Inlägg

Inlägg som homeboy87 har skrivit i forumet
Av homeboy87

Jag tjackade min Vista kopia billigt när jag gick på Universitet i Kalifornien ifjol, så jag kunde installera SP1 igår kväll. Har använt datorn som vanligt dom senaste timmar och har inte lagt märkte till några förändringar alls. Egentligen har jag inte haft några monsterösa problem med Vista förutom att HP gör ett uruselt jobb med att hosta upp bra drivrutiner.

Nu återstår det att spela lite CS: Source och hoppas på något märkbar prestanda ökning.

Av homeboy87

Jag tycker inte att Macbook Air är en väldigt bra produkt. Tunnhet är inte allt på denna planet. Det är en oerhört nichad produkt och som vanligt är coolhets-faktorn som gäller. Apple börjar överlag att bli oseriösa och fokuserar mindre och mindre på funktioner, prestanda och prisvärdighet. Det är inget de bryr sig om så mycket för att företaget har ett momentum nu som gör att folk köper nästan vad som helst, så länge den har en Apple logga, shuffle är ett tydligt exempel. Läser man deras reklam är prudukt-info på hemsidan så ser man att allt är väldigt riktat till konsummenter som inte är väldigt kritiska.

Det är faktiskt synd att apple driftar längre och längre ifrån att vara ett high-end dator företag. De håller på att bli dator världens B&O och det kommer att skada företagets image och göra att Apple förlorar kunder. B&O har nyss fått känna på smällen och deras vinst sjönk med cirka 34% förra året.

Apple = Ett äpple som börjar ruttna.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Narek
kan man köpa den billiga och byta upp sig till SSD-disk om typ ett år när priset på ssd-diskar gått ner?

Bryter du upp Macbook Air så rykter garantin. Den har inga luckor på under sidan som gör det möjligt att enkelt byta HDD eller minne.

Av homeboy87

Macbook Air = En tunnare Macbook till ett högre pris.

Mycket trist dator från Apple. Det enda skillnaden mellan macbooken är att den är tunnare och har sämre prestanda. Med andra ord kommer tar den knappast mindre plats i väskan än vad en Macbook göra. Föredrar ultra portabla 12 tummare från Asus och Sony.

Av homeboy87

Vista + iTunes = Blue screen

När när jag iTunes samtidigt med andra program som Firefox, Zune Marketshare eller något annat normal krävande program, så blir det blåskärm och datorn startar om sig. Jag hinner inte läsa vad som står med jag har lyckats se ordet "memory".

Problemet har uppståt under dom senaste två veckorna. Eftersom jag dagligen vill använda iTunes för att tanka ner podcasts så är det naturligtvis väldigt irriterande. Jag har ominstallerat iTunes utan resultat.

Av homeboy87

Jag är väldigt nöjd och skulle sakna väldigt mycket om jag återvänder till XP. Vista är underbart även om jag behöver köpa mer RAM vilket är något jag kommer att fixa om 3 veckor. 2GB är verkligen minimum om man är en någorlunda avancerad användare.

Av homeboy87

De flesta mobil telefonerna med GPS är mediokra om du vill något som kan hjälpa dig att navigera ute på vägarna, de brukar funktionsmässigt vara begränsade, batteriet brukar heller inte räcka länge med GPS-funktionen påslagen. En bluetooth GPS mottagre är heller inget jag rekommenderar, speciellt med tanke på hur billiga GPS har blivit.

Det finns några enstaka för 1000-1500kr och de har dessutom touch-screen på 3.5, vilket är betydligt mer användarvänligt när det kommer till att skriva in destinationer och en massa annat, speciellt samtidigt som du kör eller väntar vid trafikjul.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MorteM
Det visar sig att apple dem giriga asen har lagt in någon form av spärr för tredjepartstillverkade tillbehör vilket gör min nyköpta kabel värdelös.

Apple's girighet är en av anledningarna till varför jag köpte en Zune 80 istället. Den fungerar smärtfritt med iPod Video's videokabel och allt jag gör på min Zune kan jag visa på TV-skärmen, TVn fungerar med andra ord som en extern-display vilket är mycket smidigt och användbart. Nu återstår det bara att köpa hem en fjärris och en dockstation från eaby.

Av homeboy87

EDIT: Problem löst.

