Inlägg

Inlägg som Renis har skrivit i forumet
Av Renis

Aja, kommit ett närmre en lösning nu iaf. Konstaterat att nätagget nog lägger av för överhettning då datorn inte dör längre när jag ställde en STOR bordsläkt emot det. Dock sjunker fpsen markant från ca 50-70fps till 8-10 fps i Mist of Pandaria.

Gäller det bara få Komplett att fatta galoppen. Kör dom med öppna testriggar när dom kontrollerar saker?

Av Renis

Datorn svartnar och ljudet låser sig vid spelande.

Hej alla,

Ni har säkert sett liknande topics som ovan ett antal ggr nu vid det här laget, men jag försöker ändå då jag helt enkelt sökt runt en massa både här på forumet och på nätet utan att hitta rätt lösning till just mitt problem.

Problemet är följande:

Satt innan med datorn i min signatur tills nu i veckan och den fungerande efter en trevande start väldigt bra tills för ett par månader sen. Datorn började då med att nån gång ibland när jag spelade BF2, COD MW2, Wow och liknande att hänga sig mitt i spelandet. Symptomen var svart skärm och att ljudet låste sig som i en loop i bakgrunden tills datorn anting försökte starta om sig utan framgång eller att jag fick rycka ström kabeln.

Detta problemet var som sagt bara nån gång ibland först, för att sen nu den sista tiden eskalera till att det låste sig med en 8-10min mellanrum och detta alltid med samma symptom med svart skärm och "hängade" ljud. Bytte då grafikkort då jag upplevde det gamla som väldigt varmt och i tron av att det kanske överhettade och på så sätt orsakade felet, så ett Radeon HD 7870 införskaffades men problemen blev då bara värre istället. Enda loggen säger är "Kernel-power händelse id 41". Och detta givetvis för att datorn gjort en oväntad avstängning.

Givetvis så bytte jag drivisar till allt, stresstestade alla delar för sig med CCT och så vidare och enda gången problemet dök upp igen var när jag stresstestade alla delar ihop, dvs körde jag CPU för sig , minnen för sig och graffet för sig så hände inget, utan bara alla delar ihop. Tempen var inte heller för hög utan datorn höll som max 60c på CPUn under maxbelastning i 30min och systemet i sig stack aldrig över 35-36c.

Min gissning då blev att det kanske var nåt fel på mitt Corsair HX750w nätagg, så jag kontaktade komplett där supporten uppfattade problemet på samma sätt som jag gjorde och dom tog då in det för kontroll. Där konstaterade dom förvåande inget fel enligt dom själva efter ca 60min stresstest och skickade tillbaka det till mig utan åtgärd efter ett par dagar.

Då problemen givetvis bara fortsatte efter jag fick hem mitt nätagg igen så jag köpte då en Intel Core i5 3570k, samt ett Gigabyte GA-Z77-D3H moderkort och Kingston Hyper-X 16gb DDR3 1600mhz minne för att förhoppningsvis för en gångs skull bli av med problemet.

Så efter jag tryckt ihop systemet, installerat om datorn och uppdaterat alla drivisar så var ju spänningen hög om problemet skulle fortsätta..Och självklart så gjorde ju det. Allt beter sig precis som innan och frustrationen som ni kan förstå är ju inte direkt liten längre..

Enda jag har kvar från den gamla datorn nu är ju bara nätagget och min gamla Samsung 750gb HDD, men jag personligen har ju svårt att tro att en hårddisk skulle ge den här typen av fel? Datorn går ju i övrigt jättebra vid filmtittande eller slö surfande.

Själv är min brottsmisstänkta fortfarande mitt nätagg, då jag ju byt allt utom hårddisken samt nätagg och beteendet är ju fortfarande är detsamma. Vad säger ni andra?

All hjälp är tacksam!

Av Renis

Ah najs! Hade väl tänkt mej runt en 1800-2500 eller nåt? Räcker det?

Tempen ligger runt 45c på CPUn iaf. Grafikkortet vet jag faktiskt inte.

Av Renis

Vettigt grafikkort för en Intel Q9450?

Hallå alla,

Kan tänka mej att ni säkerligen är rätt trötta på dessa trådar, men jag måste ändå ställa frågan då jag försökt söka lite i arkivet på min fråga utan att bli klokare.

Sitter idag med en 3år gammal rigg bestående av en Intel Q9450@3.2 GHz, 4Gb ddr2 ram, Nvidia GTX 260 och ett Gigabyte GA-EP45-UD3P P-45 moderkort.

