Inlägg

Inlägg som mindbeat har skrivit i forumet
Av mindbeat

Tycker de är intressant att endel tycker detta är helt okay, och en bra feature här i tråden. Vaggats in i bigtechs anda att de här är minsann bra för dig! Och MS gör detta för hmm ja din säkerhet. Inte på grund av datainsamling, nej nej.

De som har växt upp efter internet existera kanske har en mer liberal syn på integritet tänker jag. Vanan att alla deras prylar är uppkopplade och samlar in deras data, eller kanske helt omedveten om det.

Tiden innan allt var uppkopplat är en härlig kontrast till dagens samhälle.

Integritet kommer inte utan medvetna val och en ansträngning. De är svårare i dag och svårare kommer de nog att bli.

Härlig kontrast till politisk åsiktsregistrering som förbjöds för myndigheter 1969. I dag är de all in. Och ingen myndighet verkar bry sig för att alla har handen i syltburken.

För övrigt kör jag Linux Mint och är väldigt nöjd med det.

Av mindbeat
Skrivet av Mr Mr:

Det nämns inget om Mint. Vad tycker folket om Mint?
/ Undrar en Windows-användare

Bara å prova. Mint är min favorit, kört de det senaste 8 åren. Kan varmt rekommendera!

Av mindbeat
Skrivet av JasBC:

Va? Jag tycker inte det är okej att någon gör det...kör Linux på datorerna och Google-fritt ROM på mobilen + DNS-blockerare....

Kör samma här 👍 LinageOS utan google å Mint på burkarna.

Av mindbeat

Macgyver har ju alltid en lösning!

Av mindbeat

Jag uppskattar ju Linux och FOSS nyheter Och ja gärna täckning av Demoscenen. Hade vart kul å läsa här!

Av mindbeat

Börja köra Linux runt 06. Jobbar som Embedded Linux utvecklare sen 2012. Kör Linux Mint nuförtiden på alla mina maskiner, Filmdatorn, Laptop och Desktop Jag älskar ju detta OS och har svårt att tänka mig något annat.

Av mindbeat

Jag dualbootar in i Windows för spel som inte funkar i Linux. Känns som stödet bara blir bättre och bättre, häftigt med denna utvecklingen. Ser fram imot att stanna kvar i mitt favorit OS i framtiden

Av mindbeat

Känns som Steam Deck har fått en riktigt bra hype, och surr i media, som resulterat i bra försäljning initialt. Hoppas bara dom kan hålla vad dom lovar. Gillar deras uttalande att dom är måna att de ska vara en öppen plattform utan ned-låsning. Lite ovanligt i dessa tider, då de flesta tillverkare brukar låsa ner sina produkter. De mest spännande tycker jag är att om dom lyckas, så kommer de spilla över till Linux Desktop, och ge betydligt fler användare. Kanske är 2022 "The year of Linux Desktop". Jag håller tummarna

Av mindbeat

- Nej, jag kör Linux. 😁

Av mindbeat
Skrivet av orp:

Jag tror inte att Ubuntu's design skulle förvirra en Windowsanvändare. Många människor klickar runt tills dom hittar det som behövs men jag kanske har för stort förtroende för Windowsanvändare. Jag lyckades gå över till Ubuntu från Windows när jag var 16 år (2004). Ubuntu är väl mig veterligen den mest distribuerade Linuxdistron, tack vare Dell. Jag tror inte att Canonical hade fått chansen om Dell hade saknat förtroende för distron.

Mja de finns en anledning till att de finns lite Ubuntu-Spinnoffs. Vi är inte alla är inte nöjda med stock-Ubuntu Men allt gott kring Canonical. Dom har gjort mycket gott. Också snurrat runt i Ubuntu sen 05 tror jag då dom basea Desktop på Gnome2

Skrivet av orp:

Mig veterligen är det samma översättning, med undantag från PopOS-installer, eftersom båda distributionerna kör Gnome.

Japp, typ så. Dock vet jag att grabbarna reagera på att de saknade översättning där nånstans i installer / PopOS specifika implementationen.

Av mindbeat
Skrivet av Han_stog_still:

Stock experience? Hur menar du? När jag installerar Ubuntu drar jag inte in Gnome iallafal, räcker ju med en vanlig console där jag själv väljer?
Menar du Stock experience som grafiska installationen där valet finns för att klicka på Gnome-ikonen för att få det installerat?

Fast tja, du har ju en poäng, är väll så de flesta installerar..

Ja, och när jag bakar ihop Debian images så kör jag från minimal debootstrap.
Men för en nybörjare är de nog bra att få de Desktop man tänkt out out the box. Iaf underlättare de nog

Av mindbeat
Skrivet av Han_stog_still:

Jag Kör bara Linux. Ubuntu är väll inte så dåligt, man måste faktist inte köra Kubuntu, Lubuntu, Xubuntu etc. Det är ju bara byta Window manager själv... ... hmm?

