Inlägg

Inlägg som anna_jo86 har skrivit i forumet
Av anna_jo86
Skrivet av ipac:

Vincent räknar nog inte in C2 i kategorin "monitor", även om den kan användas som det.

Ja, fast jag inte ens frågade efter dem.

Tvärtom så anses den i tester ha bland den bästa eller absolut bästa, HDR prestandan av alla monitorer. Anledningen till det är att det finns fler aspekter runt HDR än absolut ljusstyrka.

Sen kan du ju inbilla dig att du kan övertyga folk om nått annat men tyvärr så lyser din brist på förståelse i det här ämnet redan igenom så det ska rätt mkt till innan du lurar nån. Men visst, försöka kan man alltid.

Som grafisk designer har jag dessutom en femårig utbildning och det ingår i mitt jobb att förstå både HDR och färgåtergivning.

Den viktigaste faktorn för HDR är kontrast, inte ljusstyrka. Och den kontrast som gäller vid bedömning är skärmens upplevda kontrast vid ett ljusförhållande på ca 500 lumens i rummet där man sitter. I det ljuset är svärtan på aw3423dw grå.

Man sitter helt enkelt inte i ett mörkt rum och spelar spel. All HDR måste bedömas i ett väl upplyst rum. Där är LG:s tv-apparater bättre och även samsungs QLED är riktigt bra.

Jag är inte ute efter att övertyga någon. Men det är klart att jag reagerar när en bunt recensenter höjer en halvbra skärm till skyarna. Inte ens det uppenbara att den saknar hdmi 2.1 spelar roll för dem.

Av anna_jo86
Skrivet av Halldin:

Jag tvivlar på att du har testat dessa då C2 42” knappt går att få tag på, men Vincent har. Inte heller jag har testat dom, men jag vet att det har förekommit klagomål på blooming på iPad Pro som har 2500 zoner på 12,9” och PG32UX har 1152 zoner på 32”. Det tog heller inte så lång tid att hitta andra svagheter:

https://www.techspot.com/review/2288-asus-rog-swift-pg32uqx/

Tänkte inte svara först för att det kändes som en så uppenbar trollning, men att han skulle vara köpt och skärmen vara dålig för att den inte har 4K-upplösning är en smula bisarrt.

Det går att hitta svagheter för denna skärm också om du googlar.

PG 32 UQX har bättre färgåtergivning och passar därför bättre för content creation. Techspot hade för övrigt ett mycket gott omdöme om den.

Upplösningen är den viktigaste egenskapen hos en skärm. Därefter kommer refreshrate och sist de smådetaljer som techspot nämnde.

Vincent gör reklam för olagliga vpn-lösningar för att se netflix och filminnehåll i länder där man inte får. Han är köpt. Helt klart. Han är inte seriös. Hypen kring den här skitskärmen aw3423dw kommer snart att lägga sig.

Av anna_jo86
Skrivet av Halldin:

Vilken annan spelskärm har bättre bild? Du kan få 4K-upplösning, men då får du också beroende på paneltyp pissgul BLB, grå svärta, ghosting, blooming, medioker HDR etc.

Medioker hdr får du på denna. 400 nits är inte hdr och 1000 nits på denna är bara i 1%-fönstret.

Av anna_jo86
Skrivet av ipac:

Givetvis inte. De vore helt överflödigt eftersom Vincents recension väldigt tydligt listar de skäl som gör att han tycker som han tycker.

Men allt detta försvann nog nånstans i "inte hajjar"...

Och jag listade mina skäl till att jag tycker som jag tycker i tidigare inlägg.

Av anna_jo86
Skrivet av Halldin:

Vilken annan spelskärm har bättre bild? Du kan få 4K-upplösning, men då får du också beroende på paneltyp pissgul BLB, grå svärta, ghosting, blooming, medioker HDR etc.

Asus PG32UGX och LG C2 42” har bättre bild.

Av anna_jo86
Skrivet av improwise:

Sorry, men detta var bland det dummaste jag läst på länge. För rätt köpare är detta förmodligen den bästa skärmen på marknaden.

För rätt köpare, ja, men Vincent yrar ju om att detta är den bästa spelskärmen för alla. Även sweclockers har ju varit ute och cyklat med sina rubriker. Man kan ju tro att detta är den bästa spelskärmen överhuvud taget och det är som att säga att Toyota Prius är den bästa bilen som finns på marknaden. Den bilen är inte bäst för alla konsumenter.