Har fastnat lite i COD4:as underbara värld men börjat att stöta på patrull. Spelet har en tendens att sega ner sig lite eller låsa sig och kasta ut mej till skrivbordet i windows efter ett tag, och jag misstänker grafikkortet då det alltid varit den svaga länken i kedjan. Datorn är helt ren inuti utan en massa smuts etc i fläktarna och kylningen är riktigt rejäl, så värmeöverslag tror jag inte är problemet.

Hursomhelst, har ni några idéer på vad man ska satsa på för grafikkort till min dator? Är det ens värt det eller är det att elda för kråkorna? Håller CPUn någorlunda måttet fortfarande?

Hoppas på svar

/renis

Av Renis

Ah oki.

Kanske känns lite overkill som sagt. Hörde när jag köpte mitt nuvarande Nvidia 260 GTX att man kunde använda grafikkortet för enbart phys-x uträkningar när kortet i sig blivit för gammalt och ersatt med ett vassare. Det skulle avlasta det nya kortet en hel del då det skulle slippa den typen av beräkningar.

Är det nåt vettigt i det eller har jag fått det om bakfoten?

Av Renis

Tack för ditt svar m1n1h0p!

Blir nog ett HD5870 då jag annars vet med mig att jag skulle ändå sitta och snegla mot det dyrare kortet och ångra mig hehe. Var lite orolig från början över mitt CPU val, men skönt att höra att den är vettig.

Testat att klocka upp till 3,22 Ghz utan några problem och prollen höll då 45 grader.

Är HD5970 ens värt pengarna? Eller är det att elda för kråkorna med min upplösning och övriga rigg? Räcker 4gb 800mhz DDR2 minnen so, jag sitter med idag? Kör Windows 7 Prof.

Av Renis

*CPU= Intel Q9450@ 2,66GHz
*PSU= Corsair HX 750w
*Moderkort= Gigabyte GA-EP45-UD3P
*CF/SLi= CF
*Gränssnitt= PCI-E
*Vilka spel du ska spela:WoW, Crysis + andra grafiktunga FPS spel.
*Vilken upplösning du spelar i:1920x1080
*Din ungerfärliga budget: 3000-4000 eller beroende på om det behövs mera.

Sitter idag med ovanstående burk och känner att mitt nuvarande GTX260 (192) nog är min svaga länk. Är det värt att uppgradera grafikkortet och förvänta sig en rejäl prestanda ökning, eller sätter min övriga prestanda käppar i hjulet?

Iaf det är värt att uppgradera, vad ska jag i så fall satsa på?

Är lite lost milt sagt och skulle uppskatta era synpunkter!

Av Renis

Dte här var en intressant tråd. Sitter själv numera efter en flytt med BBB:s 24mbit ADSL tjänst. Tjänsten har bara strulat och jag får också bara upp 8-9mbit i hastighet och ca:0.5mbit uppåt. Och då bor jag bara 1500m från stationen i ett relativt nybyggt område. Jag använder skanovas nät också.

Har varit i kontakt med support och dom säger att jag verkar bara få in 9mbit in i modemet, medans andra har skyllt på annat. Har testat i princip allt och även fått mitt gamla modem utbytt. Kan det hjälpa med att uppgradera mjukvaran i modemet?

Av Renis

Är ju ett ganska duktigt minneskrävande spel med. Tjejens dator presterade mellan 10-12fps oavsett vad hon än gjorde. Grejen var att hon hade bara 512mb RAM i datorn, så jag slängde i 1gb RAM till och det gjorde susen. Hon gick från 10fps till 60fps.....

Hennes gamla dator innehåller en XP2400+ cpu, Ati Radeon 9800XT.

Av Renis

Fler än jag som har strul med att kunna pröjsa för att aktivera sitt WoW konto på Blizzards hemsida? Tjejen ville börja spela igen efter ha haft ett uppehåll på 3 månader, och glad i hågen satte hon igång med att försöka aktivera sitt konto. Efter ha tryckt in sina VISA kortuppgifter osv möts hon bara av skylten att hon har försökt 3ggr och att hon riskerar få sitt betalkort låst i upp till 72 timmar. Då försökte vi istället med mitt VISA kort, men möttes av samma sak! Fasiken är det med Blizzard och deras skitsystem? Vill dom inte att folk ska spela WoW eller ?? Sen att inte ens kunna ha sin support öppen på helgen då folk spelar som mest är ju rent skrattretande...Blir bara så trött så trött.

