Inlägg

Inlägg som Osmanix har skrivit i forumet
Av Osmanix
Skrivet av Särimner:

Efter att ha bingat DTS alla säsonger fram till nu har jag bestämt mig för att försöka följa F1 under denna år!

Vilka alternativ är bäst för att kolla på Streams om man är händig matros?

Jag har också haft viaplay i många år men nu från och med idag har jag inte längre viaplay pga det hutlösa priset!

Haft F1tv pro i en månad nu och vill banka huvudet i bordet och straffa mig själv för att jag inte skaffat det innan!! Det är miljoner gånger bättre än viaplay! För endast en hundring i månaden (köpte ett helt år på en gång). Viaplay sprarar repriser i 48h, f1tv har fortfarande alla repriser från alla race alltså hela sändningarna sen mer än 30 år tillbaka! Och sååååå mycket mer! Den enda skillnaden är att man inte får svenska kommentatorer men det kan man ju sk*ta i.
Och ännu bättre är att man via ett tredjepartsprogram som heter multiviewer kan man dra upp hur många fönster man vill och titta på samtidigt. Säg att du drar upp 6 fönster och i de olika har man den vanliga livesändningen som visas på tv, en förarekamera från Max bil, en från alonsos, en från depågatan, en med bara sektor- och varvtider etc. Allt synkat och i realtid. Svincoolt om man är nördig som mig

Se bild i länken under för exempel:
https://ibb.co/31B0g6q

Allt detta kan man ha uppe samtidigt med ett och samma konto på F1tv pro.

Av Osmanix

Ingen som har några idéer?

Av Osmanix
Skrivet av peckapecan:

Kan det vara PS_ON signalen från moderkortet som inte fungerar?, denna signal ska ju kicka igång PSU.

Du kan testa detta genom att kortsluta grön signalkabel i ATXkontakten med valfri svart

Kolla att inte kablaget till frontpanelen lossnat

Kollat så att den kontakten sitter ordentligt och det gör den.

Men ledljusen på moderkortet ska lysa så fort moderkortet får ström. Det gör dem inte heller. Så det kan ju inte ha med on-knappen att göra heller.

Av Osmanix

3 månader gammal dator plötsligt stendöd, moderkort blinkar till.

Hej!

Jag är hyfsat datorkunnig och har alltid byggt mina datorer sj under alla år.
I somras byggde jag en ny till en kompis son enl specs nedan. Försökte få till en så billig som möjligt men ändå hyfsad prestanda.
Chassi: Phanteks eclipse g300a
CPU: Ryzen 5 5600
GPU: Powercolor radeon rx 6700 xt
Mobo: Gigabyte b550 aorus elite v2
Ram: 2x8gb corsair ddr4 3200mhz
SSD: Kingston nv2 m.2 nvme gen 4 1 tb
PSU: Corsair rm750e atx 3.0 750w

Han var iväg på lan i helgen i 2 dagar och den funkade utan problem, (det har den gjort sen vi byggde den).
När lanet va över stängde han datorn som vanligt och packade ihop sina saker.
Väl hemma när han kopplade in allt och skulle starta hände ingenting, stendöd.

Jag har nu försökte felsöka ett tag utan framgång.
Ingenting är inkopplat mer än kabeln till nätagget, det knastrar till lite snabbt när jag sätter i kabeln. När jag slår på strömbrytaren bak på nätagget blinkar ledljusen på moderkortet till jättesnabbt en gång. Sen händer inget mer, ingen reaktion när jag trycker på on/off knappen heller.
Testat att plocka ur batteriet och väntat 5 minuter, satt i igen utan framgång.
Jag får dock ström i usb-kontakten på chassits framsida.
Men absolut inget händer när jag kopplar på ström och försöker starta. Inte ens nätaggets fläkt vaknar till liv.
Har inget gpu inkopplat heller då jag ändå var tvungen att plocka ur det för att komma åt batteriet.

Några idéer?
Har verkligen inget att gå på. Kan PSU vara rökt fast jag får ström till usb på framsidan?
Jag har ingen möjlighet att testa mobo eller psu i en annan dator då jag inte tänker montera ner min egen för att testa.

