Inlägg

Inlägg som perhuden har skrivit i forumet
Av perhuden

Corsair XMS3 Vengeance DDR3 2x4GB

Hittat i en låda och bortskänkes. Över från något dataorbygge. Finns för avhämtning i Lund. Skickas ej!

Corsair XMS3 Vengeance DDR3 2x4GB

CMZ8Gx3m2a1600c9

Läs hela annonsen här

Av perhuden

Flyttkartonger 12st i Lund

12 st Jula flyttkartonger bortskänkes. Finns i Lund vid Arenanparken.

Läs hela annonsen här

Av perhuden
Skrivet av imjohannes5670:

Vill bara påpeka att titeln säger 10gb och inte 10tb

Haha tack för att du såg det. Ändrat nu.

Av perhuden

HTPC AMD e350 + SSD + picoPSU

Hej

Har bytt HTPC och har följande dator över.

Streacom F1C chassi Svart
MSI E350IA-E45 mobo med ditmoddad 120 mm silverstone fläkt.
FSP PicoPSU 90W + 230V->19V adapter
Samsung SSD Basic 830-Series 64GB SSD
Corsair 2x4GB low profile minnen

https://lh3.googleusercontent.com/136NNoO4efloQ6NCKpW6kF0CUR24F0...

https://lh3.googleusercontent.com/FXG-hwezS4i7wWycZM9__pSr54iGBG...

1400 eller BUD. Inget säljs löst. Allt hämtas i centrala GBG!

Läs hela annonsen här

Av perhuden

HDD totalt 10TB chassi+mobo+cpu+ODD på köpet

Hej

Den gamla lagringsservern står och samlar damm sedan över ett år och irriterar min sambo.
Köp alla hårddiskarna och få chassi + mobo+cpu+odd på köpet-

Obs säljer inget separat och upphämtning i centrala GBG gäller.

3 st HDD Samsung 2TB HD204UI mycket sparsamt använda.
3 st HDD Samsung 1TB HD103SJ även de sparsamt använda.
1 st HDD Samsung 1TB HD103UJ knappt använd. Bytt på garanti av INET när den fjärde HD103SJ fick problem.

Chassit är ett Vitt Define R3 med 3 120 mm fläktar. Kan sakna lite skruvar till höger och vänster.

Mobo ett MSI 890fxa-gd70 AMD mobo.

CPU är någon två eller trekärning AMD prolle. (Kommer inte ihåg.)

ODD är en DVD brännare från ??

Minne är Vengeance på 2*4GB = 8 GB

Grafikkortet är ett klent AMD kort som är moddat med Accelero kylare och pottar för SM i överklockning (NordicHardware 2010)

+lite satakablar (5 st samt adaptrar för att koppla in fläktar)

https://lh3.googleusercontent.com/5a3ZxtxNEa00dh_CrbCRNOm8cznJ2P...

https://lh3.googleusercontent.com/lDmeDrbwWlRBOmMYTHZE4IQQP7nu1U...

https://lh3.googleusercontent.com/TW5kGfBzWRbXoXOAPx8h9kyz3W7WtA...

Köp diskarna för 2400 och få Chassi + mobo+cpu+grafikkort+ODD på köpet. Bara att komplettera med ett nätagg och du har en lagringsserver!!!

Obs säljer inget separat och upphämtning i centrala GBG gäller.

Passa på, kom o köp.

Mvh /Per

Läs hela annonsen här

Av perhuden

Patentansökan<>Patent

Av perhuden
Skrivet av hakuni:

Europa är faktiskt en större marknad än USA (orkar inte leta efter källa, men har för mig att det fanns en nyhet på Sweclockers som tog upp det för ett tag sedan, men inte säker om det). Så EU-domstolen hade varit ett alternativ. Men det beror såklart på vilka patent Asetek har och var i världen de gäller. Dessutom verkar Amerikanska domstolar vara mer benägna till att ge fällande domar än någon annan...

EDIT: Med reservation till att jag har drömt allt. Rätta mig gärna om jag har fel.

Nu vet jag inte exakt hur detta patent är utformat, men om det handlar om enbart att placera pumpen i kylblocket så tycker jag inte att man ska kunna ta patent på det, och om så är fallet så är detta precis lika idiotiskt som Apple vs. Samsung.

