Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
176

Telia förlorar mot Copyswede – tvingas betala 107 miljoner kronor

Tingsrätten går på Copyswedes linje och dömer Telia till att betala 107 miljoner kronor i privatkopieringsersättning. Det avser Iphone-enheter som sålts i Sverige mellan år 2009 och 2016.

58

Nintendo slutar tillverka NES och SNES Classic Edition

Nintendos satsning med klassiska spelkonsoler i krympt format har nått vägs ände, då de enheter som finns ute i handeln idag är de sista som tillverkas.

15

Processorlansering från 1999 svårast i SweClockers senaste quiz

Resultaten från SweClockers senaste quiz visar på flera lätta frågor, men även vissa kluriga sådana. Svårast var namnet på en processor från 1999.

33

Quiz: SweClockers quiz från Dreamhack Winter 2018

Under Dreamhack Winter 2018 bjöd SweClockers på en quiz för alla som besökte montern under mässan. Nu får även de som inte var på plats möjlighet att göra den.

62

Mysteriet på Greveholm-spelet från 1997 kan släppas i nyutgåva

Originalskaparna av Mysteriet på Greveholm-spelet påbörjar nu en kampanj på Kickstarter, där de vill samla in pengar för att släppa en nyutgåva av speltiteln.

53

Day Z lanseras skarpt efter fem år i Early Access

Efter en lång tid i Early Access lanseras nu den tidigare Arma 2-modden Day Z i en första skarp fristående version. Spelet blir även gratis att pröva på fram till den 17 december.

38

AMD introducerar drivrutinen Radeon Software Adrenalin 2019 Edition

Trenden trogen uppdaterar AMD sin grafikdrivrutin Radeon Software, och den nya versionen får namnet Adrenalin 2019 Edition och kommer med en rad nya funktioner och förbättringar.

19

Apple återkallar vissa Macbook Pro för att uppdatera defekta SSD-enheter

Apple har upptäckt ett fel med SSD-enheterna i vissa Macbook Pro-modeller, vilket kan leda till förlust av data och att enheten går sönder.

73

Amazons molntjänst Amazon Web Services lanseras i Sverige

Under Amazons presskonferens framgår det att det inte blir någon lansering av webbutiken i Sverige, i fall inte än. Istället handlar det om molntjänsten Amazon Web Services.

14

Sigil är John Romeros nya spel – gratismodd till Doom från 1993

I samband med att Doom fyller 25 år avtäcker John Romero sitt nya spel Sigil, som är en gratismodd till originalet från 1993.

27

Google Plus läggs ned i förtid efter läcka som drabbat över 50 miljoner användare

Ytterligare en läcka har drabbat Googles sociala nätverk Google Plus. På grund av det väljer nu bolaget att lägga ned tjänsten fyra månader tidigare än planerat.

22

Thermaltake introducerar RGB-höljen för primärminnen

Thermaltake fortsätter satsa på RGB-bestyckade produkter, och deras senaste tillskott är paket med höljen som fästs på primärminnesmoduler som saknar denna typ av belysning.

19

Datormusen fyller 50 år

Den 9 december 1968 visades en prototyp av den första datormusen för allmänheten, vilket innebär att den nu firar 50 år.

57

Corsair lanserar fejkade minnsemoduler med RGB-belysning

För den som vill få till ett estetiskt tilltalande bygge utan att betala stora summor pengar lanserar Corsair ett alternativ, i form av paket med två fejkade minnesmoduler.

50

Id Softwares Doom fyller 25 år

Idag är det 25 år sedan Id Software släppte sin förstapersonsskjutare Doom, med den ikoniska karaktären Doomguy i huvudrollen.

72

Försäljningen av spelskärmar har fördubblats under 2018

Gamingskärmar har varit en av de stora trenderna under 2018, något som även avspeglats på försäljningen som fördubblats jämfört med föregående år.

49

Bethesda läcker Fallout 76-användares uppgifter via kundtjänstsida

Användare som skapade ett ärende på Bethesdas kundtjänstsida kunde på grund av ett fel se andra spelares uppgifter, med såväl hemadress som mejladress och bild på kvitton.

21

Rykte: Nvidia "Turing" RTX-serien för bärbara datorer avtäcks under CES 2019

En av Nvidias stora nyheter under CES 2019 uppges vara mobila Turing-kretsar, med hela sex stycken nya grafikkort för bärbara speldatorer.

68

Epic Games har pausat utvecklingen av Unreal Tournament

Efter en lång tids tystnad bekräftar nu Epic Games att Unreal Tournament inte är under aktiv utveckling, och många av utvecklarna har gått över till att arbeta med Fortnite.

55

Ekobrottsmyndigheten slår till mot Starbreeze efter misstankar om insiderbrott

Efter att Starbreeze figurerat i media har nu Ekobrottsmyndigheten gjort ett tillslag mot utvecklarens huvudkontor. Anledningen är misstankar om grova insiderbrott.