Av Renis

Undrar jag med faktiskt. Mitt gamla SB Live! med 7-8år på nacken har gett sig nu och jag behöver ett nytt för en 500-600kr.

Av Renis

Nytt Enemy Territory ( Inte Quake 4 köret). Fast med samma grafik som som nya Quake Wars parat med gamla ET:s otroliga spelkänsla.

Av Renis

Strul med PCI-E

Halloj!

Har köpt ett nytt moderkort och ett nytt graffekort och stött på problem. Det är så att när jag går in och kollar på grafikkortets egenskaper så står det att det endast körs i x8 hastighet på PCI-E bussen. Moderkortet är ett: Epox EP- 8NPA-SLI (Socket 754) och grafikkortet är ett: XFX GF7800GT 256mb. Båda är kompatibla x16 hastighet.

Suttit och sökt på nätet och även här och inte hittat nåt svar. Har installerat det senaste BIOS:et till mobbot och samma sak till graffet.

Av Renis

OF:Hade 3st olika ATi 9800Pro kort. På inget av dom fungerade TV-Outen som den skulle, på ena kortet la den av efter 2 veckor, på det andra la kortet bara av och vägrade att starta igen, men efter det att TV-Outen fallerat där med. På det tredje så vägrade TV-outen att funka, men kortet rullar hyfsat iaf, förutom att jag får felmeddelandet om "Vpu-Recover failure" och omstart ibland. Men det var annars bra sprutt i kortet på den tiden. Fick dock sitta och köra över filmerna på tjejens gamla dator som hade ett Nvidia GF3Ti200 kort så fort det var filmdags, vilket var ju pinsamt tanke på det kortets ålder och prislappen som då var på ATi kortet. Men jag tycker dock att bilden i Windows verkar lite skarpare med ATI kortet än med mitt nuvarande GF 7800GT kort.

ON: Tror du blir nöjd oavsett kort. Bra kort båda. Men dom slår ju varandra på olika saker, så att folk startar ett flamewar över detta är ju rent sagt patetiskt. Blir ju ändå brutal prestanda ökning vilket kort du än tar. Sen om ett ATi X850 XT demokort från komplett kostar 2900kr, så skulle jag alla dagar i veckan skramla lite till och köpa ett Nvidia 7800GT för en 3500kr istället.

Lycka till!

Av Renis

Aha oki, då ska jag nog slå till på ditt förslag!:D Iaf ingen annan har nåt förslag på nåt annat grafikkort?=)

Av Renis

Tack för svaret Xenon. Sitter tyvärr med 2x512mb på kortet. Kanske man ska fundera på att skaffa 2x1024mb istället?Spelar mest WoW och Enemy Territory.

Av Renis

Ah då blir det att satsa på ett 7800GT kort då, var ju lite sugen på ett GTX, men insåg ganska fort att det är ju nog knappast värt att lägga pengar på ett sånt jämnfört med ett GT.

Semjonov: Fundera på byta ut min A64 3400? räcker den inte för ett 7800GT kort?=) Är ju nästan jämnsnabb med en A64 3500:a:S

GOD JUL ALLA!:D

Av Renis

Grafikkort till en AMD A64 3400+

Halloj!

Sitter nu så hät på julafton, jäser av maten och mår lite gott. Hoppas ni andra fick en trevlig jul ni med. Fick av min mor och far 7000kr till att köpa grafikkort och moderkort för till min A64 3400+.

Då blir ju följdfrågan: Vad ska jag ha till min 3400:a? Sitter och jämnför 7800Gt och 7800GTX och blir inte klokare.:S Gärna också ett förslag på ett passande moderkort och allt ska köpas på komplett då jag har ett presentkort där med.

Hoppas på svar!:D

Av Renis

Enemy Territory ftw! Väldigt trevligt och underhållande spel. Bygger på att jobba ihop parat med mycket aim skill. Sen att det är gratis gör det ju inte direkt sämre...=)

Av Renis
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Äh, Q3 är lika skum där man kan hoppa som längst när man har 120fps.
De stackarna som sitter med lägre fps kan inte komma till samma ställen.
Det är också sjukt.

Nja Enemy Territory som bygger på Q3 motorn gör man superhopp om man klarar 333fps. Det blir som om man har en raketmotor uppkörd i baken. Har hänt ibland att min CPU blir belastad av nåt program i windows och sänkt min fps från 125 till ungefär 30-50fps. Blir enorm skillnad och allt rycker och jag tycker det i princip att det blir ospelbart. Så fps kan ha väldigt stor betydelse.