Inlägg

Inlägg som TLovskog har skrivit i forumet
Av TLovskog

Riktigt synd att så många reflexmässigt lyssnade på sina DRM demoner och inte tänkte lite längre. Detta var en rätt bra pryl Microsoft hade tänkt ut för en gångs skull. En ok kompromiss.

Vem vill egentligen hantera fysiska medier överhuvudtaget idag? Med "familjedelningen" hade man hanterat spelen digitalt och ungarna hade ändå kunnat låna spel av varandra samt springa fram och tillbaka mellan varandra och spela. Så förstod jag det i alla fall när det presenterades. Den enda uppoffring jag hade behövt var att koppla in boxen till nätet, vilken den ändå hade varit.
Nästa steg hade varit att man kunde flytta en spellicens mellan plattformar. Då hade det helt plötsligt funnits ett skäl till att man köper en licens och inte en fysisk produkt normalt.

Microsoft kunde så klart gjort ett fantastiskt bättre PR jobb med att förklara det hela. Microsoft hade kunnat vara lite mindre arrogant och varför inte en möjlighet att tillfälligt checka ut en licens för att köra offline.

Nåja. Det lär väl bli en Xbox One och PS4 ändå.

Av TLovskog

Valbart är naturligtvis av godo, även om jag inte förstår varför man skulle tycka den plottriga startmenyn är bättre än startskärmen.

Av TLovskog

Hmmm jo jag kan hålla med om att flippet med att hela skärmen ändras när man skall söka är lite störigt, men jag tycker nog de andra fördelar överväger.

Håll ut det blir bättre

Av TLovskog
Citat:

Ja det är ju inte några överraskande nyheter precis. Själv ser jag det som en självklar utveckling.

Håller med. Och så här ser jag det.

  • Lågkonjunktur

  • Datorerna håller längre både kvalitetsmässigt och funktionsmässigt.

  • Fler och fler inser att de klarar sig med en padda och/eller mobiltelefon vilket man ser i försäljningen som går utmärkt.

Har svårt att tro att det har speciellt mycket med Windows 8 att göra. I så fall ett övergående problem och en vacker dag så inser folk att så attans illa är det inte med Windows 8.

Visserligen tyckte jag också Metro UI var störigt de första 10-15 minuterna, men när jag väl fick anpassat startskärmen så vinner den alla gånger mot en uråldrig folderlista med en massa ovidkommande bitar. Dock håller jag med om att "fullskärmsappar" för det mesta är helt meningslöst på en desktop (på samma sätt som fönster känns meningslöst på en platta/telefon) Fast de är ju enkelt att bara ta bort. Förstår faktiskt inte alls bekymret med Metro UI, men det är så klart personligt.

Av TLovskog

Bra tråd ... nu vet jag att jag inte är ensam ... sjukt irriterande router. Det som stör mest är inte att den aldrig fungerar och är helt kass, utan att den sakta men säkert blir sämre och sämre tills man startar om den ... även om det inte alltid verkar fungera första gången.

Av någon anledning verkar firmnware upgrade vara spärrat så den 3.00 FW som finns i får man leva med, trots att 3.11 är släppt.

Av TLovskog
Citat:

Sweclockers användare representerar inte normen av en datoranvändare utan är en extremt liten minoritet. Så när folk här skakar på huvudet åt idén att surfplattor kommer ersätta datorn i framtiden för majoriteten av användare så glömmer dom bort att dom tillhör en skrattretande liten del av världens alla datoranvändare.

Amen to that!

Kan inte annat än hålla med. Det är märkligt vad många har svårt att se utanför sin egen bubbla.

Det finns inga tvivel över huvudtaget att paddorna (och mobiltelefon) kommer bli det 99.9% av befolkningen använder som datorer. Möjligen, som jag skrev innan, med en universel och standardiserad (man kan alltid hoppas) docka när så behövs. Om inte annat så trådlös koppling till skärmen, tangentbord och mus. Som sagt även 70% av mina före detta kollegor på Sony skulle klara sig med kraften i en padda.

Av TLovskog
Citat:

Netbooken kom och gick. Det samma gäller även för surfplattan.
Folk tröttnar tillslut på sin surfplatta.

Inte en chans. Den är här för att stanna. Själv har jag inte tvekat en sekund på att det är framtiden.
Nästa steg är möjligen en dockningsstation med extern skärm och trådlösa tangentbord och möss när det behövs. Kraften i dem räcker idag för de flesta behov. Man får inte glömma att vi här inne representerar en försvinnande liten del av alla datoranvändare. På min förra arbetsplats Sony (Ericsson) skulle nog 70% klara sig med kraften i en padda.