Av Osmanix
Skrivet av tPelleplut:

Ljud är viktigt. Är det krig i datorn skall det vara krig i rummet

Haha bästa quoten! Men jag håller med till 100%

Av Osmanix
Skrivet av palusa:

Lät sälja som alla apples saker. Kvaliten är ju över allt annat på marknaden så… bara byggkvaliten och känslan i handen med 14 PRO är långt över den känslan man får av tex Samsung flaggskepp.

Inget hänger sig, inget lagg i UI och fungerar sömnlöst med Apple TV och alla Appel saker man har hemma.

Japp det är väl egentligen det som är apples starkaste sida, det är så j*vla stabilt jämfört med android och kompabiliteten mellan enheterna betalar jag gärna mycket extra för!

Av Osmanix

USB-C står väldigt högt upp på listan!! Tar man bort alla portar tycker jag man gör ngt riktigt dumt. Hur gör man om man ska föra över stora filer till en dator eller extern disk? Framförallt nu med raw och prores?
Sen hade reversed charging varit rätt schysst för att kunna få lite kräm i airpodsen om man glömt ladda dem och är iväg en längre period.

Av Osmanix
Skrivet av Icetec:

Det blir nog ett bra val det där! Sätt in lite smorda stabilisatorer och köp Boba U4 och smörj dem med så kommer du ha ett tangentbord som är rejält tyst jämfört med exakt alla färdigbyggda mekaniska som går att köpa i butik (typ Varmilo etc)

Tack för tipsen!

Av Osmanix

Efter många om och men och vänder fram och tillbaka blev det en beställning på ett GMMK 2 96%. Prebuilt men med möjlighet att modda själv. Ska bli kul o testa!

Av Osmanix
Skrivet av tonii:

Logitech G815/G915 tactile är relativt tyst tycker jag och har bra multimedia-knappar. gillar speciellt volymrullen som är tyst och steglös. G815 har dessutom reats ut för under tusenlappen emellanåt.

Ja jag har kikat lite på dessa. 915 wireless känns ju inte som ett måste. 815 räcker långt. Måste nog dock testa det i butik först då det är lite lägre profil än mitt vanliga.

Av Osmanix
Skrivet av Icetec:

Jag kan känna att det inte är något man automatiskt förutsätter att du menar. De tystaste mekaniska tangentbord jag ägt har inte haft linjära brytare.

Jo men jag skrev som exempel. Men som kommentaren som tyckte att jag skulle vända mig åt ngt annat än mekaniskt för att det skulle vara "tyst".

Av Osmanix
Skrivet av talonmas:

Sen finns inga tysta mekaniska tangentbord. Det finns de som är "tystare" än andra, men inga tysta. Då får du välja annan teknologi.

Om jag nämner tyst mekaniskt menar jag såklart till exempel röda brytare eller andra linjära.

Av Osmanix

Vilse!! Nytt tyst mekaniskt tangentbord för 1500-2000. 100%, mm-knappar, upplyst. Förslag?

Sitter på ett K70 rgb med röda brytare från 2014. Håller förvånansvärt bra fortf men känner att det ändå är dags att pensionera det.

Av Osmanix
Skrivet av Flipper:

För att försämra RBs situation ännu mer?

Ja iofs

Av Osmanix
Skrivet av Flipper:

Jag är 100% övertygad att Perez gjorde det med mening samt dessutom på ett klumpigt sätt. Jag är förvånad över att ingen reagerade, särskilt Ferrari, när det hände.

Varför skulle ferrari klaga? De låg redan 1a och 2a efter första försöket i Q3. De om några va väl bara glada att det hände för då fick ingen chansen att förbättra.

Av Osmanix

Nu tänker jag djupdyka lite i den här konspirationsteorin angående perez och monaco. Och eftersom jag till och med gillar perez och tycker det är kul när det går bra för honom så är detta inlägget absolut inte för att jag har något mot honom utan bara för att försöka reda ut orsaken till kontroversen som ingen vill bekräfta. Ville bara ha detta sagt innan jag börjar analysera data så inga hardcore-fanboys går bananas i onödan

Okej, efter att ha kollat på väldigt mycket telemetri både från perez och andra förare, och videoklipp från ombord-kameror både från varvet perez kraschade och ett "vanligt" varv så ser det (imo) väldigt suspekt ut!

