, men när jag startade programmet ändrade det på något sätt fläktinställningarna så att den alltid går på 73% av maxhastigheten. Jag har försökt med att avinstallera programmet och starta om datorn, men när jag kontrollerade med ett annat program så var fläkthastigheten fortfarande låst på 73%. Hur bör jag åtgärda detta?

Av börk

Okej, med dina ändringar skulle det kosta 200 kr mer, vilket väl får ses som fullt acceptabelt. Kör nog på det om ingen kommer med ett motförslag.

Av börk

Har redan en gammal dvd-brännare, och som jag förstod det har GTX 460 bättre prestanda som singelkort. Skulle dock kunna uppgradera moderkortet.

Av börk

Längst upp på listan, "Asrock" någonting.

Av börk

Dator, huvudsakligen för spelande ~6000 kr

Jag får in lite pengar efter jul och hade tänkt skaffa en ny dator eftersom min nuvarande har snart 5 år på nacken. Jag har valt följande komponenter, men jag kan byta ut något om det ger en märkbar förbättring utan någon större prisskillnad.

http://i1206.photobucket.com/albums/bb454/synkantos/dator_inet.p...

Tack på förhand.

Av börk

Om du väntar några månader kan du ju alltid köpa en 3DS, såvitt jag förstått ska den vara bakåtkompitabel.