Inlägg

Inlägg som Sockan har skrivit i forumet
Av Sockan

Allt vi ser och har är en utveckling från något.

Exempel:

Hur kan jag bli en bättre boxare?
http://www.expertboxing.com/boxing-basics/how-do-you-study-a-...

Du studerar hur andra boxar

Alla företag gör detta!
Som utvecklare så kollar man alltid runt på konkurrerades applikationer/produkter/tjänster/sidor för att få inspiration och förbättra.
Och ja man skriver rapporter.

Så nej Det gör inte ont för samsung. Detta betyder absolut ingenting.
Det visar bara hur desperata dom är på att hitta något. Apple greppar efter halmstrå

Av Sockan
Skrivet av dubbelmacka87:

Måste hålla med killen du klankar på. Hade han menat vaniljversionen av WP7 hade jag förstått dig. Men du är för partisk och det visar att även om du har kollat videon så har du bestämt i förväg vad du kommer tycka om uppdateringen oavsett om det är bra eller dåligt. Med sådan inställning hela livet kan jag bara säga du kommer ha tråkigt.

Han överhypar presentationen. Vi säger att android människor skulle skrika ut android piskar allt för att de kommer att styra brödrosten med mobilen. Några funktioner gör inte mobilen till allbäst och är en början till fanibalism.

Och ja wp är inte något jag tycker är snyggt eller speciellt bra för tillfället. har testat och tycker att den är mer ostabil än android var i början samt iphone. Därför hoppar jag inte runt av glädje när wp hypas.

Av Sockan
Skrivet av Cwittler:

Såg precis hela live presentationen, mango springer varv runt IOS4 och Android!
Samspelet mellan allt är helt sjukt och det gör konceptet mycket bättre.

Du kan tex pointa specifika funktioner från program direkt till"skrivbordet" som en live title. Åker du mycket med SL och vill hem kan du bara länka din hemadress och din nuvarande position till skrivbordet och alltid få fram närmaste vägen hem. Detta funkar i teorin till vilken funktion som helst vilket känns ACE som satan.

Sen att de samanfogar alla chattar så om någon skriver till dig via msn chatten och du ser det senare så ser du vilka sociala medier de är inloggade på. Du kan svara genom facebook eller tom. SMSa i samma dialog och även byta till msn när de loggar in där och spara pengar (dialogen är kvar).
Sen att du kan få applikationer att samarbeta med varandra och webbläsaren är ju riktigt SMUTT!
Säg vad ni vill det här utklassar allt ute just nu, tvivlar dock inte på att IOS5 kommer med bra uppgraderingar men just nu lutar det STENHÅRT åt WP7 eftersom att den knäcker allt ute idag i och med mango.

Människor...
Jag hoppas att du är sarkastisk annars e det väl bara att gratulera Microsoft till deras första största fan!

Aja, lite konkurrens skadar inte någon.t. Nej, iOS och Android spöar wp idag.

Av Sockan

Har ni världsgaranti på era tablets? Kommer förmodligen att köpa min utomlands.

Av Sockan
Skrivet av ASUS.Sverige:

Hej alla! Kul att intresset är stort för vår Eee Pad Transformer - vi ser att många av er har funderingar kring denna produkt och kommer försöka svara så gott det går på era frågor.

720p/1080p-uppspelning:
I dagsläget stöder Android 3.0 filformaten .3gp och .mp4 (h264 baseline profile).
Tegra 2 stöder hårdvarumässigt h264 1080p main profile men att komma åt alla hårdvarufunktioner är inte helt 100%. Det finns flera tredjepartsapplikationer såsom Meridian/RockPlayer som klarar av fler filformat men dessa är inte heller helt optimerade idag. Tyvärr hänger mycket på Googles utveckling av Android 3.0 (och plattformen i övrigt). Vi jobbar självklart själva med att optimera så gott det går och förväntar att den slutgiltiga produkten som släpps är bättre än det exemplar som vi har idag.

Youtube i 720p ska också fungera bra men i våra egna tester är resultaten varierande - vissa klipp funkar kalas och andra inte så bra. Detta hänger också mycket på Adobe och deras 10.2 version av Flash, som i dagsläget är i betaversion för Android 3.0

3G-modellen:
I dagsläget planerar vi lansering av en 3G-modell framåt sommaren. Specifika datum har vi tyvärr inte ännu.. dock så kommer 3G-modulen sitta inbyggd i plattan - dvs inte som en dongel och inte i dockan.

