Inlägg

Inlägg som Bijan har skrivit i forumet
Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Blirren
Jag tröttnar på folk som smyger omkring här i Konsumentforumet och sprider massa felaktigheter...

Vet du vad reklamationsrätt innebär? Du måste som kund bevisa att felet är ursprungligt, hur ska du lyckas med det efter 3 år om produkten fungerat tills dess? Enda sättet är att ha anmält felet tidigare, vilket senare åtgärdas för att - efter 3 (!) år - uppstå igen. Omöjligt.

Vad var det felaktiga i hans påstående?

Han menar på att det är 3 års reklamationsrätt, vilket det fakto är enligt lagen.

Att han inte upplyste hela forumet om vad exakt den innebär är ju en helt annan femma.
Sluta trolla så förbannat

Av Bijan

Garmin är lite vassare när det gäller prestanda och innehåll men TomTom är helt klart användarvänligare och "snällare".

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av niqlas

Har läst en del om e61i, och den verkar onekligen ligga i en kvalitetsklass för sig, det enda som tar emot är storleken. Är det någon som vet ifall det stämmer som många skriver att den "lätt" går ned i jeansfickan (för det gör knappt min k800i, den är rätt tjock).

Lätt och lätt. Beror ju på vad du har för jeans. Men den glider tämligen lätt ner, dock så är den väldigt bred. När man sätter sig så blir det lite obekvämt.

Av Bijan

Jag föreslår E61i.
Jag hade dess föregångare E61 och var mycket nöjd med den. Tills jag var dum nog att byta bort den med min far. Den klarar av allt som P990 gör, och gör det mycket bättre. Avsaknaden av touchscreen är inget man bryr sig om. Speciellt inte med tanke på dess utmärkta webläsare.
Tomtom och BT GPS fungerar utmärkt och sett till dess fysiska så är den mycket stabilare än P990.
Den har ett metallchassi som tål en hel del stryk.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrm
Hehe, man tackar.

Årsmodell 2006, tänkte att det var dags att slå till innan den slutar tillverkas. De nya co-axialverken drar ju tyvärr upp priset åtskilliga tusenlappar.

co-axialverken?

I ärlighetens namn har jag inte följt utvecklingen alls. Har knappt vågat använda klockan på sistone. Fick sommarjobb som chaffis och det känns lite fel att använda klockan på jobbetl.

Av Bijan

Kan inte rekommendera P990. Problemet ligger i alldeles för lite RAM och dåligt OS. Symbian 9.1 ska klara av multitasking och det fungerar alldeles utmärkt under S60 v.3 men i UIQ är det helt värdelöst. Minnesbrist och långa väntetider gör det olidligt.

Den är inte heller konsekvent i beteendet. Vissa applikationer vägrar den starta p.g.a minnesbrist andra gånger stänger den av alla andra applikationer och startar programmet man försöker öppna.

Om man ska ge den lite beröm så är det i sådana fall hårdvaran i form av 3G, wlan, BT, qwerty tangentbord och en helt ok kamera.

Jag har även använt den med TomTom och en BT GPS. Kombinationen fungerar alldeles förträffligt så länge man inte försöker multitaska. Den är hyffsat snabb på att plottra en ny rutt när man kör fel. Den tryckkänsliga skärmen är tämligen bra på att uppfatta ens inmatningar.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CSM101
Så enligt er är
1) All förändring utav ondo då när invandrare(?) vill förändra något
och
2) invandrare har mindre att säga till om i frågor som rör den svenska kulturen, pga av deras härkomst.

När det dyker upp nytt folk som inte kan anpassa sig och hörs och syns för mycket i ett nytt forum så kommer det väcka irritation. När dom dessutom ser till att briljera inom kriminalitet och snyltande av landets resurser så är det väldans sjävklart att den befintliga skaran kommer bli förbannade.

Invandrare som anpassar sig bör ha minst lika mycket att säga till. Men alla dessa blattar som har samma nivå på förståndet som bergsfolket bör onekligen förpassas vidare.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haffe

Du är inte bekant med hur campus på Linköpings universitetet ser ut? Iallafall så är det en ca 400 meter lång uppförsbacke, denna används som huvudinfart för majoriteten av studenterna, så även jag. I denna backe brukar det stå allsköns folk och dela ut foldrar. Bl.a. liberala ungdomsförbundet. De försöker hindra min framfart till universitetet på cykel genom att ställa sig och försöka få mig att ta en folder.