Av TLovskog

Många spel på iOS använder Apples gamecenter. Då kan man välja att radera speldata eller inte när man raderar ett spel. Åtminstone får jag nästan alltid den frågan när jag rensar min egna maskin från ungarnas apel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TLovskog

Om det hjälper att flytta ut filmer och foton och ha appar kvar på själva iPad (vilket även 16Gb borde funka med) så ...

http://www.idg.se/2.1085/1.492760/seagate-wireless-plus--fils...

Inte helt billig, men du får 1T ...

Jag har använt den tidigare modellen "Seagate Goflex Satellite" på resor utomlands med dyrt nätverk och det har fungerat utmärkt.

Av TLovskog

Varför inte alltid låta HDMI och ljudet gå via receivern?

I vilket fall så är den prylen fel. Den används om du har ex. PS3 och XBOX och vill växla mellan dem till en HDMI ingång på TVn.

Det du behöver (om jag förstår kopplingen rätt) är en HDMI splitter. Ex ...

http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/kablar-a...

Med den får du 2 kopior av HDMI signalen från media spelare. Den ena direkt till TV och den andra till receivern och sedan till TVn (och en annan HDMI ingång)

Av TLovskog

Kraftig deja vu på detta med startmeny ... exakt samma diskussion pågick i ett par år när Windows 95 kom. Alla var sjukt upprörda över att "Program Managern" försvann ... för istället kom denna jävla start knapp. Ahmmee assså vad har Microsoft utvecklarna rökt egentligen. För att stänga av datorn måste man nu trycka på start ... höhöhö ...

Exempelvis från 1996 ...

I know it's almost 2 years since Win95 was released, but even after a year of almost daily use I'm still trying to get used to it and I hope someone can offer words of wisdom: I still prefer the Win3.x way of finding and then launching programs from pretty icons in group windows in Program Manager rather than, as we do now, with multiple layers of pure text menus (Start | Programs | many submenus, etc.) I don't like the length of time it takes to wade through these submenus, and I particularly don't like the excessive hand/mouse activity it involves. I especially don't like not having a Program Manager which I can easily Alt-Tab to in order to get to these icons.

I know I can minimize my open apps to get to my desktop icons, and I know there's Power Toys which will allow you to access your desktop via a text menu, and I know there are other workarounds for this issue.

What I don't understand is why the developers felt that this new way is an advantage. Can someone please help me see this?

Grattis till ovanstående kille. Han har nu fått tillbaka sin "Program Manager" efter nästan 20 år.

Och även då fanns det "Program Manager" ersättare ... som dog ut efter ett antal år när folk klarade förändringen.

Själv undrar jag vad problemet är. Vad är det som gör en start knapp med en trädstruktur med oändliga alternativ så mycket bättre än Windows 8 startskärm?

Själv tyckte jag den var lite bökig de första 2 dagarna, men sedan jag ställt in den tycker jag den är väsentligen bättre än startmenyn på Windows 7.

Men som sagt. Jag är genuint intresserad vad det är som gör startknappen bättre.

Däremot kan jag hålla med om att helskärmsappar på en desktop. Nja. Kanske inte Redmonts ljusare dagar.

Av TLovskog
Citat:

Alla ni som sitter och säger att detta inte kommer att hända kan inte vara ute i noramala världen. Sweclockers är ett entusiastforum, ha det i åtanke.

Bästa inlägget i denna tråden. Helt klart fascinerande att så många inte inser det ofrånkomliga att surfplattorna är här för att stanna och bli det primära för folk att använda. Sedan kommer naturligtvis dessa utvecklas med olika dockor och tangentbord och externa skärmar ... och funka för 99% av befolkningen på jobb och hemma.

Självklart kommer det finns programmerare, CAD folk, Arkitekter, Sweclockers, och andra perifera och nischade individer som behöver annan utrustning.

Av TLovskog

Jag skulle nog säga att det är en uppenbar utveckling ... för 99% av befolkningen. Så självklart kommer surfplattorna plocka av båda stationära och bärbara. Med en ok standardiserad dockningsstation med extern skärm/tangentbord/mus så funkar det säkert för de flesta i jobbet också. BYOD on steroids.

Självklart kommer de flesta här inne ha kvar en stationär/bärbar och en surfplatta och smartphone som komplement ... eller är den bärbara / stationära komplementet?

Lika självklart är det de 99% som företagen vill åt.

Hemma hos oss är det uteslutande iPhone / iPad som används för det dagliga. Väldigt mycket TV ses vi *Play, Netflix, HBO, etc. Snart kan man nog skrota Canal Digital helt. Det är bara lillkillen och jag som har kvar våra stationära ... för utvecklingsändamål.

