Inlägg

Inlägg som gralle har skrivit i forumet
Av gralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Strogge
Jodå det går. Öppna "Call of Duty 2 Demo\Main\players\default\config.cfg" och ändra "r_displayRefresh" till tex 100 Hz...tada.

Spank you very much

Av gralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
Det går inte. Hade samma problem och använde istället refresh-fix i Ati-tool. Finns säkert liknande för Nvidia grafikkort.

Ok ska testa det.

Av gralle

Hur ändrar man uppdateringsfrekvensen på skärmen i spelet? När jag startar spelet så ställer det om till 60hz vilket är aningen irriterande...

Av gralle

Ok tack för svaren, ska kolla in det här med vätskelager.

Kan sånt här uppstå pg.a fel i andra komponenter som t.ex nätagget, moderkort osv, nån som har koll på sånt? Sedan, är det bara att slänga en hårddisk som börjar tjuta eller är det möjligt att fixa det på något sätt?

Av gralle

Finns det hårddiskar som inte har problem med högfrekventa pip/ljud?

För ca en vecka sedan så började min hårddisk att ge ifrån sig ett högfrekvent pip som är oerhört irriterande. Jag köpte denna hårddisken eftersom min förra hade exakt samma problem. Verkar vara ett rätt vanligt problem med hårddiskar, även min xbox hårddisk har börjat ge ifrån sig ett högfrekvent pip numer.

Finns det några hårddiskar som är kända för att inte ha detta problem? Eller finns det några lösningar som t.ex nån slags isolering (som isolerar just högfrekvent ljud, inte knaster osv). Andra tips?

Av gralle

Anteckningar öppnas utanför skärmen, vad göra?

Har ett oerhört irriterande problem, alla skriftdokument/anteckningar som öppnas med Anteckningar (notepad.exe) öppnas utanför skärmbilden (tror jag, jag kan se en liten skugga när jag öppnar något *.txt dokument), så det enda sättet jag kan läsa dom är att högerklicka på "ikonen" i aktivitets-raddan och välja "maximera". Hur kan man lösa det? Och hur hamnade anteckningsfönstren utanför min skärmbild i första taget?

edit

Ok fixade det genom att högerklicka och välja "flytta" sedan använda piltangenterna för att styra in det på skrivbordet igen.

Av gralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av snakedad
såhär blir det alltid för mig när jag tar bort filer med shift+delete, men utrymmet kommer altid tillbaka igen efter omstart.

Det kommer inte tillbaka efter omstart här. Låter som att det kan vara någon nasty bugg i Windows XP när man kör med shift+del.

Av gralle
Citat:

Ursprungligen inskrivet av hkman
Kanske ligger i nån tempmapp under documents and settings?

Nope har redat kollat det, plus att det ligger på en annan partition.

Jag stängde temporärt av system restore för den partitionen som visade fel mängd fritt utrymme, och då fick jag tillbaka lite över 1,5gb mer ledigt utrymme. Men har ingen aning om det har med FEAR filerna att göra (varför skulle windows skapa restore filer för just FEAR demot?), så mer tips skulle vara bra.

Kan tillägga att jag inte använder Norton...

Av gralle

Tar bort filer men hårddiskutrymmet ändras inte

Laddade ner FEAR demot häromdagen (ca 600-700mb), efter att jag hade provat det så tog jag bort demofilen genom att trycka shift+del som vanligt så att det inte lägger sig i papperskorgen utan tas bort med en gång, men windows/hårddisken visade fortfarande samma mängd ledigt utrymme på hårddisken. Jag pillade runt lite men kunde inte lösa problemet så jag sket helt enkelt i det. Nu ett par dagar senare så blev jag sugen på att testa demot igen så jag drog ner det, men även den denna gång när jag tog bort filen så ändrades inte mängden ledigt utrymme. Så nu är det nästan 1,5gb som fattas där. Kan även vara fler filer som detta hänt med för det fattas lite väl mycket utrymme på hårddisken.

