Inlägg

Inlägg som Timmergubben har skrivit i forumet
Av Timmergubben

Passar på att påminna om regeringens utrendning om "En modernare och mer effektiv ersättning till upphovsmän vid privatkopiering".

https://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2020/08/en-moderna...

Av Timmergubben

Vill du vara lite kreativ så dra upp en enkel webbserver och skicka över en länk till personen.

Av Timmergubben
Skrivet av moonblase:

Kan du inte snoopa nätverket eller vad det heter, dvs. Kolla vart den skickar sin trafik? 40gB är ju mycket bara för attskanna hur rummen ser ut, könns som det är ljud/bild filer

Om enheten använder wifi, vilket jag antar, så är det smidigt att med en laptop "sniffa" nätverket med t.ex. Wireshark. På så sätt kan du få en hum av vad det är för data som skickas och var. Titta på destination ip-adress osv.

Av Timmergubben

@Tommy:

SSH är inga problem att använda, det anses säkert givet att du använder det rätt. VPN kan vara smidigare i ditt fall om du vill använda olika programvaror. Jag vet inte exakt vad du vill göra och är definitivt inte en NAS experts. Ska du köra VPN rekommenderar jag att du använder dig av OpenVPN.

Nedanstående diskussion förklarar ganska väl vad du behöver göra för att säkra en SSH server.
https://askubuntu.com/questions/2271/how-to-harden-an-ssh-server

För OpenVPN rekommenderar jag att du följer deras guide: https://openvpn.net/index.php/open-source/documentation/howto.html

Vill du kan du sedan kan du byta portnummer som SSH/VPN servern lyssnar på för att förhindra diverse attacker.

Av Timmergubben

Doktorera tror jag inte man gör för att få en fet lön, utan det gör man för intresset av den akademiska världen och allt vad det innebär. Det finns helt enkelt fler jobb som du är kvalificerad för med en phd.

Det finns trots allt många jobb som involverar forskning som man är välkvalificerad för efter en master också, vilket är viktigt att inte glömma.

Av Timmergubben

För cirka 12 år sedan när det faktiskt kostade något att ringa ett telefonsamtal fick jag och min bror betala 50 öre för ett samtal till våra kompisar. Dessa samtalen varade förmodligen i cirka 20 sekunder och avgiften gick till mamma som skrattade hela vägen till banken...

Av Timmergubben

Uppdateringen (MS-17-010) ska ha löst säkerhetshålet som utnyttjas.

Mer information kan du hitta på: https://www.cert.se/2017/05/pagaende-ransomware-kampanj-wanna...

Av Timmergubben

Bara en tanke men du kanske kan fråga om du får gå ner i tjänst och jobba 50% kanske? Du kan plugga på kvällarna och jobba några dagar då och då. Visst kan belastningen bli tung ibland i plugget, men det är inför tentor och projekt/labborationer resterande tid är ganska lugnt. Bara sitta och läsa i böcker lite då och då

Av Timmergubben

Som versions skrev skulle jag nog köra på att hitta något på marknaden. För 2500:- kommer man ganska långt om man jämför med nytt. Hittar du någon som ska sälja av sin dator i delar alt cpu osv så kan du nog komma undan med en 3570k/3770k moderkort + ram för den summan.

Tog mig 1 min i marknaden: http://www.sweclockers.com/forum/118-annonskommentarer/135409..., sen får du själv avgöra pris osv!

Av Timmergubben

Spela tre matcher så får du se...

Av Timmergubben

Kommer med lite feedback på Compal CH7486E, alternativt nätet?

Satt och spelade lite Dota 2 igår när jag helt plötsligt började tappa koppling mot Dota 2 servern. Försökte i 15 minuter tills det inte längre var någon idé att starta ett nytt game så jag fick byta över till mobilens 4g koppling och spela vidare som inget hänt.