Av anna_jo86
Skrivet av ipac:

Eller så är det bara du som inte riktigt hajjar.
Av de 3 så är det nog det mest troliga alternativet.

Din kommentar innehåller ingen motivering eller några argument. Här får ni lite sådana:

Skärmen säljs till ett budgetpris på 15000kr som klingar väl med människor som inte har råd med ordentliga grafikkort.

Asus PG32UGX och LG C2 42” är överlägsna denna. Men de bör sällskapas av ett rtx 3090-ti eller ett rtx 3090.

Någon här som har en av dessa skärmar och som funderar på att köpa denna? 😊

Av anna_jo86

Hur i hela friden kan detta vara den bästa spelskärmen på marknaden? Varje skärm som stödjer 4k måste ju vara bättre. Detta är ju en lowend skärm. 1440p kan aldrig vara bättre än 2160p. Vincent Theo måste fått bra betalt av Dell eller blivit hotad.

Av anna_jo86
Skrivet av NordhNet:

Hur menar du när du skriver att det inte fungerar med kontroller?
Det gör det ju 🤔

Edit: Såg nu i din posthistorik att du inte lyckats få det att fungera. Det är ju en viss skillnad att du inte får det att fungera när miljontals bevisligen sitter och spelar med kontroll på pc

Om du är seriös så hjälper vi dig gärna att felsöka om beskriver lite mer av ditt problem.

Jo, men om du googlar så ser du att det finns miljontals människor som inte får några klntroller att fungera på pc:n. De gånger jag försökt vara seriös har jag fått höra ren idioti som att jag ska koppla bort mus och tangentbord innan jag startar spelet. Om jag köper ett spel på steam och det har fullt stöd för kontroll, ska jag inte behöva göra något för att få igång det med kontroll. Det är nämligen inte bara jag som inte får detta att funka.

Jag jobbar heltid med felsökning och har aldrig misslyckats när jag letat efter fel. Här tror jag att många har problem och att spelet är felprogrammerat. Samma sak gäller för övrigt Sekiro så det är något med From Softwares spel.

Förmodligen erkänner den bara den första input den hittat. Spelet är en dålig konsolport.

Av anna_jo86
Skrivet av pcanka:

Längtar verkligen efter att få spela detta , måste dock välja om jag vill lira det på PC eller PS5.. gillar verkligen haptic feedback i PS5 kontrollerna men frågan är om det väger upp för det man tappar grafikmässigt. Riktiga lyxproblem man har

Spelet saknar som sagt fungerande pc version. Endast mus och tangentbord med pc:n. Jg har prövat allt och inte fått någon av mina kontroller ps4, ps5 och xbox elite series 2 att fungera. Jag har skrivit till Steam och bett de lägga in en notis om att spelet inte fungerar med kontroller på pc:n. Har klarat spelet på ps5 och har börjat med en sl1 run utan uppgraderingar. Slog Margit nu i veckan.

Av anna_jo86
Skrivet av norrby89:

Fast just flaggskepps cpuer är aldrig vettiga sätt till vad som kostar varken 12900k eller 12900ks, då skulle snarare ks cpun vara mer vettigt då man ändå lär lägga en hutlös summa på datorn så då gör förmodligen inte 1500kr mer någon större skillnad.

Det jag menar är just att med den inställning du hade i ditt inlägg så är det aldrig värt att köpa något utan vettigare att vänta på nästa lansering, och när de sker så är de vettigare än vänta på lanseringen efter de osv osv.

Nej då, för det större skillnad i prestanda mellan generationer, än mellan k och ks-modeller. Det är alltså skillnad på lansering och lansering. Dessutom är det slöseri med pengar att uppgradera varje generation för grafikkort är viktigast för spel. K-modellerna är billigast och det är ingen märkbar skillnad i prestanda för spel.

Nu har jag varit övertydlig. Vad mer än det grammatiska är det du inte förstår?

Av anna_jo86

Mycket pajkastning i den här tråden. Mycket pajkastning på sweclockers över huvudtaget. Självklart är allt från 3080 till 3090-ti high end liksom allt från 127000k-12900k

Se exempelvis

https://www.techradar.com/reviews/nvidia-geforce-rtx-3080

Tänk då på att 3080 och 3090 lanserades samtidigt.