Externa USB-enheter:
Stödet för externa USB-enheter såsom HDD, etc. hänger också lite på vad Google vill med Android 3.0. Vi kan i dagsläget inte garantera att alla externa HDD:ar fungerar dock så är detta något vi på Asus själva jobbar på. T.ex. så finns ju en touchpad på dockan - som inte är Android 3.0-default.

Som en del kommentarer redan nämnt så är vi tyvärr väldigt beroende av vad Google gör och hur de uppdaterar Android 3.0 för att öka funktionaliteten samt prestandan. Vi kan göra en hel del själva men tyvärr inte de där sista bitarna - vår målsättning är däremot att bygga bra hårdvara för att maximera potentialen i Android-plattformen.

Riktigt kul att ni engagerar er i vår produkt! Ställ gärna ev. funderingar ni har så ska vi försöka svara så gott det går.

Mvh
ASUS Sverige

Kommer ni att lämna bootloadern öppen? Är riktig sugen på plattan, men vill helst att man ska kunna göra lite roligare saker med den om man då vill...

Av Sockan

Om detta är sant så är det väl ganska slut med deras operativsystem.
http://www.engadget.com/2011/02/08/nokia-ceo-stephen-elop-ral...

Av Sockan
Skrivet av SweSparky:

Skaffa ingen Iphone4.. man kan inte få upp SIM Korts luckan..
Har presic hämtat ut min telefon och snart slår jag sönder den!

SPS fall.

Bara för att du inte kan få upp luckan så ska ingen köpa en iphone 4...

Av Sockan

Jag skulle nog invänta köp av W7P. Känns mer som Alpha/beta idag samt att Sverige stöd saknas. Har känt på en LG variant och verkade inte vara något att hurra över precis.

Uppdateringar kommer runt februari. Kanske blir bättre...

Isf skulle jag ta Iphone som är mer som W7P samt inte är beta phone.

Av Sockan

Det går att göra om ett sd kort så att det verkar vara större ex 32gb men egentligen bara är 8gb. Ganska vanligt

Av Sockan
Skrivet av moreempty:

Köp en iphone, finns ingen anledning att tjafsa med något annat, vill man hålla på och ändra massa inställningar får man jailbreaka, vill man bara ha en fungerande telefon utan problem så är iphone det bästa alternativet.

Jo det finns flera anledningar. Läs inlägg i tråden...

iPhone är så booring. Det verkar bara vara många tidigare iPhone användare som köper en iPhone 4. Marknadsandelarna ökar inte speciellt för iPhone. Men jag förstår dom. Dessa användare har köpt appar för x antal tusen kronor, det är inte så kul att köpa om dom...

Av Sockan

Tror du kommer att bli riktigt nöjd med Galaxy S

Av Sockan
Skrivet av wasidop:

Jag har alltid undrat vad som är fel med symbian? Jag har kört S60 på min N95 Plum sen hösten 2007 och jag har verkligen bara upptäckt mer och bättre saker för varje år. Rätt så underhållande (batterisugande) att spela Quake I på den också

Inget fel på symbian, den fungerar. Windows 95 fungerar också...
Saken är att den är riktig gammal. Har kört Symbian S60 sen n70(2005/2006) kom ut.

N70 är exakt som n95/n82 (har haft n82). Köpte sedan 5800MX som liknar N82, förutom touch. Dom har inte ändrat något. N8 är säkerligen som 5800.

Symbian är trött idag.

Vilka nya saker har du upptäckt? Quake är inget nytt!

Spelar warcraft 2 på min mobbe och det är barnsligt kul (psx emulator)

Av Sockan

Har du funderat på android?
Har tidigare kört många nokia smartphones (symbian). Men för ett år köpte jag en android mobil och insåg hur mycket lättare allt är. Bara att byta mobil blev mycket lättare. Du behöver inte göra backup på simkortet osv.
Bara att skriva in gmailkonto och du har allt exakt som du hade på förra.

Använder Nexus One och har navigering. Fungerar väldigt bra.

