Inlägg

Inlägg som Senseye har skrivit i forumet
Av Senseye

För aggressiv fläktkurva? Går oftast att ändra i BIOS.

Av Senseye

Jag skulle börja med att säkerställa att dina egna enheter inte kan orsaka problemet om du inte redan gjort det. Felkopplat, dubbla routrar, router som startar om? Säger dina enheter att de inte har uppkoppling?
Underlättar för oss om du skriver hur allt är kopplat.

Av Senseye

Men herregud människor, med lite sunt förnuft är det väl klart att man inte får samma stöd eller belastar resårbottnarna som det är tänkt när man ligger mellan dem med endast en tunn madrass ovanpå. Eller menar ni att Jysk även måste börja skriva att man inte bör sova med 90 grader vinkel (överkroppen på ena resårbotten och benen på den andra), eller sova sittande/stående? För det står ju inte.

Premissen att så länge det är en hel madrass ovanpå resärbottnarna så kan man sova var som helst är falsk eftersom man kan köpa hela madrasser och använda till alla sängkombinationer. Eller måste Jysk börja skriva det också?

Lycka till OP, hoppas du får tillbaka dina pengar och hittar en säng du trivs i. Hoppas vi får uppdateringar om ARN-processen sen när allt är klart.

Resten av tråden börjar bli absurd.

Av Senseye
Skrivet av LPG:

Har du stängt av batterioptimering för gmail appen? Ungefär här: Inställningar -> Appar -> Leta upp gmail -> Avancerat -> Batteri -> Batterioptimering -> Stäng av

Jo, alla batterioptimeringar för Gmail är avstängda. Har stängt av allt jag kunnat hitta i inställningarna för Gmail, både vad gäller batteri och tillåtit allt vad gäller notiser.

Doze verkar vara boven, då jag precis läst en tråd om Gmail och Doze på reddit som på pricken stämmer med mina problem.
Har tyvärr inte alltid tillgång till dator och därför kan jag inte lita på att kunna stänga av Doze efter varje omstart.

Tack för alla svar, Pixeln får nog ligga kvar i byrålådan i väntan på något bättre syfte.

Av Senseye

Som teknisk support i familjen skulle jag absolut INTE rekommendera Doro till någon. Riktigt segt OS och väldigt ostabilt. Deras launcher slutar svara ett par gånger per dag och jag vet inte hur många gånger jag fått starta om för att den slutar ta emot samtal.

Håller nog med om att iPhone är bästa seniortelefonen då du inte har så många valmöjligheter. Alla viktiga funktioner är integrerade och om resterande familjen också har iPhone kan alla hjälpa till med felsökning 😉

Av Senseye
Skrivet av jnsson:

Det har med Androids Doze funktion. Stänger man av den, så kommer nog notiserna komma. Går att stänga av via adb och en dator. Googla

Tack för svaret.
Det verkar vara precis detta som är problemet!

Går det att slå av doze permanent? I så fall kanske jag kan använda Pixeln. Min google-fu säger mig att jag måste applicera detta efter varje omstart?

Varför är detta inte ett val som användaren kan göra i inställningarna? Du kan ju i princip ställa in allt annat som du vill på android.

Av Senseye
Skrivet av psp123:

Har samma problem på Pixel 8 Pro. Försenade notiser har varit ett problem på Android i många år och det är en anledning till att jag har en iPhone som primär telefon.
Det gäller inte enbart Gmail utan även andra populära appar som exempelvis Spotify. Ibland dyker inte notisen upp förrän appen startas.

Har inte funnit någon lösning.

Tack för ditt svar. Tråkigt att detta problem verkar ha funnits i flera år utan åtgärd.
Får hålla mig till iPhone helt enkelt, har en massa uppkopplade enheter (bl.a. brandvarnare, dörrklocka, läckagesensorer) hemma där jag behöver notiser direkt om de skulle varna för något. Som det är nu kan jag inte lita på Pixeln.

Nåväl, Pixeln fick jag på köpet när jag förnyade mitt abonnemang så jag får se det som ett misslyckat experiment.

Av Senseye

Pixel 7a fördröjda Gmail-notiser

Hej!

För två veckor sen testade jag byta från iPhone till en Google Pixel 7a. Nu sitter jag här och försöker bli av med fördröjningen av Gmail-notiser på låsskärmen på Pixel-telefonen.

