Inlägg

Inlägg som Lexius har skrivit i forumet
Av Lexius
Skrivet av Lyrre:

300 och hämtar.

Då knapp3an backa ur leder ditt bud så lägger ingen högre bud kan du hämta den imorn

Av Lexius
Skrivet av knapp3an:

350kr, hämtar nu idag direkt så fort du är tillgänglig

Ja lägger ingen högre bud förens 23:59 imorn så kan du hämta den på tisdag (:

Av Lexius
Skrivet av Glajsnake:

Jag kan börja med 200 kr + frakt isf

Okej om ingen budar högre senast söndag kl 23:59 skickar jag paketet på måndag

Av Lexius

Gigabyte AMD Radeon 7870 Windforcex3 OC

Tjena säljer nu detta kortet som har legat och dammat väldigt länge och har endast används ca 1 år för spelande så den är nästan så gott som ny . Tar bud från 200men först till kvarn gäller för 450kr. Kan fraktas eller hämtas i gbg

OBS! Har självklart satt i den i datorn och testat den . Kortet funkar utmärkt och presterar klart bättre än den gjorde vid release ! AMD kort åldras som vin (:

Läs hela annonsen här

Av Lexius
Skrivet av roxkz:

Källor bör ifrågasättas, jag personligen märker då ingen försämring i de test jag kört i ett par av de nämnda titlarna.
Så vad det än är, så påverkar det inte min spelrigg i alla fall.

Sant om du orkar testa att installera båda drivrutinerna och kör o se prestandaskillnaden

Av Lexius
Skrivet av cjal:

Tar gärna källa på sista i din paragraf. Finns ju inte ens någon logik i det du skriver. Hur kan du dra slutsatsen att Nvidia sänker prestandan på sina kort för att AMDs kort ökar i prestanda med åren? Du tror helt enkelt inte det är så att AMD är duktiga på att supporta sina äldre kort med bra drivrutiner medan Nvidia inte gör speciellt mycket för deras äldre kort?

Du har beviset rätt framför dig och frågar om en källa? Vem har inte logik egentligen?

Av Lexius
Skrivet av Lorault:

De som röstat ja är förmodligen inte "trollröstning." Förmodligen för rubrikens.

Kan du verkligen visa att de drar ner prestanda?

Du har uppenbarligen inte kollat på videon jag länka

Av Lexius
Skrivet av Elektron:

Någon har ju röstat ja. Måste vara någon som trollar. Jag har inte läst bakgrunden till detta påstående men om det stämmer så låter det som ett kortsiktigt tänk till att tjäna mer pengar.

Skickades från m.sweclockers.com

Kortsiktigt är det inte dessutom har Nvidia gjort detta länge med varje serie det är därför AMD kort åldras mycket bättre . I sweclockers test kan vi se där billiga R9 290X presterar klart bättre än dyra GTX 780Ti 5 år senare . Det är för Nvidia medvetet drar ner prestandan (Är själv ägare av GTX 780Ti och använder den nu)

Hade inte varit förvånad om Vega 64 presterar bättre än RTX 2080 eller RTX 2080Ti när Nvidia cripplar ner prestandan på RTX 2000serien när RTX 3000 serien kommer i framtiden det återstår att se

Av Lexius
Skrivet av ClintBeastwood:

Vilken jävla poll... "ehh ja det är okej att dom medvetet sänker prestandan ehhh..". En liknande poll hade väl varit "Är det okej att ICA säljer sur mjölk?"

Finns fanboys som försvarar Nvidia vad dem än gör och 7 har redan röstat på att det är okej .

Av Lexius

Nvidia drar ner prestandan med 416.34/416.16

Kanske ingen nyhet för de flesta jag har länge sagt till mina polare och dem jag snackar med på discord med om att Nvidia kommer dra ner prestandan på alla kort som inte är RTX 2000 serien och det hände .

https://www.youtube.com/watch?v=mFSLro_OXLQ&feature=share&fbc...

