Inlägg

Inlägg som Condor har skrivit i forumet
Av Condor
Av Condor

Förhoppningsvis så kommer inte 140watt att användas hela tiden som kernel skriver. 145watt är ju maxeffekten som nätagregatet kan prestera.

Av Condor

Är det ingen som kan räkna på vad det skulle kosta att sätta upp ett kluster med 40stycken 145watts datorer?

Av Condor

Tyvärr kommer nog elräkningen döda mig när den kommer.. Har dock inget bruk av att köra ett kluster 24/7 ;)..

tittade lite på mini-itx kluster som de hade byggt och fick lite inspiration. Tror jag kommer köra FreeBSD och kanske MPICH. Funderar dock på om man måste ha hårddiskar på alla eller om man skall bota från nätverket..

nt: kom på en idé.. Man kan starta en sida där folk får skicka in olika saker som de vill beräkna? ;P

Av Condor

Kluster m. 40 pentium pro @ 200Mhz

Har just kommit över ett större parti med Pentium Pro 200Mhz datorer som jag tänkte koppla ihop till ett kluster...
Men jag har lite funderingar kring mjukvaran.. Vilket operativsystem bör man köra?

ps. bilder kommer så småningom ;D

Av Condor

jo.. hmm.. kanske lite klantigt att inte läsa där då Men jag gick igenom posterna.. Skall försöka bygga den

Och motståndet köper jag i butik eller finns det något lurigt att koppla den till också?

Av Condor

LCD Display

Har läst igenom omkring de 20 första sidorna med trådar och inte hittat det jag söker så jag frågar istället.. Jag har en LCD display som skall kopplas som det bifogade ritningen. Men var får jag 5volt ifrån? Kanske en ganska basic fråga men behöver veta :P.. Och hur man kopplar.. Är ganska dålig på just detta ämne.

URL: http://www.fractronics.com/lcdcontrast.gif

Av Condor

Den ser intakt ut.. Men eftersom jag inte är säker på det så bytte jag till ett PCI kort... Men jag vet inte om det kan vara att datorn inte känner ett kort på AGP platsen ??

Av Condor

Nej.. Jag har testat att byta grafikkort också men det fungerar itne.. Tog reda på vad pipet stod för och det var tydligen grafikkortet. Men jag förstår inte vad som kan vara fel om felet kvarstår fast jag bytt grafikkort

Av Condor

Fel vid uppstart

När jag försöker starta min dator möts jag av 1 långt, följt av 2 korta ljudsignaler. Jag har testat att byta videokort men det fungerar inte.. Vet någon vad som kan vara fel? Det är ett Phenix / Gigabyte dual bios på den!

Av Condor

Jo det är ju kanske att föredra men jag skulle vilja få igång det på en personbil. Hastigheten går att öka något om man t ex har en en bra antenn som sitter på taket. Man kommer ändå inte upp i så hög hastighet men man får testa iallfall.. Alternativet är ju att köra en kamera på 1 WLAN. Dyrt men kanske behövs?

Av Condor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cykze
Varför inte bara utnyttja någon gratis SMS-tjänst på internet?

antagligen för att det roliga i projektet är att se det fungera

Chrille: Är jävligt spännd.. En Ericsson är ju inte dyr om man köper den begangnat Funderar också på att bygga något dylikt! Vore jävligt coolt.. Men PHP är ju att föredra!

Av Condor

Fy fasen att man skall bygga en kamoflerad dator i form utav en legoborg. Måste plocka fram mina gamla legobitar

Av Condor

Men tapetsera med det eller gör en tavla. Skall snickra ihop någon form av tavla med lite Pentium I Processorer.. Kommer bli vackert

Av Condor

Skall försöka lägga upp bilder så fort som möjligt.. Problemet nu är programvaran till datorn.. Funderar på om man skall göra det dosbaserat (stabilt).. Linux kan också vara ett alternativ men jag är inte så känd i just det systemet!

Av Condor
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Petterk
Man kan även använda ett vanligt modem och ringa upp någon speciellt skit. Kommer inte ihåg vad det heter kan fråga polaren som kör med det.

Men detta brukar vara ganska dyrt. Mycket tuffare om han Chrille får igång på sin telefon.. Det borde ju fungera men vad händer om telefonen får flera anrop samtidigt?
Om du får det att fungera så måste du lägga upp bilder samt scheman!

Av Condor

Nu har jag kanske fått tag på ett antal servos som skulle vara lämpliga att använda till detta project.. Det börjar ta sig..

Av Condor

Det med styrningen blir lite svårt att fixa. Man får försöka fixa en stark servo som klarar av detta. Gas och broms blir inte så stora problem tror jag. Det som är svårt i läget är växellådan, manuell som automat så måste man ändå röra växelreglaget..
Men det skall nog fixa sig!

Av Condor

Jo det med servon vore en bra idé.. Bilen kommer såklart vara automatväxlad så det kommer gå lite smidigare..

om den laggar? Det kommer den förhoppningsvis inte att göra men om det skulle ske så skall jag bygga ett program som har en felkontroll.. Så bilen bromsar in eller nåt!

Av Condor

jo det är klart den skall köras på folktomma ställen
Angående styrningen så är det servo på bilen.. Men undrar om en lite elmotor eller någon annan apparatur skulle fixa att styra..

Någon idé?