Ja, dom liberala står ju verkligen där varje dag och delar ut foldrar!

Är det någon du ska klaga på så är det alla jävla idioter från olika festerier och kårer som ska pracka på en kass musik och inbjudningar till dåliga fester.
Det står en ny jävla tomte där varje dag och försöker pracka på en fula inbjudningar.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarcusS
Kanske inte riktigt herre än om det är en Omega på handleden, men det är ju helt klart några stapplande steg i rätt riktning...

Anar jag lite avundsjuka?

Av Bijan

Skatteverket.... att ingen har bombhotat dom än så länge.

Osmidigare myndighet får man leta efter. Självklart ska vi ha en myndighet som sköter skatterna men vad det där för människor som får anställning där?

Jag har själv lagt en beställning från tyskland, och nu börjar jag undra hur detta ska sluta. Hörde på radion att dom ska till en början kräva in skatten för alkohol som beslagtagits och stått hos tullen, och förutom detta vill dom ha ränta på skatten. Finns väl ingen ände på detta absurdum.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lundstrm
Omega Seamaster professional

Titta en till herre bland pojkarna. Vad är det för årsmodell?

Jag lyckades tappa en sprint till länken häromdagen, så nu måste jag in till urmakaren med min.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av exxoritas
det är la för att du alltid längtar för något..

Antagligen. jag är ständigt uttråkad och längtar efter något nytt, roligare, mer spännade. Har inget tålamod what so ever.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GodZilly
Jag läste lite om det och det verkar som ett enormt bra "snabbmat"-alternativ. Det enda som var något att klaga på var att det inte riktigt innehåll tillräckligt med grönsaker men det känns ju som en petitess.

Här t.ex. var något jag hittade via Google: http://sofiakarlsson.webblogg.se/260106161919_sushi.html Kan vara intressant att läsa, och efter det så smakar nog sushin bättre än tidigare till och med!

Då kan jag fortsätta äta sushi med gott samvete.
Ibland händer det att jag slår till på en yakiniku istället, när jag känner för en varm måltid. Fast den kan jag tänka mig är lika dålig som all annan snabbmat.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av GodZilly
Är det verkligen nyttigt? Är inte det bara något man får för sig för det är fisk och ris? Men alla såserna och oljan är väl inte helt grönt nyckelhål?

Om jag ser till vad det är jag äter, fisk, ris och soja och jämför det med vad jag har ätit till lunch tidigare genom åren. Diverse husmanskost, skabbig wok, hamburgare och dylikt.

Då vill jag påstå att det är nyttigt

Sen hur det är med näringsinnehål och energi vet jag inte.
Soja, ingefära och wasabi har jag inte riktigt koll på, men rå fisk/skaldjur och kokt ris låter inte allt för onyttigt.

Jag brukar käka en åtta bitars och det håller mig mätt fram tills middag.

Av Bijan

Känner igen det där. Sitter själv och kör dagarna igenom, och på sistone har jag stängt av ACn och bara dragit ner rutan.
Har fått riktigt ont i nacken, känns som att någon sätter en nål i nacken när jag lyfter något.

Av Bijan

Jag har fastnat helt för sushi på lunchen. Det är gott, nyttigt och lagom tungt. Man blir inte helt dåsig efter en sushi måltid. Rekommenderas

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tookish
var i skärgården?

Det blir ramsö idag och ikväll. Imorgon och på lördag blir det Skogsö.
Antagligen ett par timmar på Rindö idag också.

Själv då?

Av Bijan

Jag är inte synsk, men cynisk. Framtiden ser mörk ut och allt kommer att skita sig enligt reglementet.

Av Bijan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av New
Flintastek och potatissallad, Falcon Export och Explorer vodka,

Only the best

Av Bijan

Ut till sthlms skärgård. Det blir dansa runt stången, supa, grilla och festa.