Av homeboy87

Det känns som om uppdateringen var lite onödig för mig som har haft noll besvär med Vista.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av the squonk
Märkte ingen större skillnad, om någon alls

Samma här. Har kört releasen i cirka en timma och har inte märkt något alls. Den käkar upp närmare 2.3GB på hårddisken så om jag inte känner några prestanda skillnader under resten av veckan så kommer jag att avinstallera uppdateringen i väntan på den slutgiltiga SP1.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MorteM
Underbart! Du vet inte vad det är för en kabel? Hade varit fint att slippa fråga på Clas Ohlson. Dem har fintat bort mig ganska fint tidigare (bytte en batteri eliminator tre gånger innan jag gav upp och gick till kjell.com istället).

Ska testa Super också. Tack för svar!

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=20186798

Såg nyss att den kostar 85kr, det var nog hos teknikmagasinet den kostar 65.

Av homeboy87

SanDisk Sansa View 8GB är den bästa i gänget. Stor skärm och tillskillnad från Zen så har den bra kontroller.

Av homeboy87

^^
Jag har för mig att den har klarar av 480i vilket är DVD upplösning, genom TV-out. Du kan använda kabeln till att visa filmer eller bilder. Om någon vecka ska jag själv köpa en Tv-out kabel till min Microsoft Zune 80, kabeln kostar bara 65kr på clasohlson och fungerar även till iPods och en del andra produkter.

Av homeboy87
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Dejavo
Ni som har en touch, fungerar det bra med gränsnittet eller tröttnar man på att trycka på skärmen efter ett tag? Har alltid valt iPod för gränssnittet och klick-hjulet. Hoppas touchens tryckkänslighet inte bara är häftig utan är något man kan använda ett tag utan att bli helt less på det.

Den lär inte varit speciellt lätt att använda under vintern med handskar och dylik eftersom "hold"-knappen inte är mekanisk och att du måste har spelaren framför ögonen för att kunna göra något enkelt som att byta låt eller höja. Apple har heller inte lanserat en fjärrkontroll för den vilket jag tycker är väldigt dumt.

Förhoppningsvis har itouch version 2 även 2-4 knappar och hörlurs jacket på motsatt sida + en vanlig "hold"-knapp

Av homeboy87

Touchen är såklart coolare men är lider av kapacitets-brist. Man får ta det onda med det goda, det finns faktiskt i dagsläget ingen MP3 spelare som är 100% perfekt. Både Touchen, Classic och Z80 har nackdelar och brister. Jag ska använda den här i väntan på iPod touch liknande pryl med 32GB/64GB som har stöd för tredjeparts mjukvara.

Men som musikspelare är den helt fantastisk. Jag besökte Macforum idag för att jämföra ljudetkvaliten med iPod Classic och Touch och Z80 låter överlägset bättre. Den är en riktig high-end produkt som audiophile lär älska, inte ens min lillebrors walkman lur låter lika bra. Allt som spelas upp låter så det verkligen ska låta, 100% njutning. Ska rippa lite låter i lossless nu under helgen och testa hur det låter. Jag tror knappast det finns någon annan pryl som låter bättre. Z80 + Shure e2c = harmoni.

Hack för Zune kommer säkerligen dyka upp inom kort men det är inget jag bryr mig överdrivet mycket om. Stöd för DIVX och XVID ligger högst uppe på min önskelista.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av dala56
När får vi se Zune säljas i Sverige tro?

Svårt att säga. Blir MS nöjd med av försäljnings siffrorna för December och Januari så finns det en chans att MS lanseras Zune i Europa.

Av homeboy87

^^
Bra tips och jag lekte nyss runt med Ad hoc, bridge och testade allt möjligt men min dator och MP3-spelare kan inte hitta varandara.

Av homeboy87

Applet: Nä precis, WiFi kan idagsläget enbart användas för att skicka låtar/bilder till andra Zune-spelare och att synka med dator. Har du automatiskt sync aktiverat så är det bara att steppa in i hemmet, sätt ner din Zune i en dock eller anslut den till ett väggutag så synkar den allt. Har du den dockad i bilen så räcker det att du parkerar brevid villan(eller dit nätverket når), drar in fixar en macka, hoppa in i bilen och vips så åker du iväg med ny musik direkt från dator, allt utan att du behöver göra något.

Aeqvist
Läste lite på om iPod Photo på Wiki nyss och den kunde visa exakt lika många färger som min Z80, så du kan ha rätt. Det är nog skärmen som inte är av absolut bästa kaliber.