Någon som har några tips om vad det kan vara som är fel och hur man får tillbaks utrymmet? Jag har valt att visa dolda filer, kollat partitionen genom kommando-tolken, kört chkdsk och scandisk mm och inga skadade sektorer mm rapporteras. Använder Windows XP SP2.

Av gralle

Man behöver inte fylla i någon slags login någonstans när man använder BBB adsl (förutom första gången förstås då man behöver aktivera sitt abonnemang genom deras hemsida). Så det ska bara vara att stoppa i modemet och tuta o köra.

Av gralle

Man kan använda valfritt modem/hårdvara om man vill. Man bör faktiskt undvika att använda BBBs xavi modem om man vill slippa att bli nerkopplad hela tiden. Väldigt många har problem med de modemen inkl. mig själv.

Av gralle

Re: Re: Re: Varnad för nedladdning

Citat:

Ursprungligen inskrivet av VitoC
Du verkar inte riktigt ha förstått hur det ligger till. Organisationen (APB) Har laddat hem filmen från honom, tittat på den, verifierat att det är den filmen. Så om han fakesharar eller inte, är ganska irrelevant i denna fråga.

Hmm sitter dom verkligen och plockar en och en på det sättet? Trodde att dom körde med ett automatiserat system som enbart kollar namn på filer som delas ut, samt IP nummer, och sen drar det systemet iväg ett mail till den berörda ISPn?

Säger inte imot dig, du vet säkert mer än jag då du jobbar hos en internet-leverantör, men låter bara så konstigt....

Av gralle

Är det normalt att hastigheten är väldigt låg när man precis blivit inkopplad?

Har fått 8/1 BBB och har läst här och där att en del har problem med låga hastigheter men att det brukar lösa sig efterhand. Jag får strax över 2 Mbit i TP test på TCP i mottagning, och runt 7 på UDP. Och laddar såklart därefter (ca 200-300kbps som max). Detta är ju såklart alldeles för lågt, även om tele-ledningarna inte skulle vara av bästa kvalité. Hur löste alla ni andra som har haft dessa "tcp" problem när ni fick eran uppkoppling? TCP optimizer och sådant fungerar såklart inte när det är sådana här låga hastigheter man får ut. Kan det vara något problem i stationen etc? Fel på modemet? Vad var erat problem?

Av gralle

ADSL inkopplat men jag får inget IP av BBB? Tips på vad som inte stämmer?

Fick mitt BBB modem igår, i papperen stogd det att uppkopplingen preliminärt ska vara färdig tills på Fredag. Men idag förmiddags så slutade lamporna att blinka och både mitt nya BBB modem och mitt gamla usb modem visar att jag har fått kontakt med telestationen (visar även rätt hastighet etc i Windows), men jag får inget IP tilldelat så jag kan gå in på Bredbandsbolagets hemsida och aktivera min anslutning. Har testat med två olika nätverksort (och två olika modem som sagt). Kortet får standard IP tilldelat av Windows (169.254.bla.bla). Jag har provat ipconfig /release och ipconfig /renew, men inget av det funkar (står nått om DHCP server ej tillgänglig när jag skriver renew). Supporten på BBB gjorde mig inte klokare alls (release/renew var det enda dom kunde hjälpa till med just nu), dom kunde heller inte "se" mitt modem.

Ja jag har startat om modem och dator massor av gånger, och nej jag har inget mellan modem och nätverkskort, och ja det sitter i första jacket.

Måste BBB göra något på sin sida för att "aktivera" min anslutning så att jag får IP tilldelat så jag kan ta mig in på deras hemsida för att aktivera mitt konto, trots att jag är inkopplad i telestationen? Visst kan jag vänta tills på Fredag, men det känns bara så irriterande att jag ser att jag ÄR inkopplad i telestationen men kan inte surfa ändå.

Några tips på vad det kan vara som inte stämmer? Mitt OS är Windows 2000.

