Inlägg

Inlägg som nightboy42 har skrivit i forumet
Av nightboy42

Bordstativ för monitors

Hej!

Jag har en fråga. Jag fungerar på att köpa Philips 40" pc monitor att ha som en andra skärm. Den kräver VESA 200x200. Vilket är aningen svårt att hitta. Skärmen väger 9 kg utan sitt egna ben.

Jag funderar på att köpa en Ergotech arm som stödjer vesa 100x100 och upp till 14 kg. Men enligt specifikationerna säger den att den endast klarar upp till 27". Men jag undrar. Spelar det någon roll så länge vikten och VESA-standarden följs?

https://shop.ergotechgroup.eu/freedom-arm-hd/

För att lösa VESA-standarden så tänker jag köpa

https://www.dustin.se/product/5010411995/vesa-converter-75x75... som konverterar 100x100 till 200x200.

Kan detta funka tro? Jag har ingen som helst erfarenhet om detta.

Av nightboy42

Jag får väl fortsätta felsöka då. Jag frågar här och beskriver mitt fel för att ev. få hjälp i felsökningen också. Allmänna tips kan hjälpa mig då jag inte gått på någon nätverkskurs sen 12 år tillbaka.

Tack för de tips jag fick. Går till nästa forum då ^^

Av nightboy42
Skrivet av Gurk:

Du förklarar inte om du tappar förbindelsen eller om sessionen bara dör.

Vilket av dom är det?

Om du tappar förbindelsen och routern inte tvärdör för allla andra klienter är det ett nätverkskortsproblem, hårdvara, drivrutin... värme etc, något.

Loggboken, börja med den isf och kolla vad det handlar om.

Tips är faktiskt värme, nätverkskort som jobbar röven av sig blir lätt varma på vissa chip och ja, du får länktapp.

Saken är den att jag inte vet. Datorn tappar kontakten (får ! och triangel där ikonen för wifi är) och efter några sekunder (kanske en minut) så stängs wifi-kretsen av (wifi symbolen försvinner och ikonen för "ingen nätverksladd" dyker istället upp). Efter någon sekunder /minut så startas wifi igen. Så jag antar båda. Routern verkar däremot inte dö och min mobil har fortfarande wifi.

Jag har senaste versionen av drivrutinerna för mitt Qualcoom Atheros kort (åtminstone nyare än vad Asus hemsida säger WIFI_Win7_81_V11_0_0_601_Win10_V12_0_0_149_WHQL).

Värme har jag inte tänkt på faktiskt. Datorn är vattenkyld och temperaturen överstiger sällan 55 grader.

EDIT: Temperatur kontrollerad vid maxbelastning av moderkortet/wifi-antennuttaget och det översteg inte 43 grader

EDIT2: Kan det vara kabeln från uttaget till min router? Den är en CAT5 som är ganska gammal.

Av nightboy42

Problem med wifi

Hej!

Jag har haft ett litet problem nu på sistone där mitt wifi tappar kontakten/stängs av och startar om när jag maxar ut hastigheten (har 100/100, vilket ger mig 12-13 mb/s med min nya router) och laddar jag ner ett spel på steam via wifi så händer det. Ibland annars vid tex Youtube-tittande eller annat som kan kräva hög överföringshastighet över internet/lan.

I routerns log stod där: upnp_event_recv: recv(): Connection reset by peer. Vilket tyder på att det var UPNP som orsakade det. Jag har stängt av UPNP, men felet finns kvar och efter jag stängde UPNP så har min router inte längre gett någon log till det, vilket antagligen tyder på att det inte är routerns wifi som startar om sig utan min dator.

Jag har uppdaterat min wifi-driver till (vad jag tror är) den senaste versionen för att den fixade min svaga styrka mot 5ghz, men problemet fanns där innan uppdateringen också.

Detta hände också regelbundet på min bärbara dator innan jag byggde min stationära för några månader sen och då använde jag en annan router. Min dåvarande router var en Netgear... ngt. Och den nya är en Asus AC87U.

Jag vet att man inte ska sitta på wifi för att spela, ladda ner osv på men omständigheterna kommer vara så några veckor till innan allt är fixat i mitt hem. Men jag det hade varit bra om jag hade kunnat ta reda på vad som kan orsaka det då det verkar vara så på alla som maxar ut hastigheten på wifi.

Av nightboy42

@RVX:

Enligt Asustors produktsida klarar båda 4k utan problem och enligt de reviews jag läst så klarar den 4k utan större problem.

http://www.madshrimps.be/articles/article/1000833/ASUSTOR-AS3...

https://www.techpowerup.com/reviews/Asustor/AS3102T/9.html

Av nightboy42

Asustor NAS/Mediaspelare

Tja!

Kommer köpa en Asustor. Efter mycket forskning och letande på google och jämförande kommer jag
jag antingen köpa en AS-3204 eller en AS-3104. Den enda skillnaden på ca 1000:- är att AS-3204 har en 4-kärnig Intel Celeron processor istället för deras dual core. Samma mängd minne, stöd för samma saker osv osv.

Nu är frågorna. Har någon av er en av de "nya" asustorna? Tror ni jag kommer märka någon större skillnad på en 2-core eller 4-core?