Ibland får jag notisen direkt (jämför med min surfplatta där jag ser mail direkt de landar i inkorgen), ibland 5-10 minuter sent, ibland upp till en timme senare och ibland först när jag låser upp mobilen.
Har slagit av allt som har med batterispar och adaptivt batteri att göra, samt satt unrestricted på gmail-appen.

Droppen blev när telefonen väckte mig 00:15 för att notifiera mig om ett mail jag redan fått 70 minuter tidigare. Då slängde jag tillbaka sim-kortet i iPhonen och Pixeln i en byrålåda, och där är jag nu.

Blir inte klok på detta, någon som har en idé om vad felet är? Googlingar visar att det finns många andra med samma problem just när det gäller Gmail. De flesta lyckas lösa problemet genom att slå av batterispar och adaptivt batteri (och sätta unrestricted för notiser) men det funkar tyvärr inte för mig.

Av Senseye
Skrivet av mrSvamp:

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2023/12/region-anv...

Alltså, är det här ett skämt? Det kan väl på sin höjd kräva en ursäkt och att någon rättar till journalen?

Märker att jag börjar bli för gammal för svenska samhället, men vad fan är det som händer egentligen?
Vilket lidande har personen utstått för att det ska bedömas värt 15000 för att det står fel pronomen i en journal?
Går ju inte att göra någonting utan att någon blir kränkt nu för tiden.

Av Senseye

Har personligen inga problem med Defender, kör Bitdefender och Defender verkar sköta sig.

Kollade lite snabbt på de senaste testarna på AV-Comparatives och Microsoft Defender har fått bra resultat med låga antal falska positiva.

Personligen tycker jag att det är bra att Windows tillhandahåller ett godkänt antivirus då många inte har tekniska kunskapen att veta att eller vad de ska välja. Alternativet är väl att majoriteten av Windowsdatorerna skulle vara oskyddade.

Av Senseye
Skrivet av Mattias10:

Var har du hittat 6950 xt för ca 5800-5900 kr? Billigaste jag sett de går för är ca 7000 kr.

Förmodligen fyndvaror.

Av Senseye
Skrivet av DasIch:

Än så länge är detta det enda positiva. AI genererar något generiskt utifrån träningsdata som till stor del redan är generisk. Därför du sällan ser saker som intressanta kameravinklar, kompositioner, färgsättningar etc. Det är mer näring i en Big Mac.

Tyvärr spelar det ingen roll för den breda massan som inte har en konstnärlig cell i kroppen. Fast kanske finns det folk kvar ett tag till, som är beredda att betala för något som inte är ren skit. Det hjälper dock inte mot att man tvingas leva i en värld som är byggd på det. Fulheten kommer vara förhärskande, tills algoritmerna lärt sig bättre.

99% av det som skapas av människor är ju tyvärr också lika generiskt och tråkigt. Gäller såväl bild som film, musik, spel och numera även åsikter. Folk kopierar bara det som är populärt för stunden, finns knappt någon originalitet kvar.

Av Senseye

Har jag missat något eller tänkte du skaffa moderkort för Intel och en AMD-processor?

Av Senseye

Verkar vara Bredband2 (bakom CG-NAT) som var problemet för mig också. Har sedan jag skrev senast bytt ISP och lyckades igår tanka hem en uppdatering på 8GB genom battle.net-klienten utan problem.

Av Senseye

Ett mATX-mobo passar i princip i alla större chassin, men ett ATX-mobo ryms ju inte i ett mATX-chassi.
Varför inte köra på mATX och sen bestämma chassi efter kylbehov? Fler valmöjligheter.

Av Senseye

Registrerade sig som användare 4 minuter efter att Kga93 senast var online på Swec, med samma problem, samma bredbandsleverantör och samma bredbandstjänst. Lite suspekt.

Av Senseye

TS har alltså konstaterat att allt fungerar fram till och med kabel från fiberdosan (allt fungerar på WAN-sidan).
TS vägrar beakta möjligheten att nåt är felkopplat eller trasigt på LAN-sidan.
TS orkar inte felsöka något av förslagen som ges.
TS är dryg/spydig mot de som försöker hjälpa till.
Som bäddat för framgång.

Av Senseye

Det jag märkt är att även när nedladdningen ”dödat” mitt nät har jag kunnat streama bl.a. Youtube utan problem, men inte surfa in på exempelvis swec.

Av Senseye

Jag testade Merlins mjukvara men det gjorde ingen skillnad på min RT-AC2900, nollställde dock inte inställningarna.

Av Senseye

Har exakt samma problem med en Asus RT-AC2900.