Ska själv avinstallera 416.16 och tanka ner 399 igen Själv tycker jag det är helt absurt jag har köpt Nvidia grafikkort sen 2008 och uppgraderat 4 gånger sen dess men kommer aldrig köpa det igen blir nog vega 64 . Men va anser ni om detta är det okej? Vill gärna veta om folk accepterar ett företag som Nvidia .

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Tänkte diskutera detta på discord istället med er men jag antar att man inte får länka videos där

Av Lexius
Skrivet av Von_OttO:

@Lexius:

Begagnat är ytterst sällan nått problem då folk som säljer datordelar brukar ha ett datorintresse.
Köper mycket lokalt begagnat billigt och säljer dyrare

Jo men då har man ju inte garanti heller . Men ja man kan ju be om kvitto också

Av Lexius
Skrivet av Von_OttO:

@Lexius:

Byggde datorn i sign för 9521kr i Augusti (även 4st chassifläktar som inte står med i sign)
Då kostade grafikkortet 3600kr och var det enda jag köpte begagnat.
Så nog borde du kunna få en vettig dator för 10k tycker jag.

wow bra köp! Jag vågar aldrig köpa begagnat dock förutom mitt GTX 780Ti jag fick för 1k när den var värd 5k+ av en polare . Men bra att du har hopp med ska dra ner mina förväntningar av black friday men tror iallafall hopplockade delar för 13k kommer va nere på 11k då iallafall under rean dessutom glömmer folk cyber monday även om nu cybermonday inte är nåt att hänga i grannen men de nåt iallafall

Av Lexius
Skrivet av tilted0113:

Jag har svårt att bedöma om du är seriös eller inte. 10k budget och du pratar om 8700k och 1080ti? Det kommer knappt gå om priserna på dom skulle gå ner 50%.

Vad är du ute efter, rent krasst? Vad vill du uppnå med datorns prestanda? Krav?

Nej tror absolut inte jag kan få in ett 1080ti för det priset målet är vega 64 när den är så prisvärd . Så ja i7 8700k och vega 64 hoppas jag på för 10k-11k budget . Men är i7 8700k under ockerpris (mer än 3500 under black) så får det bli som folk här tipsar om Ryzen 7 2700X . Vad är jag ute efter? Framtidsäker dator som kan köra ultra 1080p @75fps (har 75hz freesync skärm)

Av Lexius
Skrivet av tilted0113:

Du överskattar black Friday å det absolut grövsta.

Okej det kanske jag gör 2016 var imponerande dock men 2017 black friday va en besvikelse blir sämre och sämre för varje år . Priserna lär ju inte bli lika bra som jag tror men sparar jag 2k+ blir jag nöjd

Av Lexius
Skrivet av the squonk:

Sant att man vill ha en logisk uppgradering, dock har 9600K väldigt mycket starkare kärnor än vad du har nu och den klockar betydligt högre. Problemet med tex 8600K är att den också har blivit prishöjd, så då kan man lika gärna köpa 9600K. Vad gäller HT verkar Intel nu ha dödat det för alla desktop cpuer utom i9 och Pentium som är stympad på andra sätt.

Det tror jag absolut att den har men uppgradera till 6 cores när man har 6 cores är tråkigt då vill man iallafall ha 6 core med hyperthreading tror det lär bli en bra rea på 8700k under black friday dessutom är ju 8700k snabbare i de flesta spel vs 9600k

Av Lexius

Tänker att den nya burken ska ha
i7 8700k (3000kr?) (black friday drömpriser)
vega 64 4700kr
16gb ddr4 1k
m2 ssd 500gb 1k
High end mobo 1k
pris under black 11700kr är vad jag gissar på .
Om ni har nåt som är mer prisvärt än detta tipsa på . Ryzen 5 säger ni funderar starkt på den med men vill gå Intel nu när jag haft AMD i 10år+ även om AMD verkar som ett klart bättre val nu

Får se hur priserna blir under den fredagen nästa månad

Av Lexius
Skrivet av the squonk:

9600K är fortfarande anständigt prissatt och går att överklocka, är det en speldator det rör sig om kommer den att vara snabbare än Ryzen i dom flesta spel, men tappar såklart i de mer multitrådade scenarion dit spel inte hör.