Allt det du frågar efter har android plus mer.

Om du nu vill ha nokia visst kör på det. Men symbian är inte något att hurra efter. Jag rekommenderar Android.

Av Sockan
Skrivet av LeVvE:

Utgår från Galaxy S!

Android: Noname-dator med Ace chassi men annars bra hårdvara.
iPhone: Alienware/Apple OEM-dator med borstat aluminium chassi men lite sämmre hårvara.

Så kan man också jämnföra. Vill du ha mest hårdvara för pengarna köp en Galaxy S, vill du ha funktionalitet och användarvänlighet köp iPhone

Köpte iPhone 4 själv för jag gillar iOS som jag köpt på min iPod Touch, sen om du köper en iPhone 4 vet du att uppdateringarna kommer fungera, Android är lite "kanske funkar", eller så måste du sitta och pilla som fan för att det ska funka utan att lagga som fan.

-Utseendet på telefonen
-Upplösning på skärmen
-UI
-App Store

Det var de 4 stora grejerna som fick mig att välja iPhone över en Android telefon!

Just to be clear. Android och funktionalitet.

Av Sockan
Skrivet av S_Z:

Haha, håller jag verkligen med om. Du har säkert rätt i att det fungerar men samtidigt är det lite märkligt. Jag menar det blir ju inflation på "amazing", "simple", "great" och allt vad det nu är de säger. Blir ju nästan bara komiskt tycker jag.

Om man tänker på det så blir det komiskt, men tänker man inte på det så...
Varenda grej dom säger på presentationerna är inövade till minsta detalj. Ingen slump.

Av Sockan

En sak som jag irriterar mig är att apple folk alltid försöker trycka in ord i oss. Det är ett retorisk strategi. Tro mig det fungerar.

Tror ni inte mig kolla:
YouTube - Amazing, incredible: Apple Keynote in 110 seconds.
Great easy easy great.
Om man tror att något är bra och enkelt så blir det bra och enkelt.

Varenda gång man ser steve job eller steve ballmer så tänker jag på "religiösa fanatiker". Tänker på dom där som skriker och "healar" personer.
YouTube - Steve Ballmer going crazy
Jag blir rädd!

Av Sockan
Skrivet av NoClue:

Galaxy är rigtigt bra...men N8 är bättre på nåstan alt utom skärmen och ui? Men kanske är det dags att prova Android. Lite sugen på Galaxy själv från Handyattacke, men ska nöja med N900 tills N9? medMeego kommer ut...

N8 kommer nästa månad?
N8 har Symbian^3 alla S60v5 appar ska funka på den även Qt har full stöd så det blir lättare att göra appar till Symbian, Meego och Maemo och porta mellan varandra.
Hur Symbian^3 UI är kan jag inte säga men den liknar S60v5(som i N97 och 5800XM) men är snabbare(3d accelerad 60fps? N8 har broadcom 2727 gpu?) och double taps och sånt ska vara fixad också multitouch ska finnas.

galaxy har bättre prestanda. Bästa gpu på marmarknaden? n8 har klen gammal cpu.
Må låta som värsta android boy, men symbian är inget att hurra över

Av Sockan
Skrivet av ChRiiLLe:

Lutar mer och mer åt en Galaxy just nu.

Gällande Nokia N8... När kommer den att släppas? Och hur är Symbianutbudet jämfört med Android? Känns som Symbian tappat mer och mer...

Att köpa symbian idag är som att köpa Windows 98 idag
Tyvärr men n8 (symbian) är verkligen inget att rekommendera. Bara lojala symbian (fanatiker) använder symbian idag eller dom som inte vet bättre.

Har haft många symbian mobiler och de har inte ändrat på mycket. Sista symbian var nokia 5800.
Använder hellre iOS än Symbian! Borde nog säga allt...

Har själv en android (Nexus one).

Av Sockan

Känns som värsta reklamen... Känns som att det finns bättre androidlurar. Pris?

Av Sockan

Finns en mediaspelare som kan spela upp:
avi mkv rmvb flv mp4 3gp wmv mov asf divx xvid h264 rv40
Gratis oxå
[APP] Rock player ((divx/wmv)) now in Beta (not warez anymore) - xda-developers