Inlägg

Inlägg som Sillygator har skrivit i forumet
Av Sillygator
Skrivet av versions:

wow, ok, ganska retro det här.

Tack för fina tips! Ska titta in närmare på det här också. Jag undrar lite mer över skillnaderna i CPU:n, är 4690K så pass mycket bättre att det lönar sig med de extra pengarna? Hårddiskarna jag har är en 1TB 7200 rpm, 0,5TB 7200 rpm och en SSD på 120GB, men de är 1 till 2 år gamla, och jag känner att de måste jag nog inte byta ut. Än.

Edit: Är chassit något som funkar, eller bör det också bytas ut?

Av Sillygator
Skrivet av giplet:

När SweClockers testade ett Ace nätagg började det brinna. Därav ska du byta ut det.

Jämfört med vad du har idag så är både R9 280 och R9 280X bra uppgraderingar.

OK, verkar som en väldigt bra anledning att byta i så fall, även fast jag inte haft problem med eldsvåda i min dator på de gångna åren! Men det är väl lite där jag är fast, jag har ingen aning om vilka märken och produkter som är bra. Som du påpekar nu, ACE var tydligen inte bra, och båda R9-korten är betydligt bättre, men jag vet inte vad skillnaden i de 1000 kronorna är, jag kanske inte märker den?

Tack att du hjälper att reda ut lite för mig!

Av Sillygator
Skrivet av giplet:

Du behöver byta Moderkort, CPU, Minne, GPU och Nätaggregat. Nätaggregatet behöver du bara byta om det är av märket Ace. Annars kan du tala om vad det är för något så kan vi se om det duger.

Nätagget är ACE också, något fel/dåligt med det? Eller är det för låg strömstyrka? Jag kollade lite på de andra du hade där, och jag funderar på om R9 280 kanske inte är så dåligt, jämfört med R9 280x? Eller är jag ute och cyklar? Rätta mig gärna om jag har fel!

Av Sillygator

Uppgradera eller Köpa ny dator

Hej, jag är ny på forumet, och jag är på jakt efter att uppgradera min dator, och jag har kört fast i lite olika träsk.

Det jag har tänkt använda datorn till är musikredigering och inspelning (Ableton Cubase), film och musik, och även datorspel. Den dator jag har nu fungerar helt ok på det här, men jag märker att den börjar få tungt att arbeta med det mesta, antagligen för att den börjar bli lite gammal. Jag har redan en hygglig skärm med VGA och DVI som fungerar utmärkt med 1080p (använder VGA-kabeln just nu), ett tangentbord som funkar hyggligt (Ps/2 port), en ny mus (USB), och ett 5.1 surroundsystem som jag gärna vill ha kvar. Det största kravet på den dator jag ämnar köpa blir nog att orka med nya Star Wars Battlefront, vilket jag är väldigt sugen på, som körs på Frostbite 3, så jag antar att det är ungefär lika krävande som BF4 (kanske aningen mer).

Specs för den dator jag har:

Moderkort: ASUS P5KPL-AM
CPU: Intel Core 2 Duo E5200 2,5 GHz
RAM: Kingston KIT CL5 2x2048 MB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4650 512 MB DDR3
Chassi: ACE Core 4 ATX 500W
Optisk Läsare: Samsung SH-S223F

Det kostade 5500 kr hos databyrån för den datorn, tillsammans med någon äldre hårddisk som nu är utbytt. Jag har några nyare hårddiskar som jag tänkte flytta över till den nya datorn också, har inte specs på de just nu. Jag tänker mig att kostnaden för uppgraderingen bör vara någonstans runt det jag betalade förra gången, 5000-6000 kr, om inte det är möjligt att få tag på hyggligare delar till ett mindre pris.

Min huvudfråga är om jag kan behålla någon eller några komponenter från den dator jag har, eller om jag istället ska köpa en helt ny dator?
Jag försöker dra ned på utgifterna så mycket jag kan, är chassi+nätagg och läsaren (som jag knappt använder, tack vare digital downloads och Steam) helt utdaterade, eller kan jag använda de i en ny rigg? Ny läsare, låda, nätagg, och hårddiskar kostar uppemot 2000 kr eller mer tror jag, och går det att spara in hade det varit bättre för mig.

När det kommer till nya komponenter, är det någon större skillnad vad jag väljer? Vilka tillverkare bör jag köpa ifrån? nVidia eller ATI? Intel eller AMD? Varje gång jag börjar kolla blir jag helt slut i huvudet, utbudet är för stort! Så jag skulle uppskatta om ni kunde ge några tips och råd, det skulle vara till jättestor hjälp!