Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som Dirt666 har skrivit i forumet
Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av WetWilly
vilket är det bättre nforce4-moderkortet i dyrare klassen ifall man inte ska köpa diamond??

Hehe ganska givet val. DFI nForce4 SLI-D eller DR

Jag har iaf fått mitt MSI 6800GT ersatt av ett Gainward 6800GT vilket känns som ett helt ok byte.

Det som jag lärt mig av denna historia är dock att Komplett inte alls är lika serviceminded som jag tidigare fått intrycket av. Kort och gott handla inte från Komplett.se det finns de butiker som är både smidigare med RMA hanteringen, billigare och som tar dig som kund på allvar. Ett perfekt exempel på detta är Itbutikken.dk alltid ett korrekt bemötande, frågar om man är nöjd efter köp, proffisgt RMA förfarande där man som kund slipper ligga ute med pengar + de lägsta priserna.

Se och lär Komplett.se!!

Av Dirt666

Först försöker MSI blåsa ouppmärksama konsumenter genom att skicka 6800GT kort med fel processorkärna och nu detta. Säger väl en hel del om företaget, sånna här "missar" gör man bara inte. Tyvärr tror jag att det är "går det så går det" mentaliteten som gäller från MSI´s sida.

Kolla bara på komplett tex. inte är det så att de ringt runt till alla som kan ha fått ett defekt MSI 6800GT PCIe (ca 30st) utan de tänker också att dom får väl höra av sig annars skiter vi i det. Antagligen är det exakt det som MSI räknar med.

Ingen jävel bryr sig väl om den stackaren som betalat 4100kr för ett kort som är värt max 3000kr. Man blir bra förbannad alltså.

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomaZ84
ca tusenlappen... -/+ frakt.. som jag betala o dom betalar..

det är ju msi fel.. så jag tycker det är helt ok av komplett.. dom skulle bara test köra mit MSI kort och se att de va ett 12/5.. var det så, så skickar dom gainwardet samma dag, får det på tis/ons antagligen

Det tycker inte jag att det är värt iom att det är exakt samma kort förutom att det sitter 1,6ns minnen på Ultra men dom klockar ändå inte mer än 2,0ns minnena båda stoppar straxt över 1200Mhz.

Men jag såg att dom hade ett gäng Gainward 2400Ultra 6800GT PCIe med dubbla DVI inne så det blir väl ett sådant jag får kanske. Men jag tänker inte betala en krona extra för det.

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomaZ84
Ja bytte till ett Gianward 6800Ultra Golden sample.. bara lite mellan skillnad

Jasså vad gav du imellan?

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ThomaZ84
För hoppningsvis har vi förtur på att få dessa kort utbyta.. jag hoppas värkligen det inte går mer än 1-1.5 vecka max....

Jag pratade med en kille på Komplett i morse och han sa till mig att skicka in det på en gång för kontroll/utbyte vilket jag också gjorde idag. Dom kommer få det på tisdag men de kunde tydligen inte tänka sig att lägga undan ett av de 17st XFX 6800GT PCIe som kommer in på måndag. De var tvungna att kolla att mitt kort var defekt först. Jag menar hallå! Jag har för fan väntat på mitt kort i EN MÅNAD innan, jag borde väl ha mer förtur än någon annan kan man ju tycka. Borde ju inte vara några problem för dom att lägga undan ett kort bara över en dag. Det är ju inte så att dom är svårsålda direkt....

Om alla XFX kort hinner försvinna innan dom får tummen ur och jag får vänta i 2 veckor på ett nytt kort ska jag ta mig en seriös funderare på om jag vill handla på komplett igen.

Av Dirt666

Har också haft grym otur med MSI vilket har fått mig att inte lita på märket. Först köpte jag en DVD som pajjade efter det tänkte jag nä fan inte MSI igen men så vek jag mig när jag såg att Komplett hade 6800GT PCIe i lager och köpte ett och så fick jag nu detta på halsen.

Gissa om jag kommer köpa MSI igen....

Av Dirt666

Satans skit också, jag har köpt ett MSI 6800GT PCI-E från komplett.se samma laddning som kom in i förra veckan. Tyvärr har jag inte fått mitt moderkort än så jag kan inte se om det har 12 eller 16 pipes än, men jag misstänker att det bara har 12.

Tummen upp till Komplett.se som sköter detta på ett proffsigt sätt. Suraste dock för nu får man väl vänta i 100år på att få ett nytt 6800GT jag som redan väntat i en månad på det jag fick..... Åååååååååååååååå.... F*N!!!

Av Dirt666

TIPPS till alla: Overclockers.se har fått erbjudande om att ta in ett stort parti av kort direkt från DFI = Mycket snabbare än via dom vanliga butikerna och billigare. Problemet är att dom måste ta in väldigt många 2-300st. Ni som är intresserade av att få ett kort fort kanske redan till den 25:e jan bör meddela ert intresse för detta i denna tråd: http://www.techsweden.org/forum/viewtopic.php?p=61306#61306

Skriv också vilket kort ni är intresserade iom att dom vill veta vilket kort som dom ska ta in mest av.

