Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
3

Fulkultur om spelikonen Super Mario

Nyligen lanserades Super Mario Odyssey, vilket blev spelseriens första del på Nintendo Switch. Fulkultur tar tillfället i akt och ägnar det senaste avsnittet åt den ikoniska rörmokaren.

18

Fulkultur om Stephen King

Efter att både en film baserad på It och The Dark Tower gått upp på biografer tidigare under året riktar nu Fulkultur in sig på verkens skapare, nämligen Stephen King.

73

SweClockers går över till HTTPS

Efter envetet arbete bakom kulisserna har den efterfrågade krypteringen av anslutningar nu aktiverats på SweClockers, som under förmiddagen gjort övergången till HTTPS.

18

Fulkultur om Buffy the Vampire Slayer

I år är det 20 år sedan den första säsongen av Buffy the Vampire Slayer visades på TV. Gänget på Fulkultur tar tillfället i akt och ägnar veckans avsnitt åt kultserien.

10

Fulkultur om den rafflande TV-seriehösten

Efter en sommar av växlande solsken laddar det nördiga gänget på Fulkultur upp inför hösten, där en lång rad nya TV-serier och säsonger av redan befintliga alster är på ingång.

12

Fulkultur om Alistair MacLean

Namnet Alistair MacLean kanske inte är bekant, men många lär ha kommit i kontakt med något av denne skotske författares verk. Fulkultur djupdyker i spiondraman, ubåtar och filmatiseringar.

509

AMD Radeon RX Vega 64 och RX Vega 56

Efter en lång väntan är AMD:s nya grafikarkitektur Vega här. SweClockers testlabb får besök av Radeon RX Vega 64 och 56 med löften om det röda lagets återkomst till prestandasegmentet.

310

AMD Ryzen Threadripper 1950X och 1920X

Ryzen Threadripper är en stor processorlansering på flera sätt och representerar AMD:s återkomst till entusiastsegmentet på allvar. SweClockers hårdtestar Ryzen Threadripper 1950X och 1920X.

8

Judge Dredd och brittiska serier i senaste Fulkultur

Det vankas dystopisk framtid tillsammans med Judge Dredd, samt andra godsaker från de brittiska öarna. Ratta in senaste avsnittet av Fulkultur.

24

AMD storsatsar inom proffsrendering

AMD presenterar nu nästa generations grafikkort för proffsmarknaden, och en ännu större satsning på att göra företagets mjukvaruplattformar open source.

27

AMD avslöjar Radeon RX Vega Nano

AMD:s VD Lisa Su och hennes kollegor firade lanseringen av Threadripper och Radeon RX Vega på scen i Los Angeles, där de också passade på att avslöja en Nano-modell av den sistnämnda.

168

AMD Radeon RX Vega är här

Nästa generations grafikkort efterträder Polaris, täcker både mellansegmentet och prestandasegmentet samt bjuder på en del nya finesser.

55

AMD presenterar monsterprocessorn Ryzen Threadripper

Under ett event i Los Angeles har AMD till sist avtäckt Ryzen Threadripper, det flertrådade monstret som enligt egen utsago gör företaget relevant i processorlägret igen.

50

AMD Radeon RX Vega i första bilder

SweClockers Andreas Eklöv är på plats för RX Vega-lanseringen i Los Angeles, givetvis med kameran i högsta hugg. Här är en första omgång bilder.

116

AMD Ryzen 3 1300X och 3 1200

Kort innan AMD släpper lös Threadripper kompletteras Ryzen-familjen med två instegsmodeller i färska Ryzen 3-serien. Häng med till testlabbet där nykomlingarna får bekänna färg.

26

USB 3.2 är det senaste tillskottet i USB Type-C

Mängden specifikationer för överföring via USB Type-C bara växer, och senaste tillskottet utlovar fördubblad bandbredd jämfört med föregångaren.

12

Microsoft utvecklar en egen AI-krets för Hololens 2

Microsoft jobbar på nästa generation av AR-headsetet Hololens, och ska förstärka upplevelsen genom att bygga en egendesignad krets för artificiell intelligens.

60

Irobot vill sälja användarnas kartdata

De smarta robotdammsugarna uppges samla in information om användarnas bostadsytor och informationen som laddas upp kan potentiellt göras tillgänglig för försäljning.

164

Microsoft Xbox One X snart tillgänglig för förbokning

Xbox-chefen Phil Spencer har i en serie svar på Twitter bekräftat att företagets 4K-kapabla spelkonsol ska kunna förbokas inom kort.

35

François Piednoël lämnar Intel

Under nästan 20 år har François Piednoël tagit fram några av Intels viktigaste processorarkitekturer, men nu väljer han att lämna företaget.