Artiklar

Artiklar skrivna av loevet
43

Inför mellandagsrean – hitta rätt bärbar speldator

Suktar du efter en bärbar speldator under Black Friday och behöver tips om vad du ska kolla efter? Jacob och Andreas intar studion för att ge vägledning i rea-djungeln!

12

Fulkultur om Tillbaka till framtiden

Det är återigen dags för nytt avsnitt av Fulkultur, som denna gång tar sikte på 1980-talet och Tillbaka till framtiden-trilogin.

81

SweClockers intervjuar riksdagspartierna om teknik och spel

Den 9 september är det val och för första gången frågar SweClockers ut partierna om politiska frågor som står oss nära. IT-politik i alla dess former, teknik, dator- & TV-spel och mycket mer.

85

Windows 10-uppdateringar ska bli mindre irriterande

Chefen för Windows Insider-programmet lovar att operativsystemets uppdateringar ska bli bättre på att undvika att utföras vid olägliga tillfällen.

20

AMD:s kvartalsrapport för Q2 imponerar

Resultaten för andra kvartalet 2018 överträffar förväntningarna, där processorresultat kompenserar för svagare resultat i grafikkortsförsäljning.

24

Spectre kan nå datorn över internet i form av NetSpectre

Spectre och Meltdown var obehagliga fast lokala sårbarheter, men nu visar det sig att de kan utnyttjas över internet i form av NetSpectre.

77

Intel är fast på 14 nanometer till 2019

Under ett möte med investerare bekräftar företaget att den rådande processnoden på 14 nanometer kommer gälla till slutet av 2019.

22

Samsung utvecklar ny mobil grafikarkitektur som hyllas av analytiker

Den nya grafikarkitekturen sägs vara den första rejäla innovationen på ett årtionde och satsningen leds av Nvidia-veteranen Dr. Chien-Ping Lu.

3

Samsung introducerar andra generationens energieffektiva LPDDR4X-minnen

Generation två sänker energikonsumtionen med tio procent och bibehåller samma överföringshastighet som första generationens minnesmoduler skröt med.

46

Senaste versionen av Chrome stämplar nu alla sajter utan HTTPS som osäkra

Google sätter ner foten och straffar sajter som ännu inte är säkrade via HTTPS, och undersökningar visar att detta fortfarande är en vanlig brist.

25

Användare härdar tio år gamla moderkort mot Meltdown och Spectre

Den som vill hålla sig kvar vid gamla komponenter får acceptera att de inte uppdateras för sårbarheter som dyker upp, men kunniga användare hjälper till att hålla gammal hårdvara levande.

113

Intels Core i9-9900K kan få fastlödd värmespridare

Ny information om det nyligen avslöjade flaggskeppet anger att Intel ska utrusta processorn med en fastlödd värmespridare istället för en konventionell lösning med kylpasta.

51

Steams nya chattklient förbättras och blir en Discord-konkurrent

Den nya klienten erbjuder bland annat bättre hantering av chattgrupper, smidigare röstsamtal, bättre stöd för infogande av bildmaterial i konversationer, bättre säkerhet och mer därtill.

42

Apple: "Värmeproblemen hos Macbook Pro beror på mjukvarubugg"

Företaget identifierar prestandaproblemen med Core i9-modellen av Macbook Pro som mjukvarubugg, och en åtgärdande uppdatering är släppt.

41

Elektronikjättar bötfälls för prisfixering på den europeiska marknaden

Asus och Philips är blott två av flera företag som döms för att ha manipulerat prisnivåer för elektronikprodukter på den europeiska marknaden.

25

Intels "Coffee Lake"-baserade NUC-enheter fångade på bild

Designmässigt är det mesta sig likt men på insidan finnes såväl Coffee Lake-baserade processorer som förbättrad kylning, M.2-anslutningar och 2,5-tumsplats för lagring.

120

Intel Core i9-9900K, i7-9700K och i5-9600K får specifikationer

Toppmodellen uppges få åtta kärnor och sexton trådar, och får sällskap av Core i7-9700K och Core i5-9600K. Samtliga ska vara framtagna för den nya Z390-plattformen.

31

Microsoft påstås utveckla enklare Xbox för strömmande spel

En rapport anger att Microsoft jobbar på flera nästa generations Xbox-konsoler, där en billigare modell ska fokusera på att strömma spel från servrar.

83

Läcka anger 30 augusti som lanseringsdatum för Geforce GTX 1180

I vad som påstås vara e-postkommunikation mellan Nvidia och en partner avslöjas lanseringsdatumen för Geforce GTX 11-serien, där GTX 1180 inleder i slutet av augusti.

6

Qualcomm demonstrerar 5G-antenner med mmWave-teknik

De nya radioantennerna som är framtagna för mobiltelefoner använder sig av mmWave-teknik som ska introducera det riktiga steget in i nästa generations mobila nätverk.