******************************

Xale: "enligt DFI:s hemsida så verkar dom ha 2 SLI moderkort
-LANPARTY nF4 SLI-DR
-LANPARTY UT nF4 SLI-D"

Skillanden mellan dessa är att DR modellen har dubbel raidkontroller dvs 8sata istället för D kortets 4. Sen är ju UT kortet en "bantad" verion där man inte får men alla bärselar och frontpaneler och sånn skit.

Av Dirt666

Jag har ett XFX 6800GT beställt men jag kan inte bestämma mig för om jag ska hugga det eller ett X850XT..

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Takashi
Hehe vid en första snabb anblick trodde jag först att vågen var en del av vattenblocket och tänkte "men vafan philips gör väl inga vattenblock?"

Man ska ju vara ärlig men det kanske inte var så smart av dig att erkänna det där *s*

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Z0l!d
Jag har redan ett hel täckande vatten block på mitt 5950!
men jag har beställt ett 6800ultra och det är det kortet jag ska sätta det på

I see I see. Lite trist bara att 6800GT verkar klocka lika bra som 6800Ultra om man kör moddat bios. Vissa på Xtreme Systems har klarat 450//1200 med sina GT kort.

Av Dirt666

Den var faktiskt helt underbar Cred!!

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spill
Fy fan.

Vad är det för kopplingar?

1/2" såklart

EDIT: Produktlänk: http://www.dangerden.com/mall2/more_block3.asp?fmmore=237

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Z0l!d
Då vet jag vad jag ska köpa när lönen kommer

Du vet att 68 i namnet står för nVidia 6800 va? Detta block är alltså special för nVidias nyaste kort och passar således inte på något annat grafikkort. Vet iofs inte om det passar på 5950 men det tror jag inte

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Z0l!d
täcker det där blocket minnena på kortet också eller bara gpun?

Minnen + GPU

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RollE2k
Åhfan, det var en jätte till block.. 685gr är inte direkt lite för ett VGA block

Tänk på att det tillkommer vatten också....

Av Dirt666

DangerDen 6800 block [Bilder]

Hallå alla!

Idag levererade FedEx mitt nya 6800 block. Det jag slogs av direkt är hur för****at stort blocket är. Det finns dock en liten detalj som oroar mig.. :?

http://hem.bredband.net/b152144/Bilder/Bygge/PICT0039.jpg

Bilden säger väl allt..

Av Dirt666
Citat:

Ursprungligen inskrivet av 2000+
Prova systemet utanför chassit.

Redan gjort ingen skillnad.

Det störda är att jag körde senaste BIOS versionen från Abit och att datorn vid tillfället var helt nollställd. Jag väntar nämligen på en ny processor från itbutikken till burken.

EDIT: Problemet är löst, Overclockers.se som sålde kortet fick göra en "hotswap" på BIOS´et så fungerade det sen.

EDIT II: Måste tyvärr meddela att hotflasningen fick datorn att starta upp och visa BIOS och så men BOOTA från CD eller HD är bara att glömma trotts att HD + DC hittas av BIOS klockrent. Dem kommer inte så långt att man ens ser windows loggan innan skärmen blir svart i 20sek sen blinkar en blåskärm till blixtsnabbt och datorn startar om

Har provat hårddisken i andra datorer och det fungerar utmärkt att bota XP.

Har provat att skriva om MBR och BOOT på hårddisken genom en annan dator.

Har provat andra minnen.

Har provat processor i annan dator.

Har kört CMOS 500ggr.

Har provat en annan hårddisk med XP från ett annat AN7 kort och det blir samma fel med den disken också.

Måste ju var något på Moderkortet om är seriöst CP, några tipps?!

Av Dirt666

Dött AN7

Jag byggde just dator på ett AN7 moderkort åt en kollega. Allt fungerade perfekt sen idag när jag skulle visa honom datorn var den stendöd. Snacka om pinsamt. Det konstiga är att jag inte ens rört datorn sen den fungerade perfekt.

Testade alla komponenter på ett annat AN7 där prylarna fungerade perfekt. Alltså moderkortet är dött helt utan anledning, varken CMOS eller något annat fungerar. Moderkortet visar igen bild och ger bara felkoden 9.0.

= "Complete uGuru initial process, AWARD BIOS take over booting job"

Någon som har en aning om vad fan som kan ha hänt?!

Av Dirt666

Jag byggde just ett AN7 moderkort åt en kolega. Allt fungerade perfekt sen idag när jag skulle visa honom datorn var den stendöd. Testade alla komponenter på ett annat AN7 där prylarna fungerade perfekt. Alltså moderkortet är dött helt utan anledning, varken CMOS eller något annat fungerar. Moderkortet visar igen bild och ger bara felkoden 90

= "Complete uGuru initial process, AWARD BIOS take over booting job"

Någon som har en aning om vad fan som kan ha hänt?!