Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som doFFen har skrivit i forumet
Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av räven1337
duel coren är ju som en 3200+ på en kärna och du kan enkelt klocka upp den 200mhz så har du en 4200+ med 3500+ på varje kärna.

så 3800+ x2

Är det enkelt att klocka då eller måste man pilla något på prollen?

Av doFFen

Mycket bättre prestanda med athlon64 x2

Tjena!

Tänka köpa ny prolle och moderkort, har just nu en amd athlon 2700+ och pc2700 minne 1gig...

Vad skulle ge bäst kraft??

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=311042

eller

http://www.komplett.se/k/ki.asp?sku=302020

Är det värt att köpa x2 istället?

Av doFFen

Det är fel på routern inte på Telia, haft samma problem själv. Du fixar de enklast genom att inte köpa d-link produkter mer.

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av maud
Byt PCI plats ?

Japps, testa 3st olika samma på alla

Av doFFen

Inget IP nummer

Tjena, jag har ett riktigt sjukt problem med en dator som vägrar att få IP nummer, en lång historia men ska försöka få den kort

Iallafall så började det hela med att en av mina burkar slutade funka i nätverket så man trodde något var felinställt eller att nätverkskortet pajat, så man började rota i burkan lite och byta nätverkskort och sladd och kollade alla inställningar och testade men det funkade inte, den fick fortfarande inget IP nummer.

Jag testade då att koppla bort min router och köra direkt i jacket och det funka inte heller den fick inget IP nummer, jag testade även med 2st andra datorer och dom fick IP med en gång.

Då så fick jag dra en format c och testa ifall det kunde hjälpa men icke, den får fortfarnade inget IP nummer och jag har bytat nätverkskort och sladd och testa med och utan router.

Jag har även testa de nätverkskort och sladd i annan burk så de funkar. Datorn i säg funkar prima och den hittar alla delar men den får fan inget IP.

Tror ingen hört nåt liknande men iaf nån som har tips på vad som kan vara fel ?

I övrigt så körs det XP på den burken.

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goggen
Klicka next? Va fan? Jag trodde man skulle skirva massa kommandon och grejer. :/

Inte under själva installationen men sedan kan du ju få knappa lite för att fixa divers saker

btw, finns en guide här hur man installerar slackware: http://www.visse.nu/index.php?page=guider&sub=read&id=4

Dock finns där endel onödiga steg som tas upp men det får man leva med

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goggen
OK... kanske det... syftade dock mer på alla kommandon som man kan använda vid setup.

Tja du behöver inga kommandon precis... Du behöver i stort sätt bara klicka next hela tiden... Kör bara en full install så borde inte något gå snett.

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Goggen
OK. Låter ju betryggande. Tycker ni jag ska skriva ut alla installationsguider från slackware.com och ha bredvid mig vid installation, eller finns de tillgängliga vid installation på nått sätt?

Nej för om du behöver guider för att installera det tycker jag du ska testa en annan dist.

Av doFFen

Det är inte dumt alls som sagt...

Slackware är knappast svårt ifall man kan lite om datorer sen innan och så, har själv börjat med slackware och inte ens testa nån annan dist så

Det fixar du lätt

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av smittan
haha jag måste nog ha sovit, men jag är ju som sagt var inte så skillad, och måste ändra nätverksinställningarna, måste jag vara inne som root då ?

Tja inte så lätt att missa det men du har iaf lyckats haha

ja du måste va root för att ändra nätverksinställningarna...

Av doFFen

Jag har testa detta och trodde självklart man skulle kunna köra med samma cd-key på mer än en dator och så när man då skulle aktiver så stog det såklart "bla bla denna cd-key är redan aktiverad" sedan kom man till den dagen man skulle installera om datorn som var aktiverad och när allt var installerat om fick man aktiver igen och då var dem redam aktiverad och så stog där man fick ringa deras support och så... Jag ringde dit och fick rabbla upp ett säkerhets nummer som stog på min skärm sen aktivera dom det.

Sen dess har jag skippat XP pga att jag orkar inte ringa dom varje gång jag formaterar...

Av doFFen

Du gör två st partioner, en swap och en till linux... Swap partitionen sägs ju att den ska va dubbel så mycket ram som man har men jag brukar själv endast kör en 200-300mb då det räcker. Den andra disken gör du så stor du vill, om du vill ha full install så ta över 2GB iaf.

Filsystem kan jag rekomendera reiserfs, tycker det funkar bäst för mig iaf

Av doFFen

Du ska behöva göra mer än att byta kort... Det kvittar vilket kort du har för har du valt GeForce i XF86config så är det de kortet som gäller sen vilket kort spelar ingen roll dock ifall du vill ha bättre stöd så kan du säkert dra hem speciellt drivar till just de kortet.

