Inlägg

Inlägg som Mizccc har skrivit i forumet
Av Mizccc

Från att i september ha vägt 87kg (181cm lång). Så började jag med att ta på min en 10kg-väska på samtliga promenader under drygt en månad samt att helt avstå alkohol fram tills jul. Har ätit precis samma mat som jag alltid har gjort men slutat äta mig till matkoma och alltså krympt mina portioner med en dryg 1/5 del.
Nu såhär lite drygt ett halvår senare ligger min morgonvikt runt 74 och jag behöver snarare kämpa för att gå upp i vikt igen.

Planen är väl att börja gymma och kämpa för kaloriöverskott tills jag hamnar på 80-sträcket.

Av Mizccc
Skrivet av Recall:

Håller med i stort. Men sen kan man fundera på varför en öl som kostar 5 kr i Danmark måste kosta 15 kr i Sverige...

Det är rätt logiskt att vi har hög skatt på alkohol med tanke på hur mycket problem det ställer till med i samhället. Med hög skatt kan alkoholen iallafall ha en chans att bära sina egna kostnader.

Skrivet av Mimematis:

Har alltid hört om hur kunnig och bra personalen är på bolaget men är det ens sant?
Är det ett krav att gå någon utbildning eller är det eget intresse hos personen som styr.

När man börjar jobba på systembolaget så går man en obligatorisk utbildning där man lär sig vad som krävs. Hur mycket av detta som fastnar och hur mycket biträdena lär sig utöver detta varierar naturligtvis från person till person.

Av Mizccc
Skrivet av Joppis:

Finns det inte en risk att Windows Update senare försöker uppdatera saker som är borttagna och då failar?

Min första tanke också, antingen det eller att programmen installeras ändå vid nästa uppdatering.

Nån med erfarenhet av tiny11 som kan komma med info?

Av Mizccc

Detta var ju mindre glada nyheter, men ärligt talat har jag glömt bort varför jag installerade explorer patcher på stationära från början och det är inget jag saknar på laptopen.

Jaja, in i ledet!

Av Mizccc

Fyllde dom platserna så snabbt? Eller är detta ett försenat aprilskämt? Jag kan då inte få länken o fungera iaf.

Av Mizccc

Hade vart mer intressant om pollen delade upp custom vattenkylning och aio.

Jag har fått känslan av att custom vattenkylning nästan dött ut helt mer än för ett väldigt litet antal "konstbyggare".

Av Mizccc
Skrivet av AndersL:

Den här kan man köra lokalt redan nu: https://jan.ai/
Där kan man välja vilken modell man vill köra beroende på ens hårdvara. Skillnaden mellan att utnyttja GPU (Nvidia i mitt fall) var som natt och dag.

Mvh
Anders

Nice! Man kan även köra ollama direkt i linux subsystem för windows (wsl direkt i terminalen)

Även via ollama kan man välja mellan en jädra massa språkmodeller och vissa är t.om helt ocensurerade

Fördelen jag ser med att köra lokal AI har nog främst att göra med integriteten, foliehatten sitter stenhårt på skallen och jag litar inte en sekund på att "moln-ai" lever upp till mina krav på personlig integritet.

Av Mizccc

Fan chockerande att ens steam-konto är gammalt nog för att gå på krogen

Jävlar vad gammal man kände sig helt plötsligt.

Av Mizccc

Personalansvarig inom LSS.
Svarar aldrig på jobbsamtal utanför arbetstid just för att det inte är arbetstid. Ett sms kan jag slänga iväg emellanåt men oftast så sparar jag allt tills nästa arbetspass

Av Mizccc

Jag köpte för cirka 1 år sedan ett höj och sänkbart skrivbord just för att kunna stå vid datorn emellanåt. Det har jag utnyttjat sisådär.... 0 gånger

Av Mizccc

Det är väl bra att någonting görs. Men jag ser inte hur detta ska hjälpa när AI nått den nivån att det inte går att se skillnad på AI-genererat och äkta.
Det är inte så att människor/organisationer som försöker missleda frivilligt kommer erkänna att vad dom lägger upp är fejk.

Av Mizccc

Fantastisk teknik! I varenda spel jag spelat dom senaste månaderna så har jag börjat med att uppdatera DLSS för att sedan jämföra mellan native och olika DLSS-lägen. Inte en enda gång har jag tyckt att det blev snyggare med DLSS avstängt, att jag dessutom får högre fps samtidigt som det är på är ju verkligen win-win.

