Inlägg

Inlägg som Zabala har skrivit i forumet
Av Zabala

Oof, att löda saker är inte något jag är bekväm med. Om det finns någon som gör sånt här eller om ni vet någon butik som kan ta in ett tangentbord för reparation så vore det super!

Av Zabala

Leopold FC750R: Trasig bit på plate mount stabilizern

Jag har ett Leopold FC750R PD där jag råkat klanta mig när jag skulle ta bort mellanslagsknappen. En bit av stabilizern kom loss och jag förstår inte hur men jag lyckas inte sätta tillbaka den, se bilderna för vad som lossnade.

Osäker om stabilizern är sönder och jag behöver en ny eller om den nuvarande går att sätta ihop igen? Vet någon ifall det finns någon butik som kan hjälpa till att fixa detta eller någon här på forumet som skulle kunna tänka er att hjälpa till? Betalar givetvis.

Se bilder för hur den lossnat.

https://i.imgur.com/qdM7sRr.jpg

https://i.imgur.com/YsWiLbF.jpg

Av Zabala

Comhem vs Telenor i Stockholm

Ska flytta till en ny lägenhet i Solna där jag kan välja mellan:

Comhem 600 ner för 299/månad
Telenor 200 ner för 299/månad

Båda leverantörerna skriver "Surfa i 300-600 Mbit/s" för Comhem och "Nedladdningshastighet 120-200 Mbit/s" för Telenor vilket gör mig lite orolig. Jag har tidigare haft Bahnhof som varit fantastiska. Super snabbt, precis den hastighet dom lovat och super låg ms.

Hur har ni som har dessa leverantörer upplevt dom? Är 200 mbit tillexempel ofta så låg att den når bara 120? Om ni skulle välja, vilken av dessa två skulle ni satsa på?

Jag vill minst ha 200 men då vill jag att det är 200 och inte lägre och stabilitet och låg ms är hög prio. Comhem 600 för samma pris som Telenor 200 låter ju som en dröm men jag är orolig för vad som fakiskt levereras.

Av Zabala

Skärm såld!

Av Zabala
Skrivet av Digital79:

Det låter bra. Bor på andra sidan stan (Jakobsberg) så en bit att köra bara för att titta men säg till ifall priset fungerar för dig för då åker jag över och köper den så länge allt är som det skall med den. Ja kartongen vore bra då det underlättar transporten av den

Väntar några dagar till om det är ok och ser ifall nån bjuder mer. Kollade nu och den enorma kartongen som skärmen kommer i finns kvar :)!

Av Zabala
Skrivet av Digital79:

När är den inköpt? Och har du kartongen kvar till den för enkel transport?
Höjer inte budet allt för mycket men 7100 kan jag ge för den, bor i Stockholm så snabb affär.

Skrivet av Wiruz:

Ser fortfarande inga svar på frågorna i tråden. Backbleeding ? Hur gammal är skärmen?
Nu ligger den på 10K ny med frakt från komplett så åldern har en viss betydelse
https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3635998

Bud noterat Digital79!

Ett år och några månader sen köpte jag den. Kanske har kartongen kvar, kolla imorgon och postar igen. Angående BLB och IPS glow osv så har jag haft super tur med denna skärm jämfört med vad man sett på nätet om denna skärm så det är inget att oroa sig över. Går som sagt även bra att komma hit och titta på den innan om man bor nära

Av Zabala

@bubbelbabbel: Tack men har ett bud på 7000 men väntar på bättre fortfarande

Av Zabala

Acer 34" Predator X34A G-Sync 100hz IPS Curved Swivel Ultrawide (3440x1440 resolution)

Säljer min Acer Predator X34A Ultrawide monitor (3440x1440 resolution). Den överklockas felfritt till 100hz och har inga döda pixlar. Skärmen är i extremt gott skick och är inköpt på inet, kvitto finns. Säljer skärmen för att jag förbereder mig för en flytt och inte kan ta med den då den är väldigt stor.

Ser helst att skärmen hämtas upp här i Värmdö där jag bor.

Läs hela annonsen här

Av Zabala

@soth: Yes det har jag :)!

Av Zabala

Tangentbordsreparation av Pok3r. Hjälp med att löda in en ny switch.

http://imgur.com/kqy0HS0

Under en flytt så gick ctrl knappen som ni kan se sönder och pga hur pok3r är byggd måste man köpa en helt ny switch och löda dit den vilket är något jag inte vågar mig på. Undrar då ifall någon runt centrala Stockholm kan göra detta? Jag har beställt en switch som ska komma snart. Har inga lödverktyg själv.

Läs hela annonsen här

Av Zabala

Fick mitt Gigabyte G1 Gaming kort nu från Dustin. Helt tyst vid 32c idle och runt 65 när jag maxar witcher 3 i 3340x1440 och jag hör noll coil whine och hör inte kortet typ alls heller. Väldigt nöjd

Av Zabala

Tröttnade på komplett och lade en beställning på ett gigabyte g1 kort här: https://www.dustinhome.se/product/5010961387/g1-gaming

Finns 7 kvar fortfarande

Av Zabala

@frippe86:

Frågade komplett precis och de svarade:

"Än så länge så har dessvärre inga kort lagerförts. Jag har ingen mer information än så att tillgå nu på helgen. Om det fortfarande står att de inte kommit in imorgon så får ni gärna ta kontakt med oss igen så kikar vi närmare på detta."

Av Zabala

Sitter också och väntar på komplett men cclonline verkar ju toppen. Ger komplett några dagar till sen kör jag på dom!

Av Zabala

Bestämde mig för att testa igen (super dumt jag vet) för jag kunde verkligen inte se något som såg galet ut. Allt startade upp, allt fungerar i datorn, stresstest funkade osv och mina temperaturer är lägre än i det gamla chassit.

Så allting gott, I guess. Men va fan kan det ha varit :P?

Av Zabala

Flyttade allt in i ett nytt chassi, powered on och det började lukta bränt

Hej!

Plockade idag ur alla delarna från ett gammalt chassi jag använt och satte in dom i ett nyare. När jag flyttat över allt och kopplade in ström osv och klickade på power knappen så startade det upp i en halv sekund sen stängde den av sig igen och jag såg lite rök som såg ut att komma från moderkortet. Det luktade rätt bränt och nu vågar jag ju inte slå på datorn igen. Den funkade tidigare imorse så jag är super förvirrad över vad som kan ha hänt eller gått sönder bara för att jag flyttade in prylarna i ett nytt chassi.

Någon som har en aning? Är det kanske bara PSU'n?

Av Zabala

Är det inet man ska plocka upp den ifrån eller? Funderar på ifall det kanske finns något billigare ställe att beställa från i andra delar av europa. Vad tror ni?

Av Zabala

@RaBlack: Längtar som fan efter min strix också Beställt från Komplett men det finns ingen info än om när det ska skickas ut va :/?

Av Zabala

Det blev en ASUS GeForce GTX 1080 ROG Strix från komplett. Tror jag kommer bli nöjd med den

Av Zabala

@rSon: Allt står som ej i lager. Är man försent ute asså :(? Nån aning om när de restockar?