Det blir fler pixlar i Asus kommande Zenbook, en serie ultraportabla datorer enligt Ultrabook-konceptet som bland annat uppgraderas till Ivy Bridge och högupplösta skärmpaneler. Notebook News har lagt beslag på två modeller och presenterar nykomlingarna i en kort videosnutt.

Datorerna heter Zenbook Prime UX31A och UX32Vd, båda med IPS-panel på 13 tum med upplösningen 1920 x 1080 pixlar. Den huvudsakliga skillnaden är att den sistnämnda levereras med en separat grafikprocessor från Nvidia, närmare bestämt Geforce GT 620M "GF117" med 96 CUDA-kärnor, samt hybridlagring med upp till 500 GB hårddisk och 24 GB SSD.

Zenbook Prime UX31A utnyttjar istället processorns integrerade grafikdel och har uteslutande SSD-lagring, vilket möjliggör ett tunnare chassi och förmodligen längre batteritid. Gemensamma nämnare är 2 alternativt 4 GB DDR3-minne, stöd för Widi samt en mängd anslutningar, däribland USB 3.0, HDMI och Displayport. Vikten anges till cirka 1,45 kg.

Något exakt lanseringsdatum är ännu inte känt, men testexemplar väntas finnas tillgängliga i samband med mässan Computex i början av juni.