Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som heedix har skrivit i forumet
Av heedix

Homeworld 3

Av heedix

Palm för det mesta.
QPAD OM-75, som har börjat dubbelclicka efter ett par år. Kanske dags att kolla på QPAD 8K Optical.

Av heedix

@Axan just nu jobbar jag för staten.

Av heedix

@Axan Normalt så driftar jag kraft- och värmeverk. Men just nu driftar jag tunnlar. Det mesta av jobbet går ut på övervakning, rondering och operativ drift av anläggningen. Lösa problem är en stor del av jobbet.

Av heedix

Jobbar som drifttekniker, grundlön 30k. Jobbar skift, snittar ca 36k brutto.

Av heedix

@Gilded Hemma kör jag med en Synology DS214+ som funkar utmärkt, har inbyggd downloadstation som tar torrents som funkar riktigt bra. Kan inte svara för om du kan köra egna torrentprogram. Streamar MKV till tvn med en inbyggd mediaserver. Är väldigt nöjd. Kostar ca 3000 utan diskar. får plats 2 diskar upp till 4 tb styck om jag minns rätt.

Av heedix

Skulle nog hällre köpa G2an, http://www.inet.se/produkt/6909975/evga-supernova-g2-750w-80-...
Nyare och bättre, plus att det kostar inte många mer kronor.

Av heedix

ATH-M50X är ett utmärkt alternativ om man vill ha slutna lurar. om du vill ha öppna lurar skulle Sennheiser HD598 funka bra

Av heedix

Så länge du kör på ett 970 behöver du inte tänka på att processorn flaskar. Jag sitter med 970 i SLI och 2500k @ 4.5GHz och märker att processorn inte riktigt orkar med, men de spel som inte går att köra i SLI orkar processorn utan problem. Bara att klocka, borde gå till 4,2-4,5 utan att öka volten.

Av heedix

Man kan se på det så här, förenklat. En Förstärkare är av kapacitiv karaktär, detta innebär att den har en positiv laddning för att kompensera för elementens induktiva karaktär. Då du oftast har en ganska stor mängd kondensatorer som måste laddas upp drar kretsen mer ström i början.

När det gäller temperaturer så är det normalt sett att lägre temperaturer ger ett lägre motstånd vilket ökar verkningsgraden, det finns dock undantag beroende på vilken typ av krets du har.

Av heedix

Tror något sånhär:

ATI RAGE 3D 2/8MB
Voodoo 3 2000 PCI 16mb
Geforce 4 MX440 64MB
Creative Geforce FX 5600 256MB
PowerColor Radeon 9800 PRO 128mb
Gainward Geforce 6600GT 128MB
PowerColor Radeon X1950XTX 512MB
XFX HD5770 1GB
Gigabyte Geforce GTX560Ti SOC 1GB
XFX HD7970 3GB
ASUS GTX 970 Strix 4GB (SLI)

Kan vara fel ordning på någon samt kan ha missat nåt, men nåt i den stilen

Av heedix

Maximus VII Hero kräver bios verision 0609 eller senare för att använda 4790K processorn. Standard bios är verision 0401. som ovan skriver, du får försöka flasha med usb, annars nyttja en annan processor som stödjs av äldre bios.

EDIT: Kan vara dubbelpost såg jag nu, ber om ursäkt i såna fall.

Av heedix
Skrivet av sp3tan:

Är det tillåtet att länka Reddit länkar? Hade velat specifikt länka honom en tråd som hjälpte mig väldans mycket. Får bra FPS och inte bara CSGO som flyter på riktigt bra utan också min dator.

Det vet jag inte, ser inte att det skulle vara ett problem. Men med hans grafikkort kan han inte förvänta sig mycket till prestanda. 7670M ger ungefär 40 FPS med allt på max i 1920x1080 på CS:GO.

Av heedix

Vad har du för inställningar? Upplösning? detaljer? Anti-aliasing? V-Sync?

Av heedix

ASUS VG248QE tror jag är en bättre skärm. Sitter själv på storebrorn VG278HE. Personligen skulle jag aldrig köpa en TN-panel igen men av dessa två skulle jag säga ASUS. Om du har råd med en dyrare skulle jag noga säga BENQ XL2420Z om du prompt vill ha 144HZ. Annars titta på en Dell Ultrasharp i samma prisklass om du vill ha IPS panel.

Av heedix

Kan rekommendera Audio-Technica ATH-M50x som jag själv använder. och sen en AntLion ModMic http://www.modmic.com/ Perfeckt kombo.

Av heedix

Jag kör Dying light nu i 1080p med allt på max. Funkar klockrent, dock lite slö CPU men har inga problem med stutters eller liknande, tänker inte skicka tillbaka iaf, då jag oxå monterat vattenblock på båda.

Av heedix
Skrivet av trickysaer:

Nej, helt sant men om du har en bättre butik i närheten så ring upp dom och fråga om de har möjligheten att sätta upp en eller ett par skärmar för dig att testa. Skadar inte att kolla om de går att lösa

Vet du någon bra butik? bor i Åkersberga, något i närheten kanske?

Av heedix
Skrivet av xeRoos:

Ah, missade att du skrev det i första inlägget!

Då kan jag varmt rekommendera Dell-skärmen som jag länkade ovan. En bekant har en sådan, själv tycker jag att den har bra färger och svärta. Den slår Asusen med hästlängder. Sedan hur den presterar i spel (då man nu går från en 144Hz -> 60Hz) vågar jag inte uttala mig om.

Hört mycket bra om Dells skärmar, har funderat på deras ultra-wide 21:9 skärm http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2927100 eller något liknande från någon annan tillverkare.

Av heedix
Skrivet av xeRoos:

Har du provat köra med ICC-panel aktivt? Jag har själv samma skärm och var väldigt missnöjd då jag precis fick hem den.
Efter en del googlande så hittade jag en viss inställning + ICC-panel, vilket gjorde att både färg och svärta blev betydligt bättre vid 144Hz.

(Är just nu på jobbet, så har ingen möjlighet att kolla vad jag har för inställningar eller ICC-panel, men kan kolla upp det senare ikväll om du vill prova?)

Edit: Annars är denna IPS-skärmen bra för det priset man betalar: http://www.inet.se/produkt/2205957/dell-24-ultrasharp-u2412m-...

Jag har ju egen utrustning som har gjort en hårdvarukalibrering där jag ställt in färger, contrast och annat så nära referens som möjligt i skärmen och sen gjort en ICC-panel för att kompensera för det sista som jag inte kan ställa in själv.