Av TLovskog
Citat:

Större kliv i prestanda kommer tyvärr bli att sällsyntare om inte nån uppfinner nån ny supermetod att tillverka på. Grafiken och CPU prestandan 1990 och 2010 (20 år) kommer aldrig kunna jämföras igen. 2030 tror jag inte vi kommer ha sån stor skillnad som det var mellan 1990 och 2010. Nån gång kommer maxgränsen för vad som egentligen kan nås att vara nådd. Och vad gör vi då?

Ingen fara. 2030 kommer vi tycka att dagens grafik liknade Atari 2600. Har funnits många artiklar om att nu är gränsen nådd. Ett tag var alla helt övertygade om att 1µm var gränsen för litografin för tillverkning av kretsar, sedan var det nog runt 70nm som det var helt slut. Fysiken satte teoretiskt tvärstopp ... men icke. Ingenjörer är ett tåligt och optimistiskt släkte.

Likadant överallt. Det går ALDRIG att ha mer än 19.2kbps över vanlig koppartråd, helt teoretiskt tvärstopp ... men icke.

Man kan inte bygga över 2 våningar trähus ... oops på flera håll bygger man nu 8 våningshus i trä som om man aldrig gjort annat.

Fram till sommaren 1954 verkade det som om en engelsk mil aldrig skulle gå att springa under 4 minuter ... när väl Roger Bannister klarade det 1954, så stod rekorden som spön i backen.

När 2D avståndet blir för trångt får vi rusa vidare med die stacking. Idag är det väl mest 2-3 stycken i en del applikationer.

Dessutom. Vad är quad core. Ingenting. En vacker dag är det någon som tänker till och skapar en 1024 kärnig processor med helt ny arkitektur, med tillhörande nya språk, kompilatorer och algoritmer ... så är en ny rush på väg.

Vi kommer aldrig fram till slutet där.

Av TLovskog

Tre har inget nano sim med adapter vad jag vet. Det är bara att be om ett annat sim. Har aldrig kostat mig något även om det ibland knorrar något om att "chefen kräver att jag tar 125kr".

Möjligen får du automatiskt ett nano SIM med ditt telefonnummer vid förlängningen och då får du byta även ditt egna tillbaka till vanligt / micro SIM. Som sagt, har aldrig kostat mig något.

Gjorde så för 1 vecka sedan när jag köpte en iPhone 5 och sjuåringen fick min gamla iPhone 4s (hämtade då ett micro sim till honom).

Av TLovskog

Hmm. Intressant. Själv har jag bara använt LGA på mindre komponenter och som varmast på PA steg. Dock är ju, som du säger, en CPU eller GPU ett helt annat djur.

Trodde de mesta problemen med större LGA hade att göra med warpage och co-planarity. Där ser man.

Av TLovskog

Det är ju lite svårt att se på bilden, så jag skulle ju inte satsa pengar på att jag ser rätt. Jag har dock sett några lödade. Men, som du skriver, väldigt sällsynt. Lite egendomligt att SRAM längst upp till höger sitter i socklar om inte processorn gör det.

Kanske något sätt att sänka kostnaden genom att bli av med ZIF sockeln. Historien går igen, samma sätt som Intel nu vill göra.

Lite märkligt att så få, just här på sweclockers, uppskattar möjligheten med optimering/prestandahöjning som borde vara möjlig med lödad processor och lödade minnen. Well well.

Av TLovskog
Skrivet av Karaff:

Fast det där ser ut som en icke fastlödd cpu i sockel utan ZIF bara.

De fastlödda brukade väl ha benen på sidorna ? Så är det iaf på 486an jag har ståendes här..

Det fanns den typen av sockel också, men den var ovanlig. Det ser också ut att vara den vanliga stand-off för en direkt lödad processor av PGA (Pin Grid Array) typ. Hade den haft en vanlig SIL/DIL sockel under sig, borde den varit högre.

Man kan se konturen av en ZIF sockel i den vita konturen runt (Silk Screen). Antagligen fanns moderkortet med både processorn lödad direkt, eller med sockel.

Den kapseltypen du tänker på är en QFP (Quad FlatPack) med gullwings som ben runt om. 486DX2 och DX4 fanns både som 168 pinnars PGA och som 208 pinnars QFP (och en massa varianter)

Av TLovskog
Skrivet av beh:

Det är inte så lätt att få tag på BGA versionerna idag, men det är nog som du säger att det blir lättare om det finns en marknad även bland privatpersoner. Den är ju stort sätt icke befintlig idag.

Varför BGA? Löda LGA direkt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TLovskog
Skrivet av d_m_r:

Inte alla, ex propparna i Intels NUC:ar är FCBGA1023.

Jo är klart det finns. Men en BGA är alltid tänkt att lödas. Sällan man ser den i sockel. En LGA går både att löda eller sockla.

Skickades från m.sweclockers.com