Asus var en av de första aktörerna att ta hybridkonceptet på allvar med första generationen Transformer, och det är ett recept företaget fortsätter med än idag. Utöver den högupplösta Transformer Pad Infinity har företaget ytterligare en modell på gång med tre användningsområden: stationär dator, bärbar och surfplatta.

Först och främst består Transformer Book Trio av en surfplatta på 11,6 tum i upplösningen 1080p och operativsystemet Android 4.2 "Jelly Bean". Detta drivs av processorn Intel Atom Z2580 "Clover Trail+" med två kärnor på upp till 2,0 GHz, 2 GB systemminne, 32 alternativt 64 GB lagringsutrymme och batterikapacitet på 19 wattimmar.

Surfplattan kan kopplas ihop med ett tangentbord, som inte bara huserar ett extra batteri på 33 wattimmar, utan även en dubbelkärnig Core i5- eller i7-processor "Haswell" och hårddisk på upp till 750 GB. Inkopplad i tangentbordet öppnas dörrarna för att använda enheten som en Windows 8-maskin.

Det går även att sömlöst och ögonblickligen byta mellan Android och Windows 8 med en knapptryckning. Trots att det handlar om två separata operativsystem uppger Asus att det går att synkronisera data, som webbläsaraktiviteter, vid övergången från bärbar dator till surfplatta och vice versa.

Som tredje alternativ går det att koppla ihop tangentbordet med en skärm för att på så vis använda den som en stationär dator. I detta läge fungerar fortfarande surfplattan och kan användas som en fristående enhet.

Pris och tillgänglighet för Transformer Book Trio kommer avtäckas i september under konsumentelektronikmässan IFA.