Under tiden jag inte fick svar från Dota servern funkade Skype, Spotify mm. Så det var alltså bara servern som inte svarade, satt dessutom och spelade med kompisar och de hade inga som helst problem, där en av dem har Comhem.

Om det är något som behövs kan jag ta fram loggar och posta här nästa gång det händer, antar att det kommer ske igen.

Av Timmergubben
Skrivet av grottkjell:

Nä det är ju inte det som tur är. Känner mig dock lite osäker på vad grafikkortet klarar eftersom jag gärna på andra skärmen vill ha lite utrymme för att göra lite lätt grafikkortskrävande aktiviteter som streams och annat.

Brukar streama via netflix, twitch osv. Det kommer inte vara några problem sålänge du inte går över till tyngre spel och är kräsen med inställningarna. Tror det är väldigt mycket hype kring grafikkort osv för att man ska ha det senaste. De flesta spelen man sitter och lirar har oftast några år på nacken, och de som släpps i dags läget kan man lira hyffsat om man inte behöver "maxa".

Av Timmergubben

Har ett 670 spelar csgo i avg 200 fps med dippar ner till 160fps i 1440p så tror du kommer klara dig. Cs är inte precis krävande

Av Timmergubben

Testar det nya modem och är positivt överraskad. Efter ett antal tester ligger ner/upp på 490/53. För övrigt skulle jag säga att wifi täckningen är mycket bättre än innan (hade modemet som följde med hastighet 100), kan t.om. sitta i köket med den bärbara!

Av Timmergubben

Kan inte codeblocks, men C++ är ett programspråk som blir kompilerat oberoende av vilket program som används. Tänk dig en ordbehandlare, typ word, openoffice osv så kan de i flesta fall göra samma filer men de har lite olika funktioner (hjälpmedel) att behandla texten.

Alltså som suzieq nämde behöver du inte hjälp av en som kan codeblocks utan en som kan c++

Förövrigt kan jag hjälpa dig beroende på hur mycket hjälp du behöver, mycket i plugget just nu.

Av Timmergubben
Skrivet av cheddarjoe:

Vet ej om jag placerat tråden korrekt men då får admin jätte gärna flytta den, tacksam för det!

Hej, jag har fått nått jävla virus på datorn som kallar sig : "less2pay" i form av annons skit på ALLA hemsidor jag besöker. Jag har inte installerat något nytt PROGRAM utan skiten sitter antagligen i windows eller nått, har tagit bort alla möjliga filer det skulle kunna vara.

Tacksam för hjälp!

Googlar jag ; how to remove less2pay kommer det bara upp massa skit program man ska ladda ner och det är ju 100% malware..

Återigen, tacksam för hjälp!

Update; Det kommer tydligen länkar i texter också och när jag drar musen över kommer det ett popup fönster.

Jag swishar 500 spänn till den första som fixar de här jävla problemet åt mig!!!

Om andra personer har samma problem kan det vara bra att följa upp din tråd där du förklarar hur det gått och om du löst det hur du gjorde. Då kanske andra slipper sitta i samma sits och onödiga trådar skapas.

Av Timmergubben

Det kan vara så att banken betalar tillbaka dig summan på något sätt. Är inte insatt i det men vet att man kan få ersättning av banken på något vänster så ring och hör med dem.

Tråkigt att folk blivit så jävla giriga men så är det tyvärr, lycka till med ärendet.

Av Timmergubben
Skrivet av maze97:

ja jag har det i mitt inventory på steam men ej på steam

Ja, säker på att du ens har skinsen? Jag menar den motsägelsen tyder på det...

Av Timmergubben

Letade bara lite snabbt, kanske kan ringa http://www.masenskemtekniska.se/ och höra?

Av Timmergubben

Det kan vara så att det är ett tillägg som lägger till annonser, haft samma skit. Inaktiverade de "skumma" och testade mig fram!

Annars är det att söka igenom datorn med Malewarebytes, och hoppas att det hittar något.

Lycka till!