Om man tittar på telemetrin från hans gaspedal varje gång han kör igenom portier (kurva 8) bromsar han ner, växlar ner till 2ans växel rullar förbi apex för att progressivt gå på gas när bilen nästan är helt uträtad. Har en bild som inte postats med som visar likadant 20 varv till.
Men varvet han kraschade bromsar han ner till 10km/h lägre fart än hans tidigare kvalvarv, han bromsar mycket längre in i kurvan för att sen innan han ens är i närheten av apex ge 100% gas väldigt snabbt. Som omedelbart spinner runt bilen. Man "råkar" inte ge 100% gas och det är absolut inte en touch eller att han slant med foten på pedalen för då hade det inte heller gett 100%. Plus att dessa förarna kör med närmast omänsklig precision kurva efter kurva varv efter varv osv.
För att bygga vidare på detta så ser man även att det görs inte det minsta lilla försök i att parera och motverka sladden som man i vanliga fall ser att de är blixtsnabba med att göra så fort de får minsta lilla överstyrning på bilen.

Telemetrin kan ni se här: Telemetri + video

Ok men varför gjorde han det då?
- För det första låg han före max efter första försöket i Q3.
- Han antog nog att max (och fler) skulle förbättra sin tid i andra försöket.
- Han såg själv på sin ratt att han låg ett par tiondelar efter sin egen bästa tid på ratten för att han inte hade en enda grön minisektor på det varvet fram till kraschen.
- Han visste om att monaco är i princip omöjlig att köra om på och starta 3a på insidan ger ju även chans att gå upp på andra plats i starten.
- Han var vid det laget fortfarande högst aktuell för att kunna ta WDC.
- Monaco var loppet direkt efter spanien där han va allt annat än glad för att han fick "släppa" max även om max var MYCKET snabbare på sina mjuka däck. Max körde mer än 1 sek snabbare per varv och hade ändå tagit honom så att han "gav" max segern i spanien köper jag absolut inte.

Sen är ju även portier perfekt att göra det i, en av de långsammaste svängarna på banan plus att där finns en tecpro-barriär.
Inte bara det utan visst det känns dumt att riskera växellådsbyte men han hade kunnat ta en ny i poolen utan få en bestraffning.
Sen blir det ju inte bättre av att det har "bekräftats" från ett antal källor att det är sanning och att han skulle ha erkänt för marko och horner (dessa "bekräftelser" får man ju ta med en nypa salt såklart). Men också att när max får frågan i intervju efter racet om det handlade om monaco så förnekar han ju inte det heller.
Sen att max fortf skulle vara sur för detta och inte kunna hjälpa perez med 2 sjukt viktiga poäng för de ggr som perez hjälpt max är ju rätt så barnsligt..! Även om det skulle vara så att max har hållt fast vid sen monaco att nästa gång ni ber mig hjälpa perez så vägrar jag pga att han förstörde max kval och chans till att vinna.

Nu är ju allt detta konspirationer tills att perez och RB själva bekräftar det, men i mina ögon (utan att jag är partisk) så tycker jag att det ser absolut mer ut som att det är med vilje än att det skulle vara av misstag.

Av Osmanix

Men alltså stroll... vilket hjärnsläpp! Canada never dissapoints, stroll eller latifi är ju alltid inblandade i något idiotiskt

Av Osmanix

Vilket j*vla skämt att russel bara får 5 sek för den där torpeden... Herregud..

Av Osmanix
Skrivet av Gorian:

Beställer du från Apples hemsida så kan du reklamera dem inom 14 dagar. Vet att det fungerar, för jag gjorde det med AirPods Gen 3

Nackdelen är att Apples hemsida brukar vara det dyraste stället att handla ifrån

Nu är de dock typ lika dyra på vanliga hemsidor som netonnet etc.

Av Osmanix
Skrivet av Bernd_P1:

har du psn plus? det har cloud storage för savefiles.

Står såhär när jag googlar lite: ” The PS Plus cloud saves will not be transferred over to the PS5 version, and need to be uploaded separately as per the developer's instructions.”

Får googla vidare.