EDIT: Glöm bort det ovan, nu funkar det hehe. Kanske bara DHCP servern som var seg och jag otålig.

Av gralle

etuNa: Detta är verkligen inte mitt område, men jag kan ju iallafall gissa. Dom där "plupparna" har inga enskilda uppgifter (t.ex att ena för över dittan och en annan för över dattan). Utan om en sådan går av så borde det enbart innebära att man får marginellt sämre överförings-prestanda i kabeln/hårddisken. Jag kan dock ha HELT fel då jag som sagt inte kan något alls om detta.

Och som sagt så ska en vara borta (som du ser på bilden ovan).

Ta och kolla in tillverkarens sida om du kan hitta mer information om hur man kan fixa det. Eller snacka med nån datorbutik kanske. Är du rädd om det som finns på hårddisken så köp en till hårddisk som du lägger en backup på, alternativt en DVD-brännare och tar backuper med den. DET ÄR VÄRT DET!

Av gralle

Jag provade att ladda ner lite av en linux dist från Sunet med mitt 56k som jag har i väntan på bredbandet, och det laddades i stadiga 23-25 KB/s i ett par minuter innan jag stängde av nerladdningen (kollade filen och ja den var korrekt storlek). Hur kan det komma sig? Max borde ju som sagt vara 5-10. Bugg i min webläsare Opera? Komprimering eller något sånt kanske (men borde ju ändå inte vara så högt)? Inget av filen låg sedan tidigare i något cache eller så. Eller innehåller Linux ISOn väldigt lite information?

EDIT:
Oj sorry! Jag satt och bläddrade långt bak i forumet och glömde totalt bort att jag läste en svingammal tråd haha!
EDIT:

Av gralle

Jag bytte från en annan leverantör till BBB förra året. BBB lovade att avbrottet skulle bli max 2-3 DAGAR, så jag lät dom säga upp min tidigare ADSL leverantör. Men självklart var det bara BS från BBBs sida så att dom kunde plocka en till kund. Har gått en månad sen jag blev nerkopplad, och jag har fortfarande inget internet.

Men Telia ingår ju i det där samarbetet mellan vissa ADSL leverantörer (däribland BBB) där byten ska kunna utföras av samma tekniker under samma tidpunkt, så om allt fungerar som det ska (och du har tur) så ska du inte uppleva något glapp alls mellan operatörsbytet.

Av gralle

VirtualDub är väldigt bra om du vill klippa upp en film i flera delar. Kolla in www.videohelp.com , där finns det guider och program för allt som har med film, dvds och cds att göra.

Av gralle

Ok då missuppfattade jag dig.

Är inte min grej så de enda tips jag kan ge är de gammla vanliga som du säkert redan gjort, kolla enhetshanteraren under system i kontrollpanelen och se så att den inte visar något problem med din NEC. Kanske testa att avaktivera den eller ta bort enheten och lägga till den igen osv. Möjligtvis byta IDE kanal på moderkortet (men det hade du tydligen gjort om du nu kopplat om den).

Kan tyvär inte hjälpa mer, kan ju vara rätt mycket som är fel. Om du har åkt på en nit så kan det ju faktiskt vara så att den är paj (har läst att NECen har pajjat för en del efter väldigt kort tid, gäller förövrigt nog en hel del märken inte bara NEC). Så i det fallet så ska du ju få en ny/reparation på garanti om det nu visar sig vara maskinvaru-fel.

En annan grej kanske är firmwaren om du nu flashat om den till en icke officiel firmware? Isåfall testa att gå tillbaks till en äldre officiel firmware.

Av gralle

Hmm menar du att du får ett felmeddelande om du klickar på dvd-enheten med en tom skiva i Windows explorer t.ex? Det är isåfall inget att oroa sig över(?), samma sak med min 3520. DVD-skivan är ju tom så där finns ju inget för Windows att läsa av.

Eller syftar du på något annat?