Inlägg

Inlägg som Nanae har skrivit i forumet
Av Nanae

Jag blir så jävla TRÖTT.

Av Nanae
Skrivet av jreklund:

Det är lätt hänt, det finns ju för många där ute att välja mellan! Även här går jag bet, då jag inte hört talas om den här CMS-plattformen heller. För mina personliga pet-projects så baserar jag dem hellre på en PHP Framework än ett fullfjädrat CMS-verktyg. Det är helt enkelt för mycket onödig kod för vad jag vill åstadkomma.

Vilket för egen del är CodeIgniter, som även den innehåller mer än vad jag behöver. Senaste projektet väger in på ~9 MB (version 4) och det är bara ett textfält och en submit knapp. Det tillåter mig dock att komma igång snabbare och korta ner utvecklingstiden. Har tittat på många olika PHP micro-frameworks genom åren för att hitta något litet, men som ändå låter mig komma igång snabbt. Har dock fallit tillbaka till rötterna och tagit en lite mer fullfjädrad variant i slutändan.

Den som ligger närmast som kandidat är Slim Framework, för att ersätta "tungviktaren" CodeIgniter för mindre projekt.

Grav ser ut att vikta in på ~18 MB istället, och det enda alternativet är att ladda ner med en bundlad Composer och vendor katalog. Känns inte direkt 2020 vänligt.

CodeIgniter kör vi på jobbet också när det är ren php, men Slim Framework var något nytt för mig. Ska kika upp det ikväll om man kan bygga något trevligt med det. Tack för tips!

Av Nanae
Skrivet av jreklund:

Nej, det är inget CMS jag känner till. Det ser dock ut att vara 100% JavaScript (Node.js), då både backend och frontend är skriven i JavaScript. Det skulle innebära att man behöver hantera inloggning med hjälp av Bearer token eller liknande för att ens skulle skicka in något till vår server. Som också måste ha kompatibelt API för att hantera förfrågan. Personligen känner jag vi redan här har förlorat för mycket tid, än det skulle vara värt att implementera.

Det skulle även betyda två vägar in för att hantera artiklar eller vad det må vara. Och då vet man inte vart man hittar vilket verktyg till slut.

Ett stort grattis till mig som blandade ihop Strapi och Grav där gällande kodspråk. Fredagströttman.

Ja jag tänkte inte specifikt mot sweclockers där, utan för små fristående pluppar. Men det är klart att det finns enklare alternativ även då. Mest av allt så är det rolig teknik att leka runt med ^^

Av Nanae
Skrivet av jreklund:

I det stora hela så är det ju ingen som bryr sig om vad hemsidorna är byggda i, så länge de fungerar. Och visst drivs många tjänster i PHP, då mycket börjar som hobbyprojekt och växer sig stort (Facebook).

Det finns det alltid en risk för, det finns väldigt många där ute som vill slåss om tronen.

Kikat nått på Strapi om ni ändå tänker köra php framöver? Riktigt smutt om man vill bygga en snabb kontrollpanel/applikation för att hantera innehåll, oavsett vilken server det ska postas till. Självklart inget man integrerar bara hipp happ, frågar mest som en fullstack-utvecklare till en annan bara för att det är kul.

Kan inte påstå att jag gillar standard-UI som ingår särskilt mycket, men just tekniken har potential.

Kul lekstuga om du inte har något för dig en kväll!

Av Nanae
Skrivet av Aloysius:

Ute i verkligheten finns det väldigt mycket mer PHP och MySQL än vad folk som kollar trender tror.

Problemet med om du har en stor kodbas och tycker att du ska skriva om den i den senaste heta Javascript-trenden är ju att när du väl är klar är ju den ju ersatt av något ännu hetare och trendigare...

Just react tror jag personligen dock blir kvar relativt länge. Det går att bygga riktigt kraftfulla applikationer och server-rendera dem från en relativt billig high-frequency vps från vultr. Experimenterar mycket med headless flatfile + reactbaserad frontend med api-fetchat content nu om dagarna på permitteringstiden. Tror faktiskt att den tekniken kommer hänga kvar bra länge, dock så klart utvecklas, som allt annat.

Men php/sql kommer nog hänga kvar tre gånger så långt. Utvecklar mycket för Magento om dagarna, vilket är ett praktexempel på hur kraftfullt php/sql kan vara även för helt enorma hemsidor/webshopar.

Av Nanae

Lät väl halvintressant tills raden om sass kom och kväljningen satt sig mellan tänderna. Förstår verkligen inte ”behovet” av att försöka göra css till något det inte är, jämfört med att skriva en korrekt DOM-struktur med solid klassning för framtida ändringar och level-specifik targeting. Variabler är i och för sig trevliga att använda, men orket.

Kudos för att ni kör nginx och redis dock. Varnish är ett speciellt litet barn.

Av Nanae

Ingen aning om det är relaterat men jag lyckades iallafall plocka ut Fractal Design i morsekod från hålen på baksidan av nätaggregatet.

Av Nanae

Börja med att uppdatera alla drivrutiner.

Av Nanae
Av Nanae
Skrivet av Jacob:

@nidas nämen, sedär!

@Xyborg Räkna med det!