Av doFFen

höhö låter som du sov under installationen

Iaf så har som sagt zajko rätt som vanligt

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Robbe
Det står ju Fri Trafik på både web10 och surftowns sida! Skulle dom alltså ljuga en rakt upp i andsiktet då? Sätter dom en gräns efter ett antal GB då alltså? Jag kan möjligtvis förstå om dom gör det om det laddas extremt mycket hela tiden från ett konto, men i mitt fall kommer det inte laddas så jätte mycket från min hemsida som vanligen inte har så många besökare.

Är det något annat man bör känna till om dessa "oseroösa" surftown?

Japp dom ljuger dig rakt upp i ansiktet. Iallafall så är det nog så att dom anser sig själva ha så mycket trafik att ge sina kunder så dom kan kalla den fri men den är aldrig fri och kan aldrig bli. Men är det inget större projket du har på gång så är det nog ingen risk med din trafik för dom stänger ju bara ner sidor som dom anser drar för mycket trafik.

Vet inte vad du tänkt ha hotellet till men iaf ska du ha bra support och veta exakt vad du får för saker så satsa på nåt lite kändare t ex ballou.se

Av doFFen

Då får som sagt det du betalar för och båda dom är oseriösa för att det finns ingen som kan erbjuda fri trafik gratis.

Ifall du vill ha lite kvalite så rekomenderar jag http://www.ballou.se

Av doFFen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MartiNx8
Bredbandsbolagen kommer väl snart se att ingen kommer köpa deras tjänster när de inte finns något av intresse att tanka! Men de finns väl inget de egentligen de kan göra?

tja dom är ju biligare med vissa av deras tjänser och kan man ha 10Mbit biligare än 0,5Mbit så väljer folk kanske det dock är det ju ingen mening om man nu inte tänkt kör server av nån form.

Av doFFen

Bredband i sverige

Idag är det många i hela sverige som har bredband och det finns en massa olika levrantörer som satsar på bredband åt folket! Sedan nu så kommer det nya laggar hela tiden som förbjuder oss att ladda ner saker m.m. Det finns folk som fått varningar av sin levrantör för dom delat ut olagliga filmer m.m på fildelningsprogram.

Då kan man ju undra ifall det nu ska bli olagligt att ladda ner filmer, spel, musik m.m vad ska då egentligen man med bredband till? Jo visst du kan sätta upp en server hemma och köra webserver, spelserver eller något annat av intresse men dom flesta använder ju som sagt sin bandbredd till att ladda ner warez vilket kommer att förbjudas. Sen kan man undra HUR dom ska stoppa detta det ända sättet är väl att internetlevrantörerna stänger av kunder som ladda ner/sprider olagliheter men saken är den att dom inte VILL göra det för då tappar dom kunder och levererar dom inte bredband så går det åt helvete för dom därför skickar dom väl enbart ut varningar för ifall dom ska stänga av alla kunder som laddar ner warez så kan dom lika bra stänga ner över 50% av kundern med en gång.

Då man man undra sig vad ska vi med bredband till om vi ändå inte kan utnyjta det? Vi kan ju även använda det till lagliga saker men till störst del handlar det självklart om fildelning.

Sen kan ju regeringen och deras lagar fråga sig vad som gör att detta ökar och det är bredbandet som gör allt detta hade vi alla kört på modem ida så inte fan laddar vi ner filmer på 700mb m.m visst finns kanske dom som gör men inte alls lika mycket som när vi har tillgång till fast uppkoppling!

Säger bara att alla nya lagar som är påtänka är riktigt korkade och vill dom stoppa piratkopieringen så lägg ner allt med bredband och ge folket modem igen!

Av doFFen

Verkar som att du tycker Linux suger för du har dålig kunskap om det, visst det är mycket mecka m.m i början men när du väl är inne i systemet så borde det inte vara mycket mer problem att installar nåt i Linux som i Windows.

Sen om att det inte är så stabilt som alla säger är en rolig sak att diksskutera med eftersom hur stabil en server är kan beror på MYCKET, om du te x sätter upp en burk och sen låter den stå igång och tugga utan att göra något så klart den klarar stabilitet bättre än en burk som jobbar massa och kör olika program m.m på.

Själv föredrar jag Linux då det är lätt att fjärrstyra och för att det alltid funkat bra för mig så ser ingen anledning till att ens testa Windows så

Så jag tycker du ska mekka lite mer med Linux så du känner dig hemma där och sen får du väl ha en Linux server och en Windows så kan du la se vilken som jobbar bäst, sen kan jag tänkta mig att du får denna känsla pga att du kör Windows hela tiden och inte använt linux mycket?

Av doFFen

I vissa fall kan det nog vara så att det är själva PHP koden som är seg att läsa men det är ju phpsysinfo du kör och av erfarenheter så skulle inte den koden vara speciellt seg för din server att läsa igenom så.

Du kan alltid annars testa att installera om det, det är ju inte speciellt jobbigt så testa det.