Artiklar

Artiklar skrivna av Epic
31

FZ testar Mutant Year Zero: Road to Eden – avskalat strategispel med svenskt hjärta

Spelsajten FZ testar nyligen lanserade Mutant Year Zero: Road to Eden, vilket blandar Sverige-referenser i stora mängder med engagerande strider.

76

DICE uppdaterar Battlefield V – upp till 50 procent bättre prestanda med ray tracing

Den kommande uppdateringen till Battlefield V introducerar optimeringar för ray tracing, vilka ska ge upp till 50 procent bättre prestanda när tekniken används.

79

Microsoft arbetar på Chromium-baserad webbläsare för att ersätta Edge

Nya uppgifter talar för att Microsoft är på väg att överge Edge till fördel för en ny webbläsare, vilken baseras på samma grund som Google Chrome.

36

Starbreeze VR-satsning Star VR kan komma att läggas ned

De ekonomiska problemen hos Starbreeze fortsätter, och nu rapporteras det att VR-satsningen Star VR kan komma att läggas ned eller säljas av. Samtidigt avgår även företagets VD.

14

Quiz om gamla PC-spel populärast hittills

Över 9 000 deltagare slutförde förra veckans quiz på SweClockers, vilket gör den till den populäraste hittills sett till antal deltagare. Även andelen med 7 eller fler rätt var ovanligt hög.

181

Quiz: Gissa PC-spelet

SweClockers bjuder på ännu en bildbaserad frågesport, där siktet denna gång ställs in på 1990-talet och PC-spel som släpptes under perioden.

113

Iphone XR bäst säljande bland Apples nya telefoner

I en intervju berättar Apple att Iphone XR är företagets bäst säljande telefon bland årets modeller, något som troligtvis beror på den lägre prislappen.

5

Intels Raja Koduri dementerar rykten om grafikevenemang i december

Det evenemang Intel håller i december kommer inte fokusera på företagets kommande grafikkort, något som bekräftas av företagets Raja Koduri.

65

Amerikanska myndigheten FTC ska utreda lootlådor i spel

Konkurrens- och handelsmyndigheten FTC meddelar att de ska utreda lootlådor i spel, något som kan få stora konsekvenser för spelbranschen.

141

Sverige bland de länder som betalar mest för Netflix

En undersökning visar att svenskar är bland de som betalar mest för Netflix sett till mängden innehåll. I toppen återfinns även andra skandinaviska länder i form av Danmark och Norge.

55

IKEA ingår samarbete med Xiaomi kring produkter för smarta hemmet

Den svenska möbel- och heminredningsjätten IKEA inleder nu ett samarbete med kinesiska Xiaomi, som bland annat innebär att IKEA:s Trådfri kan styras via Xiaomis plattform.

44

Intel ska hålla grafikevenemang i december

Nya uppgifter talar för att Intel inom kort ska berätta mer om sin satsning på dedikerade grafikkort under ett evenemang. Huruvida det handlar om ett avtäckande är dock inte känt.

64

The Legacy of 3dfx är bok om grafikkortstillverkaren 3dfx på Kickstarter

Nu påbörjas en kampanj på Kickstarter för boken The Legacy of 3dfx, vilken berättar om företagets korta men händelserika historia.

33

Sony avslöjar fler detaljer kring Playstation Classic

Inom kort är dags för Sonys tolkning av konceptet med krympta konsoler, med Playstation Classic. Nu berättar de mer om konsolen och bekräftar bland annat detaljer kring upplösning.

23

Benq släpper uppdatering till EX3203R – åtgärdar problem med 144 Hz

Spelskärmen EX3203R får en ny firmware-uppdatering, vilken ska åtgärda ett problem som gör att det inte är möjligt att köra den i 144 Hz med grafikkort från Nvidia.

42

Svenska Starbreeze dras med ekonomiska problem efter låg försäljning

Nyligen lanserade Overkill's The Walking Dead har presterat betydligt sämre än väntat, vilket lett till ekonomiska problem för utvecklaren Starbreeze.

28

Onlinespelet Justice får stöd för ray tracing och DLSS

Det andra spelet som får stöd för ray tracing med Geforce RTX 2000-serien blir något oväntat Justice, som är en av de populäraste MMO-titlarna i Kina.

30

Nvidia Geforce RTX 2060 skymtas i prestandatest för Final Fantasy XV

I prestandatestet för Final Fantasy XV till PC dyker nu ett nytt Turing-baserat grafikkort upp. Det handlar om Geforce RTX 2060 som placerar sig mellan Geforce GTX 1060 och GTX 1070.

88

Rykte: Diablo IV är under utveckling – blir mer likt Diablo II

Enligt anonyma källor hos Blizzard är Diablo IV under utveckling, och spelet går ifrån den tecknade stilen från Diablo III till fördel för den mörkare stilen från seriens andra del.

49

FZ sätter betyg på Fallout 76 – spretigt onlinespel med föråldrad teknik

Fallout 76 är lanserat och SweClockers syskonsajt FZ har nu recenserat spelet. Betyget blir av det lägre slaget, bland annat på grund av de tekniska problem spelet dras med.