Burkeen
Skärmen är faktiskt tillräckligt stor för att se filmer på, inte låg filmer så klart men Video-podcasts och film-trailers går utmärkt att se på. Jag har redan tankat ner ett helt gäng sådana från iTunes. Självklart är iTouch betydligt bättre för filmvisning men Z80 erbjuder något mittemellan iTouch och Classic. Grym musik uppspelning och acceptabel film uppspelning. Skärmen fungerar utmärkt för att slökolla på något medans man sitter på spårvagnen eller vänta på att bli uppropad hos doktorn.

Av homeboy87

Vann den på auktion och fick punga ut med $315. Dock har priserna på eBay gått ner nu eftersom tillgången har ökat, så man kan få den för någon slant under $300. Kostar $250 i butikerna där borta.

Av homeboy87

Fick min Zune 80 idag!!!: Recension

Äntligen har man en MP3 spelare igen. Min iPod Photo 30GB dog i våras och mitt hem försäkringsbolag ersatte mig och sade åt mig att hämta ut en liknande vara på Siba. Eftersom jag visste att nya iPods, speciellt en med touchscreen, skulle lanseras senare under året så väntade jag med ta blanketten till Siba. Sen kom 5e September som visade sig vara lite av en besvikelse för min del. Antingen väljer man en spelare med mycket minne och en lite skärm, eller en med stor skärm, lite minne och högtpris. Valet var svårt, speciellt med tanke på att iTouch 8GB inte var det minsta acceptabel för någon som har haft tillgång till hela 30GB tidigare. Dessutom känns Classic ganska trist och halvt ospännande.

http://img136.imageshack.us/img136/1973/dsc00277xj6jp1.jpg

Jag suckade och visste inte vad jag skulle göra tills jag MS presenterade de nya Zune spelare. Innan dess hade jag inget som helst intresse för Zune eftersom Zune 30 var ganska ful och tung. Men Zune 80 såg fantastiskt bra ut på papret och förförsta gången blev jag kär i en potential iPod killer.

Så förra månaden hämtade jag ut en iPod Classic 80GB, sålde den på Blocket och köpte hem en Z80 på nätet förra veckan.

80GB
3.2 tums skärm(320x240)
128gram
61.1 mm x 108.2 mm x 12.9 mm
30 timmars batteritid
WiFi(802.11b/g)
Radio(RDS-stöd)
MPEG-4, H.264, WMA
Video-out 480i

Fullständig specifikation hittar ni här: http://www.zune.net/en-us/products/zune80gb/specs.htm

Design och Form
MS har gjort ett fantastiskt jobb med Z80. Den är väldigt slank, väger inte överdrivet mycket och är inte alls stor. Storleks-mässigt är mer eller mindre lika stor som Classic, förutom att den är en gnutta tunnare och är 1-2 millimeter längre. Eftersom den’s linjer är väldigt raka så ger den ett väldigt slimmat intryck.

http://img227.imageshack.us/img227/9572/dsc00279du9.jpg

Självaste designen är inget speciellt utan produkten bara ”finns” och sticker inte ut på något sätt. Baksidan är aluminium vilket är ett stort plus medan framsidan och ramen runt skärmen är av plast av en len och nästan lite mjuk typ. Det är lite svårt att förklara eller nämna en annan pryl med samma typ av plast. Förvånansvärt så väger den faktiskt mindre än Classic. Densiteten är hög och när man håller den i handen så känns det som om man håller en pryl av hög kvalitet.

Användargränssnitt
Gränssnittet är likt det vi är vana att använda oss av på Media Center. Det är lätt, effektivt och navigering är okomplicerat. För navigering använder man sig av styrplattan som kallas Zune-Pad. Den fungerar som en traditionell D-platt men är dessutom touch-känslig. Här nedan har ni en länk till ett väldigt bra videoklipp som visar hur Zune-pad och gränssnittet fungerar.

Den störta anledningen till varför jag har använt iPods i fyra år är just för att gränssnittet och click wheel är fantastiskt. Z80s motsvarighet är faktiskt lika bra. Bägge systemen har sina för och nackdelar men det här är första gången jag stöter på ett system som faktiskt är lika bra och lätt använt som Click wheel och iPod gränssnittet.

http://youtube.com/watch?v=Pba0p-CLzJY

http://img136.imageshack.us/img136/6874/dsc00286ns5.jpg

http://img77.imageshack.us/img77/8427/dsc00284wm4.jpg

Ljudet
MS gjorde en fuling och sparade en hemlighet till dagen före Z80 började skeppas ut till butikerna, och hemligheten är att den inte har någon EQ! Jag blev förbannad när jag läste det och tänkte ”Va fan håller MS på med, självklart ska man ha en EQ”. Det jag var rädd för var att ljudet skulle vara platt, kallt och tomt.