Är spel primärt skulle jag välja 9600K och klocka den. 1000Kr mer än 2600X men också en hel del mer fps. För en mer allround dator är 2600X mer prisvärd.

GTX1070 duger bra för i princip alla spel upp till 1440P, det är bara om man behöver köra 4K som man måste köpa dyrare grafikkort.

Jag sitter redan på 6 cores/threads har gjort det i över 8år så om man ska uppgradera vill man helst ha en logisk uppgradering . 9000serien verkar faktiskt vara riktigt ointressant då prestandaökningen är väldigt liten vs 8000serien och priset är lögligt . Kan dock bli intressant om intel släpper I3 som har 4 cores med hyperthreading . intel core i3 9100k 4cores 8 threads haha jag bara drömmer

Av Lexius
Skrivet av NewCamps:

Tror att du har riktigt höga förväntningar på blackfriday samt någon dröm om att lyckas klämma in 1080TI eller vega 64 med en i7 8700k för 10000.

Tyvärr ser inte verkligheten ut så, tror du kommer få nöja dig med en 2060x Ryzen ihop parad med en GTX 1060 och i bästa fall 1070 under blackfriday.

Sen är intel riktigt dyra just nu, speciellt om du har en låg budget på 10 tusen. AMD är den bättre vägen att gå just pga större möjlighet att uppgradera till nästa Ryzen utan att behöva byta moderkort

Ett exempel på en dator som du kanske kan få för 10 tusen lappen under blackfriday finns nedan,
https://www.inet.se/kundvagn/visa/11886748/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttps://www.inet.se/kundvagn/bild/11886748/

Tack för svaret glömde nämna att jag redan har chassi och nätaggregat så få dessa delar för 11k är mycket väl möjligt tror jag (: men du tipsar om ryzen 5 verkar som jag får gå AMD igen men får se vad andra rekommenderar ^^ Sen att du säger låg budget 10k tycker jag är sinnesjukt när 10k klassas som låg budget inser man vilket överpris vi betalar för att bygga datorer nu ):

Av Lexius

Köpråd utbyte av 8år gammal dator (Gå intel? budget 10k)

Ja då var det dags att bygga en ny dator har använt denna datorn sen början av 2010 när 1090 t släpptes och känner att den börjar bli lite gammal nu . Har testat den i cinebench varje år och nu 2018 är dens prime tid över då den inte kan hålla upp 100% prestanda längre .
Nu till min fråga är det värt att gå intel för gamingburk? Är väldigt skeptisk då deras CEO fick sparken och dem fortfarande är kvar på 14nm med löjligt höga priser . Funderar på i7 8700k under black friday med vega 64 på black med då jag knappast tror att 9000serien kommer reas ut under black.

Vega 64 är nere i rekordlågt pris 5700kr och gissar på att den kommer landa på runt 4000kr under black . Ni som hjälper hjälp mig att tänka till noggrant eftersom jag är en sån person som köper det senaste och bästa men har kvar det i 8år+ så detta måste vara framtidsäkert

Min budget är 10 000kr men kan gå upp till 11 helst inte men kan ) Målet är att bygga dator som är värd 14k+ men kostar 10-11k under den svarte fredagen . Målet är också att använda dessa delar vi plockar till minst 2025 så tack i förhand väljer det ni tipsar om.

(Funderar på GTX 1080Ti med men nu ser vega 64 mer intressant ut när Nvidia är så giriga)
(Edit jag kommer så klart uppgradera grafikkortet i framtiden+överklocka cpun för att den inte ska flaska så endast cpun kommer vara det jag inte byter ut i framtiden)

Av Lexius

Förstår inte mig på er som förbokar innan ni ens ser testerna