Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
17

Fulkultur om Zelda i våra hjärtan

Zelda-universumet har funnits i drygt 31 år, som under den tiden resulterat i ett antal speltitlar. Häng med när Andreas Eklöv och Jakob Nilsson dyker ner i Zeldas långa historia.

18

Fulkultur om Liftarens guide till galaxen

Veckans avsnitt av Fulkultur är nummer 42 i ordningen och gänget passar därför på att diskutera Liftarens guide till galaxen och reda ut svaret på livet, universum och allting.

27

NVMe-standarden för SSD-enheter får rejäl uppgradering

Specifikationen bakom NVM Express får sin första uppgradering på tre år, där majoriteten av nyheterna berör främst virtualisering av SSD-lagring i serverhallar.

5

Fulkultur om tidsresande mördarrobotar

Denna veckas avsnitt av Fulkultur bjuder på en djupdykning i de två första Terminator-filmerna, där James Cameron målar upp en dystopisk framtid med självmedveten artificiell intelligens.

74

Teknikmagasinet sätts under rekonstruktion

Butikskedjan Teknikmagasinet försätts i rekonstruktionsläge. Enligt företagets VD är situationen besvärlig, men inte omöjlig.

25

Planer för PCI Express 5.0 avslöjas

Den femte generationen av gränssnittet PCI Express ska följa upp version 4.0, med mer effektiv kommunikation och betydligt högre bandbredd än föregångaren.

6

Fulkultur om Teenage Mutant Ninja Turtles

I veckans avsnitt av Fulkultur avhandlas fenomenet Teenage Mutant Ninja Turtles, med diskussioner om TV-serier, spel och serietidningar baserade på varumärket.

34

IBM utvecklar teknik för tillverkning på 5 nanometer

I kölvattnet av uttalanden om att Moores lag är död trotsar IBM trenden genom att utveckla en tillverkningsteknik på 5 nanometer, något som innebär en stor ökning av transistordensiteten.

12

Tobii släpper utvecklarkit för ögonspårning baserat på HTC Vive

VR4 for Vive Kit är ett utvecklarkit från Tobii, vars teknik ska ge stöd för ögonspårning i VR-lösningar baserade på HTC Vive.

71

EU planerar gratis Wifi på stor skala

Ett EU-projekt som avser att sprida gratis wifi inom EU-länderna får nu klartecken och finansering, vilket ska leda till utbredd tillgång till kostnadsfria nätverk inom EU till år 2020.

37

Nvidia: "Moores lag är död"

Under Computex konstaterar Nvidias VD Jen-Hsun Huang att Moores berömda lag om kretsars utveckling inte längre gäller för modern processorutveckling.

5

MSI lanserar moderkortet X299 XPower Gaming AC för Intel Skylake-X

Näst på tur med att presentera ett moderkort baserat på Intels senaste plattform är MSI vars X299 Xpower AC skryter med hela fem M.2-platser som främsta särskiljande egenskap.

13

Logitech presenterar MX Master 2S och Anywhere MX 2S

Logitech lanserar mössen MX Master 2S och Anywhere MX 2S inriktade mot produktivitet med nya sensorer som hanterar besvärliga underlag bättre, samt den nya mjukvaran Flow.

20

Asus, Lenovo och HP gör ARM-baserade Windows 10-datorer

Under Computex presenterar Microsoft de första företagen som lanserar Windows 10-datorer baserade på ARM-processorer, där Asus, HP och Lenovo blir först ut.

217

Intel avtäcker Core i9-serien – 18 kärnor på X299-plattformen

Under Computex avtäcker Intel den omtalade Core i9-familjen som kan skryta med hela 18 kärnor i dess mest avancerade variant. Denna backas dessutom av den nya plattformen X299.

2

Fulkultur om den nördiga musiken

I det senaste avsnittet av Fulkultur fördjupar sig panelen i vad som egentligen är nördig musik, och delar med sig av egna musiknördiga minnen.

37

En djupdykning i modern spelutveckling

Mjukvaran och hårdvaran i dagens spelkonsoler och datorer har mycket gemensamt på pappret, men hur likartad är processen för utvecklare? Vi djupdyker i den moderna spelutvecklingen.

34

AMD diskuterar förbättrat minnesstöd och speloptimering för Ryzen

I en ny intervju diskuterar AMD bland annat förbättrad hantering av DDR4-minne, Ryzen 3 och hur företaget jobbar med speloptimering för plattformen.

11

Khronos Group slår samman grafikgränssnitten OpenCL och Vulkan

De öppna utvecklargränssnitten OpenCL och Vulkan för grafik och generella beräkningar ska slås samman i en gemensam standard i en framtida uppdatering.

113

Teknikdemo visar Project Scorpios potential i 4K UHD och 1080p

Nya bilder visar hur Microsofts kommande konsol ska förbättra den grafiska upplevelsen i både 4K- och 1080p, med bland annat större texturer och supersampling-teknik.