De med följande lurarna kallas ”Premium” headphones och väldigt premium är dom inte. Ljudet är okej men de är inget för mig eftersom mellan registret är ganska otydligt. När jag ansluter mina Shure e2c så blir det andra bullar. Z80 låter helt jävla fantastiskt. Mest förvånande är att ljudet inte behöver justeras det minsta. Det är PERFEKT. Jag lyssnar på R&B, Hiphop, Soul och Acapella låtar. Och vad jag än lyssnar på så är ljudet harmoniskt. Basen är stark och tydlig utan att förstöra de andra registerna, och när jag lyssnar på låter med mycket instrument så låter det pris som det ska. Ljudet är kristallklart, varmt och levande. Jag vet inte vad MS har gjort men ljudkvaliten får mig att le stort, detta trots att jag inte har en EQ. Volymen är dessutom mycket bra, man kan dra på ganska ordentligt och när man väl gör det så låter det fortfarande felfritt.

Dock kan jag tänka mig att det inte låter överdrivet bra om man använder sig kassa lurar som skulle behöva en EQ, som dom som medföljande. Men har du riktiga ”Premium” lurar så maxar Z80 dom totalt.

Anledningen till varför MS lämnade ute en EQ är för att de drar betteri och eftersom de har, efter en undersökning, fått reda på att väldigt många inte använder EQ.

Skärm
Skärmens upplösningen är inte speciellt upphetsande och på 320x240. Däremot är färgdjupet det störta problemet, skärmen visar bara 65 000 färger vilket gör att vissa bilder och filmer ser lite halvt risiga ut. Jag önskar att den kunde visa 262 000 färger i alla fall. Men precis som med allt annat i livet så vänjer man sig. Efter någon timmes användning så bildkvaliten rätt okej faktiskt, och duger för korta filmer på under 30min. Det är också värt att nämna att skärmen är täckt av en glasskiva vilket gör att skärmen underbar att titta på. Tackvare glaset och storleken på skärmen så en Z80 en fröjd att titta på. Skärmen drar verkligen till sig blickar. Tråkigt nog är glaset en fingeravtrycks magnet, vilket gör att jag kommer tvätta mina händer noggranna varje gång efter att ha ätit pommes på donken.

Mjukvara
iTunes är fortfarande bäst. Marketplace som mjukvaran heter är ganska okej faktiskt förutom att jag saknar vissa avancerade funktioner som iTunes har. Marketplace känns lite för basic nästan men är snyggt och käkar mindre minne än iTunes.

Bonus
Radio finns med mottagningen är inte världens bästa men det coola är att den har RDS stöd och visar automatiskt stationens namn, program info eller det radiostationen väljer att sända.
WiFi kan användas för att skicka låtar och bilder till andra Zunes eller till att synca med PC. Eftersom jag inte har en trådlösrouter så har jag inte kunnat testa funktionen.
En TV-out kabel kommer jag att köpa från teknikmagasinet för 65kr. Man kan nämligen använda TVen som display och visa hela gränssnittet på TVn. Har man en Docka med fjärrkontroll blir det blir bekvämt förstås. TV-out upplösningen är desamma som DVD vilket är mycket bra. Ser framemot att använda den som en Apple TV=D
Mycket mer än det finns det inte och jag hoppas att MS bjuder på spel eller något annat gott dom kommande månaderna.

Slutsats
Jag vet att min recension är kort men jag orkar inte gå igenom allt som finns att diskutera men jag är väldigt nöjd. Z80 är ett mycket bra alternativ till Classic och iTouch och har ett mycket bra pris. Överlag kunde den varit lite bättre och desamma gäller mjukvaran. Det känns som om MS inte gav 110%. Det finns ett gäng små men väldigt viktiga funktioner som behövs tilläggas eller ändras. Djävulen sitter i detaljerna och jag är väldigt petig när det kommer prylar. Därför hoppas på en Zune och Marketlace SP1 som löser en del av bristerna som finns just nu. Finns en hel del grejer jag stör mig på.

Finns det något speciellt ni undrar över så är det bara att fråga på.

PS: Svenska är inte mitt modersmål och jag har studerat på engelska de senaste 10åren. Därför bör ni språkpoliser eller svensklärare kämpa er med att klaga på mitt inlägg eftersom jag redan vet att min svenska inte är perfekt

http://img77.imageshack.us/img77/8610/dsc00282or0.jpg