Handlar det däremot om någon finurlig lösning som har krävt tankearbete och utvecklingskostnader, ja då är det en annan sak.

Problemet är att när EPO godkänt ansökan så måste asetek validera sitt patent i alla europeiska länder de önskar skydd. De måste även stämma i alla dessa länder om en konkurrent senare gör intrång. Det går inte att gå någon EU-domstol och göra detta. DVS det kostar multum att göra på detta s¨tt. Tänk dig att du skall stämma CoolIT i (Sverige/Danmark/Tyskland/Frankrike/England......) Det är inte direkt billigt. Du kan ha rätt att Europa är den största marknaden men fel i grundläggande patentkunskap.

Av perhuden
Skrivet av Tempel:

Vad är det för uppfinnig? Det är ju bara en tillämpning av befintlig teknik för ett nytt användningsområde.

Om du läser så står det för computersystem. Dvs för just det användningsområdet har dom fått patent på en känd sak för att kyla andra saker och i en annan skala. Det är ingen uppfinning av Asetek, det är rena Applefasoner.

Det är så här det oftast går till. Det är sällan någon kommer och vill patentera något som är en helt ny uppfinning. Nästan alla "uppfinningar" är förbättringar/förändringar av en redan befintlig uppfinning. Ex. någon har skapat paintball-geväret med färgamunition. någon kommer på att man kan fylla amunitionen med pepparspray-vätska och voila vi har ett system för riot-control

Av perhuden
Skrivet av Neroth:

Det skulle ju vara underhållande. Ingen skulle fatta vad någon annan sa och alla skulle få gissa sig till vad domen blev. Porridgespeak, så att säga. För det är ju ett välkänt faktum att ingen förstår danska, inte ens danskarna själva.

Tycker det är löjligt att de måste gå till USA med det hela. Antagligen för att det är så mycket lättare att få en fällande dom där. Man undrar ju om inte någon som designar patentlagar skulle ta ett steg tillbaks vid något tillfälle och konstatera att "shit, det kanske inte är helt bra det här."

Man tar det till USA för att det är världens största marknad. Vinner man här så svider det ordentligt för Coolit som förlorar sin största marknad. Detta är ju även ett krav då de har utställda patent i detta land de kan använda som arsenal. Ett danskt patent är värt noll i Sverige etc...

Asetek's ansökningar hos espacenet

Coolit's dito

Av perhuden
Skrivet av Blupparen:

Asetek är danskt och coolit är kanadensiskt men de använder sig av en amerikansk domstol. Fattar att det kan bero på att usa är en av de största marknaderna men samtidigt så känns det som att det beror på att usa har så skumma patentlagar. Det skulle vara roligare om det var i en dansk domstol

Skickades från m.sweclockers.com

Visst lite roligare men jag tror inte Coolit hade gråtit så mycket över att förlora den danska marknaden

Av perhuden
Skrivet av Ninjaflipp:

Men jag ska ta patent på att ta patent på patent.

Patentsystemet i USA är fan tragiskt dåligt egentligen, förstår inte varför de inte har gjort något åt det ännu.

De har genomförts en del förändringar. Bla http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_Reform_Act_of_2009 och http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_Reform_Act_of_2011 som förändrat en hel del. Men jag tror den största förändringen de skulle kunna göra är att ge USPTO större anslag.

Förr fanns det ju något som hette "first to invent" i USA vilket är helt tokigt när resten av världen går på "first to file"

Av perhuden
Skrivet av Wh1spY:

Det är riktigt surt att kortet inte fungerade.
Men du får skylla dig själv, du skulle tänkt på mått innan du köpte kortet. DU har modifierat kortet, därav har du ingen garanti kvar, inte ens 30dagars retur gäller väl i detta fall då varan måste vara i sitt ursprungliga skick.

-=Mr_B=- skrev att även om man byter till eftermarknads kylare så har man fortfarande kvar sin garanti, det är inte helt säkert, utan varierar helt från företag till företag. Förmodligen tillåter inte ASUS någon som helst modifiering av kortet (byte av kylare, borttagning av plåt är modifiering) så därför har du inte rätt till något nytt...

Läs manualer och garantiregler till nästa gång innan du börjar såga och ha dig.