Sant, men för stock experience är de nog bra med en spinn för att inte behöva installera Desktop/Window manager i efterhand. Även om de är fullt möjligt. Sen kan de ju sluta upp med att man har 4 olika program som gör samma sak baserat på många desktops har sin egen variant osv.

Av mindbeat
Skrivet av orp:

Jag tycker personligen att gränssnittet är helt irrelevant när det gäller utveckling så länge du kan kicka igång din editor och kan starta terminaler.

Både ja och nej. De vill ju till att man har något man trivs med och som underlättar livet. Kan ranta om vad jag sprungit in i för problem med Unity och vad jag ser som fördelar med t.ex. Cinnamon, men ser ingen poäng me det. Man kör de som funkar bäst för en själv.

Första intrycket tror jag är viktigt. Ifall man är familjär med Windows, så är de nog lättare att gå till ett desktop som har en mer klassisk layout. Annars kan allt design-fluff förvirra den redan förvirrade användaren

Sedan om man vill kunna välja svenska å förvänta sig en bra översättning, så är de någon väl etablerad distro som gäller. Kändes som översättningen var lite klen i PopOS, även om Ubuntu delen förmodligen är bra översatt så var inte PopOS del så imponerande.

Men jag är med dig. Stabil å etablerad!

Av mindbeat

Om man pratar Ubuntu är ju gränssnittet inte lämpligt för nån som är van vid look and feel från Windows. Personligen har jag försökt ett antal gånger att var kompis med det, mest för att stock Ubuntu var ganska vanligt i utveckling på kontoret. Nu kör vi alla Mint

Om De är Ubuntu som blir nästa vända så satsa på Kubuntu eller varför inte Cinnamon desktopen https://ubuntucinnamon.org

Edit: Vi kör Debian på våra embedded produkter. De funkar prima här, men skulle nog inte installera detta på Desktop för att få en nice out of the box experience med steam/dxvk/proton/Nvida osv. Då har man att göra.

Av mindbeat

Tack för en skön stream! Även som longtime-Linux-frälst är de spännande att vara med i erat utforskande av Linux Distros. Ang. .desktop är de en launcher i form av en text fil. Att den öppnas i text editor är för att den inte är markerad körbar. Man tycker att steam borde fixa detta men förmodligen en säkerhets mekanism. De går att ordna genom att högerklicka egenskaper -> rättigheter och välja "Tillåt körning av filen som ett program" iaf i Linux Mint. Sen kan man göra de lite mer häftigt om man vill använda terminalen, varför inte korrigera alla .desktop på en gång. Förutsatt att de är en svensk installation, så

cd ~/Skrivbord && chmod +x *.desktop

Av mindbeat

Sjukt kul initiativ grabbar! Jag bytte till Linux för 10 år sedan, Sen jag började jobba som Embedded-Linux utvecklare. Så Linux på Desktop är ju såklart ett krav. Blev lite ledsen i ögat när Anton sa att Linux Mint ser ut som Windows 98 haha Distrohoppat endel men har fastnat för Mint, då de funkar riktigt bra. Kanske inte de flashigaste men grymt användarvänligt. Och även perfekt för utveckling. Dock är standard ikonerna lite tråkiga nu förtiden. Jag har installerat "breeze-icon-theme" och confat sǻhär! Lite mindre win98-look

https://owncloud.nixdev.com/s/qYSn0Fmd9YO0e58/download

Av mindbeat

Kör Linux Mint på alla mina Desktops och Debian på NASen och servern. Men dualbootar till Windows 10 AME för mina VR race sims

Av mindbeat

Jag kör Linux Mint. Sjukt nöjd med det.
I bland dual-bootar jag till Windows 10 AME, för lite VR-spel. AME versionen är rätt skön, nedstrippad version av Win10 - moddad av användare, för att få mer integritet och kontroll över operativsystemet.

Av mindbeat

Äldre Linux Dator skänkes.

Tja!

Håller på att rensa ut lite i mina gömmor då jag ska flytta.

Kanske någon dator-intresserad son/dotter som vill lära sig Linux?

Spec
Intel Core 2 Duo (2 kärnor @ 2.8 ghz)
400 GB HDD
3 GB RAM
Nvidia 8800 GT - 2x DVI
DVD läsare

Datorn funkar bra till surf och mail samt ta dom första stegen till att använda Linux.

Kommer förinstallerad med Linux Mint 20.1, Testat av så allt funkar som de ska.

Hämtas på plats.

Läs hela annonsen här

Av mindbeat

Hallå!
Tänkte bara dela med mig av min erfarenhet.

Jag har runt 68 i IPD. Så ytterläget borde funka bra.
Köpte en 64GB och en 256GB. En till tjejen och en till mig
Dock hade jag svårt att fokusera i 256GB versionen, och jag får ont i huvudet och kan inte fokusera på håll. I 64GB versionen ser jag perfekt även på håll, och djupet blir tydligare.
Jag skickar returnerar den och hoppas på att få ett bättre ex. Men slutsatsen är att de verkar vara små variationer på dom tyvärr.