Intressant! Om ni nu är bekanta, är det för mycket begärt att jag får ditt namn att hänvisa till (PM går alldeles utmärkt om du inte vill namnge dig i forumet)?

Drar ett mess till honom imorgon angående Fredag 6 Juli, bokning av hela nedre delen av terassen av ett gäng datornördar. Drar ett PM efter svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Nanae
Skrivet av Jacob:

Man får inte boka uteserveringen (ska försöka charma dem när jag bokar, men två i personalen lät bestämda över telefon). De sa hur som att 20-30 personer inne inte är några problem. Ska som sagt gå dit och se över lokalen så alla kan sitta ihop och göra det som planeras utöver mat.

Om du har rätt antal folk så tror jag nog det går utmärkt att boka den nedre delen av uteserveringen. Be att få prata med Svalle (Niklas Svanbom) när du ringer upp, det är han som ansvarar för stället och jag tror inte han är omöjlig. En bekant till mig.

Kanske dyker upp och är full och odräglig.

Av Nanae

Finns lite "information" på 4chan. Enligt denna information ska det vara ett overwatch-liknande spel, där man slåss på arenor som exempelvis Megaton, med diverse karaktärer som följer fallout-universumets stil.

Hoppas för guds skull att den informationen är falsk. Herrejävlar.

Av Nanae

Efter Bethesda har en dålig vana med att försöka mjölka sina kassakor in i det sista, och gärna använda tidigare material/resurser/motor för att göra det, är FO3:Remastered mest sannolikt.

Även om det vore otroligt jävla tråkigt, ärligt talat. Men förstår dem från en företags-synpunkt. Varför utveckla från scratch om man kan dra en re-brand/re-design på befintligt.

Är det Fallout 4 till switch kommer jag få ett utbrott liknande den tyska damp-ungen som bankar tangentbord.

Av Nanae

Har kikat på lite streams samt videos på detta och det verkar som en ren soppa av buggar, dålig optimering och otroligt dålig översättning. Dessutom rent innehållsmässigt så har det inte mycket att komma med i diversitet gentemot exempelvis Black Desert.

Ger ungefär samma känsla som de allra första konsolportarna till pc.

Blev besviken då jag inte haft något MMO att spela på väldigt, väldigt länge nu. Men det känns så gott som omöjligt att motivera ett köp av detta. Den enda, väldigt lilla, motivationen jag kan hitta är att utvecklarna gått ut med att spelet inte kommer följa någon pay-to-win modell. Men det sa BD's utvecklare också till en början så, mweh.

Av Nanae
Skrivet av anon81912:

Det finns inloggningshistorik på kontot, så man kan se varifrån det har loggats in.

Skulle inte tro att någon blivit "hackad" utan troligare haft ett lösenord som är lätt att gissa eller helt enkelt lämnat ut det då någon frågat.

Däremot är det inte säkert att det spelar någon roll, då man har någon slags ansvar för sitt konto.

Om inte någon rensat inloggningshistoriken så är det där en bra start.

Av Nanae

Inet lyckades med en liknande situation för mig. Jag fick en annan persons vara i mitt paket. Fick gott gå och lämna in paketet hos posten, med korrekt fraktsedel på som Inet skickat och jag fick skriva ut. Fick 100kr i presentkort som tack för hjälpen.

Av Nanae
Skrivet av Näbbdjuret:

@Nanae: Kör du fortfarande med denna setup och är nöjd eller har du gått all-in på vatten? Vilket chassi har du?

Jag kör fortfarande på denna setup utan att ha märkt någon försämring i prestanda över tid. Den verkar med andra ord vara helt stabil, så jag ser ingen anledning att byta varken kylningsmässigt eller ljudnivåmässigt. Den kyler fortfarande lika bra, och hörs ingenting.

Mitt bygge sitter i ett Phanteks p400s, där det får plats utan några som helst problem. Jag skulle dock vilja påstå att dubbla grafikkort är totalt kört med den här typen av GPU-kylning. Den är helt enorm. Vilket jag i och för sig gillar.

Av Nanae

Nycklar, plånbok, telefon, snus. Varken mer eller mindre.

Av Nanae
Skrivet av EliteSweden:

Köp dig en Moser 1400 https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3601253
Kvalitén är i toppklass, kan inte fatta att den är så billig. Plöjer igenom både skägg och vanligt hår utan att tveka.

Kör precis en sådan där hemma och har gjort det i 3-4 år. Äter allt i hårväg, skäggväg, södre regioner, och går att ställa in från 1-3mm (har jag för mig det är, kan vara 5mm?) utan att sätta på någon av de medföljande.. sakerna. För priset är det konstigt hur pass välbyggd den är.

Ska dock noteras att den går på sladd och inte är uppladdningsbar. Personligen bara ett plus då det känns som "riktiga grejer" och inget batteridrivet plast-trams. /Förtidsgubbe

Varning för att köra blitzkreig på bollarna med den dock, den kan hugga ibland pga den ojämna ytan.

Av Nanae

Dumpade min smartphone i en byrålåda under 4 månader till fördel för en gammal nokia som bara kunde ringa och skicka sms. Var bland de bättre valen jag gjort, det är mycket man inte uppskattar när man sitter med näsan klistrad i en telefon.