Tanken med den är att den skall agera som en nas och mediacenter, precis som den också marknadsförs som. Det andra trevliga stödet är allt man kan koppla upp mot den utifrån (telefon, vlc via datorer, tablets osv).

Av nightboy42

Så vitt jag vet så kör msi laptops på Intels kontrollkort

Av nightboy42
Skrivet av -=Mr_B=-:

Det är inte helt omöjligt, men ganska osannolikt att det skulle gå fullt så enkelt. Däremot bör RAID reconstructor klara jobbet, om du ansluter diskarna en i taget, eller ännu hellre, via en stendum adapter så att inte du riskerar att det görs förändringar på disken innan du kommer åt att läsa dina data.

Tyvärr är inte RAID reconstructor gratis. Det kan finnas fria alternativ som gör samma jobb, men jag känner inte till dem.
B!

Har du ett exempel på en "stendum" adapter?

Edit: Tyvärr har datorn inga msata portar så det måste bli en adapter.
Edit2: Hur funkar det att ansluta diskarna en I taget? Lagrar den datan från första kortet eller du ansluter först den ena och sen den andra? Känner mig ganska dum som inte förstår va du menar...

Skickades från m.sweclockers.com

Av nightboy42

Rädda Raid0 enheter

Hej!

Mitt moderkort dog nyss på min laptop och jag hade en raid0 setup på 2x 128gb msata diskar i min laptop. Jag håller på att bygga min nya stationära och jag undrar om det är möjligt att rädda datan.

Jag funderar på att köpa en sådan här: https://www.dustinhome.se/product/5010789978/dual-msata-ssd-t...

Jag har kollat batteriet, adaptern osv men den vägrar starta. Så är ganska säker på att det är moderkortet.

Av nightboy42

@enRödjävel: Jag kan alltid kolla ut måtten. Men jag betalar hellre för det än gör ett halvdassigt jobb själv. Något "simpelt" som http://forumspp.vr-zone.net/1671/medium/20150912_142258_edite... detta.

EDIT: Aja ^^ Tack för snabba svar. Kollar vidare. Får tänka ut min idé och återkomma

Av nightboy42

NCASE M1 fönstermod

Hej!

Vet någon en bra sida som moddar chassin? Eller någon som tar beställningar? Hade gärna velat ha ena sidan på ett Ncase M1 till ett fönster

Av nightboy42

Lät bra Googla också lite. har blivit liiiite klokare. Kanske... Får se vad som börjar brinna när ja börjar klocka saker ^^

Av nightboy42

Vad står CL för på minneskort?

Hej!

Kan någon vänlig själ förklara vad CL betyder? Är högre eller lägre bättre? Kan man ändra dessa? Är det en konfiguration eller är det en klockningsfråga?

Av nightboy42

http://www.thermaltakeusa.com/products-model.aspx?id=C_000023...

Core V1 är ett litet chassi. Inte längre än 27cm på något håll. Fin liten kub. 970 kort går in utan problem. Dock kubformat.

Av nightboy42

@Stainlees: Jag ser fram emot Black Friday och CyberMonday Se vad man kan fynda.

Av nightboy42

@FatherOfThree: Tack för ditt svar! Har faktiskt också kollat på silverstone aggregatet också :). Överväger fortfarande vilket av dem jag vill ha. Silverstone är lite större men det är helt modulärt och kablarna som medföljer är flatcable varianter.

Av nightboy42

@Guybrush82: Sakerna är inte så fruktansvärt dyra del för del och jag tror inte mycket av det kommer variera i pris det första året ändåså. Är dessutom fruktansvärt dålig i att hålla i pengarna jag tjänar så att köpa del för del löser det problemet för mig.

Av nightboy42

Hjälp med val av nätdel för mITX-dator, ska ej klocka.

Hej!

Jag tänker köpa Lian Li PC-Q10 chassit som är ett miniITX chassi och jag har lite frågor angående detta. Bättre att få några svar här än att behöva skicka delar fram och tillbaka.

Specs på datorn som jag kommer köpa

  • Intel Core i7-6700K 4.0GHz Quad-Core Processor

  • be quiet! DARK ROCK TF 67.8 CFM Fluid Dynamic Bearing CPU Cooler

  • Asus MAXIMUS VIII IMPACT Mini ITX LGA1151

  • G.Skill Ripjaws V Series 32GB (2 x 16GB) DDR4-2133

  • Samsung 850 EVO-Pro 250GB

Tänker köpa nästa generations Nvidia (1000-serien) (köper del för del tills dess och väntar med chassit till sista stund då jag inte vet hur långa 1000 serien kommer vara. Har 270mm att gå på).

Min tänkta PSU för det begränsade utrymmet.

  • Silverstone 600W 80+ Gold Certified Fully-Modular SFX Power Supply.

Min fråga är då: Vad kräver vanlgitvis ett topp-grafikkort och en build som denna? Det står oftast 400+W på de flesta hemsidor (för grafikkort) men det är väl mest för att gardera sig? Räcker 600W för det jag tänkt eller ska ja hoppa på ett 750-850W istället? Då blir det inget SFX-PSU.

EDIT: Jag har inte stora planer på att klocka mina saker.

Av nightboy42

-

Av nightboy42

Headset med inbyggd mic

-