Snälla innan du skriver så kan du väl läsa det som framkommit i tråden. TS vill reklammera kortet. reklammation <> garanti. Lär dig skillnaden på begreppen innan du uttalar dig.

Av perhuden

Om Cdon godkänner en reklammation där Asus nekat ta emot kortet på garanti så kan jag inte direkt tycka synd om cdon. Om en så stor aktör som cdon i sina avtal med asus inte har tagit med diskrepansen mellan asus garantivillkår och svensk lagstiftning så får de imho skylla sig själva.
En säljare kan ju inte neka en reklammation med svaret att tillverkaren inte hade godkänt ärendet på garantin. Det visar bara på att man inte förstår skillnaden mellan begreppen. Skillnaden mellan svensk lagstiftning och distribution/serviceavtal mellan företag.

Observera att jag inte uttalat mig huruvida en reklammation borde godkännas i dt aktuella fallet. Detta är jag övertygad om att ARN gör bättre.

Av perhuden

Eller så köper man den på ebay från någon säljare i england. Ca 2700 med frakt och den kom fram på under 3 dagar. Klart värd sitt pris måste jag säga.

Av perhuden
Skrivet av DasBoot_swe:

ARN 2000-7590 - Ångerrätt innan leverans
Konsumenten har vid distansavtal ansetts ha haft rätt att utnyttja sin ångerrätt även om han rent faktiskt inte tagit emot den vara som avtalet avsett. 13 och 15 §§ distansavtalslagen.
(Se t.ex. https://lagen.nu/arn/2000-7590)

Det konstateras också: "det är upp till företaget att bevisa att varan har returnerats i väsentligt sämre skick än det haft skyldighet att acceptera". Att därmed avbeställa en dator som inte ens har levererats när datorn har sålts som "färdig dator" kan knappast anses som väsentligt sämre skick.
(Se: ARN 2010-4898 - Ånger av paketköp då varan är i oförändrat skick)

Äntligen lite "fakta" istället för jag anser, jag tolkar lagen på detta sätt. Bra.

Av perhuden
Skrivet av stimy09:

Efter mycket funderande blir det något liknande din setup. Så tack för tipset!

Trevligt att höra. Hoppas det passar och släng gärna upp en bild i tråden när allt är på plats.

Av perhuden

Red orchestra 2:heroes of stalingrad GOTY för 4,49

Av perhuden

När jag stod i en liknande situation som du (hade en 27" men ville testa eyefinity) så valde jag att satsa på tre st dell u2412 24" skärmar som komplement till min 27" (2560x1440) skärm. Dessa 3 kör jag i porträttläge för eyefinity men jag kan fortfarande köra spel på min 27" om spelen inte stödjer multiskärmar. Bra blandning som inte sved lika mycket ekonomiskt. De drivs av dubbla vattenkylda 6990 kort som får svettas när jag spelar ex bf3.

https://lh4.googleusercontent.com/-iDrSvHa0zFw/T7FYa7OnExI/AAAAA...

Av perhuden

TPB har varit ISP blockerad i danmnark sedan 2008. Dvs om du har en dansk ip så kommer du inte in utan får felmeddelande du visar.

Av perhuden
Skrivet av grizzly666:

Vem som ska betala frakten till dig och tillbaks till företaget beror på.
Om företagets sida hade en vara ute som säger att det är en version men det visar sig vara en annan version så är det företaget som ska stå för allt.
Var det du som beställde fel version så är det ditt fel och du har då 14 dagar på dig att ångra dig enligt distansavtalslagen MEN du får då stå för alla frakt kostnader.

Det är ju inte helt 100% klart vilket av dom övre fallen det är enligt din text men det lutar ju åt att det var du som beställde fel.
Kan du säga mer exakt vad det var du beställde och vad det var du ville ha?

ALLA fraktkostnader är inte korrekt. Du betalar frakten tillbaka till företaget och företaget betalar tillbaka pengar till dig för varan samt den frakt du betalade för att få varan sänd till dig.

Lathunden på Konsumentverkets hemsida vid utnyttjande av ångerrätten:

"Köparen ska skicka tillbaka varan till säljaren
och köparen ska betala kostnaderna för returfrakten.

Säljaren ska betala tillbaka allt köparen har betalat, inklusive fraktkostnader. Återbetalningen
ska göras snarast och senast inom 30 dagar
från det att köparen ångrat sig."