Av Mizccc
Skrivet av r80x:

Tyckte denna listan var rätt tråkig men antar att alla inte har samma smak. Minecraft känns ju inte direkt som något varken jag eller någon vän skulle ha på en topp 10 lista.

BF2 var nice men det var ju BFBC2 som var den riktiga ögonöppnaren för hur ett fps ska göras!

Jag har bara testat minecraft i typ 10 minuter på en mobil men tycker ändå att det verkligen förtjänar att vinna detta, ganska överlägset också.
Minecraft revolutionerade tvspelsvärlden och är i princip andlig fader till alla dagens survival-spel.

Det spel jag har haft mest glädje ur av dessa spel är dock överlägset "It takes two", när jag spelade det tillsammans med en vän jag känt sen vi var i 5-årsåldern väcktes samma känsla som när vi spelade som små och passade kontrollen mellan varandra.

Av Mizccc

Kul att den kommer till fler länder men den har alldeles för många "barnsjukdomar" för att jag ska vara intresserad av ett köp.
2-3 generationer fram i tiden är det möjligtvis en alldeles utmärkt produkt.

Av Mizccc
Skrivet av Semenra:

"AI-system som används i forskningssyfte är helt undantagna från lagstiftningen."
Finns det ingen risk för missbruk i och med detta undantag? Lite som japanerna bedriver valfiske och påstår att det är forskning?

Precis min första tanke, ändå otroligt trevligt att se denna lag klubbas igenom

1984 hamnade mycket längre bort

Av Mizccc

METOD 4: Skapa Windows 11 installationsmedia med hjälp av Rufus.

Av Mizccc
Skrivet av tonii:

nvidia skulle kunna omvandla oss men jante är så djupt rotat så det får dom inte bort. så jag tror att det skulle vara ett ganska dåligt drag både ekonomiskt men också för utvecklingen av AI >_>

Jante är ju precis vad som kommer få AI över kanten till AGI, programmera jante och du kan inte längre märka skillnad mellan AI och människa

Av Mizccc
Skrivet av Daemon:

Ahaaa nej, det var just dem jag svamlade om. Jag tänkte på deras tidigare take på "självscanning" i kassan.

Dom scanstationerna är ju totalt överlägsna om man småhandlar, att packa ner saker i den ordning dom står i butiken leder alltid till mosade frukter och en allmänt dålig fördelning i påsen/ryggan. Om jag däremot bara fyller på kundkorgen för att sedan gå och scanna allting i den ordning man vill packa ner det så fungerar det prima

För övrigt trevligt initiativ av swish, men som någon tidigare var inne på så är självscanning med mobilen ett satans otyg (och enligt mig även självscanning med pistol). Kan tänka mig att det fungerar okej om man handlar med vagn då man kan ha flera påsar ståendes i vagnen och således slipper packa om. Men för mig som korghandlare är scanstationerna överlägsna.

Av Mizccc
Skrivet av Saddl3r:

29 % ser alltså AI som ett hot. Svårt att förstå vad hotet skulle vara men folk är väl rädda för förändring!?

Jag skulle säga att man får vara otroligt naiv för att inte se några faror med AI.

Helt otroligt att sossarna har 39% i förtroende, dom har väl inte hållt ett ord på flera decennier.

Av Mizccc
Skrivet av Karilaz:

Tummar billiga zigbee-prylar på säkerheten i själva prylen, eller är det i hubben och/eller molnlösningen det är större risk för säkerhetsbrister?

Jag har har inga zigbee-prylar från IKEA (än), däremot från Philips och Lidl. Har tidigare använd första versionen av Hue-hubben men nu kör jag Home Assistant och zigbee2mqtt med en zigbee-sticka. Men jag kör inte Home Assistant Cloud utan egen WireGuard VPN, så den delen tror jag har hög säkerhet.

Ingen aning, jag är sjukt oinsatt när det kommer till smarta prylar då jag inte funnit nån användning för dom. Och det är just därför jag frågar

Med "billigare smartprylar" syftar jag främst på grejer folk beställt från wish/motsvarande, tycker man läser nya artiklar stup i kvarten om att dessa prylar har rejäla säkerhetsluckor eller rentav kommer med malware förinstallerat.