Det finns säkert någon som köper detta kort för att ha det absolut bästa. Men det nästa är att sitta lugnt i båten med exempelvis sitt 3080 och bänta på 4080 som, pervis som 3080 utklassade 2080-ti kommer att utklassa detta kort.

Av anna_jo86
Skrivet av norrby89:

Fast om man nu redan har en 12700k så varför ens tänka tanken att uppgradera? denna produkt är nog snarare riktad mot någon som sitter på äldre hårdvara eller som alltid köper det nyaste och bästa.

Och varför vänta på zen 4 eller 13xxx och köpa dom när dom lanseras?? ren idioti då KS eller 3D versionen kommer 6 månader senare..

För att man inte måste ha det allra senaste. Det räcker med att ha en high-end processor från generationen man är intresserad sv. KS-versionerna är inte värda pengarna. De kan gå till annat.

Av anna_jo86
Skrivet av Daniel75:

Ungdomar 3090Ti ? Det är väl inte gaming alls egentligen som är målgruppen med den modellen ?

Målgruppen är de som redan har ett 3080 eller 3090 och som känner att de måste ligga på topp. Sen kommer 4000-serien i september i år och de har stackarna redan kastat ut pengar i onödan.

Ingen som köpt ett kort i 3000-serien har någon anledning att köpa detta kort.

Av anna_jo86
Skrivet av Waliant:

Samma här. Köpte dessutom lite spontant bara, hade ingen känsla att det skulle bli detta lanseringskaos. Nu har jag inte beräknat leveransdatum fören i juli, men känns som en vinst bara det. Väntan blir lång.

Nackdelen är den konstiga upplösningen. Jag är en core gamer och skulle aldrig köpa något som inte visatr upp tandardupplösningarna 1920x1080 och 3840x 2160.

Av anna_jo86
Skrivet av norrby89:

med det tänket så skulle alla sitta kvar på 10 år gamla cpuer, kommer alltid nytt inom 6-9 månader så varför köpa det som finns ute nu?

Det är en sak om man sitter på en 11900k och köper denna, för då byter du ju upp dig en generation. Även ett sånt köp kan med rätta ifrågasättas. Se nedan.
Sitter man däremot på exempelvis en 12700k och köper denna så kastar man ut 8000 kr för en marginell förbättring. Då är det bättre att vänta på 13000-serien eller 14000-serien.

Men Intel vill att man ska tänka som du gör.
Jag satt i tio år med en core i7 965. Då räckte det med att uppgradera grafikkortet varje generation för att spelen skulle lira fint. Numera får jag uppgradera cpu varannan generation också.

Fråga dig vad du gör framför datorn. Fråga dig sen om något av det skulle gå märkbart bättre eller snabbare med nya cpun. Om ja och du tycker det är värt pengarna köp, Om nej, köp inte.

Det är så jag tänker.

Av anna_jo86

Om några månader blir dock alla grafikkort i 3000-serien föråldrade när 4000-serien släpps. Till jul kommer 3000-serien bara möjligen driva AAA spel på mediumgrafik i 1080p. Då är de budget kort. Nu är en usel tid att köpa grafikkort.

Av anna_jo86

Det är dags att se till att få ut grafikkort som fixar nativ 4k i 120hz på alla AAA titlar. Hur länge ska vi tramsa runt med dessa eviga uppskalningstekniker?

Av anna_jo86
Skrivet av darksmurf:

Jag förstår inte frågan.

Om jag lämnar min dator på och stänger av båda skärmarna som är kopplade till mitt grafikkort och sätter på den primära skärmen några timmar senare får jag ingen signal från mitt grafikkort och skärmen förblir svart. Är det någon mer som har det problemet?

Av anna_jo86

Jag tänker vänta på 4000-serien. Det blir säkert mellan 50- och 100000, men att köpa 3090-ti när jag sitter med ett 3090 känns som bortkastade pengar. Det som är positivt med utvecklingen är att dessa datorkomponenter inte tappar i värde på samma sätt som tidigare. När 4000-serien kommer kan jag sälja mitt 3090 för en bra slant.